Hur man hanterar feline pica

Feline Pica refererar till långvarig, tvångssängning och ätande av icke-matvaror som växter, nätsladdar och tyg. För att hantera detta villkor, kontakta din veterinär, hyra ett djurbeteendekonsult, och ha numret för en 24/7 giftkontroll telefonlinje klar.Minska din katt tillgång till riktade icke-matvaror, erbjuda alternativa saker att tugga och äta, och håll din katt upptagen. Minska stress så mycket som möjligt för din katt som det kan vara en bidragande faktor till sin kattpica.

Steg

Metod 1 av 2:
Konsult experter
  1. Bild med titeln Deal med Feline Pica Steg 1
1. Få hjälp från din veterinär. Om din katt är tvungen att tugga och äta icke-matvaror, kontakta din veterinär. Din veterinär kan rekommendera anti-ångestmedicin som en början att bota din katts beteende. De kan också testa för andra medicinska förklaringar för din katts symptom, inklusive:
  • Anemi
  • Tandsjukdom
  • Feline leukemi
  • Diabetes
  • Hjärntumörer
  • Bild med titeln Deal med Feline Pica Steg 2
    2. Hyr ett djurbeteendekonsult. Om din katt pica inte förklaras av ett specifikt medicinskt tillstånd, sök professionell hjälp för att hantera det som ett beteendeproblem. Ett djurbeteende kan bedöma kattens problem och hantera, ändra och förhindra problemets beteende från att upprepa sig. För att hitta ett certifierat djurbeteendekonsult nära dig, besök International Association of Animal Behavior Consultants hemsida.
  • Bild med titeln Deal med Feline Pica Steg 3
    3. Håll giftkontrollen på kortnummer. I händelse av att din katt intar en giftig substans som ett resultat av sin kattpica, har en djurförgiftningskontroll telefonlinje på din kortnummer. ASPCA Animal Poison Control Center har en 24/7 akutlinje för omedelbara samråd.
  • Metod 2 av 2:
    Behandla Feline Pica
    1. Bild med titeln Deal med Feline Pica Steg 4
    1. Flytta målartiklar ur din kattens räckvidd. Det första sättet att hantera din kattens kattpica är att skära av sin tillgång till de saker som den tuggar eller äter mest. Flytta växter till höga hyllor, dölja ledningar och sladdar (e.g. med plaströr) och håll tvätten undangömt i lådor eller garderober. Om din katt har en vana att tugga sängkläder, håll den låst ur några sovrum.
  • Bild med titeln Deal med Feline Pica Steg 5
    2. Avskräcka din katt med en dålig provsmakningsspray. För att hålla katten från att tugga eller äta vissa föremål, spraya dessa föremål med en bitter smak avskräckande spray för husdjur. Dessa icke-toxiska sprayer har en obehaglig smak som kommer att göra en gång eftertraktade icke-matvaror oupphörliga till din katt. Köp en bitter spray online eller på en djuraffär.
  • Bild med titeln Deal med Feline Pica Steg 6
    3. Erbjuda säkra alternativ att tugga. Om din katt har en tvång att tugga, erbjuda det lämpliga alternativ som slitstarka tuggoleksaker, rawhide ben eller dentala pinnar. Om din katt tvingar växt växter, ge det kattvänliga alternativ till dina krukväxter som en gryta med gräs eller catnip, tillgänglig på husdjursaffärer. Behandlingsfyllda pusselleksaker kommer att uppta din katt i timmar och ge tuggfixet det behöver.
  • Bild med titeln Deal med Feline Pica Steg 7
    4. Håll din katt upptagen. Om du misstänker att tristess kan orsaka din katt pica, försöker berika sin miljö och ge det att göra det. Få repor, pusselleksaker, kattträd och interaktiva spel för att hålla din katt stimulerad och upptagen. Försök att engagera din katt i minst 15-20 minuters spel varje dag, som att jaga eller jaktspel.
  • Bild med titeln Deal med Feline Pica Steg 8
    5. Mata din katt mer fiber. Fråga din veterinär om att öka kattens fiberintag skulle vara ett lämpligt sätt att bekämpa sin kattdjurs pica. Din katt pica kan bero på att den inte känner sig nöjd efter att ha ätit sin nuvarande diet, särskilt om den matas med högkolhydrat torr kattmat. Hög fiber, lågkalori-mat tillåter din katt att konsumera mer utan att öka kaloriintaget och låta det bli fullt för längre.
  • Var noga med att samråda med din veterinär innan du ändrar kattens diet, eftersom en stor ökning av fiber kan orsaka matsmältning.
  • Bild med titeln Deal med Feline Pica Steg 9
    6. Undvik förändring till din kattens miljö.Stress kan vara en nyckelfaktor i förankringen av Feline Pica, så minimera stress så mycket som möjligt för din katt genom att undvika förändringar i sin miljö. Håll ditt husdjurs kullkorg, matskål, säng och favoritleksaker på samma plats och håll en solid rutin för måltider. Om en livshändelse gör förändring en nödvändighet (e.g. flytta till ett nytt hem), behåll saker som är bekant som möjligt för din katt genom att ge det bekanta saker och introducera förändring långsamt.
  • Till exempel, om du flyttar till ett nytt hus, ställer du upp alla dina kattens saker (e.g. kattbädd, kullkorg, leksaker) i ett litet rum och låt det bli bosatt innan det introducerar det till resten av sitt nya hem.
  • Bild med titeln Deal med Feline Pica Steg 10
    7. Köp en syntetisk feromonspray. Syntetiska feromon sprayer efterliknar en kind feromon som katter släpper ut när de binder med varandra eller deras ägare, vilket skapar en lugnande effekt. Fråga din veterinär om denna typ av spray skulle vara ett effektivt verktyg för att hantera din kattens pica.Till exempel är märken som Feliway, en syntetisk feromon tillgänglig i spray- eller rumsdiffusorform, tillgängliga via veterinärkliniker eller online.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande