Hur man är säker med fyrverkerier

Fyrverkerier har varit en stor del av många länders semesterfirande i århundraden. Och för lika länge, människor som satte sig och tittar på fyrverkerier har lidit allvarliga skador eller dödsfall på grund av dålig säkerhetsmetoder. Detta är speciellt fallet idag, eftersom konsumentfyrverkerier har blivit allmänt tillgängliga. Så det är viktigt att om du planerar att använda fyrverkerier går du igenom en serie förberedelser för att säkerställa rätt säkerhet, välj en lanseringsplats noggrant och använd betydande försiktighet när du ställer in fyrverkerierna. Med tanke på att dessa enkla steg kan hjälpa till att hålla dig och dina åskådare väl skyddade under fyrverkeriets display.

Steg

Metod 1 av 3:
Vidta försiktighetsåtgärder på förhand
  1. Bild med titeln vara säker med fyrverkerier Steg 1
1. Skydda dina ögon och öron. Få ett par säkerhetsglasögon och öronproppar för varje person som kommer att ställa av fyrverkerier. Dessa finns på alla hårdvaruaffärer och vissa drogbutiker. Felaktigt använda fyrverkerier orsakar ofta ögonskador och hörselnedsättning - nästan 40% av fyrverkrelaterade skador uppstår i huvudområdet.
  • Bild med titeln vara säker med fyrverkerier Steg 2
    2. Klä på lämpligt sätt. Använd inte lösa kläder som långa kjolar, jackor eller halsdukar, som alla kan få eld lätt. Men försök att bära snuggly passande långa ärmar och byxor för att skydda mot potentiella brännskador.
  • Bild med titeln vara säker med fyrverkerier Steg 3
    3. Använd endast juridiska fyrverkerier. Köp bara fyrverkerier med en gemensam klass C-klassificering som innebär att den är avsedd för allmänheten att använda. Butik bara på offentliga fyrverkerier står licensierade för att sälja fyrverkerier. Dessa butiker har kompetens och vet om de aktuella lagarna och nya utvecklingar i konsumentfyrverksamheten så att du kan vara säker på att du får lagliga fyrverkerier. Juridiska fyrverkerier kommer att ha tillverkarens etikett inklusive säkerhetsanvisningar. Om du är osäker på om en vägkraftfyrverkare säljer lagligen, be en anställd att se sin licens för att sälja fyrverkerier i staten.
  • Illegala fyrverkerier heter vanligtvis M-80s, M-100s eller kvartspinnar. Det här är fyrverkerier som används som dynamiter i gruvdrift eller i kampen av militären. De liknar ett kartongmyntrör med en säkring i mitten och är vanligtvis röda, bruna eller silver. Detsamma gäller också för militära granater,
  • Köp aldrig fyrverkerier från en vän, eller någon som lägger en offentlig annons. Även om de är professionellt gjorda, kan de vara olagliga eller i dåligt skick.
  • Om ditt område upplever allvarlig torka, köp, sälj, hantering, med hjälp av pyroteknik under dessa villkor är olagligt på grund av brandfarliga faror.
  • Bild med titeln vara säker med fyrverkerier Steg 4
    4. Förvara dem utom räckhåll. Innan du är redo att använda dem, behåll dina fyrverkerier på en sval och torr plats där barn inte kan komma till dem. Varmtemperaturer eller fuktig luft kan skada fyrverkerierna och göra det mer troligt att de kommer att fungera.
  • Försök att ta bort dina fyrverkerier i en kartong, ovanför eller i ett högt skåp eller på en topphylla.
  • Undvik att sätta din stash av fyrverkerier i direkt sol, extrem värme, nära elektronik eller värmekällor.
  • Bild med titeln Lugna nerver Steg 17
    5. Bär aldrig ett fyrverkeri i fickan eller bifogas i tyg eller plastfolie. En liten gnista av statisk elektrisk laddning kan antända ett fyrverkeri och det kan orsaka skada eller dödsfall. Fyrverkerier är ofta inslagna i en speciell statisk proof plast.
  • Hantera aldrig ett fyrverkeri i handen under längre perioder. Detta inkluderar pulverdelen av en sparkler. Värme från din kropp, statiska elektriska laddningar från kläder kan avstänga enheten också.
  • Bild med titeln vara säker med fyrverkerier Steg 5
    6. Ha vatten till hands. Alltid ha en tillförsel av vatten i närheten i fall avfall, vegetation eller kläder fånga eld. Om du inte hittar ett säkert område nära en vattenslang, fyller du upp flera hinkar av vatten och tar med dig till webbplatsen. För att vara extra säker, ha en brandsläckare i närheten också.
  • Bild med titeln vara säker med fyrverkerier Steg 6
    7. Hålla barn borta. Förbjuda små barn att hantera alla slags fyrverkerier. Även sparklers är kända för att orsaka allvarliga brännskador.Se till att barn, och alla andra åskådare, står långt tillbaka (minst 50 fot (15.2 m)) från det område där du kommer att tända fyrverkerierna.
  • En studie från 2005 visade att mer än hälften av alla fyrverkerier skador på barn under 5 år orsakades av sparklers.
  • Bild med titeln vara säker med fyrverkerier Steg 7
    8. Ställ in fyrverkerier endast när nykter och varning. Att vara brist på sömn, eller under påverkan av alkohol eller andra droger kan påverka din dom och samordning - två saker du verkligen behöver när du stänger av fyrverkerier. Natten innan du planerar att använda fyrverkerier, var noga med att få så mycket sömn som du brukar behöva fungera ordentligt. Och innan du använder fyrverkerier, var noga med att hålla sig borta från alkohol eller några ämnen som tenderar att sakta ner dig eller få dig att känna dig trött.
  • Bild med titeln Hjälp en hund rädd för Thunder Steg 1
    9. Var försiktig med sällskapsdjur. Höga ljud kan skicka djur till en panik, och de kan gå ut ur huset och vara för desorienterat för att hitta sin väg. Håll ditt husdjur inomhus eller väl säkrat med tillräckliga gömställen om ditt husdjur ska vara utomhus under användningen av fyrverkerier. Känna ditt husdjurs reaktion, eftersom det kan variera kraftigt bland enskilda djur.
  • Det finns tricks för lugnande hundar och katter.
  • Bildbetaget är säker med fyrverkerier Steg 8
    10. Kontrollera officiella föreskrifter. Gör en Internet-sökning för att lära dig om vilka typer av fyrverkerier, om någon, är lagliga i ditt tillstånd, provins eller land. Om du inte kan köpa en viss klass av fyrverkerier i ditt tillstånd eller provins är det troligtvis olagligt att använda den klassen av fyrverkerier i ditt tillstånd eller provins.
  • Misbruk av pyroteknik genom att inte följa säkerhetsanvisningarna är i USA är en brottslighet som kan leda till arrestering och fängelse.
  • Många stater i U.S.A. Tänk på eventuella pyroteknik som skjuter i luften olagligt. Dessa föreskrifter varierar från region till region.Kontrollera med dina lokala myndigheter och webbplatser.
  • Metod 2 av 3:
    Välja ett lämpligt område
    1. Bild med titeln vara säker med fyrverkerier Steg 9
    1. Använd endast fyrverkerier utomhus. De flesta fyrverkerier producerar eld och rök, som kan brinna eller sätta eld på många inre ytor, och orsaka kvävning i små rum. Även garageområden är osäkra eftersom de vanligtvis håller behållare av brandfarliga vätskor och motorfordon, som kan fånga eld och explodera om de kommer i kontakt med fyrverkerier.
  • Bild med titeln Diagnose Sensory Processing Disorder Steg 8
    2. Undvik att ställa in högt fyrverkerier i bostads- eller högbeläggningsområden. Veteraner, Människor med PTSD eller ångestfrågor, autistiska människor, Babies, och andras husdjur kan vara rädda av fyrverkerier. Det sista du vill göra är att en granne ska ha en panikattack eller förlora ett älskat husdjur som sprang bort på grund av rädsla. Om du belyser fyrverkerier i ett bostadsområde, välj väldigt tysta, som sparklers.
  • Om du vill njuta av högt fyrverkerier, gå till ett mer avlägset område för att ställa in dem.
  • Aldrig lätt högljudda fyrverkerier nära ett sjukhus. För tidiga barn är extremt stressade av höga ljud, och deras hjärnor kan inte hantera en ökning av blodtrycket på grund av stress. I ett fall dog två för tidiga tvillingar efter en hög natt av fyrverkerier.
  • Bild med titeln vara säker med fyrverkerier Steg 10
    3. Hitta ett öppet område. Ett platt och brett öppet område, utan obstruktioner som träd eller byggnader, kommer att vara bäst för att ställa in dina fyrverkerier. Försök att välja ett område så långt bort från bostäder som möjligt, för att undvika att störa grannar. Och hålla bilar, bensintankar och andra behållare av brandfarliga vätskor eller material långt ifrån det område där du kommer att ställa in fyrverkerier.
  • Bild med titeln vara säker med fyrverkerier Steg 11
    4. Titta på torr vegetation. Ställ inte av fyrverkerier i ett område som är täckt i torrt gräs, eller övervuxna med torra ogräs. Dessa kan lätt fånga eld om de kommer i kontakt med fyrverkerier. Av samma anledning, stäng aldrig av fyrverkerier i en skog, som ofta har torra löv och döda trä på marken.
  • Om det har varit en torka i din region, kolla med din stadsregering om möjliga begränsningar eller förbud mot avstängning av fyrverkerier.
  • Metod 3 av 3:
    Öva säkerheten när du ställer in fyrverkerier
    1. Bild med titeln vara säker med fyrverkerier Steg 12
    1. Följ anvisningarna på paketet. Alla professionellt gjorda, bör lagliga fyrverkerier ha antändande instruktioner på förpackningen. Läs dessa noggrant, se till att varje steg är förståeligt. Var försiktig med att följa varje steg för mindre typiska fyrverkerier som tankar, båtar och pinwheels.
    • Om möjligt läs beskrivningen av nya artiklar prestanda. Leta upp objektets namn i en katalog i tryck eller online. På så sätt vet du åtminstone vad du kan förvänta dig och göra bättre bedömningar. Många nya Aerial Repeaters använder nu panorama / vinkelskott som tar mer utrymme att utföra än andra traditionella. Detsamma gäller för allt som har antennspinnare eller stunts i luften.
    • Även skyrockets eller missiler kan göra oväntade förändringar i riktning när som helst, oftare än antennartiklar som oftast skjuter rakt upp.
  • Bild med titeln Gör en Sparkler Bomb Steg 4
    2. Ge även de små pyrotekniska enheterna respekt. Det är lätt att förbise en liten fontän eller spinner. Men om de missbrukas, kan de få allvarliga konsekvenser. Sträng / konfetti poppers, crackers, pistoler som ofta används under nyårsfesten kan orsaka brand eller kroppsskador.
  • Bild med titeln vara säker med fyrverkerier Steg 13
    3. Använd längre belysningsenheter. Undvik att använda cigarettändare eller matcher till lätta fyrverkerier, eftersom wicks ibland avger gnistor som kan bränna din hand om den är för nära. Istället, lätta fyrverkerier med en punk eller en utökad butan lättare som ger dig minst 5 tum (12.7 cm) mellan din hand och säkringen. Tända säkringen bara på det mycket spetsen för att förhindra att stycket tänds för tidigt.
  • Om du antändar fyrverkerier i mörkret, använd en strålkastare, ficklampa eller en annan icke brandfarlig ljuskälla för att hjälpa dig att se klart vad du belyser.
  • Bild med titeln Ställ in ett fyrverkerier Visa steg 17
    4. Ställ in fyrverkerierna korrekt innan du antändar. Placera morter, fontäner, repeaters, plan, tankar och andra nyhetsposter på hårda plana ytor som asfalt och betong, inte gräs, så det kommer inte att spetsas över. Stick skyrockets och romerska ljus fast i marken så att de inte faller på marken efter belysning eller så explosionskraften startar inte enheten ut ur marken.
  • Bild med titeln vara säker med fyrverkerier steg 14
    5. Håll huvudet borta. Vid belysning av luftfyrverk som raketer, repeaters och murbruk, lutar inte över toppen av dem när de belyser säkringen. Säkringar har varit kända för funktionsfel och antända fyrverkerier omedelbart, utan dröjsmål. Om det händer och ditt huvud är nära projektilens väg, kan du drabbas av allvarlig skada.
  • Titta aldrig på ett mortelrör. Ibland brinner wicks ojämnt och kan antända skalet efter en längre än vanlig fördröjning. Närma inte morteln eller titta på röret av någon anledning efter att ett skal misslyckas med att antända.
  • Bild med titeln vara säker med fyrverkerier Steg 15
    6. Var tålamod när ett fyrverkeri inte går av. Vänta minst 30 minuter innan du närmar dig alla fyrverkerier som inte går av. Bära verktygshandskar, placera oslängande fyrverkerier i en hink med vatten.
  • Försök inte att antända eventuella fyrverkerier som inte går av strax efter att du lyser dem.
  • Bild med titeln vara säker med fyrverkerier Steg 16
    7. Lätt en i taget. Antänd aldrig mer än ett skal, raket, firecracker eller andra fyrverkerier i taget. De är utformade för att bli upplysta individuellt, och eventuella försök att lätta mer än en i taget kan orsaka demfunktion.
  • Försök till exempel inte vrida eller knyta säkringar tillsammans, eller lätta en raket eller mortelskal strax efter att ha lyser en annan.
  • Bild med titeln vara säker med fyrverkerier Steg 17
    8. Håll inte tända fyrverkerier i handen. Försök inte starta flaska raketer från din hand, eller ljus och kasta firecrackers. Ljus alltid några fyrverkerier från en plan yta, eller i fallet med raketer, ett rör eller en flaska.
  • Bild med titeln vara säker med fyrverkerier Steg 18
    9. Stå tillbaka efter belysning. De flesta fyrverkeriernas säkringar ska vara tillräckligt långa för att du ska kunna få minst 20 meter (6.1 m) bort från lanseringsområdet. Att hålla sig närmare ökar risken för att bli skadad när fyrverkerierna går av. Var noga med att rensa området för hinder, som trädgrenar eller stenar, som du kan resa över när du går eller kör tillbaka från lanseringsområdet.
  • Bild med titeln vara säker med fyrverkerier Steg 19
    10. Håll åskådare borta och uppåt. Fråga någon som kommer att titta på din fyrverkeri för att stå minst 50 meter (15.2 m) bort. Och var uppmärksam på vindriktningen. Gnistor från live fyrverkerier, eller tillbringade men fortfarande brinnande raketer kan blåsas in i åskådare av vindar. Var noga med att positionera åskådare där vinden blåser i den riktning de står inför.
  • Till exempel, om vindarna blåser norr om lanseringsområdet, placera åskådarna söder om lanseringsområdet.
  • Lätt inte fyrverkerier under starka vindar. Om det är för blåsigt att antända din lättare, är det förmodligen för blåsigt att sätta av fyrverkerier säkert.
  • Tips

    Det är artigt att ställa av fyrverkerier bort från bostads- eller högbeläggningsområden. Fyrverkerier kan orsaka allvarliga problem för personer med PTSD (och andra ångestfrågor) och kan skrämma bort människors husdjur. Detta är särskilt sant om du ställer in fyrverkerier på en dag som människor inte brukar förvänta sig (och således förväntar sig att höra) fyrverkerier.
  • Innan du slänger bort eventuella kvarvarande eller tillbringade fyrverkerier, blötlägga dem i en hink med vatten för att minska sin brandbarhet.
  • Varningar

    Det är en överträdelse av federal lag att bära fyrverkerier på ett flygplan.
  • Låt inte någon röka runt fyrverkerier.
  • Gör inte eller använd hemlagat fyrverkerier, och ändra inte lagliga fyrverkerier på något sätt.
  • Aim Aldrig Aim Lit Projectil Fireworks, som raketer, romerska ljus eller murbruk, på andra människor.
  • Bär aldrig fyrverkerier i fickan.
  • Var försiktig så att du inte släppte fyrverkerier.
  • Var försiktig när du belyser fyrverkerier runt djur, eftersom de kan skurna av brand och explosioner.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande