Hur man får en kattens förtroende

Finns du dig själv som önskar att din nya katt skulle vara mer vänliga och lita på dig? Av natur är katter mer oberoende och beror inte på din vänskap. De tar också längre tid att lita på och svara mindre snabbt på mutor, som godis. Låt din katt sätta på takten för att befria dig och helt enkelt fokusera på att katt känner dig trygg och säker. När de känner sig uppmuntrade av sin miljö, lär de sig att lita på dig.

Steg

Del 1 av 2:
Skapa en vårdande miljö
  1. Bild med titeln Få en katt
1. Förstå din kattens tankegång. Du kommer inte att kunna tvinga din katt att göra någonting, än mindre för att lita på dig. Istället måste katten vara övertygad om att de kommer att dra nytta av en åtgärd. Till exempel, kanske de ger upp sin tupplur om du erbjuder dem deras favoritbehandling. Bli inte förolämpad om de bestämmer sig för att inte övertalas. Av natur väljer katter ofta att förbli avskilda eller oförutsägbara.
  • Din katt kommer att ha svårare att acceptera dig om du är kaotisk och bullriga. Katter tycker inte om stress, buller eller mycket aktivitet. Din katt accepterar dig snabbare om du är lugn och avslappnad runt dem.
  • Bild med titeln Få en katt
    2. Allokera rum och platser för din katt. Ett bra sätt att göra din katt bekväm är att ge katten sitt eget utrymme. En bekväm, varm plats att sova, äta, spela och utsöndras / urinera. En annan punkt är att se i husdjursaffärer och kanske även fråga personal om katthyllor. Dessa kan spikas på en vägg i vilken position som passar dig och din katt så att de har någonstans att titta över rummet och känna sig trygga där uppe.
  • Bild med titeln Få en katt
    3. Erbjuda utrymme för säkerhet och prospektering. Det kommer att finnas tillfällen då din katt känner sig osäker, rädd eller ängslig. Ge dem massor av gömställen att gå till när du känner sig rädd, som en garderob eller plats under sängen. Det är bra att veta var deras gömställe är, men tvinga inte din katt ut ur det om du inte absolut behöver. Du bör också se till att din katt kan få tillgång till höga perches (som fönsterlistor, möbler eller en hög kattplattform) och leksaker för när de är uttråkade och vill titta runt eller spela.
  • Omedelbart skapar en säker och säker plats är viktigt. Om du försöker få förtroendet för en ny katt, behåll dem i ett rum så att de kan bli bekanta med sitt territorium utan att känna sig överväldigad.
  • Du bör också ta hand om att ställa in kullboxen i ett privat hörn av rummet. Det borde vara borta från någonting bullriga, som en torktumlare) och hon ska känna sig skyddad när hon använder den (de 2 väggarna kommer att erbjuda detta skydd om det är i ett hörn).
  • Bild med titeln Få en katt
    4. Ge mat och vatten. Mata din katt regelbundet så hon förstår att du ger mat och skydd. När du sätter ner maten, pratar du i en mjuk Sing-Song-röst så att hon börjar känna igen din röst och associera den med något positivt, som måltidstid. När din katt kommer över för att äta, säkerhetskopiera och ge henne gott om utrymme. Om du vill behålla sitt företag, sitta ner på golvet så att du inte är höga över henne, vilket kan skrämma henne.
  • Se till att din katt lätt kan komma till mat och vattenrätter. Om hon är blyg, sätt dem inom räckhåll för hennes gömställe, så hon känner sig inte för traumatiserad eller stressad genom att gå ut för att få dem.
  • Bild med titeln Få en katt
    5. Hjälp din katt att slappna av. Din katt kan ha problem med att koppla av eller känna sig lugn i en ny miljö. Du kan köpa en syntetisk kattferomonprodukt (som Feliway) för att diffusa i rummet. Detta är en syntetisk version av de kemiska budbärarna som en moderkatt ger upphov till att kattungarna känner sig trygga. Feromonen kan minska den totala stressen och kan hjälpa den nya katten att bosätta sig i snabbare.
  • Du kan också överväga att få din katt som används för din doft som något som är bekant. Detta kommer att hjälpa henne att känna igen dig när du börjar göra fysisk kontakt. Du kan till exempel försöka låta din katt sova med en av dina gamla t-shirts som har din doft på den.
  • Bild med titeln Få en katt
    6. Erbjuder positiv förstärkning. En katt kan vara rädd för sin nya omgivning, oavsett hur mysig du har gjort det. Detta är särskilt sant om katten missbrukades eller försummade. Skrika aldrig på katten när du märker att hon gör något hon borde inte. Chansen är att hon bara utforskar sin nya miljö. Använd istället en lugn lugnande röst för att berömma henne för något gott beteende som hon visar.
  • Om din katt fortfarande verkar rädd för sin nya omgivning, se till att du inte skrämmer henne. Smyg aldrig på din katt eller gör plötsliga rörelser som kan fånga henne. Katter som har missbrukats är mer benägna att vara skittiga, när du överraskar dem.
  • Del 2 av 2:
    Uppmuntra kontakt
    1. Bild med titeln Få en katt
    1. Titta på tecken på att din katt är klar för kontakt. Låt alltid din katt komma till dig, snarare än att närma sig henne. Om du tydligt ser att din katt verkar spänd och titta på dig noggrant (stående, svans styv, elever dilaterade), gör ingenting. Sitta väldigt still, helst med dina ögon stängda. Du kommer att vara mindre av ett hot på det här sättet och katten kommer att vänja sig vid din närvaro. Å andra sidan, om din katt är klar för kontakt, kan hon:
    • Stanna i din syn när hon slutar äta, istället för att springa för omslag
    • Ta några steg mot dig
    • Sitt nära dig och tvätta (vilket visar att hon är avslappnad)
    • Sitta med henne tillbaka till dig (som visar att hon litar på dig)
  • Bild med titeln Få en katt
    2. Verkar mindre hotande. Det finns flera sätt att du kan verka mindre skrämmande och få din katt att känna sig mer bekväm. Ligga ner, om utrymme tillåter. Att vara på sin nivå håller dig från att höja över henne. Undvik ögonkontakt, eftersom direkt ögonkontakt är en utmaning eller hotdisplay på kattspråk. Istället, vrid huvudet åt sidan och titta bort.
  • Om du bär glasögon kan du till och med vilja ta av dem eftersom linserna kan se ut som stora ögon för katter. Detta kan se ut som ett hot.
  • Bild med titeln Få en katt
    3. Låt din katt sätta på takten för kontakt. Känner inte att du måste rusa saker. Så småningom kommer din katt att börja lita på och närma dig dig. När detta händer regelbundet, kommer katten då frivilligt stöta på huvudet mot din hand eller kropp. Denna bumping lägger sin doft på dig och visar att hon accepterar dig.
  • Du kan uppmuntra din katt att komma närmare dig genom att erbjuda goda godis. Vila armen på golvet och sprida några godisar runt dig. Låt katten plocka upp mod att komma och äta godis. Successivt, satte sig närmare dig så hon kan närma sig utan att känna sig hotad.
  • Bild med titeln Få en katt
    4. Skapa en positiv miljö mellan din katt och andra husdjur. Låt dem leka eller äta nära varandra. Naturligtvis kommer det att vara en helt annan process som du måste börja från ett längre avstånd och flytta dem närmare varje dag. Det skulle givetvis vara till hjälp att ha någon annan inblandad i detta.
  • Bild med titeln Få en katt
    5. Gnugga hennes öron eller haka. När dina kattsignaler (genom att bumpa huvudet mot dig) att hon är redo för mer kontakt, kan du gnugga hennes öron eller haka. Ta det långsamt och börja med att bara förlänga ett enda finger för att gnugga henne. Gör inga plötsliga rörelser, och som hennes förtroende bygger kan du klia på hakan.
  • Undvik grovt hus, eftersom katter inte gillar det.
  • Bild med titeln Få en katt
    6. Spendera tid att leka med din katt. När din katt börjar närma dig regelbundet och springa när du kramar henne, kan du sluta ligga runt henne. Sitta upp och koka henne. Hon kan till och med börja sitta på knäet, vilket visar att hon helt litar på dig.
  • Gör speltid en vanlig del av din dagliga rutin. Detta kommer att stärka din katt bindning mot dig och hon förväntar sig denna uppmärksamhet från dig. Studier har också visat hälsofördelar för människor (t.ex. sänkt kolesterol, lägre blodtryck och mindre ångest) från att röra och prata med husdjur.
  • Bild med titeln Få en katt
    7. Titta på tecken på att din katt behöver utrymme. Detta är särskilt viktigt om du rehabiliterar en katt som har blivit missbrukad eller försummad. Du kan hitta dig försiktigt petting katten, när hon plötsligt biter dig. Detta, tillsammans med överraskning som skrapar, kan innebära att din katt är överväldigad av den fysiska kontakten eller tillgivenheten. Ge katten lite tid på egen hand för att lugna sig, eftersom hon förmodligen förvånad över. Nästa gång, undvik petting henne så länge.
  • Straffa aldrig katten genom att skrika eller slå. Katter förstår inte varför du skadar dem. Ta istället bort dig själv från situationen.
  • Bild med titeln Få en katt
    8. Se till att din katt får tillräckligt med motion och speltid. Om din katt försöker skrapa eller bita dig, betyder det vanligtvis att de har energi att bränna. Tillåt lite speltid med dem minst en gång om dagen. Det är bra att göra det här innan du går och lägger dig. Detta bränner sin energi som hjälper dem att associera den tiden på natten med slingrande och gå och sova precis som du gör.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om din katt har gjort något fel, ignorera bara beteendet och gå bort. Straffande katten kommer bara att göra henne associera bestraffningen med din närvaro och göra henne angelägen om dig. För att stoppa henne att upprepa beteendet, försök att förstå varför hon gjorde det i första hand och ge ett alternativt utlopp för beteendet.
  • Lär dig rätt sätt att hämta en katt, så att det kommer att känna sig mer bekväm med dig när du gör det. Det är en bra idé att vänta tills din katt är bekväm med dig innan du plockar upp henne, för att inte ångra allt ditt tidigare bra arbete.
  • När din katt är bekväm nog för att du ska älska dem, börja aldrig ovanför dem. Kom ner till deras nivå. Håll handen låg, också. Ta med den under hakan och låta dem flytta huvudet om de väljer. Aldrig ha din hand över huvudet eftersom de associerar overheadobjekt med fåglar och kommer sannolikt att dyka på din hand. Stanna i området runt huvudet, tills de är bekväma med dig. Om du kommer till en punkt längs kattens kropp där de blir extremt obekväma och de, till exempel hiss på dig, det kanske inte bara är obehag. Det kan innebära att det finns något internt påverkat det området och orsakar dem smärta för beröringen.
  • Om din katt har värmt upp till dig lite runt Bonfire Night, det här är en bra tid att försöka trösta dem. Chansen är att varje bang och sizzle på himlen är skrämmande. Varje gång du hör fyrverkerier, se till att trösta din katt. En annan punkt är, låt inte din katt ut i första hand, särskilt på ett stadium där de inte helt litar på dig och får inte återvända.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande