Hur man fiskar för alligator gar

Alligator Gar är en seriös fisk. Om du är intresserad av att testa din mettle mot en 100-pund, förhistorisk vävning och ha tillgång till det slow-rörliga vattnet i det nedre Mississippi River-dräneringsområdet, kan Alligator Gar bara vara fisken för dig.Här är några tips för att försöka denna toothy jätte på för storlek.

Steg

Del 1 av 3:
Hitta Alligator Gar
  1. Bild med titeln Fisk för Alligator Gar Steg 1
1. Gå till den amerikanska söder. Gar trivs i Mississippi River Basin, från södra Ohio och Illinois till Mexikanska golfen. För det mesta finns i Färskvattenkropparna i Texas, Alabama, Louisiana och Arkansas, är Alligator Gar en distinkt södra fisk. Som med många saker finns de största i Texas.
  • Henderson swamp väster om Baton Rouge, Louisiana och Lake Pontchartrain, norr om New Orleans, är befolkade med Alligator Gars.
  • Så är Pearl and Pascagoula floden i Mississippi, mobilen, Tensa, Tennessee och Tombigbee floder i Alabama, och Escambia, Choctawhatchee och Apalachicola floder i Florida Panhandle.
  • Texas Rivers som Colorado, Trinity, Guadalupe, Sabine och andra huvudkanaler är mest frekventerade och har de största rekordstjärnorna hittills, liksom de största kända populationerna av Alligator Gar.
  • Bild med titeln Fisk för Alligator Gar Steg 2
    2. Hitta en slough eller backwater. A "dödsjö" är en sjö som är översvämd av en intilliggande flod när vattnet är högt, men är landlockat när floden är på normal nivå. Detta är den perfekta typen av plats att fiska efter gar. Säkert tillåtelse att fiska detta vatten, och oavsett licenser krävs i den jurisdiktion du fiskar i.
  • Du måste ha tillgång till att fiska ditt val av platser, så om det inte finns någon bankåtkomst, kan du behöva säkra en båt.
  • Bild med titeln Fisk för Alligator Gar Steg 3
    3. Lär dig att upptäcka "Gator Gar. Alligator Gar är bara en art av gar, en lång nosed, skarp-tandad, distinkt förhistorisk fisk. De kan väga över 250 kg och kan överleva upp till två timmar över vatten. Gator är den största arterna av GAR, och är den största uteslutande sötvattenfisken i Nordamerika. Det kan vara så länge som åtta till tio fötter, och den nuvarande världsrekordet för den största alligator Gar som fångas på ROD och Reel är 279lb 0oz. Den största tagen av bowfishing är 365lb.
  • Om Gar`s Snout är mer än dubbelt så länge på huvudet, och är inte mer än några inches bred, är det förmodligen ett Longnose Gar.
  • Florida Gars och Spotted Gar har kortare snouts och är täckta med särskiljande, bruna fläckar.
  • Alligator Gar-ditt mål - är den största av dessa fiskar. Den har en bredare näsa än den långa näsan, med två rader av tänder där det andra Gar har en. Det kan vara ganska stort.
  • Bild med titeln Fisk för Alligator Gar Steg 4
    4. Vet när och var att titta. The Gar Grawns i Brackish Waters på våren, runt april, men den bästa tiden för att jaga dem är på sensommaren, när det är varmt och torrt.
  • I juli och augusti kan Alligator Gar hittas i Deep River Bends intill relativt grunda pooler. Det djupa vattnet är där Gar samlas, och det grunda vattnet låter dig hitta dem lättare när de kommer att mata.
  • Del 2 av 3:
    Fiske efter garn
    1. Bild med titeln Fisk för Alligator Gar Steg 5
    1. Se till att din rigg är upp till uppgiften. Om du ska försöka haka en fisk som väger upp till 250 pund och har dussintals skarpa, nålliknande tänder, kommer du att vilja ha mer än en gren och bobber. Ta med en styv kompositstång med stark testlinje. Det här är den typ av fisk du vill ta upp till ytan, så att använda en bobber för din bete är lämplig.
    • Det är bäst att ha en stor öppen eller spinnrulle som kan hålla 150-200 meter (137.2-182.9 m) av 30-100 pund test monofilament linje. En styv handlingsgrafit eller kompositstång, sex eller åtta meter lång är lämplig för denna storlek av fisk.
  • Bild med titeln Fisk för Alligator Gar Steg 6
    2. För linje vill du ha två tre fot av stålledare, och 40-80 pund testlinje.
  • Krokbete på en 6/0 diskantkrok och använd en 1/4 oz. Slip sänker, med en split skott sjunker för att hålla den ovanför kroken.
  • Plast eller kork bobber (float), som kan hålla ditt bete och rigg suspenderad nära vattnet.
  • Bild med titeln Fisk för Alligator Gar Steg 7
    3. Ta med en bra stor levande bete.Vissa människor i det nedre delta vattnet nära Gulf Coast föredrar 10-12 tum (25.4-30.5 cm) Mullet, och föreslår ofta att du tar bort skalorna innan du använder dem, men alla juridiska baitfish, som shiners, shad eller sugare är på Gar-menyn.
  • Karp, buffel och stor abborre används också vanligt.
  • Bild med titeln Fisk för Alligator Gar Steg 8
    4. Titta på skolan Baitfish, som Shad, Shiners eller Freshwater Mullet.När du upptäcker en fiskskola som bryter vattnet som om de herdas av en hungrig köttätare, är du förmodligen i GAR-landet. Rig din bete och kasta.
  • Bild med titeln Fisk för Alligator Gar Steg 9
    5. Kasta in i den djupa delen av kanalen. Lämna spolen öppen för att tillåta garn att ta betet och springa med det för några klick. Håll ögonen på flottören. När det börjar torped över toppen av vattnet, eller när det dyker mot djupet, vet du att du har ett gar på linjen. Sänka din stav mot den, och vänta minst sju sekunder efter att linjen drar tätt.
  • Gar simmar med maten innan du försöker äta det. Om du försöker ställa in kroken till tidigt, riskerar du att skaka det lös eller haka på garn på en mindre än optimal plats.
  • Bild med titeln Fisk för Alligator Gar Steg 10
    6. Ställa in kroken. Alligator Gar har en hård, benig tallrik i munnen, vilket är anledningen till att fiskarna föredrar tredubbla krok, och stor kraft behövs för att tränga in i det. För att säkerställa att du ställer in kroken i den mjuka, säkra delen av Gar`s mun, kan du behöva ställa in det några gånger. Eftersom du har låtit så mycket som några hundra meter av linjespole ut, kan det ta stor styrka och några drag.
  • När du har din krokuppsättning är det dags att bosätta sig för en stor brottning.
  • Del 3 av 3:
    Kämpar för garn
    1. Bild med titeln Fisk för Alligator Gar Steg 11
    1. Bedöm fisken när du känner spänningen på din linje. Mycket stor fisk kommer att kräva en väsentlig kamp mot land, och du kan finna det nödvändigt att justera ditt drag för att slita ner det. Försök att hålla fisken styrd från stockar, borste eller andra snags för att hålla honom från att bli trassig, där du nästan säkert kommer att förlora honom.
  • Bild med titeln Fisk för Alligator Gar Steg 12
    2. Bekämpa din fisk tills den är utmattad. Ta det lite i taget, så att Garna bär sig själv. Bok inte mer energi än nödvändigt med att ta det snabbt. Försök aldrig tvinga ännu ett mindre gar i båten medan det fortfarande har kämpat kvar i det. Alligator Gar har varit känt att bita aggressivt i självförsvar.För mycket stora gar, kan det vara bäst att gillgaff dem, så att huvudet (och tänderna) kan styras bort från båtarna i båten innan de tar det ombord.
  • En gill gaff är i princip en pol med en skarp krok i slutet, för att snara stor fisk bredvid båten. Generellt kommer en partner att haka fisken genom gyllorna och under ryggraden, förmodligen sårade fisken dödligt. Om du vill koppla ett gar och släppa det, gör det inte.
  • Bild med titeln Fisk för Alligator Gar Steg 13
    3. Var extremt försiktig om du väljer att släppa din fångst. Generellt rekommenderar fiskare inte fiske efter gar om du inte har för avsikt att döda dem. Att föra ett levande gar i båten, eller på stranden, är extremt farligt. Ta bort en diskantkrok från en mun full av nålliknande tänder kräver ett mycket långsiktigt tång. Se till att fisken är bortom uttömd, och att du har skyddsarm och handutrustning om du försöker detta.
  • Skärning Linjen lämnar diskantkroken inbäddad i fiskens mun och lämnar den lite chans att överleva.
  • Alligator Gar och många andra sötvatten rovdjur är alltmer hotade. Den bästa bevarandet med dessa fiskar är att fånga och släppa, så är det åtminstone medveten om svårigheterna att göra det om du vill jaga på ett ansvarsfullt sätt.
  • Bild med titeln Fisk för Alligator Gar Steg 14
    4. Tänk på kreativa alternativ. Många sydligare kommer att berätta för det föredragna sättet att fiska efter Alligator Gars är faktiskt bågfiske, med hjälp av en sammansatt jaktbåge och fiskepilar. Bow-Fishing är mycket mer spännande för många, eftersom det kombinerar fiske och jakt.
  • Vissa fiskare kommer också att ta med en .22 För att avsluta Gar när det blir nära båten. Var extremt försiktig och se till att du är licensierad om du ska fiska med jaktutrustning.
  • Bild med titeln Fisk för Alligator Gar Steg 15
    5. Överväg att ta ditt Home till middag. Generellt är Gar en troféfisk, med tanke på dess storlek och hård utseende. Det är en ätbar (vissa säger välsmakande) fisk, men ganska svårt att rengöra. Vågarna är pansarliknande och alla kommer ihop, men så det kommer av med rätt teknik.
  • Nagla Gar huvudet till ett tomt och arbeta en kniv från svansen upp ryggraden, lossa vågorna. Klippa huvudet och svansen, och arbeta sedan din kniv ner sidorna av fisken. Vågarna ska komma upp som en skorpa runt köttet under. Ta med fisken som du skulle någon annan.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    När du tar med garn i en båt eller på land, ta inte grinen med sin snut eftersom hans tänder sticker ut sidan av hans mun. Om han thrashes, kunde han enkelt skära dig.
  • Det finns historier (något underbyggt) av Alligator Gars Biting Feet som danglas i vattnet av Piers och Riverbanks.
  • Ge allvarligt övervägande att anställa en guide för din första resa som fiske efter dessa fiskar.Den tid en guide kommer att spara, liksom säkerhetshänsyn, borde göra din resa mycket roligare.
  • Varningar

    Respektera tänderna på denna fisk - håller aldrig en hand, även med läderhandskar, i munnen.

    Saker du behöver

    • Tungt fiske tack.
    • Båt och motor är valfri men föredragna.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande