Hur man får en bas

Bass är en av de mest populära spelfisken i Nordamerika. Den largemouth bas är den vanligaste sökte efter bas, men det finns också andra sorter som Smallmouth, Choctaw, Guadalupe, Spotted, Stripped och White Bass. Oavsett om du växer upp för början av fiskesäsongen på våren eller njuter av en sen sommarkväll på sjön, det finns några tips och tricks du kan följa för att hjälpa dig att fånga lite bas.

Steg

Metod 1 av 3:
Plockar rätt utrustning
  1. Bild med titeln Fånga ett bassteg 1
1. Få rätt lock. Det finns tre stora typer av lock som är bäst för att fånga bas. Du kan få vevbaits, spinnerbaits och plastmaskar. De kan alla användas framgångsrikt oavsett plats eller tid på året. Den huvudsakliga aspekten av locket du behöver tänka på är den färg du väljer för dem. Du borde ha två av varje lock för din tacklingsbox, en i en naturlig färg och en i en ljus, livlig färg.
  • Vankbete är små lock som ser ut som små, levande fisk. Det finns två trepunktskrokar på varje lock, en under magen och en i svansen. Locken har också ett platt plastområde på fiskens läpp. Prova Jackall Book Trigger och Rapala Ultra Light Crank.
  • Spinnerbete har två huvuddelar. Det finns en arm som har stora, krökta bitar av metall som kallas blad, och det kan finnas en eller flera blad. Den andra armen är samma längd med en krok i slutet. Kroken är ibland täckt av plast peruk som döljer kroken eller krokarna. Prova Panther Martin eller Blue Fox Vibax Spinner Minnow. Spinnarmarna kan också formas som en fisk, som kan få det att likna vevfisken. Skillnaden är vevfisken har två treklängda krokar och en läpp medan spinnaren har en krok och knivar.
  • Plastmaskar ser ut som stora regnmaskar och har en krok inbäddad i dem. Fisken är ansluten när de försöker att äta ormen, så de är effektiva men kräver lite tålamod.
  • Bild med titeln Fånga ett bassteg 2
    2. Använd levande bete. Om du inte vill använda lockar kan du också fiska med hjälp av levande bete. De mest framträdande typerna av levande bete för bas är maskar, minnows och kräftor. Maskar är lätta att hålla och bära runt, och du kan hålla dem i kylskåp i smuts om du inte använder allt vad du köpte på din första fisketur. Minnows och Crawfish är svårare att hantera eftersom du måste hålla dem i en hink med vatten medan du fiskar. Du kan också grodor, salamandrar och insekter.
  • Den bästa typen av Minnows för bas är Shiner och Creek Minnow Variety.
  • Bild med titeln Fånga ett bassteg 3
    3. Välj en rulle. Det finns två huvudtyper av rullar som används i basfiske. Du kan använda en spinnrulle, som också är känt som en öppen vändbeläggning. Du kan också få en spinngjutningsrulle, som också är känt som en stängd ansiktsspole. Huvudskillnaden mellan de två typerna är den kompetensnivå som behövs från personen som fiske. Den stängda ansiktsrullen är utmärkt för nybörjare och kräver inga avancerade drag. Spinnrullen behöver mer fingerfärdighet att manövrera.
  • Spinnrullen är en fast spole med den exponerade linjen. Den är byggd för att använda 4 till 12 lb testlinje och kan flytta handtaget mellan höger och vänster sida. Det ger enkel gjutning men kräver att du stoppar linjen för hand. För att göra detta, kasta ut din linje. För att stoppa linjen, vänd metallspaken över toppen av spolen och håll linjen med fingret.
  • Spin Cast Reel är klassat för 4 till 12 lb testlinje men kan ta upp till 20 lb. Det är också enkelt att kasta. Du håller ner knappen på framsidan av rullen och släpper den när du kastar din linje. När det kommer till var du vill att linjen ska gå, rotera handtaget bara lite för att återställa låsfunktionen på rullen.
  • Testlinjen är den mest vikt som linjen testas för. Utbudet av vikter kan vara så små som några pund till upp till 50 pund.
  • Varje spol har en stav med samma namn som används med det också. Om du planerar att fånga större bas, måste du få en stång med medium till medelstorlek. Om du bara fångar liten bas, få en stav med lätt kraft. En stångs kraft är dess viktkapacitet och skrivs vanligtvis på sidan av stången. Denna mätning kan listas som en fras som ljus, medium eller medium, eller som ett tal mellan 1-10.
  • Metod 2 av 3:
    Välja när och var att fiska
    1. Bild med titeln Fånga ett bassteg 4
    1. Fisk under pre-spawn. Den bästa tiden på året för bas är pre-grawn.Det här är tiden på året när fisken vaknar från vinterinaktivitet för att starta parningscykeln. Det börjar med att vattentemperaturen börjar stiga till 55 eller 60 grader och kvinnorna och männen börjar komma upp i vattnet och interagera med varandra. Eftersom de var mestadels vilande under de kallare månaderna, är de verkligen aggressiva och arg den här tiden på året. Denna tidsperiod faller runt våren och varar hela säsongen.
    • Under den här tiden kan du fånga bas närmare stranden och närmare ytan.
    • Du kan bas i någon säsong, men de är verkligen aktiva under vårmånaderna.
    • Om du fångar en kvinna under den här perioden, se till att du låter henne gå så att hon kan bo och fylla i vattenkroppen med mer bas.
  • Bild med titeln Fånga ett bassteg 5
    2. Använd en karta. Hitta en karta över kroppen av vatten där du planerar att fiska. Kartorna visar djupet av de olika områdena i vattnet och eventuella droppar under ytan av vattnet. Bas som lurken nära botten i icke-högsäsonger, så att ha en karta över djupet av vatten av vatten du fiskar i kan hjälpa dig att hitta basen. Det kan också hjälpa dig att hitta undervattensstrukturer där basen kan gömma sig.
  • De flesta vattenkroppar har en karta tillgänglig online från antingen den statliga eller lokala naturresurserna.
  • Bild med titeln Fånga ett bassteg 6
    3. Börja vid rätt tid på dagen. De bästa tiderna på dagen för att fånga en bas är de tidiga timmarna på morgonen och de sista timmarna på dagen. Försök att komma till din fiskeplats ungefär en timme före soluppgången eller en timme före solnedgången, eftersom bassbiten mer vid dessa tider när solen inte är för hög överliggande. Om du råkar fisk under mitten av dagen, leta efter basen i skuggade områden borta från direkt solljus. De undviker områden med extremt ljus och värme.
  • Du kan få bas att bita på eftermiddagen i öppet vatten om det är molnigt eller om vattnet är lerigt nog att skydda solen.
  • Bild med titeln Fånga ett bassteg 7
    4. Fisk nära omfattningsområden. Bas gillar att vara nära föremål, vegetation eller hinder i vattnet, såsom en stubbe eller ett träd som har fallit i vattnet. Det kan vara nära båtdockor eller brostolpar. Kasta runt låga hängande trädben och i stora fläckar av ogräs, för att bas som det konstanta locket som tillhandahålls av dessa platser i vattnet.
  • Var försiktig när du kastar runt dessa typer av objekt eftersom du kan få dina lock eller krokar fast på dem. Om du gör det kan du förlora ditt lock eller måste återkalla din linje. Risken är värt det eftersom betydande bas är i dessa områden.
  • Metod 3 av 3:
    Lärande tekniker för att fånga bas
    1. Bild med titeln Fånga ett bassteg 8
    1. Fånga bas med vevabete. Crank Bait lockar bas eftersom locken ser ut som skadade, svaga fiskar i vattnet, vilket medför att basen slår. För att använda vevabetet, lägg din lock på din linje. Kastar din pol ut i sjön eller floden nära en struktur och låt locka sjunka till botten. När du känner att linjen bosätter sig, dra tillbaka på din stav och börja rulla i din linje. När du drar tillbaka din stång, kommer du att känna att locket dyk i vattnet, vilket kommer att orsaka motstånd på din pol. Nivå ut din pol igen och sluta rulla din linje. Detta gör att ditt lock stiger i vattnet. Upprepa tills ditt lock når ytan. Sedan, kasta ut igen och upprepa.
    • När du känner en basbåt på ditt lock, dra försiktigt tillbaka på polen. Detta kommer att dra kroken i bassens läpp, som kallas inställning av kroken. När du gör det här kan du rulla i din bas.
    • Om du fiskar i en lugn vattenkälla som en sjö eller damm, använd stadigt, även drar och rullar med betet. Om vattnet är hakigt eller rörligt som en flod eller på en blåsig dag, byt fram och tillbaka mellan dragning och spolning snabbt och långsamt.
    • Du kan också försöka göra rörelserna så realistiska som möjligt. Du vill basera att tro att locket är en riktig fisk.
  • Bild med titeln Fånga ett bassteg 9
    2. Nab bas med spinner bete. Metoden för användning av spinnerbete liknar vevabetet. Skillnaden är att när du drar tillbaka din pol behöver du inte rulla i din linje. Dra tillbaka det för att det dyk i vattnet, låt sakta ner din pol tillbaka. Detta kommer att göra att locket rör sig tillbaka i vattnet, gör knivarna avge brus och stör vattnet runt locket. De ljusa, spinningsbladen på dessa lockar lockar basen och drar basen till ditt lock eftersom rörelsen irriterar dem.
  • Denna metod kan vara svårare eftersom det är svårare att koppla din fisk, eftersom basen ofta biter på knivarna istället för kroken. Detta medför att det tar mer tid att faktiskt koppla en bas.
  • Bild med titeln Fånga ett bassteg 10
    3. Få bas med plastmaskar. Denna lock är mycket enklare än de andra locken att fiska med. Sätt plastmasken på din linje, kasta ut din linje och låt ormen sjunka till botten. I stället för att dra din stav runt kan du helt enkelt rulla tillbaka din linje i olika hastigheter. Eftersom äkta maskar inte är hoppig, är det inte nödvändigt att rycka din rulle som du gjorde med de andra locken.
  • Du bör lägga en vikt i din mask så det sjunker till botten när du kastar den. Annars kommer det att vara för nära toppen av vattnet och inte locka basen.
  • Bild med titeln Fånga ett bassteg 11
    4. Krok bas med levande bete. Den bästa tekniken för levande bete är att ständigt flytta runt din linje. Baiten du lägger på din krok är död eller mestadad, men bas är extremt lockade till levande byte. Att efterlikna levande fisk, mask eller groda, bör du ständigt flytta runt din linje. Detta kan vara genom att spola det i eller något att flytta din pol fram och tillbaka för att få det att se ut som betet rör sig naturligt.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande