Hur får man torr radermarkör ur kläder

Om du har små barn eller arbetar i en skola, kan torr raderingsmarkör ibland slå dina kläder. Det är ganska lätt att ta bort torr raderingsmarkör med rätt leveranser. Du kan använda Murphys olja för att ta bort torr raderingsmarkör. Du kan också använda en kombination av vit vinäger och gnugga alkohol. Se till att testa ditt rengöringsmaterial på en liten lapp av tyget först för att se till att det inte kommer att fläcka tyget.

Steg

Metod 1 av 3:
Använda Murphys olja
  1. Bild med titeln Få torr radera markör ut ur kläder Steg 1
1. Placera en absorberande handduk under tyget. Handduken du använder kommer förmodligen att bli färgad, så välj en gammal handduk du inte har något emot att skada. Placera handduken under tyget du städar på en plan yta, som en räknare. Se till att handduken är tjock nog att absorbera överskott av fukt.
  • Bild med titeln Få torr radera markör ur kläder Steg 2
    2. Doppa en tandborste i Murphys olja. Om du har en extra oanvänd tandborste, använd det här. Du kan också köpa en billig tandborste på en drogbutik. Få tandborsten helt mättad i Murphys olja. Denna metod fungerar bäst med en väldigt våt tandborste.
  • Bild med titeln Få torr radera markör ur kläder Steg 3
    3. Gnugga fläcken. Gnid tandborsten i fläcken och lägger till nya Murphys olja efter behov. Flytta handduken under som behövs för att absorbera överskott av vätska. Gnugga fläcken tills suds visas och fortsätt gnidning tills fläcken är mestadels bleknad.
  • Bild med titeln Få torr radera markör ur kläder Steg 4
    4. Ta bort den återstående fläcken med diskmedel. Ta en trasa eller svamp och dämpa det i lite vatten och mild diskmedel. Gnugga trasa eller svamp över fläcken tills den kommer ut helt.
  • Bild med titeln Få torr radera markör ur kläder Steg 5
    5. Skölj kläderna med rent vatten. Ta en ren svamp och mätta det med rent vatten. Gnugga svampen i kläderna för att ta bort Murphys olja och diskmedel.
  • Fortsätt gnugga svampen på tyget tills vattnet från svampen går klart.
  • Bild med titeln Få torr radera markör ut ur kläder Steg 6
    6. Placera kläderna i tvättmaskinen. När fläcken är borttagen och du har sköljt ut klädet, kan du tvätta plagget som du vanligtvis skulle. När det kommer ut ur tvätten, ska fläcken vara helt borta.
  • Metod 2 av 3:
    Med hjälp av vit vinäger och gnidningsalkohol
    1. Bild med titeln Få torr radera markör ur kläder Steg 7
    1. Placera de färgade kläderna ovanpå en handduk. Få en ren absorberande handduk. Lägg den ner på en plan yta. Placera de färgade kläderna över handduken.
  • Bild med titeln Få torr radera markör ur kläder Steg 8
    2. Dab fläcken med gnidningsalkohol. Dab en liten mängd gnidningsalkohol på en ren svamp. Då, dab svampen på fläcken. Använd mjuka blottningsmotioner. Gnugga fläcken kan få det att smita. Blott på fläcken tills den har bleknat.
  • Bild med titeln Få torr radera markör ur kläder Steg 9
    3. Fyll ett handfat med vatten och ättika. Använd varmt vatten för att fylla diskbänken. Lägg sedan till en kopp vit vinäger. Blanda det i vattnet med händerna eller en sked.
  • Bild med titeln Få torr radera markör ur kläder Steg 10
    4. Blöt kläderna. Placera plagget i diskbänken. Du borde lämna plagget i diskbänken i ca 15 minuter. Efter denna punkt ska fläcken vara borta.
  • Bild med titeln Få torr radera markör ur kläder Steg 11
    5. Tvätta kläderna i tvätten som vanligt. När fläcken är borta kan du tvätta plagget i tvätten som vanligt. Detta bör ta bort ättika och gnidningsalkohol.
  • Var noga med att vrida plagget när du tar bort det från diskbänken. Detta förhindrar överskott av vatten från att spilla på golvet.
  • Metod 3 av 3:
    Tillhandahålla en kvalitetsvask
    1. Bild med titeln Få torr radera markör ur kläder Steg 12
    1. Kontrollera etiketten för rengöringsinstruktioner. Om ett plagg fortfarande har en tillverkarens etikett på plats, se till att du läser detta innan du gör tvätt. Du vill se till att det inte finns några specifika rengöringsanvisningar. Till exempel bör vissa kläder endast tvättas i kallt vatten.
  • Bild med titeln Få torr radera markör ur kläder Steg 13
    2. Upprepa processen om det behövs. Om fläcken inte kommer ut första gången med hjälp av någon metod, försök igen. Ibland kan torra raderingsfläckar vara svåra att ta bort. Det kan ta två försök att ta bort fläcken.
  • Bild med titeln Få torr radera markör ur kläder steg 14
    3. Gör ett spottest först. Vissa kläder kan reagera dåligt på Murphys olja, gnugga alkohol eller vit vinäger. Testa rengöringsprodukten du använder på en liten lapp av kläderna och vänta ungefär en timme. Om plåstret av kläder inte verkar missfärgad eller skadad är det säkert att använda det ämnet för att ta bort fläcken.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande