Hur man bryr sig om skäggiga drakar

Skäggiga drakar, eller "skägg," kan vara godmodiga följeslagare, vars naturliga nyfikenhet och uppenbar njutning av mänskligt företag gör dem till ett populärt husdjur. Det är viktigt att du tar hand om din skäggiga drake så det är frisk och glad.

Steg

Del 1 av 6:
Välja en skäggig drake
  1. Bild med titeln Vård för Bearded Dragons Steg 1
1. Forskning skäggiga drakar innan du köper en. Skäggiga drakar har specifika behov som måste uppfyllas, så att äga en förekommande förskott. Vid den här tiden bestämmer du om ett Beardie är rätt husdjur för dig, och se till att du har allt du behöver innan du tar med dig Dragon Home.
  • Var medveten om att skäggiga drakar, medan de gör härliga husdjur, inte är idealiska för små barn. De kräver stor uppmärksamhet på detaljer, såsom korrekta temperaturer och regelbunden ersättning av UVB-lampor.
  • Bild med titeln Vård för Bearded Dragons Steg 2
    2. Välj en skäggig drake som är över 6 tum (15 cm) lång. Baby drakar kan vara väldigt bräckliga och mer benägna att bli sjuk eller alltför stressade. Det är mycket lättare att ta hand om en mer utvecklad skäggig drake.
  • Bild med titeln Vård för Bearded Dragons Steg 3
    3. Leta efter en Alert Beardie. När du går upp till höljet, ska drakarna titta på dig med intresse och borde ha ljusa, varna ögon. Du vill inte ha en drake som inte kan lyfta sitt huvud eller ser slöhet ut.
  • Bild med titeln Vård för Bearded Dragons Steg 4
    4. Observera om draken har några deformiteter. Det borde inte ha några sår, brännskador, pus, externa parasiter eller deformiteter.
  • Observera dock att många drakar kan saknas tår eller bitar i svansen, men det kommer inte att orsaka dem något obehag så länge såret ser läkt och visar inget tecken på infektion.
  • Bild med titeln Vård för Bearded Dragons Steg 5
    5. Ta med dig din nya skägg till veterinären. Strax efter att ha köpt din drake, gör ett möte för att besöka veterinären, som kan kontrollera eventuella parasiter och utvärdera drakens övergripande hälsa.
  • Det kan hjälpa till att ta med ett avföringsprov på ditt första besök. Fråga om detta när du ringer för att göra avtalet.
  • Det finns inga vacciner rekommenderade för skäggiga drakar.
  • Besök till veterinären ska vara en vana, oavsett om din drake är sjuk eller inte. Syfte att ta din skäggiga drake till veterinären för en check-up en gång per år.
  • Del 2 av 6:
    Ger rätt habitat för din skäggiga drake
    1. Bild med titeln Vård för Bearded Dragons Steg 6
    1. Observera att de flesta björngierna är inrymda. Större björnier kan vara aggressiva mot mindre, och män tenderar att vara territoriella. Detta är ytterligare komplicerat av det faktum att det kan vara svårt att könsbarkad drakar när de är unga, så du kanske inte vet om du har en manlig eller kvinnlig beardie först.
  • Bild med titeln Vård för Bearded Dragons Steg 7
    2. Köp ett terrarium istället för ett vivarium eller akvarium. I motsats till ett vivarium, som har 3 glas sidor och en topp, har ett terrarium fasta väggar på fyra sidor med ett skärmslock. Ett vivarium kan orsaka för hög fuktighetsnivåer, vilket kan allvarligt skada en skäggig drake. Observera att terrarium måste vara minst 20 liter för en bebis till ungdom och minst 30 gallon uppfödare för en vuxen, men upp till en 55 gallon rekommenderas för löpande rum.
  • Om du bygger ett hölje själv, kom ihåg att det måste vara väl ventilerat, lätt att desinficera och kunna behålla höga temperaturer (se nedan).
  • Burar med träsidor måste förseglas med polyuretan eller ett liknande vattentätningsmedel, och lederna måste vara rengöring för korrekt rengöring och desinfektion. Se till att fräsch polyuretan får torka flera dagar och luft buret ut noggrant innan du lägger din skägg i den, annars kan toxicitet resultera.
  • Bild med titeln Vård för Bearded Dragons Steg 8
    3. Se till att habitat är en tillräcklig storlek. Beardies kan växa upp till 2 fot (61 cm), flytta snabbt och gillar att klättra, så de behöver gott om utrymme i sitt hem. För unga drakar är en 10 gallon (39 l) tank tillräcklig, men det kommer att vara dem bara i några månader, eftersom de växer snabbt. En vuxen drake kräver mycket mer utrymme: minst 55 till 60 liter (210 till 230 l) (208 till 227 l) krävs, men 75 till 120 gallon (284 till 454 l) är att föredra.
  • Om du bygger ett hölje, se till att den är minst 48 i (122 cm) lång, 24 i (61 cm) bred och 18 i (48 cm) hög.
  • För att spara pengar kan du omedelbart köpa en stor vuxen livsmiljö. Överväg att använda justerbara partitioner för att öka bostadsutrymmet när din beardie växer.
  • Bild med titeln Vård för Bearded Dragons Steg 9
    4. Använd skärmslockar för toppen av höljet. Använd inte glas, plexiglas eller trä för att täcka dina burar. Detta kommer inte att tillåta tillräckligt med luftcirkulation och kommer också att fälla fuktighet i buret. Skärmstoppar Se till att det finns tillräckligt med luftflöde, låt dina belysnings- och värmekällor fungera korrekt och låter också fuktighetsflykt.
  • Se till att locket passar tätt.
  • Bild med titeln Vård för Bearded Dragons Steg 10
    5. Ge golv. Botten av höljet ska fodras med ett substrat som är säkert för din drake och lätt att rengöra. Det är mycket viktigt att välja ett material som inte sätter din drake i riskzonen: Beardies äter ofta sängkläder av små partiklar, vilket kan leda till impaction (blockering av tarmarna) och dödsfallet. Använd platt tidning, pappershanddukar, slaktpapper eller reptilmatta. Dessa val är billiga, lätta att rengöra och utgöra några hälsorisker för ditt djur.
  • Se till att vivariumets längsta är täckt med en vit eller brun ouppvärmd matta. Detta kommer att se till att om din beardie bestämmer sig för att gräva under vilken säng som helst, kommer den mest sårbara delen (dess mage) inte att ta kontakt med tankens kalla botten.
  • Bild med titeln Vård för Bearded Dragons Steg 11
    6. Inkludera några "möbel" i huset. Skapa en miljö där din Beardie kan klättra, gömma och bask - alla beteenden som den behöver för välbefinnande.
  • Använd aldrig något från naturen. Naturliga loggar och andra föremål kan bära parasiter, oavsett hur mycket du rengör dem. Använd istället färdiga sterila loggar och pinnar från butiker. Tvätta dem med varmt vatten och låt dem torka innan de placeras i tanken.
  • Lägg till några grenar för klättring och basking. De bör vara ordentligt placerade under den sekundära värmekällan (se del 3). Se till att de är så breda som din skäggiga drake. Ek är ett bra val, liksom brädor som omfattas av mattor. Undvik trä med klibbig sap eller tonhöjd.
  • Ge några släta stenar för att baskera och bära ner naglarna.
  • Ge din Beardie en plats för att avskeda sig själv. Du kan lägga till en tom kartong, kartongrör eller blomkruka. Gömstället ska ge en snygg passform och placeras högt i höljet. Om din drake inte använder gömstället, försök att flytta den till en ny plats eller använda ett annat objekt.
  • Sätta i några växter för att ge skugga, fuktighet och en känsla av säkerhet. Se till att de växter du väljer är nontoxiska till skäggiga drakar (som Dracaena, Ficus Benjamina, och hibiskus). Det är viktigt att växterna och deras jord inte har behandlats med bekämpningsmedel, vermikulit, gödningsmedel eller vätmedel. Innan du sätter växten i buret, tvätta växten med en vattenspray och häll vatten tillräckligt med vatten på jorden så att den dränerar ut botten: det här hjälper till att ta bort eventuella toxiska kemikalier. Du kanske också vill hålla nyköpta växter i en separat del av huset ett tag innan de introducerar dem till den skäggiga drakens hölje.
  • Del 3 av 6:
    Kontrollerande temperatur och ljus
    1. Bild med titeln Vård för Bearded Dragons Steg 12
    1. Ge en primär värmekälla. Du behöver en värmekälla som upprätthåller temperaturer i höljet på en nivå som är bekväm för den skäggiga draken. Drakar som temperaturer mellan 78 och 88 f (25 till 31 c) under dagen och kvällstemperaturer mellan 70 och 79 f (21 och 26 c).
    • Använd en serie glödlampor ovanför toppen av buret. Tänk på att de måste stängas av på natten, när en annan värmekälla kommer att vara nödvändig, beroende på temperaturen i rummet.
    • Prova en värmekudde under buret eller en keramisk infraröd värmare som en kvällskälla.
    • Det finns reptilspecifika glödlampor som avger värme men lite synligt ljus - men det är dock dyra.
    • För större kapslingar, justera rumstemperaturen med en termostat eller rymdvärmare.
    • Alltid inkludera ett brandlarm i ett rum där ljus eller andra värmekällor är i drift.
  • Bild med titeln Vård för Bearded Dragons Steg 13
    2. Inkludera en sekundär värmekälla. Beardies som en temperaturgradient i deras livsmiljö, så att de kan flytta mellan varmare och svalare utrymmen. Den sekundära värmekällan ger dem en plats där de kan bask. Detta område bör täcka cirka 25-30 procent av den totala kapslingsytan, med en temperatur av ca 95-100 F (35-38 c). Du kan använda ett speciellt baskljus, eller välja en enkel 30-75 watt glödlampa i en keramisk bas. Källan ska vara ordentligt monterad där djuret inte kan röra den.
  • Använd aldrig heta stenar som värmekälla!
  • Observera att baby bearded drakar i ett mindre burutrymme behöver en lägre watt, annars kan höljet bli för varmt.
  • Eventuella temperaturer över 110 f (43 c) rekommenderas inte, men inom några grader av dessa baskeringstemperaturer kommer det att vara tillräckligt.
  • En termometer på "het sida" och en på "kall sida" kommer att se till att dina temperaturer är i rätt intervall.
  • Bild med titeln Vård för Bearded Dragons Steg 14
    3. Ge UVB-belysning. Skäggiga drakar kräver ultraviolett ljus för att producera vitamin D, vilket i sin tur hjälper kalciumabsorptionsinfibilitet leda till metabolisk bensjukdom. Du kan använda antingen fluorescerande eller kvicksilverånga-lampor - den tidigare måste bytas ut ungefär var sjätte månad, eftersom UVB-utgången minskar över tiden. De borde ha cirka 12 till 14 timmar per exponeringsdag.
  • Se till att den fluorescerande lampan har minst 5 procent UVB (kontrollera förpackningen för dessa specifikationer).
  • Leta efter lätta remsor som täcker längden på höljet.
  • Tänk på reptilspecifika svarta ljus i 290-320 nanometerområdet. (Observera att dessa inte är samma som växtväxlampor eller psykedeliska svarta ljus, varav ingen producerar UVB-strålar.) Du kan välja glödlampor som avger både vitljus och UVB, eller UVB endast.
  • Helst bör UVB-ljuskällan vara ca 10-12 i (25.4-30.5 cm) Från varhelst den skäggiga draken tillbringar mest av sin tid (t.ex. baskingplatsen) för att säkerställa tillräcklig exponering. Det borde inte vara längre än 18 tum (45.7 cm) bort.
  • Tänk på att UVB-strålar inte passerar genom glas. Din UVB-källa ska ligga över inneslutningen, och nätet ska inte vara för bra.
  • Solen är den bästa källan till UVB-strålar. På soliga dagar när temperaturerna är i lämpligt område (se del 3, steg 1 ovan), placera din Beardie utanför på en säker skärm eller trådbur med en låsdörr. Kom ihåg att ge några skuggor och gömma utrymmen också.
  • Del 4 av 6:
    Matar din skäggiga drake
    1. Bild med titeln Vård för Bearded Dragons Steg 15
    1. Matar objekt av lämplig storlek. En av de viktigaste sakerna att komma ihåg när du matar din Beardie är att alla och alla matvaror som det äter borde inte vara större än utrymmet mellan ögonen. Om matvarorna är större än detta, kan det orsaka kvävning, imponering och bakbenförlamning.
  • Bild med titeln Vård för Bearded Dragons Steg 16
    2. Ge unga skäggiga drakar en diet som främst består av små insekter. Beardies är omnivorer, vilket innebär att de äter både djur och växtfrågor. Men hatchlings och ungdomar har specifika kostbehov. Erbjuda så många små insekter som din Beardie kommer att äta i en fem till tio minuters tidsram. När din Beardie slutar äta, sluta erbjuda. Unga skäggiga drakar kan äta var som helst från 20-60 pinhead crickets om dagen.
  • Ge hatchlings med en diet av små insekter. Om du bryr dig om en mycket ung skäggig drake, måste du ge det mycket litet byte, som pinhead crickets och små, nymolda maskar. Du kan mycket gradvis introducera daggamla Pinkie-möss när de är redo.
  • Foder Juvenile Dragons (två till fyra månader gamla) En blandning av 80 procent små insekter och 20 procent greener (se nedan för rekommendationer).
  • Unga drakar måste matas två till tre gånger per dag.
  • Bild med titeln Vård för Bearded Dragons Steg 17
    3. Ge din vuxna drake gott om gröna. Den vuxna kosten är cirka 60 till 65 procent av växtmat och 30 till 45 procent av bytesposter. Kalciumrika lummiga gröna och andra grönsaker bör göra upp huvuddelen av kosten.
  • Mata en "sallad" Baserat på collards, maskros gröna och blommor, escarole, endive, druvblad, senapsgrönsaker, reweble greener och / eller watercress.
  • Du kan lägga till följande till salladen för att balansera det: Acorn squash, röd och grön paprika, Butternut squash, gröna bönor, linser, ärter, pumpa och annan vinter squash, snö ärtor, sötpotatis och rovor. Kock eller mikrovågs squashes innan du matar för att mildra dem.
  • Ge följande grönsaker sparsamt som godis: Kål, Chard och Kale (som är höga i kalciumoxalater och kan orsaka metabolisk bensjukdom) - morötter (hög i vitamin A, som i höga nivåer kan vara giftiga) - spenat, broccoli och persilja (hög i goitrogener, som minskar sköldkörtelfunktionen) - och majs, gurkor, rädisor, groddar och zucchini (dessa är låga i näring).
  • Spruta gröna med vatten hjälper dem att hålla längre och kommer också att hjälpa till att hålla din skäggiga draken hydratiserad.
  • Strimla grönsakerna och blanda dem i salladen för att uppmuntra ditt skägg att äta en mängd olika livsmedel, snarare än att bara plocka ut sina favoriter.
  • Bild med titeln Vård för Bearded Dragons Steg 18
    4. Matar frukt och vissa växter som en tillfällig behandling. Du kan också ge din skäggiga drake biter av följande: äpplen, aprikoser, bananer, bär, cantaloupe, fikon, druvor, mangos, apelsiner, papaya, persikor, päron, plommon, tomater, Ficus Benjamina, Geranier, hibiskusblommor och löv, pansies, petunier, pothos, rosenblad och löv, snigelvin och violetter.
  • Bild med titeln Vård för Bearded Dragons Steg 19
    5. Ge byte till sub-vuxna och vuxna drakar en gång om dagen, tillsammans med de färska gröna. Du kan försöka mata crickets, supermaskar, vaxmaskar, måltidsmaskar, pinky möss och hissande kackerlackor.
  • "Gutlast" bytet genom att mata den en näringsrik diet en till två dagar innan den serveras till din beardie. Till exempel kan du mata det markerade baljväxter, majsmjöl, morötter, sötpotatis, collard greener, senap gröna, broccoli, spenat, äpplen, apelsiner, spannmål och rullade havre.
  • Eventuella uneaten bytesposter ska tas bort från din drakens hölje.
  • Det är lämpligt att köpa bytet, eftersom vildfångat byte (till exempel något du fångar i din gård) kan ha blivit utsatta för giftiga kemikalier eller har parasiter som kan vidarebefordras till din drake.
  • Blixtbuggar är giftiga för din drake.
  • Silkworms är en bra stapeldiet bara om du har en sjuk eller gravid drake.
  • Bild med titeln Vård för Bearded Dragons Steg 20
    6. Damm ett fosfatfri kalciumtillskott på gröna och insekter. Köp ett kalciumtillskott i pulverform (utan fosfat tillsatt) och sprinka det över sallad och byte strax innan du serverar. Gör det här en gång per dag för ungdomar (under två år) och en eller två gånger i veckan för vuxna.
  • Du kanske också vill komplettera vitamin D3.
  • Kontakta produktriktningen och / eller din veterinär om hur mycket tillskott som ska ge, eftersom överdosering kan leda till giftiga nivåer.
  • Bild med titeln Vård för Bearded Dragons Steg 21
    7. Bli inte för alarmerad om din skäggiga drake inte äter. När det är dags att kasta, får en skäggig drake inte äta. Men om det inte äter efter mer än tre dagar och det finns inget tecken på shedding, så kan din beardie vara sjuk. Ring i så fall din veterinär för att planera ett möte.
  • Bild med titeln Vård för Bearded Dragons Steg 22
    8. Ge färskt vatten dagligen. Erbjuder vattnet i en grundskål. Wiggling ditt finger i vattnet kan också få sin uppmärksamhet. Skäggiga drakar som saker som rör sig, så att skapa krusningar i vattnet kan pique deras nyfikenhet. Men många drakar dricker inte från en vattenskål, så du kanske måste droppa vattnet långsamt på din drakens snut med en dropper.
  • Beardies definierar ofta i sin vattenskål, så ändra vattnet en gång om dagen (eller omedelbart om du märker fecal materia). Av samma anledning måste du desinficera skålen en gång i veckan med en 1:10 blekvattenlösning för att undvika bakteriell uppbyggnad.
  • Om din beardie är ointresserad i att dricka, spritz det lätt med vatten: det kommer att slicka dropparna av sin hud.
  • Del 5 av 6:
    Upprätthållande av hygien
    1. Bild med titeln Vård för Bearded Dragons Steg 23
    1. Bada. Att bada din drake en gång i veckan hjälper till att hålla den hydratiserad och hjälper också till att skjuta.
    • Bathwater ska vara varm på din handled och inte het, mycket som badvatten för ett litet barn.
    • Gör vattnet bara så djupt som din drake bröst, eller halvvägs upp sina främre armar. Fyll badkaret tills vattnet når den andra knölen på ditt pekfinger för vuxna och den första knoken för ungdomarna.
    • Lämna aldrig din skäggiga drake obevakad i badolyckor bara ta en sekund att hända.
    • Det är en bra idé att desinficera ditt badkar när badet är över eftersom drakar ofta defekerar i vattnet. Använd en 1:10 lösning av blekmedel och vatten.
  • Bild med titeln Vård för Bearded Dragons Steg 24
    2. Håll deras miljö ren. Du måste rengöra höljet, liksom mat och vattenskålar, en gång i veckan.
  • Blanda en 1:10 lösning av blekmedel och vatten i en sprayflaska.
  • Ta bort din björn från buret. Har någon hålla den, eller placera den i ett säkert hölje.
  • Använd varmt, tvålvatten och en ren trasa för att torka bort smuts eller avföring.
  • Spruta sedan blekslösningen över hela ytan av vad du städar tills den är blöt och låt den sitta i 15 minuter. Efter 15 minuter skrubba ytan med en trasa eller pappershandduk, se till att någon gammal mat eller avföring är borttagen.
  • Skölj alla ytor upprepade gånger med vatten tills du inte längre kan lukta blekmedel. Om du fortfarande luktar blekmedel igen.
  • Bild med titeln Vård för Bearded Dragons Steg 25
    3. Håll dig ren. Handtvätt är mycket viktigt när du äger någon reptil. Tvätta händerna före och efter hanteringen kommer din drake att hjälpa dig och ditt nya husdjur friska. Om du tvättar händerna innan du hanterar, minskar risken för att du skickar något till din drake. Tvätta händerna efter hanteringen minskar risken för dig om kontrakt Salmonella. Riskerna med att få detta är väldigt smal till att börja med, men handtvätt kommer även att minska dem ytterligare. Dina chanser att kontrahera Salmonella Från den mat du äter är större än dina chanser att få det från din drake.
  • Eftersom skäggiga drakar kan bära Salmonella, Använd en separat svamp för att rengöra mat och vattenskål, övervaka barn när de hanterar dem, och låt dem inte krypa runt köket. Undvik också att kyssa ditt björn, oavsett hur mycket du älskar det.
  • Del 6 av 6:
    Hantera din skäggiga drake
    1. Bild med titeln Vård för Bearded Dragons Steg 26
    1. Hantera din Beardie minst en gång om dagen. Skäggiga drakar tenderar att vara nyfiken, mjuka varelser som verkar njuta av mänskligt företag. Regelbunden hantering hjälper dem att bli vana vid människor och minimerar stress under evenemang som inhägnad rengöring och resor till veterinären.
    • Plocka upp din beardie genom att placera din hand under magen och försiktigt skopa upp det. Låt draken ligga på din handflata, och lätta lätta fingrarna runt buken.
  • Bild med titeln Vård för Bearded Dragons Steg 27
    2. Överväga att ha på sig handskar och långa ärmar. Skäggiga drakar har mycket grov hud, så det kan skydda dig mot lätta repor.
  • Bild med titeln Vård för Bearded Dragons Steg 28
    3. Trim dina Beardies tånaglar varje några veckor. Din drake naglar kommer att få nålarp, ​​så var noga med att behålla dem.
  • Wrap ditt skägg i en handduk, lämnar ett ben exponerat.
  • Ha en assistent hålla björnen.
  • Använd mänskliga nagelklippare för att ta av spetsens spets. Gör bara lite, som ödlor har en ven, kallas en snabb, springa genom sina fingrar.
  • Om du skär i det snabba, stoppa blödningen genom att dabbing en liten majsstärkelse på spiken med en bomullspinne.
  • Alternativt kan du fila din drakens naglar, eller få en veterinär som skurit dem för en nominell avgift.
  • Bild med titeln Vård för Bearded Dragons Steg 29
    4. Lär dig att läsa ditt Beardies kroppsspråk. Du förstår ditt skägg bättre genom att erkänna vissa gester som det gör.
  • Uppblåst skägg: När en ödla vill visa dominans, eller känns skrynklig eller hotad - det här händer särskilt under avelssäsong - det puffar sin hals ut.
  • Munnen gapande: Som med den uppblåsta skägget är den här gesten menad att göra draken att låta, som en show av dominans eller skrämma bort en potentiell aggressor.
  • Bobbing Head: Males visar dominans med denna gest.
  • Arm vinkning: Ibland kan en drake hålla upp ett främre ben och långsamt vinka det, vilket är ett tecken på inlämning.
  • Upphöjd svans: Detta ses vanligen under uppfödningssäsongen. Det kan också vara ett tecken på alertness och aktivitet. Ungdomar tenderar att höja sin svans när de jaktar byte.
  • Bild med titeln Vård för Bearded Dragons Steg 30
    5. Ta med din skäggiga drake till veterinären en gång om året. Efter ditt första veterinärbesök är det viktigt att ta med ditt skägg för en årlig check-up. Detta hjälper till att upptäcka eventuella problem tidigt, och håller din vän så frisk som möjligt.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om de matas en stor insekt fortsätter inte matningen och ger färskt vatten i närheten och lämnar Beardie ensam
  • Lägg inte någon form av sand i buret, det kan orsaka problem med intag och är väldigt farligt för skäggiga drakar, eftersom de kan dö av det.
  • Använd aldrig en uppvärmningssten! Draken kan inte säga att berget är varm och kommer att bränna magen. Detta kan vara farligt för din drake. Använd Basking Lights istället. Detta ger rätt värmekälla utan att orsaka skador.
  • Använd RO vatten vid misting. Detta har filtrerats och kommer inte innehålla något som kan vara dåligt för din skäggiga drake.
  • Det finns flera produkter på marknaden som görs specifikt för rengöring av reptilkapslingar. Exempel: Torka ut 1 av zoo med. Du borde kunna köpa det här eller andra som det här på någon av dina lokala husdjursbutiker.
  • Dimma din skäggiga drake med vatten under vintermånaderna. När fuktighet är låg, hjälp hålla ditt björnhydratiserad genom att misting honom med en sprayflaska fylld med vatten flera gånger i veckan.
  • Låt bli Rengör någonting för din björn med en blekmedel! Även om du inte längre kan lukta bleken lämnar det bakom resten och din drake kan suga upp det genom sin hud. Använd istället Pinesol och skölj tills du inte kan lukta det längre, sedan rengör igen med destillerad ättika och skölj. Låt tiden torka.
  • Om fuktigheten i tanken är låg (vissa tankar kommer med luftfuktighetsövervakningar), få ​​en sprayflaska och spray 1 eller 2 squirts i tanken. Detta kommer att ge fuktigheten upp och ge din ödla hydratisering.
  • Lägg inte sand i buret. Det kan orsaka fruktansvärda matsmältningsfrågor. När du först får din skäggiga drake, lägg det inte i terrariet omedelbart, håll det ut med en värmekudde. Fyll en socka med ris och binda sedan sockan med ett gummiband och värme i en mikrovågsugn i 1-2 minuter.
  • Se till att din skäggiga drake är varm under natttiden. Det rekommenderas att du köper en keramisk värmemitter för att hålla det varmt under natten.
  • När du först får din skäggiga drake, ge det lite tid att vänja sig vid sin nya miljö.
  • Foder inte dina skäggiga supermaskar eller måltidsmaskar. Dessa kommer att fastna i deras matsmältningsspår och orsaka många problem.
  • Undvik spole / kompakta UVB-lampor eftersom de kan orsaka blindhet, distribuera inte tillräckligt med UVB och kan störa sömnmönster. Använd ett rör UVB (Reptisun 10.0 t5ho är bra) för att säkerställa korrekt UVB utan problem och säkerställa en lycklig och hälsosam björn.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande