Hur man drar en drake

Drakar är några av de mest kända mytiska varelserna, som är kända från sagor och gamla legender. Om du vill utforma en drake på egen hand, välj först vilken typ du vill rita. Västra drakar ser ut som andra ödlor eller dinosaurier med vingar och är några av de vanligaste typerna i konst. Östra (kinesiska eller japanska) drakar brukar inte ha vingar och likna en orm mer än en ödla. Med lite övning och tålamod kan du dra någon typ av drake!

Steg

Metod 1 av 2:
Skissar en västerländsk drake
  1. Bild med titeln Rita en drake steg 1
1. Gör en stor och liten cirkel bredvid varandra för framsidan och baksidan av kroppen. Börja med att göra en stor cirkel nära mitten av ditt papper, med hjälp av en kompass om du vill få det helt runt. Dra sedan en annan cirkel som handlar om två tredjedelar av storleken på den första till vänster om det så det finns ett litet gap mellan dem. Den större cirkeln blir bröstet och axlarna i din drake och den mindre kommer att vara för höfterna.
  • Överlappa inte cirklarna eller annars kommer din drakens kropp att se för kort.
  • Din drake kommer att se längre om du sätter den andra cirkeln längre bort från den första.
  • Var försiktig så att du inte ritar cirklarna för stora, annars kommer resten av din drake inte att passa på sidan.
  • Bild med titeln Rita en drake steg 2
    2. Rita en mindre cirkel med en rundad trapezoid för att göra drakens huvud. Gör en cirkel som är ungefär en tredjedel av storleken på kroppens framsida och placera den över den största cirkeln så det finns ett stort gap mellan dem. Där du ritar cirkeln bestämmer hur länge din drakens nacke kommer att vara. Lägg till en liten rundad trapezoid till höger om cirkeln för att ge din drake en snout.
  • Använd en kompass för att rita cirkeln om du vill att den ska se helt rund. Annars är det okej att rita det frihand.
  • Rita med ljuspennor så att du kan radera och omplacera huvudet om du inte gillar var du drog den första gången.
  • Bild med titeln Rita en drake steg 3
    3. Skiss krökta linjer som förbinder huvudet och kroppscirklarna. Börja från botten av huvudet och dra en krökt linje som ansluts till den högra sidan av den stora cirkeln. Gör sedan en annan S-formad linje från toppen av huvudet så att den skär toppen av den stora cirkeln för att slutföra nacken. Lägg till en krökt linje från toppen av den stora cirkeln till toppen av cirkeln till vänster. Gör drakens mage med en annan krökt linje som kopplar botten av den stora cirkeln till botten av cirkeln till vänster.
  • Undvik att använda raka linjer när du ansluter cirklarna eftersom det kommer att göra draken att se onaturlig.
  • Bild med titeln Rita en drake steg 4
    4. Sätt i linjer för benen så du vet vilken form att göra dem. Börja nära mitten av den största cirkeln och dra en rak linje vinklad bakåt så att den sträcker sig förbi cirkelns botten. Lägg sedan till en liten punkt till slutet av linjen för fotleden innan du drar en annan rak linje vinklad framåt, det är ungefär en fjärdedel av längden på den första. Fäst en rak horisontell linje för drakens fot. Fortsätt lägga till linjer för benen på fram- och bakcirklarna tills din drake har 4 ben.
  • Vissa drakar får bara ha vingar istället för framben. (De drakarna kallas Lindwyrms eller Wyverns.) Om du inte vill att din drake ska ha framben, lämna bara dem.
  • Bild med titeln Rita en drake steg 5
    5. Skiss ut avrundade rörformar runt de linjer du drog för benen att bulka upp dem. Börja med att dra en krökt linje på vardera sidan av de benlinjer du gjorde tidigare. Gör benen så att de är ungefär samma tjocklek som huvudets diameter. Håll de raka styrlinjerna du drog i mitten av de krökta linjerna för att lägga till muskler till din drakens ben. Förlänga benen ner till fotledarna du drog längst ner. Rita 3-4 tår på varje fot som slutar i punkter för att ge din drake några klor.
  • Du kan också rita cirklar och ovaler över dina linjer istället för rörformer för att göra muskulaturen mer realistisk ut.
  • Titta på bilder av andra ödlor och reptiler att använda som referenser för dina drakens fötter eftersom de kan ha liknande funktioner.
  • Bild med titeln Rita en drake steg 6
    6. Lägg till en krökt svans som kommer ut från baksidan av kroppen. Börja från toppen av den medelstora cirkeln där och dra en krökt linje som går mot vänster sida av sidan. Gör linjen ungefär samma längd som drakens kropp innan den slutade det. Rita sedan en andra krökt linje från botten av cirkeln som följer kurvorna på den första raden. Avsluta den andra raden så det bildar en punkt med den första.
  • Du kan dra din drakens svans så länge du vill ha det.
  • Gör svansen smalare när den kommer närmare spetsen så det ser naturligt ut.
  • Bild med titeln Rita en drake steg 7
    7. Skiss ut böjda linjer för formen av drakens vingar. Starta basen av vingen på toppen av den största cirkeln strax bakom drakens nacke. Utöka en krökt linje som går tillbaka från drakens nacke och avsluta linjen när den är över drakens kropp. Då gör en annan krökt linje som vinklad mot huvudet och avsluta det innan det skär nacken. Gör en lång böjd horisontell linje som slutar över svansen för att göra toppen av vingen.
  • Du kan lägga till spikar i det övre hörnet av din drakens vingar om du vill.
  • Du kan göra vingarna större eller mindre om du vill.
  • Dricks: Den andra vingen kommer att döljas bakom den som är framför, så du behöver inte oroa dig för att dra det om du inte vill.

  • Bild med titeln Rita en drake steg 8
    8. Lägg till bandet på vingarna för att ansluta dem till kroppen. Börja från spetsen av vingen som är över svansen och gör en vågig linje tillbaka mot drakens kropp. När linjen korsar drakens rygg, dra böjda linjer från vingens övre hörn så att de sträcker sig till den vågiga linjen du bara drog för att göra bandet.
  • Dragon Wings ser traditionellt ut som de av en fladdermus, så du kan använda bilder av dem som referenser för din ritning.
  • Bild med titeln Rita en drake steg 9
    9. Ge dina drakefunktioner och horn på huvudet. Börja med att dra små cirklar för ögonen nära toppen av huvudet. Lägg till en Bumpy Brow Ridge ovanför ögat för att få din drake att se arg eller hota. Rita en linje från slutet av nospartiet mot mitten av cirkeln för att lägga till munnen och lägga några spetsiga tänder som kommer ut ur munnen. Ge sedan din drake 2 böjda horn som kommer från baksidan av huvudet för att ge det mer karaktär.
  • Vissa drakar har öron som liknar sina vingar. Om du vill lägga till öron, dra dem direkt under hornen.
  • Eleven i din drakes ögon kan vara runda eller se ut som en slits.
  • Bild med titeln Rita en drake steg 10
    10. Radera några linjer du gjorde som inte är en del av din drake. Använd din suddgummi för att ta bort alla märken du gjorde som inte är en del av din drakens kropp, som cirklarna eller linjerna i benens mitt. Arbeta försiktigt så att du inte raderar någon av drakens kontur, annars måste du återställa sektioner. Torka eller blåsa bort några suddgummi för att städa av ditt papper.
  • Använd suddgummi på din penna eller använd en klickbar tunn suddgummi för att städa upp linjer i täta områden.
  • Du kan gå över din drakens skiss med en penna eller tunnmarkör innan du raderar styrlinjerna för att du inte tar bort några märken av misstag. Låt pennan eller markören torka helt innan du raderar eftersom det kunde smita.
  • Bild med titeln Rita en drake steg 11
    11. Lägg till skalor om du vill göra din drake att se realistisk ut. När du städar upp din ritning, lägg till små krökta eller vågiga linjer inuti drakens kropp för att göra en skalastruktur på huden. Rita inte varje skala eftersom det kan göra din ritning look. Arbeta lätt i penna så att du kan radera vågorna om de gör din ritning visuellt förvirrande eller om du vill justera storleken på vågorna.
  • Du behöver inte ge dina draksvaktar om du inte vill ha det.
  • Du kan också lägga till spikar längs dina drakar tillbaka för att lägga till mer textur och detalj.
  • Bild med titeln Rita en drake steg 12
    12. Färdiga.
  • Metod 2 av 2:
    Ritning en östlig drake
    1. Bild med titeln Rita en drake steg 12
    1. Rita en cirkel med en krökt käke för din drakens huvud. Placera en cirkel nära den övre vänstra sidan av ditt papper, se till att det inte är för stort, annars kommer resten av draken inte att passa på sidan. Anslut en liten böjd trapezoid form till den vänstra sidan av cirkeln för att skapa en grov skiss för Dragon`s Snout.
    • Använd en kompass eller spår runt ett cirkulärt objekt om du vill dra cirkeln perfekt.
  • Bild med titeln Rita en drake steg 13
    2. Gör 2 fler cirklar av samma storlek nedan och till höger om huvudet. Placera den första cirkeln under huvudet så det finns ett litet gap mellan dem. Den här första cirkeln kommer att vara där du placerar det främre paret av benen. Placera den andra cirkeln till höger om cirkeln du bara drog så det är samma avstånd som huvudets diameter. Se till att mitten av den högra cirkeln linjer upp med toppen av den första cirkeln du drog detta steg.
  • Du behöver inte rita perfekta cirklar för kroppen, men du kan använda en kompass eller cirkulär objekt om du vill.
  • Placera den andra cirkeln längre bort från den första om du vill att din drake ska ha en lång kropp.
  • Bild med titeln Rita en drake steg 14
    3. Skiss ett krökt rör för att ansluta huvudet med de andra cirklarna. Starta en linje längst upp på huvudet och gör en S-formad kurva ner mot toppen av den första cirkeln. Fortsätt böja linjen tills den skär med den andra cirkelns övre kant. Upprepa processen som börjar längst ner på huvudet och gör din krökta linje till den första cirkelns vänstra sida. Fortsätt förlänga linjen tills du når botten av den andra cirkeln.
  • Östra drakarna har kroppar som liknar ormar, så titta på bilder av hur en ormkurvor sin kropp för referenser.
  • Bild med titeln Rita en drake steg 15
    4. Sätt ett böjt rör som slutar i en punkt som kommer från den högra högra cirkeln för svansen. Börja från toppen av den högra högra cirkeln och gör en annan S-formad kurva som går mot höger sida av sidan så det är samma längd som huvudet till den första cirkeln. Gör sedan en andra rad från botten av cirkeln och följ samma form som din första rad. Tappa slutet av svansen tills det kommer till en punkt i slutet. Din drake kommer nu att se ut som en lång orm.
  • Du kan göra svansen så länge du vill.
  • Bild med titeln Rita en drake steg 16
    5. Lägg till ben på botten av kurvorna på kroppen. Rita ett rakt rör som kommer ut från mitten av cirkeln på framsidan av drakens kropp som är så länge som cirkelns diameter och ungefär en fjärdedel så tjock. Förlänga röret ner förbi cirkelns botten innan du drar en låda för drakarna. Lägg till 3-4 skinnigare rör som är ungefär en tredjedel längden på benet på sidorna av lådan för att göra din drakens klor. Rita det andra främre benet och bakbenen på samma sätt.
  • Du behöver inte rita bakbenen på din drake om du inte vill.
  • Din drakens fötter behöver inte vara platt på marken eftersom östra drakar är vanligtvis ritade.
  • Bild med titeln Rita en drake steg 17
    6. Rita långt hår runt drakens huvud och ben. Östra drakarna har hår runt sina ansikten och baserna på benen. Rita klumpar av hår som slutar i en punkt som kommer ut från var drakens huvud ansluts till nacken. Dra sedan håret på samma sätt där drakens ben ansluter till kroppen för ytterligare detaljer.
  • Du kan göra håret så länge eller så kort som du vill.
  • Du kan också skissa håret i mitten av drakens baksida om du vill.
  • Dricks: Östra drakarna kan också ha skägg, så inkludera lite hår på botten av nosan om du vill.

  • Bild med titeln Rita en drake steg 18
    7. Ge dina Dragon Ansiktsfunktioner. Börja med att dra ögonbryn på framsidan av din drakens huvud på samma sätt som du lade till håret. Rita cirklar under ögonbrynen för din drake ögon och sätt i cirkulära elever. Lägg till en krökt linje som kör längs nosens sida för att lägga till drakens mun och dra några skarpa tänder som pokar ut från det. Lägg sedan till tunna vågiga rör ovanför munnen som kommer ut nära drakens munstycke för att ge det whiskers.
  • Du kan också välja att lägga till Knobby Antlers som kommer ut från toppen av Dragon`s Head.
  • Om du vill ge dina draköron, lägg till avlånga ovala former på sidorna av huvudet.
  • Bild med titeln Rita en drake Steg 19
    8. Radera cirklarna och andra riktlinjer du drog för att städa upp din ritning. Gå igenom din ritning med en suddgummi och bli av med några linjer som inte är en del av din drakens kropp, som cirklarna på kroppen eller huvudet. Var försiktig så att du inte kan radera någon av de detaljer du har lagt till så att du inte behöver redraw dem. Tippa ditt papper upprätt för att bli av med några suddgummiblåsningar när du är klar.
  • Bild med titeln Rita en drake steg 20
    9. Lägg till krökta linjer för skalor ner längden på din drakens kropp. Göra repetitiva c-former som följer kurvorna på din drakens kropp för att lägga till vågorna. Rita vågorna så att de är lika i tjockleken på din drakens ben så det blir inte visuellt rörigt. Fortsätt arbeta ner den fulla längden på drakens kropp tills du har lagt till alla skalor.
  • Bild med titeln Rita en drake steg 22
    10. Färdiga.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Färgen på din drake kan bestämma vilken miljö den lever i eller vilka krafter det har. Till exempel kan en blå drake andas med is medan en röd drake skulle andas eld.
  • Titta på bilder av riktiga djur och använda dem för influenser och referenser när du lägger till funktioner i din drake.
  • Arbeta lätt i penna så att du kan radera märkena om du gör ett misstag.
  • Saker du behöver

    • Papper
    • Penna
    • Suddgummi
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande