Hur man ren grout

Grout, blandningen av vatten, sand och cement som håller kakel på plats, kan vara svårt att hålla ren. Grout linjer hämtar lätt smuts och fläckar, och innan du vet det vänder de från vit till svart. Lär dig hur du rengör din grout så det är glittrande vitt igen och behåller det så att du inte behöver rengöra det så ofta.

Steg

Metod 1 av 4:
Använder ättika
  1. Bild med titeln Clean Grout Steg 1
1. Gör en preliminär ren. Innan du kommer ner till de djupa rengöringsmetoderna är det nödvändigt att göra en vanlig rengöring av din kakel. Följ din vanliga rengöringsprocess för att torka ner räknare eller svepande och moppande golv. Detta kommer att få allt det bästa lagret av skum, och göra ditt arbete lite lättare.
  • 2. Skapa din lösning. I en hink eller stor skål, blanda ihop 2 till 4 delar vatten och 1 del destillerad vit vinäger. För extra städkraft kan du också blanda i 1/2 TSP av flytande tvättmedel.
  • Torka alltid ättika innan du använder den på injekteringen - annars kan det äta greppet tillsammans med smuts.
  • Använd aldrig ättika runt marmorplattor.
  • 3. Häll blandningen i en sprayflaska. Att hålla detta i en sprayflaska gör det enkelt att dimma de smutsigaste områdena specifikt och för förvaring. Fyll din sprayflaska helt och skaka sedan lösningen väl.
  • Bild med titeln Clean Grout Steg 4
    4. Spraya. Börja på ett litet område, bara så stort som 1-2 kvadratmeter totalt. Spraya din rengöringslösning över injektionen så att den är dämpad. Låt blandningen ställas in i 3-5 minuter för att arbeta i grout.
  • 5. Börja skrubbning. Använd en skrubbborste efter eget val. En mjukborste rengöringsborste, en tandborste eller en magisk suddgummi är alla bra alternativ. Sätt lite hårt arbete i din skrubbning för att få maten ut smuts ut från dina kakel.
  • 6. Rengör den smutsiga vätskan. All din skrubbning har antagligen skapat små pooler av smutsig vätska på dina plattor. Använd en fuktig trasa för att torka upp det och vrid det i en separat behållare. Detta kommer att hålla dina kakelrengörare i slutet.
  • 7. Slutför din rengöring. Använd ovanstående process för att flytta till resten av din grout, vilket ger allt en grundlig rengöring. Fokusera på att helt enkelt få smuts och mörka områden ur din injektering, exponera den naturliga vita under.
  • 8. Gör en sista torka ner. När du är övertygad om att din grout rengöring är klar, gör en andra städning av hela området. Om du arbetade med räknare eller i ett badrum, använd en generisk rengöringsspray och trasa för att torka ner dina plattor. För golv, fortsätt, moppa dina plattor igen och handduk torr.
  • Metod 2 av 4:
    Med användning av väteperoxid och bakpulver
    1. Rengör dina plattor. Innan du kommer ner och skrubbar din grout, måste du göra en grundläggande en gång med din favoritrengörare. Om du städar golvprout, sopa och mopp. För badrum och köksräknare, spraya och torka ner med din favoritrengöring.
  • 2. Skapa din pasta. I en liten skål, blanda väteperoxid och bakpulver för att bilda en tjock pasta. Delarna av varje kan variera beroende på konsistens och tjocklek som du föredrar att arbeta med.
  • Bild med titeln Clean Grout Steg 11
    3. Sprid din blandning. Använd fingret eller en tandborste för att sprida pastaen på din grout. Börja bara i ett litet område, inte större än 1-2 kvadratmeter. Håll lösningen tjock och helt kappan. Låt den ställa in 5-10 minuter.
  • 4. Börja skrubbning. Använd en liten borste, såsom en tandborste (elektrisk helst) för skrubbning vid injektionen. Applicera fast tryck över ett litet område för att lyfta smuts och fläckar. Om injekteringen fortfarande är smutsig, lägg till mer av din pasta och skrubba igen efter att ha sett det i några minuter.
  • 5. Avsluta ditt utrymme. Fortsätt lägga till rengöringsblandningen till injekteringen och skruva av den. Arbeta långsamt för att säkerställa att du har fått all din grout rengöras.
  • 6. Torka upp din kakel. Använd en fuktig trasa för att torka av den återstående pastan på din kakel. Avsluta genom att rengöra dina plattor som vanligt med en sprayrenare för räknare eller en mopp och tvål för golv.
  • Metod 3 av 4:
    Med hjälp av en syreblekmedel
    1. Bild med titeln Clean Grout Steg 15
    1. Torka ner din kakel. Bli av med all yta smuts och smulor som kan göra rengöring av din grout mer tråkig genom att torka ner din kakel innan du kommer till grout rengöring. Följ din vanliga rengöringsregim genom svepning och mopping golv eller använda en sprayrenare för att torka ned bänkskivor.
  • 2. Skapa din lösning. Syre blekmedel är en säker blekmedel, som arbetar för att lösa upp bakterier och smuts medan vitare grout. Blanda lika delar av syreblekmedel med varmt vatten och låt blandningen lösas upp.
  • 3. Applicera din renare. Välj ditt startområde, inte större än 1-2 kvadratmeter i taget och häll på din blekmedel. Se till att injekteringen är grundligt belagd med vätskan - du kan använda en sprayflaska om det gör det lättare att göra det. Lämna lösningen att arbeta på grout i 15-20 minuter.
  • 4. Börja skrubba. När blekningen har haft tid att ställa in kan du börja skrubba i grout för att träna smuts och fläckar. Använd en liten borste, som en tandborste, för att gnugga injekningen. Du kan lägga till mer blekmedel när du skrubbar för att hålla området fuktigt och påskynda rengöringsprocessen.
  • Bild med titeln Clean Grout Steg 19
    5. Mopp upp överskottsvätskan. Ta en torr handduk och moppa upp det smutsiga blekvatten som pooler på kakan när du avslutar skrubbning. Om du får tillräckligt med handduken mellan användningen. Att göra det, gör det lättare att slutföra rengöring i slutet.
  • 6. Fortsätt tvätta din grout. Upprepa processen att applicera blekmedel till injekteringen och skruva ut det tills du har avslutat allt ditt kaklat område. För särskilt hårda fläckar i grout kan du tillämpa blekmedel i en timme eller längre. Ju längre du låter det suga, desto lättare blir det att skrubba ut fläcken.
  • Bild med titeln Clean Grout Steg 21
    7. Avsluta rengöring av din kakel. Gör en sista mopp av din kakel innan du rengör det igen som du brukar skulle. En slutlig torkning kommer att ta bort eventuell återstående blekmedel och smuts, och lämna din grout glänsande och bra som ny.
  • Metod 4 av 4:
    Upprätthålla ren injektering
    1. Rengör upp spill genast. Att låta tranbärsjuice eller apelsinjuice sitta på grout i några timmar är ett säkert sätt att få en ny fläck. Så snart som något är spillt på ditt golv, torka upp det med en våt trasa, ta bort varje sista spår.
    • Om en fläck är kvar, häll lite väteperoxid över den. Låt det sitta en minut innan du torkar bort det med en ren trasa.
    • Torra spill kan också fläcka injektering om de lämnas i golvet. Svepa upp kaffebryggare, klumpar av smuts och andra fasta ämnen strax efter att de är tappade.
  • 2. Behandla små fläckar regelbundet. För att undvika att behöva göra en djup rengöring för ofta, behandla små fläckar när de kommer. Använd samma rengöringslösning som du skulle använda för en djup rengöring, men använd en sprayflaska för att behandla det lilla området du vill rengöra. Du kan också prova ett alternativt litet fläckrengöringsmetoder:
  • Använd en bakpulverpasta. Blanda natron med lite vatten för att göra en pasta och gnid den i den färgade delen av grout. Låt det sitta i några minuter, använd sedan en gammal tandborste för att skrubba den bort.
  • Använd vit tandkräm. Squirt lite tandkräm direkt på injekningen i fråga, gnid sedan in med fingret. Efter några minuter, använd en gammal tandborste för att skrubba området. Torka upp det med en ren våt trasa.
  • Använd en penna suddgummi. För de minsta fläckarna gör en penna suddgummi ett överraskande bra jobb. Välj en suddgummi som är vit, snarare än färgad en annan färg, eller du kan sluta färga din injektering av suddgummiens färg.
  • Bild med titeln Clean Grout Steg 24
    3. Håll området ventilerat. Mögel och mögel påverkar ofta grout i badrummen, som tenderar att vara våta och ångande i timmar i taget. Använd en avgasfläkt efter dusch eller bad och torka upp våt kakel för att hålla din grout från att bli möglig.
  • Bild med titeln Clean Grout Steg 25
    4. Applicera Grout Sealer. En gång om året kan tillämpa en kommersiell groutförseglare hjälpa till att förhindra spill från att snabbt sippra in i porerna i grout, och det hjälper till med badrumsmöbler och mögel. Välj en groutförseglare från din hårdvaruaffär och tillämpa den enligt tillverkarens instruktioner.
  • Bild med titeln Clean Grout Steg 26
    5. Färgar det en annan färg. Ibland är det inte praktiskt att hålla in grout vita. Om du färgar ditt hår, få barn som gillar att använda färger i köket, eller bara inte vill hantera att det glittrande vitt, överväg att få en groutfläcka och använda den för att färga injekteringen en annan färg. Du kan välja en färg som matchar din kakel eller något helt annat för en kontrasterande effekt.
  • Bild med titeln Clean Grout Steg 27
    6. Vet när du ska ersätta din grout. Äldre grout börjar spricka och smula, och det blir värre som fukttonar i och försämrar golvet under över tiden. Byta ut din grout när det behövs är värt besväret eftersom det gör det lättare att rengöra och förhindrar mögel och mögel från att ta tag i så ofta.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Se till att Windows är öppna och rummet är ventilerat som du är ren.
  • Stora hemförbättringsbutiker bär också fosforsyra för rengöring av grout. Var noga med att följa anvisningarna noga för hur du använder den.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande