Hur man rengör borstat aluminium

Borstat aluminium låter sin skönhet till många hushållsobjekt. Du kommer att se dess silver, finstrimliga märken på allt från köksapparater och kranar till smycken och hubcaps. På grund av borstat aluminiums speciella finish är det viktigt att hålla några saker i åtanke när du rengör det. Genom att använda en icke-scratch rengöringsplatta på den regelbundet och djupa rengöringsrester av, kommer du att hålla din borstat aluminium mousserande som ny.

Steg

Metod 1 av 3:
Rengöring borstat aluminium regelbundet
  1. Bild med titeln Clean Brushed Aluminium Steg 1
1. Ta bort ytrester med en fuktig trasa. Torka alla ackumulerade smuts eller damm av din borstat aluminiumyta med en fuktig skål eller pappershandduk.
  • Bild med titeln Clean Brushed Aluminium Steg 2
    2. Skrubba med en icke-scratch rengöringsplatta. Förstör inte den känsliga designen av borstat aluminium genom att skrubba den med abrasiv koppar eller stålull. Bli av med envis smuts med hjälp av en icke-scratch rengöringsplatta eller svamp istället. Lägg till en droppe diskmedel till en fuktig kudde och skura bort.
  • Bild med titeln Clean Brushed Aluminium Steg 3
    3. Spraya och torka ytan med glasrengöringsmedel. Ett fönster eller glasrengörare hjälper din borstat aluminiumglittrande. Spruta ytan ner, låt städaren sitta i ca 30 sekunder och torka av den med en torr pappershandduk.
  • Metod 2 av 3:
    Avlägsnande av oxidation och djupt rengöring
    1. Bild med titeln Clean Brushed Aluminium Steg 4
    1. Skrubbfett av med varmt vatten och tvål. Innan du börjar ta itu med fläckar och oxiderade områden på din borstat aluminium, se till att du skär igenom något fett eller uppbyggd smuts. Våt en icke-skrapskrubbande kudde med varmt vatten och diskmedel för att skrubba ytan ren.
  • Bild med titeln Clean Brushed Aluminium Steg 5
    2. Använd ättika och vatten på oxiderade områden. Aluminium är mindre benägna att få en vit, tråkig uppbyggnad än silver, men ytan kan fortfarande oxidera. En lösning något surt som 1 del Vit ättika till 1 delvatten kommer att rengöra ytan upp snyggt med lite muskel. Doppa en skålen i ättika och vatten, gnid aluminiumet och upprepa om det behövs.
  • Bild med titeln Clean Brushed Aluminium Steg 6
    3. Ta bort fläckar med grädde av tartar. Borstat aluminium kan bygga upp fläckar i regelbundet använda saker som köksredskap. Bekämpa detta genom att blanda 2 matskedar av tartar till 1 matsked vatten och applicera blandningen till den missfärgade ytan. Låt det sitta i flera minuter och skrubba med en torr tvättduk eller icke-scratch-svamp. Torka av någon vänster grädde av tartar av med en torr pappershandduk.
  • Metod 3 av 3:
    Polering och tätning av finishen
    1. Bild med titeln Clean Borstat Aluminium Steg 7
    1. Torka ytan med en mild renare. Använd aldrig slipmedel, som blekmedel eller ugnsrengöringsmedel, på borstat aluminium. Spraya ett multifunktionellt kök eller fönsterrengörare på ytan och torka av den med en torr handduk.
  • Bild med titeln Clean Brushed Aluminium Steg 8
    2. Applicera metallpolsk för hand. För att skina din borstade aluminium och skydda ytan, använd en metallpolsk. Den polska kan användas på många typer av metall, som koppar och krom. Doppa en trasa på polsken och applicera en tjock kappa på ytan med cirkulära rörelser.
  • Bild med titeln Clean Brushed Aluminium Steg 9
    3. Försiktigt buff metallen. Kom ihåg att borstat aluminium kan vara känslig, så du vill försiktigt buffla den polska i ytan. Om du använder ett roterande buffertverktyg, placera det på den lägsta inställningen. Använd cirkulära rörelser för att gnugga den polska i hand med en mjuk trasa.
  • Bild med titeln Clean Borstat Aluminium Steg 10
    4. Torka av eventuellt kvarvarande polska. Skapa en fin glans till ditt borstat aluminium genom att torka eventuellt kvarvarande polska. Torka ytan från topp till botten med en ren, torr, mjuk trasa.
  • Bild med titeln Clean Brushed Aluminium Steg 11
    5. Top din aluminium av med ett klart tätningsmedel. För att skydda ytan av ditt borstat aluminium, använd ett tydligt tätningsmedel slutligen. Denna metod fungerar särskilt bra för navkapslar och du kan hitta ett tydligt metalltätningsmedel vid alla Auto Parts Store.
  • Tips

    Hitta en plastborste för att skrubba i de fina linjerna av borstat aluminium.
  • Polering och tätning fungerar bra på Hubcaps.
  • Varningar

    Använd inte polska och tätningsmedel på krukor och kokkärl.
  • Citronsyraprodukter kan skada borstat aluminium.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande