Hur man fångar mol

Mol är köttätande däggdjur som främst bor under jord. De kan växa till 7 tum (18 cm) och väga upp till 4 pund (1.8 kg). Eftersom moler äter jordens skadedjur som grubs och Billbugs, indikerar ökad molaktivitet ett stort antal skadedjur i jorden. På grund av en moles vana att gräva i gräsmattor för att skapa mole kullar och störa växtlivet på jakt efter mat, anses de ofta skadedjur. Lyckligtvis finns det flera sätt att fånga och / eller bli av med dem.

Steg

Metod 1 av 5:
Ställa in en fälla
  1. Bild med titeln fånga mol steg 6
1. Hitta moln tunnlar. Leta efter en molehill. En molehill kommer att indikeras av färska högar smuts runt din egendom. Tunnlar kommer att leda bort från Molehill, så känsla för gräsområden som sträcker sig bort från Molehill som är mjukare till beröring eller steg. Mol som att gräva sina tunnlar längs strukturer som staket eller andra barriärer, så titta runt några sådana strukturer i din gård för att hitta sina tunnlar.
  • Bild med titeln Catch Moles Steg 7
    2. Bestäm om tunneln är aktiv. Steg ovanpå tunneln för att kollapsa det i ett avsnitt på båda sidor. Smuts bör täcka tunnelvägen. Lämna den kollapsade tunneln för en dag och kolla sedan om den kollapsade smuts har grävts igen. Om det har, vet du att den här tunneln är aktiv.
  • Bild med titeln Catch Moles Steg 8
    3. Exponera en del av en tunnel. Använd ett trädgårdsredskap för att skära ut en del av tunneln. Innan du lägger fällan i den exponerade sektionen, packa ned smutsen längst ner på tunneln så att molen inte kan gräva under fällan. Du bör också löst täcka tunneln tillbaka med smuts, så moln fortsätter att gräva genom den lösa smutsen och bli fångad av fällan.
  • Bild med titeln Catch Moles Steg 9
    4. Gillra en fälla. Det finns många slags molfångande fällor där ute. De flesta av fällorna varierar på det sätt som de fångar molen, men nästan alla är dödliga. Det finns saxkäftfällor, harpunfällor och Choker Loop Fällor bara för att nämna några. Läs fällan instruktionerna mycket noga för att räkna ut det bästa sättet att ställa in enheten. Ändra inställningarna på din valda fälla för att göra triggerapparaten riktigt känslig. När du väl vet hur du öppnar och ställer fällan, placera fällan i den utskurna delen av tunneln.
  • För en saxfälla, Placera käftarna runt löst packad smuts i mitten av tunneln. Lämna området mellan käftarna öppna och klara. Käftarna bör sträcka sig över tunnelens bana och tryckas in i marken ca 1 tum (2.5 cm) ner. Kuk fällan enligt de medföljande instruktionerna.
  • För en Harpoon fälla, Ställ in och sträcka fällan över MOLE-tunnelens bana med båda benen på fällan tryckt ner i marken på vardera sidan av tunneln. Tryck försiktigt på fällens ben i marken, placera utlösningspanelen (torget, platt metall) strax ovanför jorden. Dra upp inställningsutslaget för att ställa in fällan.
  • För en Choker Loop Trap, Använd ett trädgårdsverktyg för att gräva ett hål i tunneln från toppen. Gräva hålet en tad djupare än det faktiska djupet av tunneln, men samma bredd som tunneln. Placera slingan i tunneln så att den följer den exakta riktningen och vinkeln på tunneln. Packa det öppna området av fällan (framför slingan) fast med jord, så moln fortsätter att gräva genom tunneln och fångas i fällan.
  • Bild med titeln fånga mol steg 10
    5. Täcka fällan. Täck fällan med någon form av stor hink för att skydda barn och husdjur från att komma nära området. Skopan kommer också att bidra till att blockera vilket ljus som kommer att låta molen fortsätta gräva.
  • Bild med titeln Fångste Moles Steg 11
    6. Ta bort fällan. Kolla på fällan varje dag för att se om du har tagit en mol. När fällan äntligen har satts bort och har tagit molen, ta bort fällan och mol. Om du inte har tagit en mol efter två dagar, försök flytta din fälla till ett nytt område.
  • Det finns många anledningar att en fälla kan misslyckas (ändrade grävvanor, för mycket tunnelstörning, felaktigt inställd fälla), men du måste ta reda på prov och fel och överväga att ställa in din fälla på en ny plats.
  • Bild med titeln Fångste Moles Steg 12
    7. Kassera molen. Ta tag i molen med en plastpåse runt din hand. Vänd påsen inuti när du fortsätter att hålla fast på molen, och låt molen falla in i påsen. Binda påsen för att försegla den och placera molen med ditt sopor.
  • Metod 2 av 5:
    Gräva upp molnet
    1. Bild med titeln Catch Moles Steg 13
    1. Hitta en ny tunnel eller höjd. En ny tunnel eller hög kommer sannolikt att ha en molgrävning genom ganska ofta. Du kan upptäcka nyare högar genom att hitta färska, högar av smuts på din egendom. Följaktligen kommer tunnlar att leda sig bort från högen, så känner för mjukare gräsområden som sträcker sig bort från höjden. Kolla på tunneln eller höjden ofta under morgonen eller kvällen för att se om du märker någon rörelse precis under jordens yta.
    • Mol tenderar att göra det mesta av deras grävning under morgonen och kvällen, så det här är den bästa tiden att se upp för dem.
  • Bild med titeln Fångste Moles Steg 14
    2. Närma sig tunneln eller höjden. Vänta och titta på tunneln eller höjden för att se rörelse som molen gräver genom. När du ser rörelser, närma sig tunneln eller höjden mycket långsamt för att inte varna molen.
  • Var noga med att du har skyddshandskar innan du försöker använda den här metoden. Du måste hantera molen med händerna, och vill inte att molen ska bita dig.
  • Bild med titeln Catch Moles Steg 15
    3. Spade molen ut ur marken. Slå en spade eller spade djupt in i marken (ca 6 till 8 tum eller 15 till 20 centimeter djupt) bakom molen. Att slå spaden eller spaden bakom molan kommer att förhindra att det flyr när du försöker ta bort dem från marken. När du har framgångsrikt spadat moln ut ur marken, ta snabbt moln med dina händer och placera den i en hink för bortskaffande senare. Låt inte molen gräva det sättet tillbaka i marken efter att du har spadat det från smutsen.
  • Detta kan vara ett humant sätt att ta bort mol från din gård, men det kan lämna stora hål och divoter i ditt gräs.
  • Det finns dock också chansen att du oavsiktligt kan sakna smuts som omger molen och skadar djuret.
  • Bild med titeln Fångste Moles Steg 16
    4. Kontakta djurtjänster. Kontakta din lokala Animal Services Agency för råd och instruktion om var och hur man släpper in dina fångade mol. Som tidigare nämnts kan det finnas fastighetsbegränsningar tillsammans med humana och etiska bortskaffningsrestriktioner som kan spela en faktor på sättet att bortskaffa molen.
  • Metod 3 av 5:
    Översvämning av molnunnelarna
    1. Bild med titeln Catch Moles Steg 17
    1. Hitta den aktiva Molehill. Färska högar av smuts på sidan av höjden kommer att indikera en aktiv molehill. Öppningen i höjden kommer att vara munnen till tunnlarna som du översvämmer med vatten. När du översvämmer tunnlarna, tvättar smuts genom tunnlarna och kör ut molerna.
  • Bild med titeln Catch Moles Steg 18
    2. Översvämningsvatten i Molehill. Placera spetsen på din slang i Molehill-munen och slå på vattnet. Du vill inte att vattnet ska springa för fort, för att du inte vill att tunnlarna ska fylla med vatten för snabbt. Du vill lura moln att tänka på att det kommer att bli översvämmade av sina tunnlar, och få det att undvika något annat sätt.
  • Bild med titeln Catch Moles Steg 19
    3. Ha en hink redo att fånga några flyktiga moler. Du måste vara redo på andra närliggande Molehills för att ta tag i molerna när de försöker fly och placera dem i en hink för senare bortskaffande. En hink ger ett säkert område för att innehålla molen och se till att det inte flyar och gräver tillbaka till gräsmattan.
  • Var noga med att bära skyddshandskar när hanteringen moler - deras skarpa tänder kan genomborra genom huden.
  • Bild med titeln Fångste Moles Steg 20
    4. Kontakta djurtjänster. Kontakta din lokala Animal Services Agency för råd om var du ska släppa de moler du fångar. Du kan vara begränsad i var du kan skicka moln, och det skick där du är borttagen av molen, så det är bäst att ta emot specifika instruktioner från närliggande djurtjänster.
  • Metod 4 av 5:
    Fångande mol levande
    1. Bild med titeln Catch Moles Steg 1
    1. Ställ in en hink under en tunnel. Du kan upptäcka en molehill genom att hitta färska högar av smuts runt din egendom. Tunnlarna kommer att sträcka sig ut från Molehill, så känna sig runt det gräsbevuxna området som omger Molehill för fläckar som är mjukare för beröring eller steg. När du hittar en tunnelväg, gräva ett djupt hål genom, och under tunneln. Gräva djupt nog under tunneln för att placera en 2 till 5 gallon (7.6 till 19 liter) hink under tunnelbanan.
  • Bild med titeln Catch Moles Steg 2
    2. Grotta i sidorna av tunnelvägen. Pack jord runt hinken och blockera molbanorna på varje sida av hinken. Detta kommer att få molen att fortsätta gräva och falla i hinken när de bryter igenom den packade smuts.
  • Bild med titeln Catch Moles Steg 3
    3. Täcka det grävda hålet. Täcka toppen av den grävda delen av tunneln med SOD eller en stor bräda för att förhindra att solljus skiner igenom till tunneln. Detta kommer att ge molen den meningen att han fortfarande gräver underjordisk trots att tunneln har störts och grävde upp.
  • Bild med titeln fånga mol steg 4
    4. Fånga molen i hinken. Ta bort plywood eller SOD och kolla hålet varje dag för att se om molen har fallit i hinken. Om molen har fallit i hinken har du framgångsrikt fångat molen.
  • Bild med titeln Catch Moles Steg 5
    5. Kontakta djurtjänster. Kontakta din lokala Animal Services Agency för råd om var du ska släppa de moler du fångar. Du kanske kan släppa molerna i ett skogsområde långt ifrån din egendom, men det kan finnas lagliga begränsningar för att flytta ett skadedjur till andras egendom utan tillstånd. Det kan också vara omänskligt att frigöra en mol som har upplevt svår stress från att fångas levande, speciellt om molen har en låg chans att överleva.
  • När du är i tvivel, kontakta lokala djurtjänster, och de kommer sannolikt att ha det bästa avyttringsalternativet.
  • Metod 5 av 5:
    Fumigating mole tunnlar
    1. Placera torris på flera ställen längs tunnelnätet. Sätt små bitar eller pellets av torris på olika ställen i tunnelnätet. Du bör lägga en bit torris i varje molehill eller tunnelöppning för att säkerställa att hela tunneln kommer att fumigeras när du lägger till vattnet.
    • Använd alltid handskar när han hanterar torris.
  • 2. Lägg till en liten mängd vatten till varje bit torris. Stick slangen i Molehill- eller tunnelnätet och spraya en liten mängd vatten på varje bit torris. Detta skapar koldioxidgas som effektivt kommer att döda molerna.
  • 3. Täcka varje öppning till tunneln. Efter att ha lagt till torris och vatten måste du försegla öppningarna. Packa smuts i varje öppning av tunnelnätet för att säkerställa att molen inte kommer att kunna fly från tunneln.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Ställ inte fällor nära Molehills, bara i mitten av tunnlarna. Moles lämnar ofta inte på samma sätt som de kom in, men kommer att ta bort hinder från en aktiv tunnel.
  • Tidig vår och tidigt fall är goda tider för att fånga en mol, när de är mest aktiva. Varma dagar efter regn är också idealiska, eftersom mol kommer att aktivt söka maskar och tunnel i stor utsträckning.
  • En serie Molehills i en rak linje är ett gott tecken på en huvudtunnel, speciellt om dessa Molehills visas över en serie dagar. Moles tenderar att dra nytta av mänsklig konstruktion, så huvudtunnlar kör ofta vid sidan av vägar, byggnadsfundament eller staket.
  • Du kan också köpa ett system som injicerar propan i tunnlarna och antändar det, vilket orsakar en explosion som dödar molerna och kollapsar tunnlarna.
  • Harpoon fällor är bäst för att döda mol i grunda tunnlar. Saxfällor används för att döda mol i djupare tunnlar. Humant fällor (de som kommer att fånga en mol utan att döda det) kan också köpas eller enkelt konstrueras med ett bräde och en stor hink.
  • Fälla inte under kalla eller torra stavar, eftersom mol kommer ofta att ha burrowed djupare.
  • Jordhundar eller katter kan också vara effektiva för att hjälpa dig att bli av med mol på fastigheten.
  • För fler tips om att bli av med mol, kolla in den gamla bondens Almanack på https: // almanacka.com /.
  • Varningar

    Läs alltid och följ noga instruktionerna som följer med fällor. Både harpun och saxfällor kan orsaka allvarlig skada om den används felaktigt.
  • Använd alltid handskar när du hanterar en levande eller död mol.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande