Hur de utvidga eller krympa dina elever på kommando

Vad är hemligheten att ge någon "onda ögat" eller "sovrum ögon"? Det är allt i storleken på dina elever, tro det eller inte. Forskare har faktiskt studerat hur hur vi känner för de saker vi ser påverkar storleken på våra elever (välkommen till världen av pupillometri). Så om du vill stirra ner en fiende eller få någon att bli kär i dig, är den här artikeln för dig!

Steg

Metod 1 av 3:
Snabba dilationstekniker
  1. Bild med titeln dilatera eller krympa dina elever på kommandot Steg 1.jpeg
1. Föreställ dig ett mörkt rum. Forskning 2014 visade att människor ibland kan dilatera sina elever genom att föreställa sig mörka former eller mörka scener. Tänk på de svarta björnarna som övergreppar en svart campingplats vid midnatt, och dina ögon kan öka tillfälligt.
  • Bild med titeln dilatera eller krympa dina elever på kommandot Steg 2.jpeg
    2. Fokusera på avlägsna föremål, eller orättvisa dina ögon. Dina elever blir större när dina ögon anpassar sig till ett ytterligare visningsavstånd. Ett annat sätt att närma sig detta är att plötsligt unfault dina ögon, suddiga din vision så mycket som möjligt. Om du gör det här korrekt, kommer dina ögon att känna sig väldigt avslappnad - om du börjar se dubbel, har du förmodligen korsat dina ögon och måste börja om.
  • Med dessa tekniker kommer du inte att kunna observera dina egna ögon, så du måste spela in dig själv eller ha en vänklocka.
  • Bild med titeln dilatera eller krympa dina elever på kommandot Steg 3.jpeg
    3. Möta en mörkare del av rummet. Som du förmodligen vet, växer eleverna att släppa in mer ljus. Om du inte kan dämpa den omgivande belysningen, kan du fortfarande dilatera dina elever genom att vända sig till ansiktet från fönster och ljuskälla.
  • Bild med titeln dilatera eller krympa dina elever på kommandot Steg 4.jpeg
    4. Försök att tensera din mage. Suga din mage i och håll musklerna täta när du tittar på dig själv i en spegel, för att se om dina elever ökar. Vissa människor kan utvidga sina elever på detta sätt, även om den underliggande mekanismen är oidentifierad. Om du inte ser någon förändring efter upprepad töjning och böjning, fortsätt till adifferent teknik.
  • Bild med titeln dilatera eller krympa dina elever på kommandot Steg 3
    5. Bild något som ger dig en adrenalinrush. Dina elever kan utvidga dramatiskt när du är upphetsad, eller speciellt när det är sexuellt stimulerad, på grund av frisättningen av oxytocin och adrenalin. Förutom dilaterade elever får dessa kemikalier också att du ska tävla, muskler att spända upp och andas för att gå fortare. Genom biofeedback kan människor lära sig "kör" deras adrenalinivåer upp eller ner.
  • Metod 2 av 3:
    Kraftfulla dilationstekniker
    1. Bild med titeln dilatera eller krympa dina elever på kommandot Steg 6.jpeg
    1. Använd Allergy Eye Drops. Plocka upp några ögondroppar som är avsedda att användas för att behandla allergier. Dessa kan orsaka att dina ögon blir utvidgade. Var noga med att läsa instruktionerna och använd aldrig fler droppar än etiketten rekommenderar.
  • Bild med titeln dilatera eller krympa dina elever på kommandot Steg 7.jpeg
    2. Drick en espresso eller ta decongestants. Stimulanter som arbetar med det sympatiska nervsystemet kan utlösa dina irismuskler för att utvidga dina elever. Dessa inkluderar koffein, efedrin, pseudoefedrin och fenylefrin. De sista tre finns i de flesta over-the-counter decongestants.
  • Bild med titeln dilatera eller krympa dina elever på kommandot Steg 8.jpeg
    3. Överväga 5-HTP-tillskott. Detta är ett läkemedel som du kan hitta på apotek eller var som helst som säljer hälsotillskott. Medan 5-HTP är allmänt säker, kan för hög dosering orsaka farliga effekter från "serotoninsyndrom." Stick i den rekommenderade dosen, och undvik 5-htp helt om du är på LSD, kokain, antidepressiva medel, stora B-vitamindoser eller andra ämnen som ökar serotoninnivåerna.
  • Bild med titeln dilatera eller krympa dina elever på kommandot Steg 9.jpeg
    4. Undvik andra ämnen om inte rekommenderas av en läkare. Vissa receptbelagda ögondroppar kan utvidga eleverna, men har allvarliga biverkningar som bör vägas av en läkare. Om du går igenom metadonbehandling eller har ett medicinskt tillstånd som begränsar dina elever, fråga din läkare om hur man motverkar detta.
  • Vissa fritidsdroger orsakar också dilaterade elever. Dessa är olagliga i de flesta områden, och kan komma med ytterligare hälsorisker om de kombineras med andra ämnen som orsakar utvidgade eller trånga elever.
  • Metod 3 av 3:
    Konstruera dina elever
    1. Bild med titeln dilatera eller krympa dina elever på kommandot Steg 10.jpeg
    1. Titta på ett ljust, naturligt ljus. Stirra i ett ljust fönster i några sekunder. Detta kommer att få dina elever att krympa omedelbart. Om du är ute, gå in i en lapp av solljus, snarare än att stanna i skuggorna.
    • Medan glödlampor kommer att fungera, är naturligt ljus effektivare.
    • Titta aldrig direkt på solen, eftersom det kan skada dina ögon.
  • Bild med titeln dilatera eller krympa dina elever på kommandot Steg 11.jpeg
    2. Fokus intensivt på något nära dig. Dina elever kommer att begränsa när du ändrar fokus på något framför ditt ansikte. Du kan börja med att stänga ett öga och placera fingret framför den öppna. Med övning kan du lära dig att fokusera dina ögon nära även när det inte finns något där.
  • Bild med titeln dilatera eller krympa dina elever på kommandot Steg 12.jpeg
    3. Överväga medicinering. Det finns en mängd olika mediciner som används för att begränsa eleven, men de är vanligtvis endast tillgängliga som recept, eller till och med administrerad av doktorn.
  • Opiater begränsar eleverna, men de flesta exempel är olagliga i de flesta länder. De kan också orsaka allvarlig skada, särskilt i kombination med andra droger som orsakar elevkrepp eller utvidgning.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du lägger upp bilder av dig själv, till exempel för en online-datingprofil, redigerar dem för att göra dina elever större. Studier har visat att när män visas två bilder av samma kvinnor, men ett foto har redigerats för att göra eleverna större, tycker männen att kvinnorna i de redigerade bilderna är "vänställare" och "sötare."
  • Ljusfärgade ögon och medelbrun gör eleven mer märkbar.
  • Varningar

    Dilating och consticting dina elever med medveten ansträngning kan orsaka ögonbelastning. Stoppa försöken för en dag eller två om dina ögonmuskler känner sig ömma eller rycka.
  • Din elev krymper i starkt ljus för att undvika överstimulering av dina nerver. Didpendera inte dina elever på en solig dag - om någon tar ett flashfoto av dig eller slår på ljusa ljus, kan du skada din syn.
  • Undvik receptfria läkemedel som innehåller belladonna extrakt eller atropin. Dessa är farliga droger som endast bör administreras av en läkare.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande