Hur man klarar något i silikon

Silikon är en mångsidig, återvinningsbar och flexibel förening som är vattenbeständig och värmebeständig. Den används i många konst- och hantverksprojekt och förbättrings- och reparationsplaner. Eftersom det är en hållbar, formbar och icke-toxisk förening, används den ofta för att belägga olika ytor inklusive verktyg, köksredskap eller leksaker. Oavsett om du beläggs ett objekt för ett konst- eller hantverksprojekt, tätar ett verktyg eller en yta, eller reparera ett tak, kan du enkelt och säkert belägga något i silikon hemma.

Steg

Metod 1 av 3:
Med en silikonspray
  1. Bild med titeln kappa något i silikon steg 1
1. Använd en silikonspray på en mängd olika ytor. En silikonspray i en aerosolbehållare kan hjälpa till att smörja, skydda och vattentäta en yta. Den kan användas på ett brett utbud av ytor, inklusive metall, glas, målade ytor och till och med tyger. Dessutom är det säkert att använda på plast, vinyl och gummi.
  • Silikonsprayer kan köpas på hårdvaruaffärer och kostar vanligtvis mindre än $ 10.
  • Överväg att använda en silikonspray på en arbetsyta i ditt hem eller garage för att förhindra att föremål klibbar på det.
  • Spraya utsidan av en ryggsäck för att hjälpa till att skapa en vattenbeständig barriär.
  • Bild med titeln Coat Något i Silicone Steg 2
    2. Håll dig borta från öppna flammor. När du använder en silikonspray, var noga med att du är i ett välventilerat område. Denna produkt är brandfarlig, så håll sprayen bort från öppna flammor.
  • Bild med titeln Coat Något i Silicone Steg 3
    3. Skydda dina ögon. Använd skyddsglasögon för att skydda dina ögon från ångor och skräp medan du använder sprayen. Dessa kan hittas hemma förbättring och hårdvara butiker och kostar runt $ 20.
  • Bild med titeln Coat Något i silikonsteg 4
    4. Rengör ytan. Innan du belägger ytan med en silikonspray, var noga med att ta bort smuts eller skräp så det kommer inte att bli fastnat under beläggningen. Använd varmt vatten och tvål för att tvätta ytan. Låt det torka helt innan du applicerar en silikonbeläggning.
  • Bild med titeln Coat Något i Silicone Steg 5
    5. Skaka produkten innan du använder. Innan du använder produkten, var noga med att innehållet är grundligt blandat. Håll locket på och skaka försiktigt burken i flera sekunder.
  • Bild med titeln Coat Något i Silicone Steg 6
    6. Placera munstycket fyra tum bort från ytan. Ta bort locket och placera munstycket mot ytan du vill kappa. Håll munstycket ca 4 tum (10 cm) bort från ytan.
  • Bild med titeln Coat Något i Silicone Steg 7
    7. Spraya i korta brister. Spraya inte kontinuerligt produkten. Använd det i korta brister. Detta hjälper dig att kontrollera mängden silikon som släpps.
  • Bild med titeln Coat något i silikon steg 8
    8. Glida burken längs ytan. När du sprayar, försiktigt och långsamt flytta burken längs ytan. Använda en svepande rörelse medan sprutning hjälper jämnt fördelningen av produkten.
  • Bild med titeln Coat Något i silikon Steg 9
    9. Låt det torka i tre dagar. Objektet kommer att förlora sin klibbighet på ungefär en timme, men det tar minst 72 timmar för att det ska torka helt. Håll det på ett säkert ställe där det inte kommer att störas eller knackas över.
  • Om du sprutar ett objekt med flera sidor som ett verktygshandtag eller ett krukhandtag, spraya varje sida en åt gången. Låt varje sida torka i ungefär en timme innan du går vidare till nästa.
  • Metod 2 av 3:
    Doppa en glödlampa i silikon
    1. Bild med titeln Coat Något i Silicone Steg 10
    1. Välj en glödlampa. Doppa en glödlampa i silikon är ett roligt och kreativt projekt som gör att du kan spruka upp en typisk glödlampa. Välj vilken typ av glödlampa du vill använda. Om du vill göra ett litet votivljus, välj en 60-watt kandelabra lampa. Välj en 60-watt standardlampa om du använder den i en skrivbordslampa.
  • Bild med titeln Coat Något i Silicone Steg 11
    2. Wrap Wire runt basen av lampan. Säkra några hantverk eller smycken tråd runt basen av lampan genom att täta det runt flera gånger. Lämna en sträng som är ca 4 eller 5 i (10 till 13 cm) lång eller tillräckligt lång för att lampan ska säkras eftersom den hänger på att torka. Wire kan köpas online eller på en konst och hantverk butik och kan kosta mellan $ 3 till $ 8.
  • Använd ett par tänger för att klippa tråden.
  • Bild med titeln Coat Något i silikonsteg 12
    3. Skär spetsen av silikon caulk munstycket. Silicone Caulk kommer i ett rör och kan köpas på en butik eller en hårdvaruaffär. Det kostar vanligtvis mellan $ 3 och $ 10. För att öppna, använd ett par sax eller en boxskärare för att försiktigt skära av munstyckets spets.
  • Var noga med att använda 100% silikon. Du kan använda antingen vit eller klar silikon.
  • Bild med titeln Coat Något i Silicone Steg 13
    4. Kram silikon i en plastkopp. Använd en klar och engångsplastkopp för att hålla silikonen. Håll munstycket ovanför koppen och kläm försiktigt innehållet i behållaren. Fyll upp det ungefär halvvägs.
  • Lägg till flera droppar av doftande olja som kanel eller lavendel i silikon. Lampan kommer att ge en trevlig arom som det lyser.
  • För att lägga till lite färg, använd några droppar oljebaserad färg och blanda den med silikon.
  • Bild med titeln kappa något i silikon steg 14
    5. Doppa lampan i silikon. Håll koppen ordentligt med en hand. I den andra griper böljet av glödlampan. Doppa lampan i mitten av koppen i silikonblandningen.
  • Bild med titeln Coat Något i Silicone Steg 15
    6. Kappa lamporna. När du har doppat en glödlampa i silikon, vrider du glödlampan ett par gånger för att jämnt täcka ytan. Var noga med att inte nedsänka basen av glödlampan.
  • Skapa ett långsträckt, dekorativt spets genom att snabbt dra ut lampan ur silikon. Du kan doppa lampan i blandningen flera gånger för att uppnå det utseende du önskar.
  • Bild med titeln Coat Något i Silicone Steg 16
    7. Häng glödlamporna att torka. Använd metalltråden för att fästa lamporna på ett säkert ställe att torka. Häng lamporna på en kapphängare, men var noga med att de inte berör. Suspendera hängaren på ett säkert, torrt, ljust ställe att torka. Lämna dem att torka i flera dagar. Silicone Caulk kan ta 24 till 48 timmar att torka helt.
  • Bild med titeln Coat något i silikon steg 17
    8. Placera lamporna i ett nattlampa eller lampa. Köp ett litet nattlampa eller lampa på en hemvaruhandel eller en allmän butik. Om nattljuset har ett lock, skjut försiktigt av det för att ta bort. När glödlamporna är torra, ta bort ledningen. Säkra de silikonbelagda glödlamporna i lätta socklarna. Var noga med att lamporna inte är anslutna till en strömkälla när du sätter i lamporna.
  • Bild med titeln Coat Något i Silicone Steg 18
    9. Slå på lamporna eller nattljusen. Anslut lamporna eller nattljusen för att visa upp dina unika, quirky ljuslampor. Silikonbeläggningarna kommer att lägga till en varm, diffus glöd till ett sovrum eller hall.
  • Om du tillade droppar av eterisk olja, bör du kunna lukta en antydan av aromen som glödlamporna glöder.
  • Metod 3 av 3:
    Täcker ett tak med silikon
    1. Bild med titeln Coat Något i Silicone Steg 19
    1. Köp silikon takbeläggning. Besök din lokala hårdvaruaffär och prata med en anställd om att lägga till en silikonbeläggning till ditt tak. Beläggning av ditt tak med silikon är ett miljövänligt sätt att reparera och återställa ditt tak. Silikonbeläggningen kan skydda mot vattenskador och ultraviolett ljus, och dess reflekterande yta kan hjälpa dig att skära tillbaka på energikostnaderna.
    • En 5-gallon (19 l) hink silikonbeläggning kan kosta mellan $ 80 och $ 200.
    • För att täcka ett område på 100 kvm (9.2 kvm), använd ca 1.5 gallon (5.6 liter) av silikonbeläggningen.
  • Bild med titeln Coat något i silikon steg 20
    2. Använd den här produkten på ett platt eller svagt sluttat tak. Denna produkt fungerar bäst på plana tak eller tak med en mild sluttning. Titta inte ett brant tak med en lutning på 20 ° eller högre. Beläggningen kan göra taket hala och farliga.
  • Bild med titeln Coat Något i Silicone Steg 21
    3. Rengöra taket. Innan du applicerar produkten, rengör taket för att ta bort smuts och skräp. Var noga med att rengöra takrännorna och ta bort alla växter som kan växa på taket. Skölj taket med vatten med en tryckbricka eller en slang. Låt det torka helt.
  • Bild med titeln kappa något i silikon steg 22
    4. Reparera eventuella skador på taket. Efter tvättning av ditt tak, reparera eventuella sprickor, splittringar eller blåsor för att göra taket vattnet innan du applicerar silikonbeläggningen. Använd ett takförsegling och använd produkten direkt till den skadade platsen med en pensel. Cement, gummi, silikon eller fiberade takterrassanter kan köpas online eller på hårdvaruaffärer och varierar mellan $ 10 till $ 50.
  • Bild med titeln Coat något i silikon steg 23
    5. Tätsömmar på taket. Använd tätningsmedlet för att säkra eventuella kantar, övergångsområden eller områden där olika material möts. Tätning Dessa områden kan bidra till att taket är vattentätt.
  • Bild med titeln Coat Något i silikonsteg 24
    6. Blanda silikonbeläggningen noggrant. Använd en färgblandningsborr eller en träfärgad pinne för att noggrant blanda produkten. Detta kommer att blanda produkten och ta bort eventuella klumpar som kan ha bildats. När du inte använder produkten, behåll behållaren förseglad.
  • Bild med titeln Coat Något i Silicone Steg 25
    7. Applicera under en varm dag. För de bästa resultaten, använd silikonbeläggningen på ditt tak på en varm dag på morgonen. Den ideala temperaturen ska vara omkring 65 ° F (18 ° C) och inte högre än 90 ° F (32 ° C).
  • Bild med titeln Coat något i silikon steg 26
    8. Använd en färgrulle för att ansöka. Häll produkten i ett färgbricka och använd en färgrulle för att lyfta en del av produkten på rullen. Välj en 1 till 1.5 i (2.54 cm till 3.8 cm) Lintfri färgrulle. Försök att arbeta snabbt när produkten kan torka eller samla fukt.
  • På gummiytor, applicera en primerbeläggning för att skapa en konsekvent tjocklek.
  • Bild med titeln Coat Något i Silicone Steg 27
    9. Låt det torka i två till sex timmar. Om du applicerar flera kappor på taket, låt det torka i minst två till sex timmar mellan kappor. Kappan kommer helt att bota på 48 timmar. Om du väntar 48 timmar för att tillämpa en annan kappa, kan du behöva tvätta taket igen före applicering.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande