Hur man rengör hårborstar och kamar

Borstar, som alla andra skönhetsverktyg, blir smutsiga över tiden. Om din borste blir lite rörig, kan det vara dags för en bra städning. Borstar och kammar kan vanligtvis rengöras med en mild rengöring och en tandborste. Om du inte har det Rengör din borste eller kamma på länge, det är en bra idé att desinficera borsten eller kamma i ättika eller gnugga alkohol. När du är klar kommer du att vara kvar med snyggt och rena borstar och kammar.

Steg

Metod 1 av 3:
Ger en grundläggande rengöring
  1. Bild med titeln Clean Hairbrushes och Combs Steg 1
1. Ta bort håret från borsten med fingrarna. Få så mycket hår ut ur borsten eller kamma först genom att helt enkelt plocka ut det med fingrarna. Håret ska komma ut ganska lätt, så försök att vara så noggrann som möjligt. Om du stöter på något hår som fastnar, använd en tandpetare för att lossa den och ta bort det med fingrarna.
  • Du kan till och med kunna köpa verktyg som är utformade för att ta bort hår från borsten. Alternativt kan du också försöka använda ett hårpik eller slutet av en råtta svanskam.
  • Bild med titeln Clean Hairbrushes och Combs Steg 2
    2. Blanda en mild rengörare med varmt vatten. Du behöver inte använda starka rengöringsmedel på ett hår eller pensel. En mild rengörare, som diskmedel eller schampo, fungerar bra. Lägg till en liten dab av din städare till en liten skål med varmt vatten. Det finns inga exakta mängder som rekommenderas, men du behöver vanligtvis inte en överdriven mängd renare för att rengöra en borste eller kam.
  • Bild med titeln Clean Hairbrushes och Combs Steg 3
    3. Skrubba ner borsten eller kam med en tandborste. Först, suga din borste i städaren i ca 15 minuter för att lossa alla fast på material. Då får du en oanvänd tandborste fukt med städaren och försiktigt svänga ner borsten eller kamma mellan borsten. Du bör också sänka ner sidorna av borsten, eftersom de kontaktar ditt hår och bygger upp resten över tiden.
  • Om du har en borste med ett trähandtag, undvik att få sidorna våta, dock. Vatten kan skada trä.
  • Bild med titeln Clean Hairbrushes och Combs Steg 4
    4. Skölj borsten eller kam. När du har gett borsten eller kamma en bra skrubbning, bör du skölja ut din renare. Skölj ut borsten under kranen med varmt vatten tills vattnet går rent.
  • Låt borsten eller kamma lufttorka efter att ha rengjort det. Om du har bråttom kan du också klappa det torka med en pappershandduk eller trasa eller använda hårtork på medium värme några inches bort från det.
  • Metod 2 av 3:
    Djuprengöring och desinfektion
    1. Bild med titeln Clean Hairbrushes och Combs Steg 5
    1. Donerge plastkammar i ättika eller gnidningsalkohol. Plastkammar kan sanitiseras säkert i antingen gnidningsalkohol eller äppelcidervinäger. Fyll en kopp eller skål som är tillräckligt stor för att hålla din kam med ättika eller gnugga alkohol. Låt kammen suga i 10 minuter. Ta sedan bort borsten eller kam och skölj det under rinnande vatten.
  • Bild med titeln Clean Hairbrushes och Combs Steg 6
    2. Suga huvudet på en borste i ättika för att desinficera. Du behöver bara suga huvudet på en borste för att desinficera det. Lägg till en blandning av en del vit vinäger till en del vatten till en skål stor nog för att hålla borstens huvud. Sedan blöt borstens huvud i blandningen i 20 minuter. Skölj borsten under rinnande vatten när du är klar.
  • Bild med titeln Clean Hairbrushes och Combs Steg 7
    3. Låt din borste eller kamma lufttorka. Borstar och kammar ska lufttorkas på en handduk. Tider varierar beroende på typ av borste eller kam. Vissa kommer att ta några timmar att torka medan andra kan behöva torka ut över natten.
  • Bild med titeln Clean Hairbrushes och Combs Steg 8
    4. Rengör dina handtag. Handtag av borstar och kammar kommer också i kontakt med många bakterier. Du bör också rengöra dem under desinfektionsprocessen. Rengöring beror på materialet i din pensel eller kam, men du kan sväva ner de flesta ytor med gnidningsalkohol för att torka bort eventuella rester. Du kan sedan gnugga handtagen med en fuktig trasa.
  • Det kan vara bäst att undvika hårda städare, som att gnugga alkohol, på träborstar.
  • Metod 3 av 3:
    Vidta försiktighetsåtgärder
    1. Bild med titeln Rengör hårborstar och kammar Steg 9
    1. Rengör borsten försiktigt. Vid rengöring av borstens borstar, gå långsamt och göra mjuka rörelser. Rengöring av borstarna kan för aggressivt resultera i att de böjer sig eller bryts under rengöringsprocessen.
  • Bild med titeln Clean Hairbrushes och Combs Steg 10
    2. Undvik att få vadderade borstar våta för länge. Borstar som har dämpning under handtagen bör inte vara våt under långa perioder. Undvik att blötlägga dessa borstar för att desinficera dem och hålla fast vid att bara ge dem en mild gnugga ner med en mild rengörare och vatten.
  • Bild med titeln Clean Hairbrushes och Combs Steg 11
    3. Blöt inte träborstar.Borstar med trähandtag eller ramar bör aldrig blötläggas. Trä är mycket mottagligt för vattenskador och blötläggning av en träborste kan enkelt förstöra den. Hålla sig till tvätta dessa borstar med en tandborste och renare.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande