Hur man kastar en baitcasting reel

Baitcasting rullar upp till mitten av 1700-talet och blev först populär på 1870-talet. De är bäst lämpade för att fiska efter större sötvattenfiske som Largemouth Bass, Northern Pike och Muskellunge. Större storlekar används för trolling för stor saltvattenfisk som Marlin och Tonfisk. Gjutning med Baitcasting Tackle kan vara svårt för första gången fiskare att hänga, men kan behärskas med övning.

Steg

Del 1 av 3:
Gjutning av rullen
  1. Bild med titeln Cast a Baitcasting Reel Steg 1
1. Rulle i linjen. Rullera linjen tills din bete eller lock är 6 till 12 tum (15 till 30 centimeter) från stångspetsen. Om du har en sjunker eller bobber fäst vid linjen, ska det vara 6 till 12 tum från stångspetsen istället.
  • Bild med titeln Cast a Baitcasting Reel Steg 2
    2. Håll rullen ordentligt. Grip stången bakom rullen med din tumme som vilar över hjulspolen. Baitcasting stavar är utformade samma som spincaststavar, och som med spincaststänger kastar de flesta fiskare med samma hand de hämtar med, så om du föredrar att hålla stången bakom rullen när du hämtar, måste du byta händer när du kastar.
  • Du kanske vill vila din tumme i en liten vinkel på spolen istället för att trycka den mycket platta på linjen. Detta ger dig mer kontroll över flödet av linjen under gjutningen.
  • Bild med titeln Cast a Baitcasting Reel Steg 3
    3. Vänd stången så att rullen hanterar peka upp. Som med Spincasting Gear kan du använda din handled när du kastar. Om du kastar med din motsatta hand, bör handtagen peka ner.
  • Bild med titeln Cast a Baitcasting Reel Steg 4
    4. Tryck på REEL SPOOL-utlösningsknappen. Baitcasting-rullar som gjordes sedan 1970-talet har en mekanism för att koppla ur rullspolen från handtagen så att de inte vänder sig under gjutet, vilket möjliggör längre kastar. De första sådana modellerna hade knappen på sidan av reel-de flesta modellerna idag har en frigöringsfält bakom spolen som du trycker på med tummen när du vilar den på rullspolen.
  • Bild med titeln Cast a Baitcasting Reel Steg 5
    5. Böj din gjutningsarm. Du måste böja din gjutarm på armbågen så att armenens skurk börjar närma sig en rätt vinkel. Som du gör, höja din stav tills dess spets går lite förbi vertikal. Detta ger dig rätt positionering för att skicka ut linjen.
  • Bild med titeln Cast a Baitcasting Reel Steg 6
    6. Sopa stången framåt tills den når ögonnivå.Detta är cirka 30 grader över horisontellt, eller "klockan 10" placera. Som du gör det, lyft tummen av hjulspolen nog så att vikten av ditt bete eller lock drar linjen av spolen eftersom den drivs mot målet.
  • Om du kastar med en långhanterad Baitcasting-stång av det slag som används i saltvattenfiske, vill du använda din motsatta hand som en svängvatten för att svänga stången när du kastar.
  • Bild med titeln Cast a Baitcasting Reel Steg 7
    7. Tryck ner på rullspolen med tummen för att stoppa betet när det når målet. Detta liknar att trycka på knappen på en spincastrulle för att bromsa linjen - men inte applicera tummen snart leder till att spolen fortsätter att vända efter att ditt bete träffar vattnet och skapar ett överskridande eller "fågelbo" att du måste räta ut innan du kan hämta ditt lock.
  • Del 2 av 3:
    Samla rätt utrustning
    1. Bild med titeln Cast a Baitcasting Reel Steg 8
    1. Välj en Baitcasting Reel. Nyare modeller har flera funktioner, som den gjutna kontrollbroms och friktionskontroll, som kan saknas i äldre modeller. Men det viktigaste när du väljer en Baitcasting Reel är att välja en som känns bra i handen och passar dina fiskebehov. Gå till en butik som säljer baitcasting rullar och håller några. Eller, om du föredrar de äldre modellerna, försök hitta en i en antikvitet.
  • Bild med titeln Cast a Baitcasting Reel Steg 9
    2. Välj lämplig bete. Baitcasting Tackle är inte lämpad för gjutning av beten eller lockar som väger en kvart ounce eller mindre. Om du gillar att ta flera stavar med dig när du fiskar, bära en stav med en spincastrulle för lättare viktlurar och en stav med en bollhjul för de tyngre lockarna.
  • Bild med titeln Cast a Baitcasting Reel Steg 10
    3. Få några skyddande vadare. Fiske Waders kan erbjuda skydd mot det kalla vattnet du fiskar i, från misstag snagging din hud med en dålig gjutning (speciellt när du lär dig), eller från olika nedskärningar och blåmärken om du av misstag tar en tumble.
  • Del 3 av 3:
    Välja en plats
    1. Bild med titeln Cast a Baitcasting Reel Steg 11
    1. Öva bort från vatten. Öva dina gjutningstekniker bort från vattnet såväl som på den. Borte sig från vattnet, byt ut ditt bete eller lock med en gummiutövare plugg eller metallsänkare. Öva i ett öppet område, bort från toppträd.
  • Bild med titeln Cast a Baitcasting Reel Steg 12
    2. Undvik tung borste. När du väljer ett område att kasta in, välj en plats som har minimal pensel, särskilt overhead. Din bete kan lätt fångas i grenarna och det kostar dig mycket dyrbar tid att hämta.
  • Det är viktigt att undvika tung pensel eller ditt lock kan fastna när du tar fram stången framåt för att kasta. Om det händer kan hela linjens spole bli trassig (kallad en fågelbo) och förstörs.
  • Bild med titeln Cast a Baitcasting Reel Steg 13
    3. Välj en isolerad plats. Det kan vara farligt att prova baitcasting på en plats där för många människor är runt. Du måste ständigt se till att ingen är bakom dig eller för nära dig för att se till att du inte slår dem av misstag med ditt lock. Och att vara hyper medveten om din omgivning tar bort en del av den avkopplande glädjen av Baitcasting ändå.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Varning

    • Vid fiske, använd skyddskläder för att hålla krokar från att bädda sig i huden som ett resultat av en dålig gjuten eller annan olycka.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande