Hur man rengör vinylsluckor

Vinylsluckor bör rengöras regelbundet för att förhindra smuts och smuts från att bygga upp. De kan rengöras med ammonium och vatten. Om oxidation uppstår på luckorna kan du rengöra det här med en kommersiell vinylrengörare. Var noga med att testa någon renare du använder på en liten del av dina luckor innan du applicerar allt över deras yta.

Steg

Metod 1 av 3:
Tillhandahålla en rutinmässig rengöring
  1. Bild med titled Clean Vinyl Shutters Steg 1
1. Sätt på gummi och bomullshandskar. För att börja städa dina fönsterluckor, sätt på ett par gummihandskar. Placera sedan ett par bomullshandskar över dina gummihandskar.
  • Se till att bomullshandskar du använder är rena. Rengöring av fönsterluckor med smutsiga handskar kommer bara att skapa mer röra.
  • Bild med titled Clean Vinyl Shutters Steg 2
    2. Blanda ammonium och vatten. Häll ett quart av vatten i en hink. Blanda i en tesked ammonium med en sked eller dina handskade händer. Detta är en säker rengöringslösning för de flesta vinylsluckor.
  • Bild med titled Clean Vinyl Shutters Steg 3
    3. Doppa dina handskar i lösningen. Dondera dina handskar i rengöringslösningen. Skaka eller vrida dina handskar något över hinken. Detta förhindrar att lösningen droppar överallt när du är ren.
  • Bild med titled Clean Vinyl Shutters Steg 4
    4. Torka ner dina fönsterluckor. Glida händerna längs toppen av varje slutare. Ta tag i toppluckaren mellan fingrarna. Placera fingrarna på toppen av luckorna och tummen på botten av luckorna. Glida händerna längs skuggorna för att avlägsna smuts, skräp och smuts. Upprepa tills du har torkat ner varje slutare.
  • Stanna och gnugga in i luckorna med fingrarna efter behov om du hittar dig fast på smuts eller skräp.
  • Skölj av dina handskar något i rengöringslösningen periodiskt för att avlägsna uppbyggd smuts.
  • Bild med titled Clean Vinyl Shutters Steg 5
    5. Skölj dina luckor. Använd en ren svamp för att torka nedsluckorna ner med rent vatten för att skölja dem. Torka av luckorna så mycket som nödvändigt för att få vattnet att springa rent. Se till att du tar bort hela renaren innan du lämnar dina luckor för att torka. Rengöringsrester kan skada dina fönsterluckor.
  • Om den trasa du använder börjar för att få tvål, byt ut den med en ny, ren trasa. Du bör också ersätta något vatten som blir utspätt med tvål.
  • Metod 2 av 3:
    Rengöring Oxiderade vinylsluckor
    1. Bild med titled Clean Vinyl Shutters Steg 6
    1. Blanda en lösning med hjälp av kommersiell renare. Du kan köpa en kommersiell renare online eller på en lokal hårdvaruaffär. Använd en professionell grädare som är utformad för att förnya oxiderade fönsterluckor. Slutarkrengöringsmedel varierar när det gäller förberedelse, men de flesta bör spädas med vatten före användning. Läs din slutarkrengöringsmedel noggrant innan du applicerar den på dina luckor och späd det i enlighet med detta.
  • Bild med titled Clean Vinyl Shutters Steg 7
    2. Spraya ner två fönsterluckor i taget med städaren. Placera din rengöringsmedel i en sprayflaska eller pump trädgårdsrengöringsmedel. Fokusera på två fönsterluckor i taget, spritz ett lager av renare över varje slutare. Låt städaren sitta på i fem minuter innan du fortsätter.
  • Låt inte lösningen torka på dina fönsterluckor. Var försiktig med att ställa in en timer i fem minuter och titta på lösningen försiktigt för att se till att den inte torkar.
  • Bild med titled Clean Vinyl Shutters Steg 8
    3. Torka ner varje slutare med en scouring-kudde. Ta en icke-scratch scouring pad. Arbeta med en slutare i taget, torka ner varje sida av luckorna för att ta bort oxidationen. Använd skrubbande rörelser för att avlägsna mögel, smuts, skräp och andra fastrester. Om du ser mild smuts, som mögel, lämna det här för nu. Du kan rikta det här senare under en rutinmässig rengöring.
  • Bild med titeln Clean Vinyl Shutters Steg 9
    4. Applicera scratchtestet. Efter rengöring av dina fönsterluckor, skrapa dina fönsterluckor försiktigt med nageln. Om oxidation har tagits bort, bör naglarna lämna inga synliga märken.
  • Bild med titled Clean Vinyl Shutters Steg 10
    5. Upprepa processen om det behövs. Om din nagel lämnade ett märke i slutaren, våt varje slutare igen med din rengöringslösning. Sedan skrubba ner skuggan med en icke-scratch scouring pad. Därifrån applicera nageltestet igen. En andra städning är vanligtvis tillräcklig för att avlägsna långvarig oxidation.
  • Om oxidationen förblir efter två rengöringar, överväga att anställa yrkesverksamma.
  • Bild med titled Clean Vinyl Shutters Steg 11
    6. Skölj dina luckor. Låt aldrig rengöringslösningen sitta på dina fönsterluckor. Använd en slang eller fuktig handduk för att torka eller spraya ner dina luckor. Fortsätt torka eller spruta dina luckor tills inga spår av rengöringslösning kvarstår och vatten går klart.
  • Metod 3 av 3:
    Undvik vanliga misstag
    1. Bild med titled Clean Vinyl Shutters Steg 12
    1. Spot Testa din renare först. Innan du applicerar någon renare till dina luckor, applicera den på en liten plats på dina persienner som inte är direkt synliga. Tvätta städaren och kontrollera luckorna om några timmar. Om städaren inte orsakar skador, ska det vara säkert att använda. Om det orsakar skador, prova en annan renare.
  • Bild med titled Clean Vinyl Shutters Steg 13
    2. Kontrollera din garanti först om du tänker måla dina luckor. För många är rengöring av vinylluckor ett steg mot att måla dem. Färgen på vinylsluckor slits ner över tiden. Men innan du börjar målningen, kontrollera din garanti. Om din färg bleknade kan du få dina fönsterluckor ersatta eller återställda av tillverkaren.
  • Bild med titled Clean Vinyl Shutters Steg 14
    3. Låt inte dina städare torka på dina fönsterluckor. Låt aldrig en renare torr på dina fönsterluckor. Detta kan orsaka skador. Tvätta alltid din slutare kort efter att ha applicerat en renare. Skölj dina luckor helt efter rengöringsprocessen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande