Hur stänger du ett mushål

När du tänker på ett mushål kan du föreställa dig en liten, välvd ingång som liknar något du har sett i tecknade. Verkligheten är att möss och andra gnagare kan glida genom små hål och sprickor som inte är större än en nickel. Stäng alla öppningar du ser, inifrån och ut, för att hålla dessa lilla critters från att invadera ditt hem. Du kan vanligtvis göra detta med några billiga material från din lokala hårdvaruaffär. Men om du redan har möss i ditt hem eller tror att du tittar på en infestation, ring en professionell exterminator för att hjälpa dig att hantera problemet.

Steg

Metod 1 av 3:
Yttre hål
  1. Bild med titeln Stäng ett mushål Steg 1
1. Fyll små hål med stålull och tätning runt ullen med caulk. Köp stålull online eller på en hårdvaruaffär. Ställer stålullen i hålet för att täcka det helt och lägg sedan caulk runt kanterna för att hålla mössen att helt enkelt dra ut det.
  • Bild med titeln Stäng ett mushål Steg 2
    2. Stäng större hål med metallplåt eller cement. Leta efter en cementmixa online eller på din lokala hårdvaruaffär, eller köp metallplåt som du kan anbringa över öppningen. Mät hålet innan du köper dina material så du vet hur mycket du behöver.
  • Se till att du inte har lämnat några luckor i cementen eller lakan som en mus fortfarande kan komma igenom.
  • Du kan också använda hårdvarukduk eller lath-skärm (bakmaterial för gips) för att täcka hålen. Använd bara inte trä, vilka gnagare kan tugga igenom.
  • Bild med titeln Stäng ett mushål Steg 3
    3. Försegla sprickor runt dörrar och fönster med caulk eller skum. Gå runt utsidan av ditt hus och se till att alla dina dörrar och fönster passar tätt. Om du ser några luckor, använd caulk eller skum för att stänga upp dem. Det hjälper inte bara att hålla din hemrengörare och mer energieffektiva men också hålla möss och andra skadedjur att komma in.
  • Under kallt väder kan du hitta externa sprickor från insidan av ditt hem. Om du känner ett utkast, kan en mus använda den sprickan som en ingångspunkt. Gå ut och försegla det.
  • Bild med titeln Stäng ett mushål Steg 4
    4. Täckventiler med stålskärmar för att hålla gnagare ut. Några hål på utsidan av ditt hem är tänkt att vara där. Tyvärr presenterar dessa hål också möjligheter för gnagare att komma in. Köp stålskärmar på din lokala hårdvaruaffär eller online och täcka ventilerna med dessa. På det sättet kommer ventilen fortfarande att fungera ordentligt men kommer inte att fungera som en dörröppning för utomhuspest.
  • Använd caulk för att försegla skärmen på plats om du inte kan använda ventilen täcka för att hålla skärmen på.
  • Kontrollera takventiler och skorstenar också. Installera skärmar så gnagare kan inte komma igenom dessa hål.
  • Metod 2 av 3:
    Inre hål
    1. Bild med titeln Stäng ett mushål Steg 5
    1. Fälla möss inuti ditt hem innan du förseglar hålen. Leta efter tecken på att möss har gått in i ditt hem, till exempel mus-droppings. Om du har möss som bor i ditt hem, kan försegla de inre hålen fälla dem i dina väggar - och skapa en hemsk stank när de dör. Använd vanliga musfällor för att eliminera inkräktarna innan du stänger inre mushål. Om det inte finns några synliga hål, borra ett litet hål i din vägg och placera en laddad fälla precis framför den.
    • Ställ snapfällor med en djupstorlek av jordnötssmör vinkelrätt mot väggen, så de bildar en "T" form med väggen. Du kan också lägga dem var som helst du ser tecken på frekvent gnagareaktivitet, inklusive droppings eller nestningsmaterial.
    • Om du inte lyckas med att fånga gnagarna på egen hand, kontakta en lokal exterminator för att ta hand om problemet för dig.
  • Bild med titeln Stäng ett mushål Steg 6
    2. Caulk up hål i och runt skåp och dörrar. Köp ett rör av caulk online eller på din lokala hårdvaruaffär och gå runt ditt hem letar efter några sprickor. Var särskilt uppmärksam på basen och baksidan av skåp där de möter yttre väggar.
  • Om du har en öppen spis, kontrollera efter eventuella hål i det området. Värmen gör det till ett attraktivt område för gnagare att bo.
  • När du är i tvivel, kör caulk över några sprickor som du ser. Även om en gnagare inte kan komma igenom det nu, kan det expandera om det inte är förseglat.
  • Bild med titeln Stäng ett mushål Steg 7
    3. Täcka ventiler och avlopp med stålskärmar. Även om du redan har täckt den yttre öppningen av en ventil eller dränering, täck den inre öppningen också. Golvavlopp i källare, garage, eller tvättstugor kan vara lättillgängliga poäng för gnagare.
  • Vanligtvis kan du placera skärmen direkt under ventilen eller avloppet och täta den på plats med själva locket.
  • Bild med titeln Stäng ett mushål Steg 8
    4. Försegla sprickor längs baseboards och i garderober. Använd tätningsmedel eller caulk om dina baseboards inte är helt spola med golvet. Kontrollera även luckor också, muren möter golvet på baksidan av garderober, särskilt runt hörnen.
  • Kontrollera din vinden och källare också. Var uppmärksam på yttre väggar, eftersom de potentiellt kan ge gnagare direkt till ditt hem.
  • Bild med titeln Stäng ett mushål Steg 9
    5. Montera plåtar runt rören för att täcka luckor. Kontrollera rören under dina handfat och på annat håll i ditt hem. Om det finns luckor mellan röret och den omgivande väggen eller skåpet, passa en bit plåt runt röret och täta den på plats mot väggen eller skåpet.
  • Din lokala hårdvaruaffär kan klippa metallen för att passa det utrymme du behöver. Mäta bara röret för att se till att hålskäret i plåten kommer att passa runt det.
  • Metod 3 av 3:
    Förebyggande
    1. Bild med titeln Stäng ett mushål Steg 10
    1. Eliminera matkällor för gnagare. Förvara all mat, inklusive sällskapsdjur, i lufttäta behållare. Rengör eventuella spill eller röra omedelbart så att gnagare inte luktar mat i ditt hem. Tvätta disk och redskap så snart som möjligt efter användning istället för att låta dem stapla upp i diskbänken.
    • Någon form av mat som lämnas ut över natten kommer att locka gnagare. Om du har haft ett problem med gnagare i det förflutna, lämna inte ut sällskapsdjur över natten. Returnera någon uneaten mat till den lufttäta behållaren, byt ut den på morgonen.
    • Gnagare tenderar att få maten nära var de bor, så att eliminera potentiella matkällor runt ditt hem är det bästa sättet att förhindra en gnagningsinfestation.
  • Bild med titeln Stäng ett mushål Steg 11
    2. Flytta exteriör Trashcans bort från ditt hem. Håll Trashcans minst 100 meter bort från ditt hems yttre väggar för att undvika att locka gnagare. Använd slutna behållare så gnagare och andra varelser kan inte komma till papperskorgen inuti. Om du har en komposthög, behåll den minst 100 meter (30 m) bort från ditt hem också.
  • Håll ditt papperskorgen i gnagarefyllor och rengör dem med tvål och vatten ofta.
  • Bild med titeln Stäng ett mushål Steg 12
    3. Ta bort ogräs och borsta runt ditt hem. Eventuella ogräs och borsta runt väggarna i ditt hem ger stora nestningsområden för gnagare. Sopa eller rake borste ofta och håll den borta från husets ytterväggar.
  • Om du har en gård, håll ditt gräs klippt så att det är kortare än 12 tum (30 cm).
  • Håll någon busk inom 100 meter (30 m) av ditt hem snyggt och trimmas kort.
  • Bild med titeln Stäng ett mushål Steg 13
    4. Höj träplattor och skräpburkar minst 1 ft (0.30 m) från marken. Alla träpiles eller skräpburkar på marken ger också nestningsområden för gnagare och andra skadedjur. Du kan köpa ställen eller innehavare online eller på din lokala hårdvara eller hemförbättringsbutik eller du kan bygga din egen.
  • Se till att området under träpile eller sopor kan också hållas klart. Varje borste eller skräp kommer bara att förvärra ditt problem.
  • Bild med titeln Stäng ett mushål Steg 14
    5. Dra bort några skräpbilar och apparater som sitter i din gård. Ring en lokal skräpservice för att få dessa saker att dra bort, ta sedan bort eventuella borste eller skräp från den delen av din gård. Detta tar bort potentiella häckningsfläckar för gnagare.
  • Om din lokala regering inte har en tjänst att ta bort skräp, kontakta flera skräptransporter för att få uppskattningar.
  • Bild med titeln Stäng ett mushål Steg 15
    6. Ring en professionell exterminator om förebyggande inte är effektiv. Om du har gjort allt du kan för att förhindra att möss tar upp bostad i ditt hem och du fortfarande ser tecken på dem, kan en professionell exterminator hjälpa. Mössen kan komma in genom en öppning som du inte kan se, eller de kan vara fångade i ditt hem och kan inte komma ut för att gå någonstans annars.
  • Har exterminatorer från flera olika företag kommer ut för att utvärdera situationen och ge dig en uppskattning. På det sättet kan du jämföra och välja den som bäst passar dina behov och din budget.
  • Tips

    Kolla runt ditt hem för sprickor och sprickor minst två gånger om året - en gång när kallt väder börjar och sedan igen när saker börjar värma upp. Förebyggande underhåll kan hjälpa dig att undvika ett gnagareintrusion.

    Varningar

    Vänta tills du är säker på att det inte finns några möss i ditt hem innan du stänger helt alla hål. Om du inte ger dem något sätt att komma ut, kan de dö i dina väggar.
  • Döda gnagare, gnagare och nestningsmaterial kan bära sjukdom. Använd alltid handskar vid rengöring efter dem och kassera materialet omedelbart.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande