Hur man bestämmer vad du vill ha för din födelsedag

När din födelsedag rullar runt, är det lätt att bli överväldigad med dina val för gåvor. Så hur svarar du när mormor samtalar att fråga dig vad du vill ha? Ett sätt är att skapa en lista med presentidéer som areto du och dina intressen. Om du kämpar för att bestämma vilka gåvor du mest önskan, har den här artikeln några förslag till dig!

Steg

Del 1 av 4:
Brainstorming presentidéer
  1. Bild med titeln Bestäm vad du vill ha för ditt födelsedag Steg 1
1. Tänk på dina hobbyer. Skriv ner några av de saker du gillar att göra för skojs skull. Skriv sedan ner några saker som du skulle använda för den här hobbyen. Välj de som du verkligen gillar från den listan, och lägg till dem i din önskelista. Här är några idéer för att komma igång:
  • Om du gillar att måla eller dra, kan du behöva några nya grafitpennor, penslar eller färger. Om du gör oljemålning, kan du också behöva lite linolja eller terpentin. Vara kreativ!
  • Om du gillar att visa stöd för ditt favoritsporter, begränsa inte dig till bara tröjor, sweatshirts och hattar med ditt favoritlags logotyp. Ett sportspel är ett bra sätt att visa stöd. Det kan också vara en bra upplevelse.
  • Om du gillar musik, varför inte tänka på dina favoritband? Finns det några nya album som kom ut eller att du inte har det? Vad sägs om affischer eller skjortor?
  • Om du är intresserad av manga eller serietidningar, se om nya volymer har lagts till i din favoritserie. Om du gillar anime, se vilka nya åtgärdssiffror du kanske har missat på.
  • Klicka här för fler idéer om specifika gåvor.
  • Bild med titeln Bestäm vad du vill ha för ditt födelsedag Steg 2
    2. Försök att komma ihåg något roligt du gjorde tidigare. Såg du nyligen en musikal som du verkligen gillade? Den musikaliska kanske inte spelar längre när din födelsedag rullar runt, men det kan vara en annan som du kan njuta av. Besök teaterföretagets hemsida och se vad som kommer upp som intresserar dig. Biljetter till föreställningar, som opera, spelar och musikaler, gör stora, minnesvärda gåvor.
  • Om du inte gillar teater, tänk på andra saker du har haft. Detta kan vara ett sportspel, en konsert, eller till och med en temapark. Klicka här för fler presentidéer baserade på erfarenheter.
  • Bild med titeln Bestäm vad du vill ha för ditt födelsedag Steg 3
    3. Tänk på vad du behöver. Ibland, räkna ut vad du behöver är lättare än att bestämma vad du vill ha. Tänk på de senaste månaderna. Fråga dig själv om det var något du verkligen behövde på en punkt men hade inte. Här är några saker att komma igång:
  • Om du lagar mycket, kan du upptäcka att några av dina krukor, kokkärl och andra redskap behöver bytas ut eller uppdateras. Du kan begära en ny uppsättning eller mixer. Om all din matlagningsutrustning är i topp skick, överväga några exotiska kryddor istället. Om du har en grön tumme kanske du gillar ett växande-ditt-eget ört. Du får några krukor, jord och några populära matlagnings örter, som Basil, Thyme och Mint.
  • Om du spelar en sport eller musik, se om ditt växel behöver uppdateras eller bytas ut. Utrustning kan vara dyr, och en födelsedag är en stor chans att få en uppgradering.
  • Om din födelsedag är nära vintern kan det vara en bra idé att kontrollera och se om dina vinterkläder fortfarande passar. Om de inte gör det, kan du begära en ny jacka eller halsduk.
  • Bild med titeln Bestäm vad du vill ha för ditt födelsedag Steg 4
    4. Bläddra i butiker, webbplatser och kataloger för idéer. Har du en favoritbutik som du gillar att shoppa in? Besök deras hemsida och se om det finns något nytt som kom ut sedan den sista gången du besökte. Ibland, som går genom en butik, tummar genom en katalog, eller surfar på nätet, kan du ge dig några idéer.
  • Om du har en gratis helg, försök att besöka ditt lokala köpcentra. Var noga med att notera något som intresserar dig.
  • Del 2 av 4:
    Välja fysiska saker som gåvor
    1. Bild med titeln Bestäm vad du vill ha för ditt födelsedag Steg 5
    1. Tänk på konsttillbehör eller konstuppsättningar / kit om du är en konstnär. Chansen är att du kanske är intresserad av mer än en sak, som teckning, målning, och stickning. Du kanske också tycker att du vill ha något och allt relaterat till ditt hantverk. Detta kan lätt bli överväldigande. För att hålla det här, kan du alltid begära en uppsättning eller kit. De innehåller vanligtvis allt du behöver för att slutföra ett projekt eller två. Detta skulle också göra det lättare på dina vänner och familj när de går gåva-shopping - de behöver inte oroa sig för att få rätt leveranser eller saknas en viktig. Här är några idéer för att komma igång:
    • Om du gillar Beading, kanske du gillar en beading set. De flesta kommer att ha allt du behöver för att skapa ett halsband, ett par örhängen och ett armband. De kommer med pärltråd, klämmor och krympor, och pärlor. Du kanske också är intresserad av att få lite polymerlera så att du kan göra egna pärlor.
    • Om du är i DIY kanske du gillar en tvål eller stearinljuskit. Du kan också begära leveranser till ett grundläggande DIY-projekt, som tavlanfärg, masonburkar, burlap, garn och penslar.
    • Om du gillar att rita, kan du be om en uppsättning grafit- eller kolpennor, en skissbok och en how-to-draw-bok. Dessa böcker kommer bara på varje ämne, från människor till växter och träd till djur. Några till och med fokuserar på specifika djur, som fåglar, katter, hundar eller hästar. Om du gillar fantasi varelser, så finns det böcker om hur man drar sjöjungfrur, älvor, älvor och drakar. Det finns även böcker om hur man drar anime.
    • Om du gillar att måla, överväga en konstuppsättning. Många konst- och hantverksbutiker säljer uppsättningar som kommer i trä- eller metallfall. Du kan få dem med akryl, olja eller akvarellfärger. Vissa uppsättningar kan också inkludera en högsta bok, lite konstpapper eller en duk.
    • Om du gillar att sticka eller hekla, behöver du inte begränsa dig till bara vanligt gammalt garn. Du skulle behandla dig själv till något snyggare, dyrare garn med olika fibrer och texturer. Det finns också många mönsterböcker som du kanske gillar.
  • Bildtiteln Bestäm vad du vill ha för ditt födelsedag Steg 6
    2. Tänk på tillbehör till din elektronik. Saker som datorer, telefoner och tabletter uppdateras alltid, och det som är nytt ett år blir gammalt och föråldrat nästa. Tillbehör, till exempel fall och hörlurar, kommer inte att bli gamla så fort och kan hålla dig mycket längre. Här är några idéer:
  • Om du har en telefon eller en tablett, be om ett skyddande fall. De kan ofta anpassas med ditt namn, en design, eller en bild.
  • Hörlurar, högtalare och andra mindre föremål kan förbättra en enhet som du redan har.
  • Du kanske också gillar något nostalgiskt, som en ny skivspelare för att spela din rekordsamling.
  • Bild med titeln Bestäm vad du vill ha för ditt födelsedag Steg 7
    3. Titta på smycken eller tillbehör om du gillar mode. Smycken kan vara dyra, men det behöver inte vara. Du kan få många vackra, handgjorda bitar på konstnärswebbplatser, som Etsy och på Craft Fairs. Titta igenom din smyckesamling och se om det finns något du vill att du ska slutföra en outfit, som en brosch, armband eller halsband. Om smycken inte är din sak, kan du alltid be om en speciell hatt eller påse. Här är några fler idéer för dig:
  • När du frågar efter smycken, överväg att få en fullständig uppsättning: ett halsband och matchande örhängen.
  • Om du redan har många smycken men inget att hålla det i, kan du be om en smyckeskrin istället.
  • Om du är en man kan du alltid be om en slips-stift, manschettknapp eller till och med en ny klocka.
  • Bälten och plånböcker kan göra bra gåvor. Om du får dem i läder, kanske du kan få dem anpassade - lite läder kan stämplas med en design eller bokstäver.
  • Bildbetiteln bestämmer vad du vill ha för ditt födelsedag Steg 8
    4. Håll smink, bad och skönhetsprodukter i åtanke om du gillar att skämma bort dig själv. Var noga med att lista dina favoritfärger, nyanser och dofter eftersom dessa kan vara personliga. Liksom smycken tar sminken inte upp mycket utrymme, och det kan användas nästan mycket dag. Här är några idéer för att komma igång:
  • Många sminkföretag erbjuder presentuppsättningar som inkluderar en sminkväska, ögonskugga, läppstift och rodnad.
  • Bad- och skönhetsbutiker erbjuder ofta presentkorgar som inkluderar lotion och tvål. Vissa inkluderar även saker som badbomber, salter och bubblor.
  • Om du gillar att använda dyra fuktgivare eller parfymer, är din födelsedag en stor chans att be om dessa.
  • Bilden med titeln bestämmer vad du vill ha för ditt födelsedag Steg 9
    5. Be om Sports Memorabilia för att stödja ditt favoritlag. De flesta sportlag har online presentbutiker. De är ett bra ställe att börja titta. Om ditt favoritlag spelar nära din stad runt din födelsedag, se om du kan få en biljett till deras spel. Här är några fler idéer:
  • Be om Jersey, Hat eller Sweatshirt som du kan bära på spel för att visa ditt stöd.
  • Om du vill visa ditt stöd på arbetsplatsen, försök att söka efter företagets lämpliga klädsel istället, till exempel: en slips, strumpor, manschettknappar eller en halsduk.
  • Om du gillar att vara värd för att titta på, be om saker som en tema skål. De kunde lägga till en personlig touch till din fest.
  • Du kan också be om saker som gör att du kan spela en sport, som atletisk kläder, specialiserade skor, racketar eller bollar.
  • Bild med titeln Bestäm vad du vill ha för ditt födelsedag Steg 10
    6. Utöka dina horisonter som bokmask. Om du har en favoritförfattare eller genre, be om den senaste boken i en serie. New York Times Bestseller List kan hjälpa dig att hitta de mest populära böckerna i en mängd olika genrer. Låt givaren veta vad du smakar. Kanske har han eller hon läst något du skulle vilja ha. Här är några fler idéer:
  • Be om en e-läsare - det här låter dig bära alla dina favoritböcker, vart du än går.
  • Om du redan äger en e-läsare, be om ett speciellt skydd för din läsare. Du kan också begära ett presentkort så att du kan köpa fler e-böcker.
  • Om du har en favoritbok, se om du kan hitta en dukbokväska eller en affisch som har locket. Du kan till och med hitta ett tryck av bokomslaget på en skjorta, mugg, eller till och med musmattor.
  • Om du har en favoritcitation om läsning eller från en favoritförfattare, se online för att se om den är tillgänglig på en affisch, mugg eller annat objekt.
  • Bildbeteckningen bestämmer vad du vill ha för ditt födelsedagssteg 11
    7. Be om leksaker och spel om du är ett barn eller ett barn i hjärtat. Om du redan äger några figurer från en viss uppsättning, be om fler siffror så att du kan avsluta din samling. Om du gillar att spela spel, kanske du gillar brädspel eller kortspel som uno, ledtråd eller äpplen till äpplen.
  • Äldre spelare kan njuta av strategispel som biljett för att rida, eller parlorspel som kort mot mänskligheten.
  • Du kanske också är intresserad av Modell Kits. Vissa är enkla, och bara kräver att du snäpper ihop delarna. Det finns inget lim eller målning involverad. Vissa kit är mer avancerade - du måste lima delarna tillsammans och måla dem. Du kan köpa modeller kit av bilar, flygplan, fartyg, helikoptrar och motorcyklar. Du kan till och med köpa rymdskepp från populära science fiction-filmer, som Stjärnornas krig och Star Trek.
  • Bild med titeln bestämmer vad du vill ha för ditt födelsedagssteg 12
    8. Tillgodose din geek sida. Om du gillar en show, bokserie eller videospel, kan du begära merchandise från det. Till exempel kan du begära en trollstav från Harry Potter, en figur eller modell från Sagan om ringen eller en t-shirt från ditt favoritvideospel. Du kanske också vill lägga till din samling av DVD-skivor eller böcker. Här är några fler idéer:
  • Fläktar av videospel kan njuta av en Minecraft ryggsäck eller pyjamas med kramen av Hyrule från Legend av zelda.
  • Om du gillar att cosplay, kan du be om en peruk eller tillbehör för att avsluta ditt senaste arbete. Du kan också begära ett presentkort till ditt favoritväv eller konst och hantverk, så att du kan köpa material för att göra ditt cosplay.
  • Be om affischer eller actionfigurer av din favorit karaktär, komisk bok, film eller videospel.
  • Om du gillar att läsa Manga, be om de senaste böckerna i serien. Om du gillar anime, be om de senaste episoderna på en DVD-några studior gör också filmer baserat på serien.
  • Överväg att få en bok med konstverket och konceptkonst från ditt favoritvideospel, komisk bok, manga eller anime.
  • Bild med titeln Bestäm vad du vill ha för ditt födelsedag Steg 13
    9. Be om en handgjord gåva. Dessa gåvor är ofta mer personliga och speciella än butiksköpta presenter. Personen kan till och med vara smickrad att du tror att deras talanger är presentvandrande. Handgjorda gåvor är både unika och speciella, och säkert att sticka ut. Här är några saker du kan begära:
  • Om du känner någon som gillar att sticka, se om de är villiga att göra dig en halsduk eller hatt.
  • Om du känner någon som syr, se om de kanske är villiga att göra dig till en ny väska.
  • Om en av dina vänner gillar att göra tvål eller ljus, se om de kan göra dig en uppsättning.
  • Bildtiteln Bestäm vad du vill ha för ditt födelsedag Steg 14
    10. Be om ett presentkort till din favoritbutik. Ibland kan din favoritbutik inte bära något som du gillar just nu. Ett presentkort gör att du kan ställa in pengar åt sidan för att spendera på den affären när du hittar något som du gillar.
  • Vissa människor gillar inte att ge presentkort. Om det händer, fråga dem om de kunde gå med dig till affären för att köpa den speciella gåvan när tiden kommer.
  • Del 3 av 4:
    Välja upplevelser som gåvor
    1. Bild med titeln Bestäm vad du vill ha för ditt födelsedag Steg 15
    1. Be om resa om du gillar att resa. Om budgeten är stor kan du be om att gå på en resa till en plats du aldrig har varit i. Om budgeten är mer begränsad, be om att spendera en dag med givaren. Det kan vara så enkelt som att gå ut till en måltid eller till ett museum i din stad. Här är några fler idéer:
    • Besök ett annat land eller ett tillstånd du alltid har velat gå till. Om du inte vet var du ska gå, kan du alltid stänga dina ögon och peka på en plats på en karta. Öppna dina ögon och besök vart ditt finger pekar på.
    • Åka på kryssning. Ofta tillåter kryssningar också att du ska gå på land och turné - du är inte alltid fast på en båt.
    • Gå till parken. Det kan vara så enkelt som din lokala grannskapspark. Det kan också vara en stat eller nationalpark.
    • Campa. Tänk på att det inte är en bra idé att camping ensam, så du kanske vill ta med en kompis eller två.
  • Bildtiteln bestämmer vad du vill ha för ditt födelsedagsteg 16
    2. Be om något aktivt om du är en spännande sökare. Mycket som att resa behöver dessa typer av erfarenheter lite planering. I många fall behöver de också viss utrustning också. De kan dock kombineras med resor. Till exempel, om du går till en tropisk ö, kanske du också vill prova dykning. Om du bestämmer dig för att gå camping, kanske du också vill försöka besöka några grottor eller gå på vandring. Här är några fler idéer för dig att överväga:
  • Bungee hoppning
  • Grottning
  • Vandring eller backpacking
  • Ridning
  • Kajakpaddling
  • Bergsklättring
  • Dykning
  • Bild med titeln Bestäm vad du vill ha för ditt födelsedag Steg 17
    3. Skäm bort dig själv med en resa till spa på din födelsedag. Många spa erbjuder extra speciella behandlingar, såsom snygga pedikurer komplett med salter, oljor och en extra lång massage. Om du inte gillar pedikyr, kanske du gillar en massage eller en ansiktsbehandling med en lera mask. Var noga med att schemalägga ditt möte i förväg, eftersom några av de mer populära spa-centra får sina fläckar fyllda snabbt.
  • Bildtiteln bestämmer vad du vill ha för ditt födelsedagssteg 18
    4. Se om du kan lära dig en ny färdighet på din födelsedag. Många företag erbjuder presentkort för att lära sig en ny färdighet, som dans, kampsport, målning eller träbearbetning. Du kan också se om du kan tillbringa dagen att lära dig en speciell skicklighet från en familjemedlem. Din mormor kan vara glad att lära dig hur man baka en tårta eller laga en favoriträtt. Och den bästa delen är att du kan äta vad du lagar efter att du är klar. Här är några fler idéer:
  • Om du gillar Beading, tårta dekorera, virka, stickning eller målning, besök en konst och hantverk butik. Många av dem erbjuder klasser i dessa områden.
  • Vissa samhällscentra erbjuder också klasser inom områden som keramik, vävning och musik.
  • Bildtiteln bestämmer vad du vill ha för ditt födelsedagssteg 19
    5. Be om ett besök på ett museum. De är stora gåvor för dem som gillar konst eller historia. Många museer är tema och fokuserar på en viss typ av historia (som forntida egyptisk eller medeltida) eller en viss typ av konst (som asiatisk eller fransk impressionist). Tänk på vad som intresserar dig, och se om det finns ett museum som har dina intressen.
  • Om historia eller konst inte är din tänk, kan du vara intresserad av en berömmelse eller musikhall. Du kan också njuta av att besöka ett vaxmuseum eller ett museum som fokuserar på teknik och innovation.
  • Bildtiteln Bestäm vad du vill ha för ditt födelsedag Steg 20
    6. Besök ett akvarium eller zoo om du gillar djurliv. För det mesta måste du bara betala en entréavgift, och kan spendera så mycket tid som du vill. Vissa djurparker och akvarier kan låta dig gå nära och personligt med några av djuren mot en extra avgift. Om du är intresserad av detta, besök din lokala Zoo eller Aquariums hemsida, och se om det här är ett alternativ.
  • Bild med titeln Bestäm vad du vill ha för ditt födelsedag Steg 21
    7. Be om en biljett till en konsert om du gillar musik eller scenkonst. Ibland kan minnena av en händelse överlasta någon fysisk gåva. Många teatrar och konserthallar kan också ha presentbutiker som säljer affischer, cd-skivor och tröjor som du kan köpa för att hjälpa dig att komma ihåg upplevelsen ännu mer.
  • Se om ditt favoritband spelar nära dig, och be om en biljett till deras konsert. Du kan göra upplevelsen ännu mer speciell genom att be om ett VIP-pass, så att du kan träffa dina favoritbandsmedlemmar och få dem att skriva objekt för dig.
  • Om du gillar klassisk musik kan du vara intresserad av att delta i en konsert med en levande orkester.
  • Om du gillar att sjunga och dansa, kan du njuta av att titta på en musikalisk. Om du gillar att utföra konst, men utan sång eller dans, prova ett spel istället.
  • Bildtiteln Bestäm vad du vill ha för ditt födelsedag Steg 22
    8. Be om en biljett till en anime eller tecknad bokkonvention. Tänk dock på att om denna konvention är ute av stan, och om du kommer att bo där över natten, kan du behöva en plats att bo där. Många hotell som är värd för konventionerna erbjuder specialpriser på rum.
  • Om anime eller komiska böcker inte är din sak, kan du vara intresserad av en renässans faire istället. De är vanligtvis bara öppna på helgerna, så du behöver inte stanna där över natten. De är ett bra sätt att fördjupa dig i historia och fantasi.
  • Om du har en favoritförfattare eller illustratör, se om han eller hon håller en läsning eller undertecknande i ditt område. Inte bara kommer du att kunna träffa någon du älskar, men du kan också gå med en autograf.
  • Bild med titeln Bestäm vad du vill ha för ditt födelsedag Steg 23
    9. Fira din födelsedag med att äta ute på din favoritrestaurang. En upplevelse måste inte alltid vara aktiv. Det kan också vara så enkelt som att njuta av god mat med vänner och familj. Välj en restaurang som du älskar, eller att du alltid har velat gå till.
  • Bild med titeln Bestäm vad du vill ha för ditt födelsedagsteg 24
    10. Be om att en donation ska göras i ditt namn. Ibland kan gåvan av att ge mig mer givande än gipendet att ta emot. Tänk på några saker som du är passionerad, och försök att hitta en organisation som stöder det. Här är några idéer:
  • Djur och natur
  • De hemlösa
  • Katastrofhjälp
  • Utbildning
  • Del 4 av 4:
    Minska en önskelista
    1. Bildtiteln Bestäm vad du vill ha för ditt födelsedag Steg 25
    1. Lista fördelarna och nackdelarna med varje gåva. Om du inte kan bestämma mellan några saker, gör en proffs-lista. Skriv ner de goda sakerna och de dåliga sakerna om varje objekt på din lista. Välj objektet som har de flesta fördelar och de minsta nackdelarna. Till exempel kan en jacka kanske inte vara väldigt spännande, men du kan bära den med många olika outfits-det kan också hålla dig varm på vintern.
  • Bild med titeln Bestäm vad du vill ha för ditt födelsedag Steg 26
    2. Tänk på vad som är viktigast för dig. Det kan vara skolan, ett jobb, sport eller något annat helt. Om du spelar sport är det viktigaste för dig, kan ny utrustning vara mer användbar än det nya videospelet - vilket du kanske inte har tid att spela mellan praxis.
  • Bild med titeln Bestäm vad du vill ha för ditt födelsedag Steg 27
    3. Tänk i förväg. Ibland, vad du vill ha just nu kanske inte är vad du vill ha (eller använd) senare på vägen. Om du inte kan bestämma mellan några saker, försök att föreställa dig ditt liv utan var och en av dessa saker några månader senare. Välj det objekt du fortsätter att använda, eller fortfarande vara intresserad av, över dem vars nyhet kommer att blekna.
  • Du kan också försöka föreställa dig hur det skulle vara som att inte få en av dessa gåvor. Välj den du skulle vara mest upprörd över att inte få.
  • Bildtiteln Bestäm vad du vill ha för ditt födelsedag Steg 28
    4. Håll människors budget i åtanke. Inte alla kanske kan spendera mycket pengar på en gåva. Om du vill ha något väldigt dyrt, försök att fråga personen för en budget innan du skickar din önskelista. Om du ber om något som personen inte kan ha råd, kan han eller hon känna sig generad. Här är några andra alternativ:
  • Om du är för blyg för att be om en budget, lägg några dyra och billiga saker på din önskelista. Detta kommer att låta folk köpa vad som ligger inom deras budget.
  • Be om en gruppgåva. Detta tillåter alla i din familj eller en vänkrets att chip i när tiden kommer att köpa den dyra gåvan.
  • Be om en gåva som fördubblas för ett annat tillfälle. Till exempel, om din födelsedag är på vintern, kan du be om en gåva som är både en födelsedag och julklapp
  • Erbjuda att betala för en del av det själv. Kombinationen av dina pengar och deras kan låta dig få något dyrt som du verkligen vill ha.
  • Bild med titeln Bestäm vad du vill ha för ditt födelsedag Steg 29
    5. Låt någon annan bestämma för dig. Om du inte kan bestämma mellan två eller tre saker, be någon annan att välja för dig. Ge den personen listan och berätta för honom eller henne att välja ett objekt från den listan. Vissa människor kan till och med föredra att kunna välja en present till dig.
  • Bildtiteln Bestäm vad du vill ha för ditt födelsedag Steg 30
    6. Tänk på vad du vill ha över vad som förväntas av dig. Om du försöker möta andras förväntningar kommer du att bli stressad. Du kan också sluta inte få något som du verkligen ville ha.
  • Om resan till stranden är vad som verkligen skulle göra dig lycklig, låt din familj veta. Du behöver inte välja en dyr gåva till din födelsedag, bara för att alla dina vänner gör på deras.
  • Tips

    Var noga med att skapa en önskelista. När du får fler presentidéer skriver du ner dem i en anteckningsbok. Du kan också använda Internet för att skapa din önskelista. Många shoppingwebbplatser har en önskelista. Du kan lägga till de saker du gillar den önskelistan och skickar sedan länken till dina vänner och familj.
  • När du forskar en gåva, kolla upp saker som "bästa _______" eller "mest hållbara ________ under [pris]". Leta efter inköpsråd om forum som är dedikerade till vad du letar efter.
  • Dessa steg kan gälla för en annan presentgivande semester, som jul!
  • Prova akvarellpennor, encaustic vax eller tyg. Forskning olika typer av leveranser.
  • När du går till butiker, håll ett öga på något som du ville ha, men kunde inte ha i det ögonblicket. Det hjälper om du verkligen stumped!!!
  • Skriv aldrig en stor lista - Om du gör en kortare, är du mer benägna att få det du vill ha. Försök att begränsa din lista.
  • Tänk på saker som människor fick för sin födelsedag som du verkligen ville ha. Be om det för din födelsedag.
  • Om du samlar något, till exempel actionfigurer, be om tillägg till din samling.
  • Varningar

    Vänta inte till sista minuten. Ju längre du väntar, desto mindre tid måste dina vänner och familj köpa gåvor till dig. Ibland kan de saker du vill ha säljs när du fattar ditt beslut. Försök att skicka din önskelista tidigt. På det här sättet kommer dina vänner och familj att ha mer tid att planera sin shopping och få dig vad du vill ha.
  • Kolla tillbaka på din lista om du gjorde det tidigt på året. Vad du ville ha för några månader sedan kan inte intressera dig längre.
  • Om du vill ha något, tryck inte på att köpa det, speciellt om det är dyrt. De kanske inte har råd med det eller de kanske redan har köpt dig en gåva. Vara realistisk när du frågar efter en gåva.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande