Hur man rengör gamla trämöbler

Dina gamla trämöbler kan ha samlat ett lager av smuts som gör det svårt för dig att se den vackra finishen som den en gång hade. Men har ingen rädsla! Med rätt rengöring och underhåll kommer dina gamla trämöbler att återställas tillbaka till sin ursprungliga glans på nolltid. Eftersom träet är äldre måste du börja med att använda en mild rengöringslösning för att rensa bort damm och smuts. Därefter är det bara en fråga om att ta bort några fläckar eller märken på möblerna och applicera en ljus finish och det är lika bra som nytt! Med rätt underhåll kommer dina gamla trämöbler att fortsätta att se rena och glänsande.

Steg

Metod 1 av 3:
Med en mild rengöringslösning
  1. Bild med titeln Rengör gamla trämöbler Steg 1
1. Testa diskmaskin tvål på ett inkonsekvent läge. Innan du rengör dina gamla trämöbler med diskmedel, måste du testa det för att se till att det inte kommer att skada träet eller målet. Ta en fuktig bomullsboll, lägg till 1 droppe flytande diskmedel, torka sedan på en dold plats, som insidan av ett stolben. Om detergentremsorna eller ruinerna är färdig, använd den inte.
  • Vänta ca 5 minuter efter att du har tillämpat tvålen innan du kontrollerar det för att se till att det inte kommer att skada dina gamla trämöbler.
  • Om tvålen skadar målet, rengör det med bara vatten.
  • Bild med titeln Rengör gamla trämöbler Steg 2
    2. Blanda mild diskmedel och varmt vatten för att bilda en rengöringslösning. I en medelstor hink kombinerar 2 matskedar (30 ml) diskmedel och /2 gallon (1.9 liter) av varmt vatten. Rör dem väl för att kombinera dem. Se till att tvålen är helt kombinerad med vattnet och du har en skummig rengöringslösning.
  • Bild med titeln Rengör gamla trämöbler Steg 3
    3. Torka av trämöblerna rena med tvål och vatten. Doppa en mjuk trasa i lösningen och vrida den ut för att ta bort överskott av vatten. Torka ner hela möbler, se till att du kommer in i nooks och crannies. Gnugga tyget lätt över träets yta i en cirkulär rörelse.
  • Skölj tyget när det är synligt smutsigt. Var noga med att vrida det noggrant när du suger det i rengöringslösningen.
  • Blöt inte eller mätta träet eller du kan skada det!
  • Bild med titeln Rengör gamla trämöbler Steg 4
    4. Använd icke-gel tandkräm och tandborste för att rengöra sprickorna. Om dina gamla trämöbler har fläckar i nooks och crannies som är svåra att nå, tillämpa någon icke-gel tandkräm i området och vänta 5 minuter för att låta det suga in. Då, ta en mjukborst tandborste och skrubba försiktigt på tandkrämen.

    Dricks: Borsta i en mjuk, cirkulär rörelse för att lyfta fläckarna.

  • Bild med titeln Rengör gamla trämöbler Steg 5
    5. Torka träet helt med en torr trasa. När du har slutat torka ner möblerna med rengöringslösningen, ta en ny, ren trasa och gå över träets yta för att torka och buff den. Se till att varje bit av möblerna är helt torr.
  • Använd en luddfri trasa för att undvika att lämna eventuella rester på möblerna.
  • Metod 2 av 3:
    Avlägsna fläckar
    1. Bild med titeln Rengör gamla trämöbler Steg 6
    1. Använd te för att återställa glans av det gamla träet. Koka 1 US Quart (0.95 l) vatten i en kruka och branta 2 svarta tepåsar i den i 10 minuter eller tills vattnet kyls till rumstemperatur. Ta en ren, mjuk trasa, doppa den i teet och dyker ut överskottet. Torka lätt ner hela träets yta, men mätta inte träet med teet.
    • Tanninsyra i teet hjälper till att bibehålla träet och återställa sin glans.
  • Bild med titeln Rengör gamla trämöbler Steg 7
    2. Blanda natron och icke-gel tandkräm för att ta bort vattenfläckar. För att ta bort svåra vattenringar från dina gamla trämöbler, kombinerar lika delar bakpulver och icke-gel tandkräm och applicera den direkt på fläcken. Gnugga blandningen med en mjuk trasa tills fläcken är borttagen.
  • Se till att du torkar trycket efter att du har tagit bort bakpulveret och tandkrämblandningen.
  • Bild med titeln Rengör gamla trämöbler Steg 8
    3. Ta bort svåra märken med bakpulver och vatten. För speciellt envisa märken, som bläck eller scuff-märken, blanda tillsammans 1 matsked (15 ml) bakpulver och 1 tesked (4.9 ml) vatten för att bilda en pasta. Applicera pasta direkt till fläcken och gnugga den försiktigt med en ren, mjuk trasa tills fläcken är borttagen.
  • Torka pastaen helt av träet och se till att träet är ordentligt torrt.
  • Bild med titeln Rengör gamla trämöbler Steg 9
    4. Torka ett lager av citronolja på träet för att bevara målen. När du har rengjort dina gamla trämöbler, torka ett lager av kommersiellt beredda citronolja över hela ytan för att bevara ytan och göra den glans. Applicera citronoljan i en cirkulär rörelse för en jämn kappa.

    Dricks: Gör din egen poleringblandning genom att kombinera 1 kopp (240 ml) olivolja och /4 kopp (59 ml) kopp vit vinäger.

  • Metod 3 av 3:
    Underhålla gamla trämöbler
    1. Bild med titeln Rengör gamla trämöbler Steg 10
    1. Damm dina gamla trämöbler regelbundet. Ett enkelt sätt att förhindra uppbyggnaden av damm som kan leda till smuts och fläckar är att damma möblerna minst en gång var tredje månad. Använd en damm eller en ren trasa för att torka ner något damm som samlas på möblerna.
    • Använd inte sprutdammare som pant på gamla trämöbler eller det kan skada träet eller målet.
  • Bild med titeln Rengör gamla trämöbler Steg 11
    2. Håll dina möbler ur direkt solljus. Placera dina gamla trämöbler bort från Windows eller någon annanstans där UV-ljuset från solen kan nå det. Solljuset kan varpa och skada träet.
  • Håll inte dina gamla trämöbler ute eller det kommer att börja bryta ner.
  • Bild med titeln Rengör gamla trämöbler Steg 12
    3. Kontrollera efter skadedjur eller insekter i möblerna. Möss, råttor, roaches och termiter kan skada integriteten hos dina möbler. Det mjuka träet av de gamla möblerna kan göra det till en särskilt attraktiv måltid till gnagare och skadedjur som ska tugga genom träet.
  • Om dina möbler är infekterade, ring en exterminator omedelbart.
  • Dricks: Kontrollera efter smulor eller bettmärken i träet för att se om ett skadedjur äter det.

  • Bild med titeln Rengör gamla trämöbler Steg 13
    4. Förvara dina gamla trämöbler i en mörk, torr plats. Värme och fuktighet kan skada det gamla träet på dina möbler, så att det finns ett torrt ställe som inte är varmare än 85 ° F (29 ° C). Placera ett skyddskåpa över möblerna för att hålla den från att vara scuffed eller skadad.
  • Förvara inte dina gamla trämöbler på ett vinden om det inte är klimatkontrollerat.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande