Hur man rengör gammal mässing

Det finns flera sätt att rengöra äldre mässing. För en grundläggande rengöring kan du använda tvål och varmt vatten för att ta bort smält om du bara vill hålla mässing rent. Om du försöker undvika slipande lösningar eller kemiska rengöringsmedel kan du välja att använda tomatbaserade produkter, som ketchup eller tomatpasta, för att suga smutsiga områden innan du torkar dem torra. Om du vill ha en djupare ren eller att lämna en skyddande beläggning bakom, kan du rengöra gammal mässing med en specialiserad polsk. Håll alltid en magnet upp till ett mässingsobjekt innan du rengör det för att se till att du faktiskt arbetar med solid mässing och inte mässingspläterad zink, tenn eller järn. Om magneten inte har någon reaktion på objektet är det fast mässing.

Steg

Metod 1 av 4:
Rengöring gammal mässing med diskmedel
  1. Bild med titeln Clean Old Brass Steg 1
1. Lägg en magnet på din mässing för att kontrollera om det är pläterat eller ren mässing. Du kan inte skrubba eller aggressivt rengöra mässingspläterade material utan att äventyra dem. För att testa ditt objekts material, håll en magnet upp mot objektet. En magnet kommer inte att hålla fast eller reagera på fast mässing, men det kommer att hålla fast vid några mässingspläterade föremål.
  • Om du inte har ett solidt mässingsobjekt, är oddsen bra att det är pläterat stål, zink eller järn.

Varning: Du kan fortfarande rengöra mässingspläterade föremål med varmt vatten och tvål, men du kan inte gnugga eller skrubba dem. Använd alla samma steg, men byt ut skrubbning med en lätt gnidning eller sköljning. Undvik att använda tomatbaserade produkter eller polska på pläterade föremål men.

  • Bild med titeln Clean Old Brass Steg 2
    2. Placera din mässing i en stor skål eller handfat. Det blir lättare att skölja, skrubba och tvätta din mässing om den är i handfat eller stor skål där den kan vara helt täckt under en ström av vatten. Hitta en behållare där du helt kan täcka din mässing i vatten utan att behöva oroa dig för att göra en röra.
  • Om din mässing inte kan tas bort eller är för stor för en skål eller diskbänk, applicera 1-2 squirts av diskmedel till en våt, bomullstyg och plats rengör den för hand. Om det inte fungerar, kanske du vill suga din mässingsyta i ketchup.
  • Att använda en diskbänk gör det lättare att helt enkelt lämna vattnet på medan du sköljer din mässing.
  • Lägg inte några små föremål i diskbänken utan att täcka avloppet. Sätt ett stopp eller sil i hålet på ett handfat för att hålla mindre bitar från att falla ner i avloppet.
  • Bild med titeln Clean Old Brass Steg 3
    3. Fyll på diskbänken eller hinken med varmt vatten och diskmedel innan du sänker din mässing. Använd en mild, unscented diskmedel och varmt vatten. Mängden diskmedel som du använder är beroende av storleken på ditt mässingsobjekt, men ditt vatten ska vara synligt tvål. Fyll din handfat eller hink med tillräckligt med vatten för att nedsänka din mässing innan du släpper in det.
  • Om ditt objekt är mässingspläterat, nedsänk inte det i diskbänken. Doppa bara en bomullsduk i tvålvattnet och gnugga det försiktigt. Alternativt kan du snabbt doppa det brasspläterade objektet i tvålvattnet istället.
  • Unscented tvål är att föredra om du inte vill lämna din mässing med en långvarig lukt.
  • Bild med titeln Clean Old Brass Steg 4
    4. Skruva din mässing med en mikrofiberduk. Efter 15-45 sekunder, lyft din mässing ur diskbänken och skrubba den med en lathered mikrofiberduk. Använd hela handflatan för att gnugga tyget i större, smalare ytor och klämma på tyget mellan tummen och pekfingret för att skrubba mindre sektioner.
  • Fortsätt skrubbning tills du ser smält och smuts lyfter ut ur mässingen.
  • Börja med en mjukare, cirkulär rörelse innan du ökar trycket för att säkerställa att du inte tillämpar onödig belastning på materialet.
  • Bild med titeln Clean Old Brass Steg 5
    5. Använd en tandborste för att rengöra invecklade detaljer. Om du har en bit mässing med mycket invecklad linje arbete, använd en ren tandborste för att komma in i svåra till nöjda spår och inlägg. Använd fram och tillbaka stroke medan du applicerar lätt tryck för att ge borstarna tid att skrapa smutsiga områden.
  • Alternativt, om du har en mycket liten bit mässing med mycket detalj, kan du använda en tandborste för att rengöra hela objektet.
  • Bild med titeln Clean Old Brass Steg 6
    6. Skölj din mässing under varmt vatten tills tvålen är borttagen. Töm vattnet från din handfat eller töm din hink. Vänd vattnet i handfatet eller fyll din hink med varmt vatten. Skölj eller doppa din mässing i varmt vatten tills tvålen är synligt borttagen.
  • Bild med titeln Clean Old Brass Steg 7
    7. Gnugga din mässing torr för att förhindra vattenfläckar. Använd en mjuk bomullsduk för att gnugga din mässing torr. Om du låter det sitta ut medan det är vått, kan du sluta med otäckt vattenfläckar över hela din yta. Gnid försiktigt din mässing i 1-2 minuter tills den är helt torr.
  • Metod 2 av 4:
    Blötläggning mässing i tomatprodukter
    1. Bild med titeln Clean Old Brass Steg 8
    1. Spot Clean Brass genom att spruta ketchup på smutsiga områden. För att rengöra mässingsobjekt naturligt eller spot rena armaturer som inte kan placeras i diskbänken, spruta 1-2 teskedar (4.9-9.9 ml) Ketchup på varje 4-5 tum (10-13 cm) av mässing. Om du sätter ketchup på en vertikal yta, använd en mindre mängd ketchup eller använd tomatpasta och gnugga den för hand så att den inte droppar eller koagulerar.
    • Du kan hänga ett litet hinkhandtag runt en dörrknopp för att fånga någon ketchup när det glider av mässingen.
    • Du kan använda ketchup eller tomatpasta om din mässing fortfarande är smutsig efter att ha rengjort den med tvål eller om du inte vill använda några onaturliga produkter för att rengöra din mässing.

    Varning: Medan vissa människor inte stöter på problem, är den här metoden inte bra för lackerad mässing. För att berätta om din mässing är lackerad, håll den upp till ett ljus i en vinkel. Om det har en blank sken som gör att den ser lite våt, har din mässing troligen blivit belagd i en skyddande lack. Hålla fast vid diskmedel eller kemiska rengöringsmedel om du vill rengöra lackerad mässing.

  • Bild med titeln Clean Old Brass Steg 9
    2. Blanda tomatpasta med vatten för att suga större föremål. För större föremål som skulle kräva mycket ketchup, fyll en stor skål eller hink med 1 del tomatpasta och 2 delar varmt vatten med en stor slitsad sked. Detta kommer att spara lite pengar på stora mängder ketchup samtidigt som du kan nedsänka din mässing i tomatprodukten för att låta den suga.
  • Du kan använda tomatjuice eller soppa om du vill så länge som det inte finns några sockerarter.
  • Bild med titeln Clean Old Brass Steg 10
    3. Lämna ketchup eller tomatpasta i 1-2 timmar. Oavsett om du är spotrengöring med ketchup eller nedsänkning av ett objekt i tomatpasta eller juice, måste du ge tomatprodukten tid att äta i det tarska, smuts eller missfärgning. Ju längre du lämnar mässingen, städaren som din mässing kommer att vara. 2 timmar är vanligtvis tillräckligt för att rengöra riktigt smutsiga mässing.
  • Spricka ett fönster bredvid din skål eller hink om du inte vill att ditt hem ska lukta som tomater.
  • Bild med titeln Clean Old Brass Steg 11
    4. Ta bort din mässing och skölj den med varmt, tvålvatten. Ta bort din mässing från diskbänken och spruta lite mildt disken på mässingen. Kör det under varmt vatten i 3-4 minuter och gnugga din mässing mycket försiktigt med en mikrofiberduk. För spotrengöring, lägg en spruta med disken på din mikrofiberduk och kör den under varmt vatten. Gnugga ketchup-täckta mässing i 1-2 minuter för att ta bort ketchup och dess återstod. Skölj tvålen av din mässing innan du torkar den.
  • Bild med titeln Clean Old Brass Steg 12
    5. Torka din mässing med en ren bomullstyg. Gnid försiktigt din mässing med en stor bomullstyg. Linda mindre föremål i tyg och gnugga det lätt med båda händerna. För större föremål, kör helt enkelt en bomullsduk över varje mässingsyta.
  • Du kan skölja din mässing igen om den har den vaga doften av tomat som klibbar den.
  • Metod 3 av 4:
    Polering mässing med kemisk renare
    1. Bild med titeln Clean Old Brass Steg 13
    1. Köp en högkvalitativ polsk för att ta bort missfärgning. Mässingspolen kommer i spray, grädde och flytande form. Krämer behöver vanligtvis gnidas i en mässing, medan sprayer är konstruerade för spotrengöring och känsliga material. Flytande mässingsrengörare appliceras med en trasa. Det finns också flytande rengöringsmedel som gör att du kan underrätta mässingen helt i städaren.
    • Krämer tenderar att bättre för tjockare mässingsartiklar eftersom du kan gnugga den i mässing utan att oroa dig för att skada ditt föremål.
    • Sprayer är bra för svår att nå eller delikata mässingsartiklar.
    • Flytande rengöringsmedel tenderar att vara bra för mässingsstatyer eller dekorativa föremål som kan vara svåra att täcka i en kräm men kräver tung rengöring.
    • En lack-polsk kommer att lämna en skyddande beläggning på din mässing genom att täcka den med olja.

    Varning: Använd gummihandskar när du arbetar med en mässingspole. Det är inte giftigt, men det kan vara svårt att ta sig av dina händer och kommer att göra rengöringsprocessen enklare.

  • Bild med titeln Clean Old Brass Steg 14
    2. Applicera polskan enligt behållarens instruktioner. Läs dina polska instruktioner för att bestämma hur du tillämpar det. Det sätt du tillämpar ett mässingspole beror på om du har en kräm, spray eller vätska. Krämer appliceras generellt för hand och gnidas in, medan du vanligtvis dimmer ett mässingsobjekt med en spray och låt den sitta. Vätskor kan appliceras med en bomulls- eller mikrofiberduk såvida det inte är utformat för att nedsänktas i vätskan.
  • När du är i tvivel, applicera den polska med en mjuk bomullstyg. Häll en liten mängd polsk på din tyg och gnuggar lätt din mässingsobjekt.
  • Bild med titeln Clean Old Brass Steg 15
    3. Gnid missfärgade områden lätt innan du använder styvare slag. När du har låt din polska bosätta sig i mässing, rena särskilt smutsiga områden för hand. Om du använder en kräm eller en vätska, börja med att gnugga den med en mikrofiberduk. Gnugga tyget i de smutsiga områdena med mjuka, lätta cirkulära slag. Om mässingen inte blir renare, använd en styvare stroke. Fortsätt gnugga mässingen tills det är märkta eller smuts lyfts.
  • Sprayer behöver vanligtvis sköljas efter att de har tillämpats.
  • För tjockare mässing med allvarlig garnering kan du använda en mjukare stålull. Använd aldrig en tjockare tjockare än 00, eller du riskerar att skrapa mässingen.
  • Bild med titeln Clean Old Brass Steg 16
    4. Skölj din mässing under varmt vatten om inte polska instruerar annars. Vänd vattnet i handfatet och sätt det till en varmare temperatur. Håll din polerade mässing under varmt vatten och gnugga det lätt för att ta bort eventuellt överskott av polska.
  • Vissa lack-poler är inte konstruerade för att tvättas av efter att de applicerats. Dessa polerhes är ett utmärkt val om du försöker tillämpa en skyddande beläggning i din mässing istället för att bara rengöra den.
  • Bild med titeln Clean Old Brass Steg 17
    5. Torka mässing med en mjuk bomullstyg. Placera din våta mässing på en torr trasa och gnid varje yta lätt med tyget så att du tar bort det mesta av fukten. Fortsätt gnugga din mässing tills varje del av din bit är torr.
  • Om du inte torkar din mässing kan du sluta lämna vattenfläckar överallt.
  • Metod 4 av 4:
    Ta bort hårda fläckar med en ättikapasta
    1. Bild med titeln Clean Old Brass Steg 18
    1. Lös upp 1 tesked (6 g) salt i /2 kopp (120 ml) vinäger. Mät dina ingredienser med en mätkopp och mätsked. Häll din ättika i en stor skål och lägg till din tesked salt. Ge din ättika några virvlar med en sked för att helt lösa upp saltet.

    Varning: Denna metod kommer att förstöra några mässingspläterade föremål. Använd bara ett salt eller ättika renare på fasta mässingsartiklar.

  • Bild med titeln Clean Old Brass Steg 19
    2. Tillsätt mjöl till din ättika tills det blir en tjock pasta. Börja med hjälp av en mätsked eller skala för att lägga till 1 matsked mjöl (8-9 g). Fortsätt att lägga till mjöl i 1-matskiva steg, blanda hela blandningen med din sked efter varje tillsats för att kontrollera konsistensen och fullständigt kombinera dina ingredienser. Sluta när ättika och mjöl har blivit tjocka och formbara.
  • Konsistensen ska se och känna sig som ett tjockt hår mousse eller hög av sand beroende på hur mycket mjöl du har lagt till.
  • Bild med titeln Clean Old Brass Steg 20
    3. Gnugga pastaen i din mässing för hand. Sätt på några gummihandskar om du vill hålla händerna rena. Plocka upp en bit av din ättikapasta och massera den i den smutsiga delen av din mässing. Om du inte kan få pastaen att hålla fast, kan du rotera ditt mässingsobjekt så att pastan är ovanpå din mässing eller använd en mindre mängd pasta på fläcken.
  • Bild med titeln Clean Old Brass Steg 21
    4. Låt din mässing sitta i 10 minuter och skölja sedan det med varmt vatten. Vänta 10 minuter för pastaen att arbeta på fläcken. Efter 10 minuter, skölj din mässing med varmt vatten. Buff den med en mikrofiberduk och torka sedan den med en bomullsduk.
  • Du kan upprepa den här processen om din mässing fortfarande är smutsig.
  • Tips

    Om du har en större bit mässing, ta den ut för att rengöra den med en slang. istället för att använda din handfat. Mässing är ganska resistent mot elementen, och en slang gör det lättare att applicera en stadig ström av vatten till objektet.
  • Många människor gillar inte lackpoler eftersom de kan lämna en oljig återstod på din mässing.
  • Varningar

    Använd aldrig tomatprodukter med socker i den för att rengöra din mässing. Det kan äta i lacker och göra din mässing klibbig.
  • Kontrollera alltid om mässing är pläterad eller fast innan du rengör det.
  • Saker du behöver

    Rengöring gammal mässing med tvål

    • Magnet
    • Sink eller hink
    • Vatten
    • Mild tvål
    • Tandborste
    • Mikrofiberduk
    • Bomullstrasa

    Blötläggning mässing i tomatprodukter

    • Sink eller stor skål
    • Tomatjuice eller pasta
    • Mild tvål
    • Mikrofiberduk
    • Bomullstrasa

    Polering mässing med kemisk renare

    • Gummihandskar
    • Sink eller hink
    • Vatten
    • Mässing polska
    • Mikrofiberduk

    Ta bort hårda fläckar med en ättikapasta

    • Mätkopp och skedar
    • skål
    • Vinäger
    • Salt
    • Mjöl
    • Vatten
    • Mikrofiberduk
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande