Hur man frågar någon att prom

Frågar någon att prom (även känd som "Promponering") kan vara både spännande och läskigt. Om du har plockat den person du vet vill du gå till prom med, men har ingen aning om hur man frågar dem, oroa dig inte! Du kan lära dig några föreslagna grunderna, upptäck några bra sätt att fråga ditt potentiella datum och börja komma med några egna idéer.

Steg

Metod 1 av 4:
Ge en gåva
  1. Bilden med titeln Be någon att prom steg 22
1. Använd söta djur för en djurälskare. Om du vet att de älskar djur, använd det i ditt Promposal! Om de älskar hundar och du har en labradorvalp, bjuda in dem och utgör din valp bredvid ett tecken som säger "Kommer du att gå till prom med mig?"Om deras favoritdjur är hajar, försök photoshopping en massa hajar i tuxedos och prom klänningar, skriver" prom?"Överst och skickar den till dem.
  • Bilden med titeln Be en tjej att prom eller homecoming på ett sött sätt steg 32
    2. Försök stava ett premposal med sin favoritmat. Om du vet att de älskar en viss mat, införliva det i ditt premposal. Stava ut "prom?"Med pizza toppings eller deras favorit godis. Du kan också ge dem mat i en låda, som en tårta eller en burger, och skriv "kommer du att gå till prom med mig?" på insidan.
  • Bild med titeln Be en tjej att prom eller homecoming på ett sött sätt steg 31
    3. Kom upp med en rolig pun med sina favorit saker. Om du är bra på att komma upp med puns, försök skicka dem ett ord som bygger på deras intressen. Du kan försöka skriva "det är mitt mål att gå till prom med dig!"På en fotboll, eller ge dem en taco med en anteckning som bifogas" Jag är taco-ing om att gå till prom med dig!"
  • Bilden med titeln Be någon att prom steg 24
    4. Gör ett pussel för dem. Vissa människor älskar pussel. Om ditt potentiella datum är en av dem, försök att göra ett anpassat promponent pussel. Du kan skriva ut din anteckning på ett verkligt pussel, eller du kan försöka göra ett korsord eller ett ordsökningspussel som har ditt Promposal som svaret.
  • Bilden med titeln Be en tjej att prom eller homecoming på ett sött sätt steg 34
    5. Skriv en Promposal Song. Om du är en musikalisk person kan du försöka skriva en sång för ditt potentiella datum. Det behöver inte vara något komplicerat eller lysande. Du kan till och med bara ändra texterna i en populär sång för att inkludera ditt Promposal. Se till att din sång är den typ av musik som de gillar innan du börjar skriva!
  • Bild med titeln Skapa ett Harry Potter sovrum Steg 8
    6. Köp dem något de älskar. Om du kan köpa en gåva, få dem något du vet att de kommer att älska kan göra ditt promposal minnesvärt. Gåvan kan vara så enkelt som ett handgjorda kort eller som extravagant som ett par designerskor. Det är upp till dig och din budget!
  • Undvik att ge en överdådig gåva till någon du inte vet bra. Det blir besvärligt för dem och de kan känna att de måste gå med dig.
  • Metod 2 av 4:
    Gör ett tecken
    1. Bild med titeln Be en tjej att prom eller homecoming på ett sött sätt steg 10
    1. Skriv ett meddelande på ett tecken. Signens meddelande behöver inte vara komplicerat. Det kan vara en enkel "kommer du att gå till prom med mig?"Eller till och med bara" prom?"Om du vill skriva något mer involverat, spendera lite tid på att tänka på vad som är lättförståeligt, vad som passar på ett tecken, och vad du inte skulle tänka på andra människor som ser. En mycket personlig anekdot, en lång historia, eller ett riktigt dunkelt i skämt kanske inte fungerar mycket bra.
    • Du kan också dekorera ditt tecken med glitter, foton eller ballonger.
    • Försök lämna ditt tecken någonstans Ditt datum kan komma över det på deras dagliga liv. Se till att du lägger båda dina namn på det om du gör det här!
  • Bild med titeln Iron A Shirt Steg 19
    2. Använd en T-shirt eller hatt för att fråga dem. Varför gör ett tecken när du kan bära en? Skriv ditt Promposal på en tröja eller en baseballlock och bära den för att överraska ditt datum. Du kan göra något enkelt som att skriva "Studentbal?" på din tröja, eller du kan till och med ha en anpassad tröja för båda som en souvenir.
  • Bild med titeln Be en tjej att prom eller homecoming på ett sött sätt steg 37
    3. "Vinna" vid en skolhändelse. Om du och ditt potentiella datum älskar en folkmassa, försök att promponera med ditt tecken på en stor händelse med alla du vet närvarande. Alla lättare eller roliga händelser är bra att välja. Du kan välja ett sportspel, en pep rally, eller till och med bara en riktigt trångt hall eller lunchrum.
  • Undvik formella händelser som tal och spelar. Du vill att alla ska tänka på hur coolt ditt promposal är, inte undrar varför du avbryter allt.
  • Planera definitivt inte ett premposal på en ledsen händelse eller en fest för någon annan.
  • Bilden med titeln Be en tjej att prom eller homecoming på ett sött sätt steg 3
    4. Få ditt tecken på en markering. Om din skola har en markering vid ingången eller i sportkomplexet, få ditt premposal på det tecknet! Ta reda på vem som är ansvarig för markeringen och fråga om du kan använda den för din promposal. Kom ihåg att inkludera båda dina namn!
  • Metod 3 av 4:
    Ber om hjälp
    1. Bild med titeln vara en bra komiker steg 10
    1. Fråga annonsören hos ett spel eller montering att göra ditt premposal. Om du vet vem hanterar meddelandena i skolevenemang, fråga dem om hjälp. De kan vara villiga att avbryta sina meddelanden för att fråga ditt datum för att promota för dig.
    • Om de säger nej, ha en backupplan! Till exempel, om det inte finns något sätt, kommer de att låta dig komma på mikrofonen på homecoming spelet, se om de låter dig göra det på en pep rally.
  • Bilden med titeln Kom i lagskolan Steg 17
    2. Få din lärare att ge en promposal quiz. Om din lärare är lättillgänglig, försök att be dem att bli involverade genom att göra en promposal uppgift. Prova något som en popquizz där svaren stavar ut ditt datumets namn och ordet "studentbal," eller en falsk quiz där den enda frågan är "Daryl, kommer du att gå till prom med Alyssa?"
  • Bild med titeln vara en gruppsteg 8Bullet2
    3. Ställ in en scavenger jakt med dina vänner. Be dina vänner att hjälpa till att skapa ett ledtråd av ledtrådar som leder ditt datum till dig. Du behöver någon för att se till att ingen annan finner ledtrådarna, och en annan vän att se till att ditt datum är där när jakten börjar.
  • Bild med titeln Act Silly med din pojkvän Steg 15
    4. Kidnappa ditt potentiella datum. Om du redan är i ett förhållande med ditt datum och du känner dem riktigt bra, få dina vänner till "kidnappa" dem för din promposal. Du kan få dem att springa upp till ditt datum och dra dem till var du väntar med ett tecken eller en bukett blommor.
  • Var försiktig med den här tekniken! Se till att ditt datum skulle vilja ha det, och att dina vänner förstår att sluta om ditt datum blir rädd eller upprörd.
  • Bild med titeln Glöm en tjej du älskar som har en pojkvän Steg 6
    5. Organisera en Flash Mob. En flash mob är när en grupp människor samlar offentligt, gör något slumpmässigt eller spontant, och sedan snabbt lämna. Du kan organisera din egen flash mob för att göra ditt Promposal. Först skapa en grupptext eller Facebook-evenemang för alla du vill bjuda in. Be dem att samla någonstans du vet säkert att ditt datum kommer att vara, och fråga dem att dansa, hålla upp tecken med ditt promposal, eller bara skrika "Kommer du att gå till PROM med Derek?"
  • Metod 4 av 4:
    Frågar personligen
    1. Bilden med titeln lockar en äldre tjejsteg 7
    1. Ta reda på om de redan har ett datum. Om du inte redan ser ditt potentiella datum kan de planera att gå med någon annan. Att ta reda på innan du frågar kan spara mycket tid och förlägenhet. Om du är verkligen bekväm med dem, kan du fråga dem direkt. Om du hellre inte vill, be dina vänner att ta reda på eller släppa en ledtråd om prom till dem.
    • Försök säga något enkelt som "Så har du ett källdatum ännu?"Om de säger ja, försök att agera lugnt och coolt om det. Berätta för dem att du hoppas att de har en bra tid. Om de säger nej, kan du antingen fråga dem direkt eller börja planera ditt premposal!
  • Bild med titeln Deal med din flickvän ignorerar dig steg 12
    2. Lite lite om deras gillar och ogillar. En promposal är inte en enstor-passar-all händelse. Vissa människor skulle absolut hata att bli ombedda att prom framför alla på homecoming spelet, men andra skulle älska det. Tänk på vad du vet om ditt potentiella datum. Skulle de föredra att bli frågade privat, eller skulle de älska en stor offentlig händelse? Tror de att pun promposals är söta eller irriterande?
  • Bild med titeln Bär på en romantisk konversation Steg 7
    3. Ta upp prom i konversation. Om du inte är säker på hur ditt potentiella datum känns om hela Prom-saken, släpp en ledtråd. Börja med att ta upp tanken på prom i allmänhet för att se hur de reagerar. Vissa människor är mycket utan krusiduller och kanske inte ens är intresserade av prom alls.
  • Bara säga något avslappet som "Jag hörde att de faktiskt anställde en utanför DJ för prom" eller "Min vän arbetar på köpcentret, säger att alla köper Prom-saker redan."
  • Om de verkar intresserade och inte nämna ett datum, kan du fråga dem!
  • Om de agerar ut med tanken på prom, kan de försöka att agera, eller de kanske inte vill gå. Det enda sättet att ta reda på det är säkert att fråga dem direkt.
  • Bild med titeln Deal med din flickvän ignorerar dig steg 10
    4. Vänta tills du är ensam med dem. Fråga inte bara dem framför alla. Någon som uppskattar ett lågt promposal kommer förmodligen inte att vilja bli frågad framför sina vänner. Du behöver inte be om att träffa dem eller något, vänta tills det bara är de två som går, hänger ut eller väntar på bussen.
  • Bild med titeln Gör en kvinnlig vän älskar dig Steg 18
    5. Be dem till prom. Kom precis ut och säg det! Du behöver inte recitera en dikt eller prata om hur mycket du älskar dem. Bara se dem i ögonen, le, och säg, "kommer du att gå till prom med mig?"Beroende på personen kan du även säga något riktigt avslappet som" vill gå till PROM tillsammans?"
  • Om de säger nej, le, säg att du förstår, och tacka dem. Det behöver inte vara besvärligt. Du kan fortfarande vara vänner senare.
  • Det kan vara frestande att skriva dem istället för att tala ansikte mot ansikte, men gör det inte om de faktiskt har sagt att de inte har något emot textpromposal. Många tycker att det sänder en text om något viktigt visar att du inte bryr dig så mycket. Om du inte kan se personen ansikte mot ansikte, ring dem!
  • Bild med titeln Glöm en tjej du älskar som har en pojkvän Steg 26
    6. Berätta för dem att du ska prata om planer snart. Om de säger ja, spring inte bara och låt dem undra när du kommer att följa upp. Berätta för dem att du är väldigt upphetsad att gå med dem och du kan inte vänta på prom. Sedan, säg något avslappet som "Jag kommer i kontakt med dig i helgen för att räkna ut planerna. Är det okej?"
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Var inte rädd för att vara kreativ! Detta är ett utmärkt tillfälle att tänka utanför lådan och låta dina skrämmaste drömmar bli sanna.
  • Kontrollera Instagram, Twitter och Google för roliga promposal idéer - men kopiera dem inte exakt!
  • Även om du kanske tror att det skulle imponera på dem, fråga inte någon att prom framför en stor publik eller på scenen eller något sådant. Du kan skämma dem till att säga ja och beklagar det senare.
  • Varningar

    Inte alla som blir uppmanade att prom acceptera. Om ditt potentiella datum slår på dig, spela det coolt. Fråga någon annan eller överväga att gå till prom stag eller med vänner.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande