Hur man ritar en pojke

Oavsett om du drar din egen komiska band eller animerar en kort historia, vet hur man ritar en pojke kan komma till nytta. För det mesta är ritning en pojke liknande att dra en tjej, men du kan rita en mer vinkelkäke, djupare ögonbryn och stockare axlar. Överdriver funktionerna om du drar en tecknad film. Om du gör en mer realistisk ritning, var uppmärksam på proportion och lägg till detaljer eller tillbehör.

Steg

Metod 1 av 2:
Gör en tecknad pojke
  1. Bild med titeln Rita en pojke steg 1
1. Rita en stor cirkel för att göra pojkens huvud. Använd din penna för att lätt rita en cirkel som är så stor du vill att tecknadshuvudet ska vara. De flesta tecknade tecken har huvuden som är större än sina kroppar, så var inte rädd för att överdriva huvudets storlek.
  • Om du föredrar, gör en oval istället för en cirkel. Detta ger pojken mer av en spetsig haka.
  • Om du behöver hjälp med att dra en perfekt cirkel, Placera ett litet glas på ditt papper och spåra runt det.
  • Bild med titeln Rita en pojke Steg 2
    2. Gör 2 små cirklar under huvudet för att skissera torso. Skissera en cirkel som är mindre än huvudet direkt under huvudet. Gör sedan en annan cirkel under den du bara drog. Du kan göra dessa cirklar varje storlek, beroende på vilken form du gör pojkens torso. Till exempel, för att göra en päronformad kropp, dra bottencirkeln lite större än mittkretsen.
  • Anpassa din tecknad film genom att skapa en annan form för torso. Till exempel, gör en vertikal rektangel eller en liten torg för att ge din tecknad en annan kroppsform.
  • Bild med titeln Rita en pojke steg 3
    3. Rita en vertikal och horisontell riktlinje för att hjälpa dig att rita symmetriska egenskaper. Placera en linjal vertikalt genom konturen du har ritat. Rita lätt en rak linje från toppen av huvudet genom de nedre formerna. Förlänga linjen under de nedre formerna så att du kan använda riktlinjen för att göra benen. Dra sedan en rak horisontell linje genom huvudets mitt.
  • Om du inte är bekymrad över att göra ritningen perfekt symmetrisk, hoppa över det här steget och börja teckna pojkens funktioner.
  • Bild med titeln Rita en pojke steg 4
    4. Skissera ansiktsegenskaperna för pojken. Eftersom du ritar en tecknad film, kan du göra ansiktsegenskaperna så förenklade eller detaljerade som du vill. För att göra enkla funktioner, rita grundläggande former, till exempel en liten horisontell oval för näsa, 2 små cirklar för ögon, och en krökt linje för munnen.
  • För att göra mer detaljerade funktioner, skugga i iris och elever innan du drar ögonfransar. Tänk på att pojkens ögonfransar är vanligtvis kortare än tjejernas ögonfransar.
  • Dricks: Använd riktlinjerna för att placera funktionerna symmetriskt på ansiktet. Till exempel, dra ögonen på den horisontella riktlinjen du drog så den vertikala riktlinjen är mellan dem.

  • Bild med titeln Rita en pojke steg 5
    5. Justera käftens form och skissa ett öra på varje sida av huvudet. Bestäm om du vill lämna tecknade pojkens käke runt, vilket kan få honom att se ung. För att få din pojke att se äldre, dra en v-form längs käften för att få haket att se. Detta definierar också käften så att ansiktet ser mer muskulöst ut. För att rita ett enkelt öra, gör en halvcirkel på varje sida av huvudet där den möter den horisontella riktlinjen.
  • Du kan lämna örat en enkel form eller dra en liten horisontell linje som kurvor ner från öraformens mitt. Detta gör att örat ser lite skrynkligt.
  • Bild med titeln Rita en pojke steg 6
    6. Ge din tecknad pojke en distinkt frisyr. Tecknade pojkar brukar ha shaggy eller spikigt hår. Att dra märkbar hår, skissar lätt hårlinjen där den möter toppen av huvudet. Då gör spetsiga segment av hår som rör sig i samma riktning. Rita håret så länge eller stort som du vill.
  • Kom ihåg att du kan anpassa din tecknad film. Om du vill att pojken ska ha kort hår, skissa smala korta slag över toppen och sidorna av håret istället.
  • Överväg att rita en hatt om den matchar personligheten hos din tecknad. Rita till exempel en mössa, bakåtballhatt, eller Fedora.
  • Bild med titeln Rita en pojke steg 7
    7. Rita i torso med en tröja. Tryck din penna ordentligt på papperet för att gå över skissen för torso. Rita en jämn linje för att ansluta kretsens sidor och göra en horisontell linje längs botten som ansluter dessa vertikala linjer. Dra sedan en vertikal linje nära toppen för att skapa halsen. Denna skiss definierar torso och gör en enkel skjorta form.
  • Skissera en v-form för att göra en djupare halsringning.
  • Lägg till korta ärmar, långärmade eller kapade ärmar till skjortan om du vill.
  • Dricks: Rita logotypen för ett band eller sportlag i mitten av skjortan för att ge din tecknad film en liten personlighet.

  • Bild med titeln Rita en pojke steg 8
    8. Gör byxor och skor för tecknadpojke. Sketch 1 Pantleg som sträcker sig från botten av skjortan och tappar ner på 1 sida av den vertikala riktlinjen. Försök att göra benet så länge du gjorde torso och upprepa detta för den andra sidan så att du har en smal upp och ner V-form mellan benen. För att dra skorna, gör en liten oval i botten av varje fot.
  • För att ge pojkens byxor mer detaljer, lägg till flera fickor på varje sida av byxorna. Du kan också rita ett bälte runt midjan.
  • Bild med titeln Rita en pojke steg 9
    9. Dra armar av till sidan av torso. Du kan göra tecknadspojke i någon pose, så bestämma hur du vill placera armarna. Du kan skissa 2 parallella linjer som kommer från axeln till botten av skjortan om du vill att hans armar ska hänga vid sina sidor. Om du föredrar, dra en arm böjd i armbågen i 90 graders vinkel så att du kan dra handen som vilar på höften.
  • Bild med titeln Rita en pojke steg 10
    10. Gör fingrarna i hans händer. Många teckningar har bara 4 fingrar så att de är snabbare att rita. Sketch 4 eller 5 fingrar på varje hand som håller dem avrundade nära fingertopparna. Om du inte vill rita enskilda fingrar, skissa en liten cirkel i slutet av armen så det ser ut som en sluten näve.
  • Du kan också rita pojkens armar så det ser ut att hans händer är tucked i sina fickor.
  • Metod 2 av 2:
    Ritning av en realistisk pojke
    1. Bild med titeln Rita en pojke steg 11
    1. Rita en oval för huvudet med 2 korta vertikala linjer som kommer ner för nacken. Skissar en vertikal oval för huvudet och gör det så stort som du vill att pojkens ansikte ska vara. Då gör du en kort vertikal linje som sträcker sig ner från varje sida av den ovala delen av den ovala. Detta gör nacken där den möter käften.
    • Gör varje vertikal linje ca 1/3 storleken på ansiktsbredden. Placera varje vertikal linje så att utrymmet mellan dem är omkring 1/2 bredden av ansiktet.
  • Bild med titeln Rita en pojke steg 12
    2. Sketch 2 horisontella ovaler för bröstet och botten av torso. Rita en horisontell oval så att topplinjen ansluts till de halsband du bara drog. Gör ovals bredd densamma som huvudets bredd och gör längden 2 gånger så länge huvudets längd. Då, dra en oval som är 1/2 storleken på bröstet oval för att göra botten av torso.
  • Lämna ett gap storleken på bröstet oval mellan bröstet oval och botten torso oval.
  • Bild med titeln Rita en pojke steg 13
    3. Rita raka linjer för armarna, benen och torso. Använd en linjal eller frihand rita en rak vertikal linje från mitten av bröstet ner till botten av torso. Dra sedan en rak vertikal linje från axelpunkten ner till botten av torso. Placera din penna på botten av torso nära sidan och dra en annan rak linje för att göra benet.
  • Upprepa den raka linjen för armen och benet på motsatt sida av pojkens kropp.
  • Gör längden på benlinjerna ungefär samma längd som toppen av bröstet till botten av torso.
  • Dricks: Rita varje rad så det böjer något i mitten för att få det att se ut som leder utbyser ut.

  • Bild med titeln Rita en pojke steg 14
    4. Skissera ögon, näsa och mun av pojken. Placera ögonen nära mitten av ansiktet och lämna ett gap som är storleken på ett öga mellan dem. Gör ögonen så uttrycksfulla som du gillar och rita fransarna så att de är lite kortare än tjejernas ögonfransar. Rita en näsa Det är ungefär lika stort som ett öga och placera det så att det är centrerat under ögonen. Gör sedan en mun som är något större än näsens bredd.
  • Du kan centrera munnen under näsan eller dra munnen så att 1 sida är uppvuxen i ett leende eller smirk.
  • Tänk på att pojkens och tjejernas funktioner är mycket likartade, särskilt i yngre barn. För att göra pojkens funktioner sticker ut, gör tjockare, mörkare ögonbryn och gör skarpare linjer för käften.
  • Bild med titeln Rita en pojke steg 15
    5. Ge ritningen en distinkt frisyr. Bestäm det övergripande utseendet du vill ha din ritning att ha. Du kan ge honom en kort, snygg frisyr eller en lös, rörig look med längre hår. Håll din handled lös för att rita ljus, wispy strokes som ser ut som enskilda hår. Det är bra att få några stickande ut ur plats för att göra ritningen att se realistisk ut. Kom ihåg att vissa hår kan falla i ansiktet eller hänga i närheten av ögonen.
  • Du kan rita pojkens hår någon längd! Leka med att dra en mängd frisyrer för att se vad som fungerar för din karaktär. Till exempel, rita fint hår som sopas över pannan eller vågigt axellängdshår.
  • Bild med titeln Rita en pojke steg 16
    6. Rita skjortan över de ovala formerna i mitten av kroppen. Tryck fast över de 2 ovalerna du drog i mitten av din ritning. Följ den krökta linjen på den övre ovalen och gör ärmarna. Sedan, gå tillbaka och justera halsen för att göra den V-formad eller krökt. Rita raka vertikala linjer ner varje sida av skjortan och skissera en horisontell linje längst ner på torso för att ansluta dem.
  • För att personifiera ritningen, gör en t-shirt, långärmad tröja eller jacka.
  • Bild med titeln Rita en pojke steg 17
    7. Rita armar som är raka på hans sidor eller något böjd. Gör en liten cirkel där du vill att armbågen ska vara. Rita 2 parallella linjer som körs från ärmen till sidorna av den här cirkeln som lämnar ett gap mellan dem för armen. Gör armen så tunn eller tjock som du vill. Därefter fortsätt de parallella linjerna tills du når botten av den raka riktlinjen du drog tidigare. Skiss enskilda fingrar för handen eller dra en sluten näve.
  • Upprepa detta för den andra armen eller dra motsatt arm i ett annat läge.
  • Göra underarmen avsmalna lite när du kommer närmare handen.
  • Bild med titeln Rita en pojke Steg 18
    8. Skissbyxor eller shorts med ben. Bestäm om byxor kommer att täcka pojkens ben eller om du kommer att rita shorts som täcker 1/2 av dem. Rita lätt en liten cirkel där varje knä är placerad och rita en mörkare vertikal linje från sidan av skjortan ner till knäet. Förlänga linjen ner till botten av riktlinjen om du gör byxor. Dra sedan en kort horisontell linje längst ner på shorts eller byxor. Rita de inre sidorna av kläderna så att poängen möts vid grenen.
  • Rita gapet mellan benen så det bildar en smal upp och ner V-form.
  • Bild med titeln Rita en pojke Steg 19
    9. Gör skor för att täcka fötterna. Skiss en liten oval vid basen av varje fot. Rita över topplinjen så det kurvor ner mot tårna. Sedan, gå tillbaka och lägg till snören till toppen av skon. Gör botten av varje sko platt om du inte vill lägga till en häl för en start.
  • Du kan rita skorna så att de pekar rakt framåt eller vände något till sidan.
  • Bild med titeln Rita en pojke steg 20
    10. Lägg till tillbehör eller detaljer till kläderna. För att göra din ritning mer intressant, skissera en logotyp eller rolig bild i mitten av skjortan. Om du drar en äldre pojke, överväga att dra hörlurar eller en väska slungad löst över axeln. Lägg till en bakåtballhatt eller visa honom som håller en skateboard vid hans sida.
  • För att göra tecknadens pojke ser ung ut, välj en tecknadstecken eller enkel figur, som en dinosaur eller raket för den detalj av skjortan.
  • Tips

    Om du gillar, färg i din ritning med kritor, markörer eller färgpennor.
  • Tryck lätt när du ritar så att du kan gå tillbaka och enkelt radera misstag.
  • Om du vill rita en viss pojke, arbeta från ett referensfotografi eller levande modell.
  • Att rita en manga pojke, överdriver ögonen och skiss dramatiskt hår.
  • Saker du behöver

    • Papper
    • Penna
    • Suddgummi
    • Penna
    • Linjal
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande