Så här ansluter du time capsule till mac

Thistaaches du hur du ansluter och ställer in AirPort Time Capsule till en Mac-dator.Time Capsule är en två-i-en-enhet som fungerar som en Wi-Fi-router och en extern hårddisk som automatiskt säkerhetskopierar alla datorer på ditt trådlösa nätverk.När du har anslutit tidskapsel till ditt bredbandsmodem kan du ställa in det för att fungera som en trådlös router för ditt hemnätverk.

Steg

Del 1 av 3:
Anslutningstidskapsel till modemet
  1. Bild med titeln Connect Time Capsule till Mac Steg 1
1. Anslut en Ethernet-kabel till Time Capsule.Använd den medföljande Ethernet-kabeln för att ansluta till WAN-porten på Time Capsule.
  • Bild med titeln Connect Time Capsule till Mac Steg 2
    2. Anslut Ethernet-kabeln till bredbandsmodemet eller routern.Ett typiskt bredbandsmodem har fyra WAN-portar på baksidan som du kan ansluta en Ethernet-kabel också.Anslut den andra änden av Ethernet-kabeln ansluten till din tidskapsel till bredbandsmodemet.
  • Bild med titeln Connect Time Capsule till Mac Steg 3
    3. Anslut tidskapseln i ett vägguttag.Använd nätadaptern för att ansluta tidskapseln i ett öppet vägguttag på väggen.Se till att du har ett gratis uttag nära ditt bredbandsmodem för att ansluta din tidskapsel.
  • Det rekommenderas att du kopplar Time Capsule (och all din värderade elektronik) till ett överspänningsskydd för att förhindra eventuella skador i händelse av en elektrisk ökning.
  • Del 2 av 3:
    Ställa in det trådlösa nätverket
    1. Bild med titeln Connect Time Capsule till Mac Steg 4
    1. Öppna fingern
    Bild med titeln MacFinder2.jpg
    På din Mac.Finnaren är appen som har en blå och vit bild med ett smiley ansikte.Finder används för att bläddra i filer och program på din Mac.
  • Bild med titeln Connect Time Capsule till Mac Steg 5
    2. Klick Applikationer.Det är i sidofältet till vänster i Finder.Detta visar alla program som är installerade på din Mac.
  • Bild med titeln Connect Time Capsule till Mac Steg 6
    3. Dubbelklicka på Verktyg mapp. Det är den blå mappen med ikonen för en skiftnyckel och skruvmejsel på den längst ner på sidan.Det är här alla dina Macs systemapplikationer lagras.
  • Bild med titeln Connect Time Capsule till Mac Steg 7
    4. Dubbelklicka Flygplatsverktyg.Det är appen med en blå Wi-Fi-symbol på en vit bakgrund. Det ligger nära toppen av sidan när den visas alfabetiskt.
  • Bild med titeln Connect Time Capsule till Mac Steg 8
    5. Klick Andra trådlösa enheter.Det är i det övre vänstra hörnet av Airport Utility App.
  • Bild med titeln Connect Time Capsule till Mac Steg 9
    6. Klick AirPort Time Capsule.Det finns i menyn för andra trådlösa enheter i flygplatsens tidskapsel.Du kan se sex bokstäver och siffror efter "AirPort Time Capsule" tycka om "fea88c" eller något liknande.
  • Bild med titeln Connect Time Capsule till Mac Steg 10
    7. Välj Skapa nytt nätverk och klicka på Nästa.Du kommer att se en lista med alternativ när du klickar på Time Capsule i AirPort-verktyget.Klicka på den radiella knappen bredvid "Skapa nytt nätverk" högst upp i listan med alternativ.Klick "Nästa" när du är klar.
  • Bild med titeln Connect Time Capsule till Mac Steg 11
    8. Namn på nätverket.Klicka på textrutan bredvid "Nätverksnamn" och skriv ett namn för nätverket.Du kan namnge nätverket vad du vill ha.Du kan namnge det ditt efternamn, eller något smart.
  • Bild med titeln Connect Time Capsule till Mac Steg 12
    9. Namn på basstationen.Klicka på rutan bredvid "Basstationsnamn" och skriv ett namn.Basstationen är namnet för Time Capsule.Att ha ett separat namn för Time Capsule är användbart om du någonsin får en annan tidskapsel för att utöka ditt nätverk.
  • Bild med titeln Connect Time Capsule till Mac Steg 13
    10. Skapa ett lösenord.Använd textrutorna bredvid "Nätverkslösenord" och "Verifiera lösenord" Att skapa ett lösenord.Se till att lösenordet är identiskt för båda lådorna.
  • För att skapa ett separat lösenord för tidskapseln, avmarkera "Använd ett enda lösenord"Detta ger dig två fler rutor för att skapa ett lösenord för den enskilda tidskapseln.Detta är användbart om du har mer än en tid kapsel och du vill skapa ett lösenord för ett pensionat eller gästrum.
  • Bild med titeln Connect Time Capsule till Mac Steg 14
    11. Klick Nästa.Det är i det nedre högra hörnet av AirPort Utility App.
  • Bild med titeln Connect Time Capsule till Mac Steg 15
    12. Starta om modemet.Nu kommer du att bli ombedd att starta om modemet.Koppla ur det i ungefär en minut och anslut den igen och vänta på att den ska starta om.
  • Bild med titeln Connect Time Capsule till Mac Steg 16
    13. Skapa ett gästnätverk (valfritt).Om du vill aktivera ett gästnätverk, kolla kryssrutan bredvid "Aktivera gästnätverk" och skriv sedan ett namn för gästnätet.Detta gör det möjligt för gästerna att kunna komma åt ditt nätverk utan att kunna komma åt alla datorer i nätverket.Om du inte vill ha ett gästnätverk, klicka inte på kryssrutan.
  • Bild med titeln Connect Time Capsule till Mac Steg 17
    14. Klick Nästa.Det är i det nedre högra hörnet av AirPort Utility App.
  • Bild med titeln Connect Time Capsule till Mac Steg 18
    15. Aktivera diagnostik och användningsdata som ska skickas till Apple (valfritt).Om du vill ha din tidskapsel att skicka diagnostik och användningsdata till Apple, klicka på den radiella knappen bredvid "Skicka Diagnostik och användningsdata till Apple".Alla data som skickas till Apple är anonym.Om du inte vill skicka diagnostik och användningsdata till Apple, klicka på den radiella knappen bredvid "Skicka inte".
  • Bild med titeln Connect Time Capsule till Mac Steg 19
    16. Klick Nästa.Det är i det nedre högra hörnet av AirPort Utility App.AirPort Utility kommer nu att konfigurera ditt nätverk.
  • Bild med titeln Connect Time Capsule till Mac Steg 20
    17. Klick Gjort.Din nätverksinställning är nu klar.
  • Del 3 av 3:
    Åtkomst till tidskapseldata
    1. Bild med titeln Connect Time Capsule till Mac Steg 21
    1. Klicka på ikonikonet
    Bild med titeln MacApple1.jpg
    .Det finns i menyraden i det övre vänstra hörnet av skärmen.
  • Bild med titeln Connect Time Capsule till Mac Steg 22
    2. Klick Systeminställningar….Här öppnar du dina systeminställningar.
  • Bild med titeln Connect Time Capsule till Mac Steg 23
    3. Öppet tidsmaskin.Time Machine är appen som har en grön ikon som liknar en klocka.
  • Bild med titeln Connect Time Capsule till Mac Steg 24
    4. Markera kryssrutan för "Säkerhetskopiera automatiskt".Klicka på kryssrutan bredvid "Säkerhetskopiera automatiskt".Detta kommer att se till att din dator säkerhetskopieras automatiskt så att du inte glömmer att säkerhetskopiera ditt system.
  • Bild med titeln Connect Time Capsule till Mac Steg 25
    5. Klick Välj Backup Disk.Du kommer att se en popup-meny med alla tidskapslar som är anslutna till ditt nätverk.
  • Bild med titeln Connect Time Capsule till Mac Steg 26
    6. Välj tidskapseln.Detta väljer Time Capsule som säkerhetskopieringsskivan och tillåter åtkomst till datapartiet av din tidskapsel.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande