Hur man dekorerar plastbehållare

Från piller lådor till rumsorganisatörer är plastbehållare en viktig del av vardagen. Även om de gör sitt jobb bra, är dessa behållare i allmänhet utformade med enkelhet i åtanke, vilket betyder att det finns gott om utrymme att dekorera. Använda enkla material som papper, klistermärken, färg och band, kan du vända någon plastbehållare till något riktigt fantastiskt.

Steg

Metod 1 av 3:
Täcker med mönster och färger
  1. Bild med titeln Dekorera plastbehållare Steg 1
1. Använd mönstrad trasa för att täcka behållaren. Hitta ett tygmönster som matchar din stil och skär ut tillräckligt för att täcka behållaren. Använd en pensel för att applicera ett lager av mod podge till både tygets baksida och plasten och tryck sedan på din tyg. När det sätter, applicera ett annat lager av mod podge över toppen och låt det torka.
  • Försök att knyta den mönstrade duken i rummet självt, som att använda Polka-prickad tyg i ett rum med polka-prickad tapet eller zebra-randig tyg i ett rum med svartvita möbler.
  • Bild med titeln Dekorera plastbehållare Steg 2
    2. Använd mönstrat papper för att radera behållaren. Mönstrade papper fungerar bra för behållare som är genomskinliga. Hitta ett mönster du gillar och klippa ut tillräckligt för att radera plasten. Släta ut papperet och applicera ett lager av mod podge till både det och insidan av behållaren. Hålla den till plasten och applicera en annan kappa på toppen, se till att papperet är jämnt.
  • Försök att använda färger som matchar behållarens miljö, som ljusa pasteller för ett barnrum eller ljus, dämpade färger för ett kök.
  • Bild med titeln Dekorera plastbehållare Steg 3
    3
    Använd färg för att lägga till färg i din behållare. Tvätta din behållare med diskmedel och varmt vatten. När det är torrt, försiktigt sanda ytan med 220 till 300-grit sandpapper, torka sedan ner med gnidningsalkohol. Använd målarens tejp för att täcka områden som du inte vill måla, applicera sedan en päls på behållaren. När det har torkat kommer du att kunna måla plasten med spray, akryl eller emaljfärg.
  • Använd stenciler för att måla eller spraya specifika mönster på din behållare, till exempel zig-zags eller checkerboards.
  • Bild med titeln Dekorera plastbehållare Steg 4
    4. Använd mönstrat kanalband som en enkel dekoration. Duct Tape är ett otroligt mångsidigt verktyg, och eftersom det kommer i många olika färger och mönster, ger den en snabb lösning för att spicera upp Drab plast. Hitta ett mönster av kanalband du gillar och tryck helt enkelt på behållaren. För små och bärbara behållare kommer en liten mängd kanalband att lägga till personlighet utan bulk.
  • Metod 2 av 3:
    Använda kreativa etiketter
    1. Bild med titeln Dekorera plastbehållare Steg 5
    1. Klipp ut etiketter för att skapa ett enkelt organiserande system. Ibland är det bästa sättet att dekorera en behållare att helt enkelt märka det, speciellt om du behöver använda den i en professionell miljö. Skär en bit av enfärgad konstruktionspapper i en tunn remsa, skriv sedan en etikett på den i klar, djärva bokstäver. Fixa etiketten till din behållare med hjälp av tejp eller lim.
    • För att göra dina etiketter pop, lim dem till en något större bit färgat papper innan du sätter dem på behållaren.
  • Bild med titeln Dekorera plastbehållare Steg 6
    2. Lägg till bokstäver för att skapa etiketter och meddelanden. För större behållare kan hantverkslåda vara ett bra alternativ. Om dina bokstäver kommer med limbackar, använd dem som är. Om de inte gör det, använd en liten mängd lim för att hålla dem på plats. Tillsammans med namn och standard etiketter kan bokstäver användas för att skriva:
  • Ett motiverande meddelande för behållare som håller skolmaterial.
  • En favorit citat eller bokpassage för en mediefält.
  • En skämt etikett, som ordet "zoo" för en behållare fylld med fyllda djur.
  • Bild med titeln Dekorera plastbehållare Steg 7
    3. Skriv ut etiketter från en dator. Att skapa etiketter på en dator gör att du kan lägga till något från foton och grafik till liten och instruktionell text. Program som ord och sidor kan skapa enkla etiketter med gränser, medan mer avancerade program som Adobe InDesign kan vara lämpliga för specialiserade etiketter. När du har en design, skriv ut den på tjockt papper, klipp ut det och lim eller tejpa det till din behållare.
  • Bild med titeln Dekorera plastbehållare Steg 8
    4. Märk din behållare med föremål från insidan. Om din behållare håller hantverksartiklar, leksaker eller andra små, obestridliga föremål, använd dem för att skapa en unik etikett. Istället för att skriva "legos" på en plastlåda, lim ett par tegelstenar på framsidan. I stället för att skriva "kontorsmaterial", lim ett bindemedelsklämma eller markör.
  • Metod 3 av 3:
    Accessorisering
    1. Bild med titeln Dekorera plastbehållare Steg 9
    1. Lägg till band i din behållare. Ribbon och liknande trimmer kan ge din behållare en mer elegant känsla. De kan appliceras med hjälp av mod podge, varmlim eller tejp, och lite band kan helt enkelt bundet runt plasten. Leta efter banddesigner som matchar innehållet i lådan, som silverband för minnessaker eller färgstarkt band för godis.
  • Bild med titeln Dekorera plastbehållare Steg 10
    2. Lägg till klistermärken till din behållare. Klistermärken är ett bra, snabbt sätt att täcka en plastbehållare. Enkla klistermärken, som de som finns i dollar butiker och hantverksböcker, är perfekta och kommer i en mängd olika stilar. Undvik bubbla och 3D-klistermärken om du planerar att lagra din behållare i täta utrymmen.
  • Om din behållare håller en samling, lägg ner en ny klistermärke varje gång det växer.
  • Bild med titeln Dekorera plastbehållare Steg 11
    3. Använd varmt lim för att skapa glitterdesigner. När hanteras höger kan het lim vara ett roligt alternativ till traditionell färg. Använd en liten markör för att rita en design på din behållare. Med en varm limpistol, försiktigt spåra över det. Innan limuppsättningarna, häll glitter över det och låt det hela torra. Skaka av överskott av glitter och njut av den glänsande, roliga designen.
  • Denna metod kan också användas för att märka din behållare. Helt enkelt stava ut ett ord, häll glitter på det och låt det sätta.
  • Bild med titeln Dekorera plastbehållare Steg 12
    4. Använd bläckstämplar för att trycka på mönster i plasten. För att ge din behållare en gammal skola, använd bläckstämplar för att skapa unika mönster och mönster. Se till att du trycker på din frimärke ordentligt på behållaren, så är bläcket jämnt. Frimärken finns på Craft Stores som Hobby Lobby och Michael, och specialitet eller anpassade frimärken kan beställas online.
  • Vanliga frimärkesdesigner inkluderar hjärtan, religiösa symboler, frukter och enkla djur. Försök hitta en som matchar behållarens miljö.
  • Bild med titeln Dekorera plastbehållare Steg 13
    5. Lägg till hantverksmycklar, blommor och andra föremål. Hantverk juveler, falska blommor och andra små föremål är ett enkelt sätt att lägga till lite fantastiska känsla till din behållare. Använd varmt lim eller en bedazzling pistol för att tillämpa objekten till plasten. Om du inte har tillräckligt för att göra ett enhetligt mönster, försök att ordna dem i små former eller mönster, som ett hjärta eller smiley ansikte.
  • Bild med titeln Dekorera plastbehållare Steg 14
    6. Skapa en collage på behållaren. Om din behållare kommer att hålla något särskilt speciellt, använd ytan för en collage. Detta gör din behållare vacker medan den tydligt visar vad den innehåller. Klipp ut delar av foton, tidskrifter, tidningar och liknande tryckta material. Med antingen varmlim eller modpodge, klistra in enskilda objekt i lådan, se till att de är plana och släta. Några potentiella arrangemang inkluderar:
  • Bilder av din familj eller bästa vänner, speciellt om din behållare är en minneslåda.
  • Bilder av bokomslag, filmaffischer eller album konstverk, speciellt om din behållare är en medielåda.
  • Bilder av dina favorit kändisar och tecken.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande