Hur man är en bra hushållerska

Rengöring av huset ger dig en mycket lyckligare plats att leva, och du kommer inte vara rädd för att bjuda in vänner över, vilket är ett plus! Fräs inte: Att få huset från kaos att rena kan vara en stor uppgift, men förvaring Det rengör därefter inte.

Steg

  1. Bild med titeln vara en bra hushållerska Steg 1
1. Femton minuter om dagen kommer att gå långt mot ett riktigt rent hus!Börja med att gå runt de viktigaste områdena - ingångarna, vardagsrummet, matsalen och köket - först och plockar upp allt papperskorgen. Ta smutsiga rätter till diskbänken som ska tvättas senare. Se till att titta under borden och under kanterna av andra möbler för att se till att ingen skräp är kvar.
  • Bild med titeln vara en bra hushållerska Steg 2
    2. Alla har "hotspots": platser där papper och röran verkar bara stapla upp. En attraktiv korg är ett sätt att organisera dessa tills du har tid att fila. Men var noga med att ta några minuter varje dag för att hantera dina "hotspots"!
  • Bild med titeln vara en bra hushållerska Steg 3
    3. Titta runt i vardagsrummet: städa upp "hotspots", fluff kuddarna, lägga bort eller återvinna tidningarna och tidningarna. Du kommer tillbaka senare för att göra golvet!
  • Bild med titeln vara en bra hushållerska Steg 4
    4. Eftersom vi alla måste äta, ska nästa område att ta itu med vara köket. Börja med räknarna. Rensa allt från räknarna och placera det på matbordet eller i sina respektive skåp eller lådor. Om dina händer är känsliga, hitta ett par gummihandskar. Rengör sedan av dammet och eventuella skräp som är på räknarna med en fuktig svamp. Om det finns några fläckar från livsmedelsprodukter, använd de magiska radarna för att hjälpa till med detta. Om du använder din räknare som skärbräda (som aldrig rekommenderas) kommer den magiska suddgummören att städa i de små snittet på räknaren för att ta bort bakterier och matuppbyggnad. Titta bara på den magiska suddgummi när du är klar, så ser du hur snuskig det är. (Se varningar avsnitt för korrekt användning av de magiska radarna, och "Tips" avsnitt för alternativ till det.) Gör dig en anteckning om du inte har ett skärbräda, för att få en billig en nästa gång du är i affären. Klipp aldrig direkt på dina räknare! Vaxning av räknarna får dem att se nya och glänsande men är förmodligen över-the-top för de flesta. (Fru. Meyers bänkskiva är lätt att använda och lämnar dem glänsande och luktande trevligt).
  • Bild med titeln vara en bra hushållerska Steg 5
    5. Därefter, ugnen / spisen toppen. (Ser: Hur man rengör en ugn och hur man rengör kaminen).
  • Bild med titeln vara en bra hushållerska Steg 6
    6. Nästa på listan är kylskåpet. Detta kan vara ett extra steg och kan sparas för en annan tid. Men de flesta rengör inte sina kylskåp regelbundet. Detta kan resultera i fast på matbitar som är svåra att rengöra, smulor på baksidan av kylskåpet och under lådorna, och om de lämnas oförskämda för länge, kommer att locka buggar. Rengör gammal mat ur kylskåpet, kontrollera utgångsdatum, rengör av hyllorna med den magiska suddgummi, dra ut lådorna och rengör bitarna ut från dem. Du kommer att märka en stor skillnad varje gång du öppnar ditt kylskåp. (Se: Hur man rengör ett kylskåp).
  • Bild med titeln vara en bra hushållerska Steg 7
    7. Med räknarna torr och glänsande, hur mycket av vad som var på dem behöver verkligen bo där? Sätt det mesta av det i en bekväm plats tills det verkligen behövs, sätt resten på de glänsande räknarna och lägg en fin duk på bordet, med kanske till och med en dekorativ skål med frukt eller en växt om du har en.
  • Bild med titeln vara en bra hushållerska Steg 8
    8. Om du har några extra minuter, torka ner på framsidan av apparaterna också. Skåpets fronter någon annan gång men om de ser grungy runt handtagen eller knopparna, ger åtminstone de en svep nu.
  • Bild med titeln vara en bra hushållerska Steg 9
    9. Sopa och mopp köksgolvet. Vi letar inte efter perfektion här!
  • Bild med titeln vara en bra hushållerska Steg 10
    10. Om den kalla säsongen är nära är ett av de enklaste sätten att förhindra dem att torka av dörrknoppar med en 10% blekmedel. Detta är också bra för desinfektion av kök och badrumsräknare. Du behöver inte köpa de dyra premade grejerna i sprayflaskorna i mataffären. För 1/20: e kostnaden kan du göra det själv!
  • Bild med titeln vara en bra hushållerska Steg 11
    11. Nästa steg är badrummet. Ett rent badrum gör att människor känner sig mycket bekvämare i ditt hem, medan en smutsig har en stor "ick!`. Först städa av badrumsräknarna. Sätt bort saker som du inte ständigt använder. Hitta ett sätt att attraktivt visa de som du gör. Badrummen är så små, även lite av röran är oattraktivt. En trasa eller pappershandduk med lite glasrengörare kommer att rengöra spegeln, andra ytor och armaturer också. Detta gör ett bra intryck med gästerna. Slutligen, fluff och revolda handdukarna och torka upp golvet med trasa och kasta den i tvättkorg. Se också hur man rengör en toalett och Hur man rengör ett badkar.
  • Bild med titeln vara en bra hushållerska Steg 12
    12. Gå tillbaka till vardagsrummet och matsalen. Damm av några tabeller, hyllor och föremål på dem. Detta ger människor ett bättre intryck av ditt hem och hjälper till att förhindra allergier. Om objekten är tvättbara (t.ex. glasdekorationer), lägg till en tid senare för att tvätta dem och låta dem torka helt innan de ersätter dem. Om du förväntar dig ett företag under de närmaste dagarna och det är dags, är polering av träet och glaset en fin touch (men använd aldrig samma slags polsk för glas och trä! Citronolja är bäst för trä, glasrengörare, som gnista, för glas. Om lukten av butiksköpt rengöringsmedel är besvärligt, kan du billigt göra din egen. Det finns många typer av produkter som också är giftfria och ganska effektiva som fru. Meyer`s).
  • Bild med titeln vara en bra hushållerska Steg 13
    13. Ett av de sista stegen är att sopa och moppar våningar och vakuum alla mattor.
  • Bild med titeln vara en bra hushållerska Steg 14
    14. Sista steget är tvättstuga!
  • Bild med titeln vara en bra hushållerska Steg 15
    15. Färdiga.
  • Tips

    Kontrollera hotspots dagligen för att se att de inte går ur hand. Utforma ett fungerande filsystem - ett bindemedel kanske, eller uppsättning av dem, eller en fillåda - för ditt pappersarbete: en för saker att hålla sig permanent, till exempel födelsecertifikat (om du inte väljer att hålla dem i ett värdeskåp på en bank ), och en för saker som ska lämnas in varje månad, till exempel betalda räkningar och affärspapper.
  • Varje vecka försöker du ägna några om dagen till ett nytt område i ditt hem - en garderob, ett skåp eller skåp. Lite med lite gör tricket!
  • Håll en papperskorgen i ett område du kan berätta ackumulerar mycket sopor. Förutom den i köket kanske du vill ha en av soffbordet (för gamla tidningar, använt vävnad eller matförpackningar), datorrum eller sovrum.
  • Ett alternativ till den magiska suddgummi kan vara en enkel pasta gjord med bakpulver och vatten. Använd denna pasta för att lätta skrubba alla ytor som kan ha fläckar. Men den magiska suddgummierna fungerar väldigt bra på att få oljiga fingeravtryck av kylskåpet och runt dörrknoppar och på dörrramar.
  • Om du oavsiktligt skulle bryta något eller på annat sätt förstöra något i någons hem, se till att du ställer in objektet åt sidan och informerar ägaren. Om du kan, erbjuda att ersätta objektet, oavsett hur liten. Om det finns saker som fina Kina eller andra sällsynta souvenirer, är förmodligen borta från det för att undvika denna situation.
  • Om någon indikation på möss eller buggar finns, informera ägaren och låta dem fatta beslutet om vilken typ av skadedjur som ska användas. Aldrig satt ut mousetraps eller placera bekämpningsmedel var som helst, speciellt om det finns barn runt.
  • Om du inte kan slutföra alla uppgifter på en dag, försök att göra 2 varje dag tills det är klart. Att få huset rent är uppgiften, håller den ren är den lätta delen.
  • Om du ska springa över något överskott av föremål som leksaker eller tidskrifter, investera i en plastfack eller hyllenhet för att hålla dem organiserade och av golvet.
  • Om du har ett husdjur som skjuter sin kappa, glöm inte att städa av möblerna varje dag eller två. Detta kommer att säkerställa ett bättre hem, ett bättre luktande hem och minskar möjligheten till allergier. För att inte nämna, skulle dina gäster hellre inte sitta ner på en stol eller soffa med djurfuzz på den! (Ser: Hur man tar bort husdjurshår från möbler).
  • Eftersom den här artikeln är på "Hur man är en bra hushållerska", Om du städar någons hus, kom ihåg att fråga dem där de vill ha speciella saker att gå när du rengör. Fråga dem också om förbjudna områden (som sovrummet för vissa eller kontor för andra).
  • Små detaljer som följande kommer att imponera på ägaren av det hem du städar och se till att du håller ditt jobb: Duck de baseboards och panelerade dörrar, dammar takfläktarna eller ventilerna, tar bort spindelväv från taket, polering av träytor eller möbler, Rengöring av fingeravtryck från väggarna och dörrarna, skrubba och lyser diskbänken, rengör ludden ut ur torken eller andra snabba uppgifter så här. Detaljer gör en stor skillnad!
  • Varningar

    Vissa kemikalier kan vara farliga för människor och djur. Läs alltid instruktionerna och varningarna på dina produkter och använd endast enligt anvisningarna.
  • Använd alltid MR. Rena magiska raderare enligt anvisningarna på det paket som de kom in. Dessa är mycket slipande svampar och de kan och kommer att ta färg av ytor och lämna en "matt" Typ Finish. Läs alltid instruktionerna och använd gummihandskar.
  • Om du behöver använda en stege för att slutföra någon uppgift, se till att den är på en stabil, platt yta och använd alltid försiktighet. Få hjälp till stadigt stegen om det behövs.
  • Saker du behöver

    • Gummihandskar
    • Några gamla tvättkorgar
    • Pappershandukar
    • Glasrengörare
    • herr. Clean Magic Erasers®
    • En papperskorgen eller trashcan
    • En kvast och dammsugare
    • En mopp
    • En damm
    • Och ett vakuum om du har matta.
    • Reservera minst 1 timme av din tid för att slutföra uppgifterna. Naturligtvis kommer tiden att variera beroende på storleken på ditt hem och hur smutsigt det är.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande