Hur man bryr sig om gift dart grodor

Gift dart grodor är vackert färgade, exotiska amfibier som gör mycket intressanta husdjur att observera. Native till de tropiska regnskogarna i Sydamerika, älskar dessa grodor varma temperaturer och hög luftfuktighet. Var inte orolig med deras namn - deras hud är bara giftig i naturen, på grund av deras unika insektsdiet där. Men de kan vara lite knepiga att ta hand om, så håll det i åtanke innan du tar hem hemma.

Steg

Metod 1 av 4:
Ställa in ett varmt, fuktigt terrarium
  1. Bild med titeln Vård för Poison Dart Frogs Steg 1
1. Välj minst en 10 US Gal (38 l) Tank för 1-2 grodor. Du måste ge ett säkert, relativt stort utrymme för dessa grodor att känna sig hemma i. En 10 US Gal (38 l) Tank är en bra storlek för 1-2 grodor. För varje ytterligare groda, lägg till 10 US Gal (38 l) till tankstorleken.
  • Du kan använda en fisktank, men ersätt ett skärmslock med ett glas eller plast. Dessa fällor i fuktigheten som grodorna behöver trivas.
  • Vissa grodor lever bättre ensam, medan andra föredrar företag. Om du är ny för att hålla gift dart grodor, börja med 1 eller 2.
  • Bild med titeln Vård för Poison Dart Frogs Steg 2
    2. Lägg till ett substrat som håller fukt utan att donda. För att hjälpa fällfuktighet i tanken, börja med att lägga till en 2 i (5.1 cm) Bottenlager av naturliga akvariumstenar. Därefter tillsätt en vattenpermeabel substratbarriärduk, följt av 2 i (5.1 cm) Sphagnum moss eller kokosnötfiber. Scatter några torkade löv över toppen.
  • Om vatten bygger upp i småstenarna kan du använda en kalkonbasare för att suga upp det från hörnen.
  • De övre skikten av substrat (ovanför småsten) måste bytas ut var 4-6 månader, eller när du märker en otäck lukt eller mögeltillväxt.
  • Om du bibehåller den korrekta luftfuktigheten är det inte ett problem, kan du förenkla substratet med hjälp av bara naturliga akvariestenar och torkade löv.
  • Bild med titeln Vård för Poison Dart Frogs Steg 3
    3. Installera växter och gömställen. När du har lagt substratet hjälper det grodorna att känna sig mer hemma om du lägger till växter. Växterna kommer att växa in i moss eller kokosnötfiber och hjälpa till att hålla terrarium fuktig.
  • När du väljer vilka växter som ska läggas till, kom ihåg att de måste vara regnskogsinfödda och kunna hantera höga luftfuktigheter. Bromeliader och orkidéer är exempel på växter som kommer att trivas i den här inställningen.
  • Du kan också lägga till falska växter, men det hjälper inte med att upprätthålla fuktigheten.
  • Göra gömställen där grodorna kan gå på natten eller när de vill vara reclusive. De löv du lägger till på toppen av jorden kan tjäna detta ändamål, men du kan också lägga till plast, kupolformade "döljer" och delar av korkbark.
  • Bild med titeln Vård för Poison Dart Frogs Steg 4
    4. Ge dagtidsbelysning som inte värmer tanken. Få ett UV-ljus att sätta ovanpå tanken, inte en värmelampa. En värmelampa torkar ut luften, och tankstemperaturen över 85 ° F (29 ° C) kan skada grodorna.
  • Slå på ljuset under dagen, och av på natten.
  • UV-ljuset är fördelaktigt för tillväxten av både växterna och grodorna. Det låter dig också hitta någon uppbyggnad av mögel enklare, tillsammans med mer belysning för dig att se dina vackra nya terrarium och grodor!
  • Bild med titeln Vård för Poison Dart Frogs Steg 5
    5. Lägg till en hygrometer för att spåra fuktighet och en vattenskål (om det behövs) för att öka fuktigheten. Gift dart grodor är mycket känsliga för fuktighetsnivån. Det borde alltid förbli på eller över 80% hela tiden. Installera en hygrometer (vilken Åtgärder relativ fuktighet) så att du kan hålla ett ögon på fuktinnehållet inuti höljet.
  • Om du alltid håller locket (med undantag för under matningar) och dimma tanken regelbundet med vatten (som beskrivs i den här artikeln), bör fuktighetsnivån vara tillräckligt hög.
  • För en extra luftfuktighet, lägg till en lågsidig skål till terrariet och fyll i den med 0.5-1 i (1.3-2.5 cm) av deklorerat vatten dagligen. Grodor behöver inte dricksvatten, eftersom de absorberar fukt genom sin hud, men de kan suga i denna maträtt från tid till annan!
  • Bild med titeln Vård för Poison Dart Frogs Steg 6
    6. Spåra temperaturen med en termometer och använd en uppvärmningsplatta om det behövs. Liksom med fuktighet är gift dart grodor ganska känsliga för lufttemperaturen. Temperaturen inuti höljet bör stanna mellan 74-82 ° F (23-28 ° C) under dagen och 65-70 ° F (18-21 ° C) på natten.
  • Om du behöver hjälp med att upprätthålla denna temperatur i terrariet, köp en eller flera plug-in-akvarievärmekuddar för att fästa på ytterväggarna eller sidoväggarna.
  • Bild med titeln Care for Poison Dart Frogs Steg 7
    7. Dimma terrarium dagligen med deklorerat vatten. Spruta tanken ökar regelbundet luftfuktigheten och återskapar en regnskogs livsmiljö för grodorna. Använd destillerat vatten eller lägg till deklorinerande droppar för att knacka på vatten-grodor i allmänhet är känsliga för klor. Fyll en tom sprayflaska med vattnet och dimma hela tanken noggrant, 1-2 gånger per dag (eller mer) beroende på vad som behövs för att bibehålla fuktighetsnivån.
  • Välj en spruta som skapar en fin dimma, inte en tung spray.
  • Vattnet kommer att stödja alla växter som du har lagt till i terrariet.
  • Bild med titeln Vård för Poison Dart Frogs Steg 8
    8. Släpp springtails eller isopoder i substratjorden, om så önskas. Springtails klassificeras som hexapods och isopods klassificeras som kräftdjur. Dessa små critters hjälper till att rengöra bakterier och avföring ut ur jorden, hålla den renare längre. För det mesta kommer de att bilda en kultur (det vill säga reproducera på egen hand) men grodorna kommer också att äta dem som mellanmål.
  • Detta är ett valfritt steg. Grodorna kommer att få sin huvudsakliga källa till näring från utmatningarna av levande insekter du behöver tillhandahålla.
  • Du kan få Live Springtails och Isopods levererade till dig från en matare insektshandlare, eller du kan hitta dem på en exotisk djurhandlare.
  • Bild med titeln Vård för Poison Dart Frogs Steg 9
    9. Rengör inneslutningen var 4-6 månader, eller vid behov. Börja med att flytta grodorna till en tillfällig inneslutning. Töm sedan tanken och tvätta ner väggarna med en mild tvål och deklorerade vatten - gör detsamma med några gömställen, plastplantor, etc. Skölj dessa med deklorerat vatten och torka dem. Byt ut substratet med färskt material.
  • När höljet returneras till sitt idealiska tillstånd kan du sätta grodorna tillbaka i.
  • Om du märker mögel eller mögelbyggnad i höljet, eller om den utvecklar en otäck lukt, ge den en bra rengöring så snart som möjligt.
  • Metod 2 av 4:
    Matar grodorna
    1. Bild med titeln Vård för Poison Dart Frogs Steg 10
    1. Få levande, flyglösa fruktflugor eller andra insekter för utfodring. Gift dart grodor äter ett stort antal insekter i deras naturliga livsmiljö. I fångenskap, flyglösa, levande fruktflugor borde vara deras huvuddiet, eftersom de är relativt lätta att få hos djuraffärer eller online. Du kan använda isopods, små syrsor och till och med olika typer av småbaggar, men flyglösa fruktflugor tenderar att vara det enklaste alternativet.
    • Om du vill mata grodorna live crickets, beställa "pin-head" eller "⅛ tum" (0.3 cm) Crickets (de 2 minsta kategorierna) från en matarinfekthandlare.
    • Grodorna kommer att hantera bra på en diet som endast är utrustad med fruktflugor, men du kan lägga till i andra alternativ varje vecka eller så att du ska ge Varsel, om så önskas.
    • Med lite tålamod och övning kan du lära dig att kultur (det vill säga höjning) Flightless Fruit flyger själv, så du behöver inte fortsätta att köpa dem. Prata med en exotisk djuraffärsägare eller någon annan som är kunnig om ämnet.
  • Bild med titeln Vård för Poison Dart Frogs Steg 11
    2. Tillsätt näringsämnen till insekterna, släpp sedan dem i tanken. Lägg till den nödvändiga mängden av flightless fruktflugor (eller alternativ) till en maträtt, sedan strö ett amfibiskt näringsämnepulver (tillgängligt från exotiska djurhandlare) över dem som anvisade. Detta kommer att lägga till ytterligare, fördelaktiga näringsämnen som kalcium. Öppna sedan Terrariums lock, dumpa critterna på substratet och stäng locket igen. Grodorna kommer sannolikt att börja matas omedelbart.
  • Varje juvenile groda äter vanligtvis 30 flyglösa fruktflugor i taget, medan en vuxen brukar äta 50-75. Använd detta som utgångspunkt - om en groda slutar den beloppet på 5-10 minuter, öka den med hälften eller så - om de inte slutar inom 15 minuter, minska beloppet lite.
  • Bild med titeln Vård för Poison Dart Frogs Steg 12
    3. Foder Juvenile grodor, och eventuellt vuxna, dagligen. Gift dart grodor är dagmatare, så mata dem på ett ganska konsekvent schema under dagtid. Juvenile grodor (mindre än 6 månader gamla) bör alltid matas dagligen, medan vissa vuxna kan hantera fina matas 3-5 gånger per vecka.
  • För vuxna, använd sina matvanor för att etablera sitt utfodringschema. Om de äter bra dagligen och verkar friska, behåll det dagliga schemat.
  • Om du inte matar dagligen, öppna locket kort och stäng det igen en gång per dag. Detta ger tillräckligt med frisk luft utan att låta för mycket fuktighetsflykt.
  • Metod 3 av 4:
    Hantera grodorna vid behov
    1. Bild med titeln Vård för Poison Dart Frogs Steg 13
    1. Försök inte spela med dem. Till skillnad från andra exotiska husdjur, som reptiler eller tarantulor, bör du inte försöka hålla giftiga dart grodor i onödan. De är mycket små och känsliga, så de borde hållas inuti sin tank så mycket som möjligt. Om du letar efter ett lekfullt, interaktivt husdjur är det inte amfibierna för dig. De är mer av ett "museumsdjur", vilket innebär att de ska vara ensam och bara observeras.
    • Var inte avskräckt, men det gör inte att de är mindre roliga. De är mycket aktiva, speciellt under matningstiden!
  • Bild med titeln Vård för Poison Dart Frogs Steg 14
    2. Hantera Poison Dart Frogs Endast när du måste flytta dem. Du bör bara hantera när du är ombyggnadsrengöring av sin tank, eller när du flyttar dem till en annan tank. När du gör det, placera tummen på baksidan av grodans nacke och använda fingrarna för att skopa upp i en lös men säker grepp.
  • Flytta dem tillfälligt till en behållare som är inställd på samma sätt som deras huvudsakliga terrarium och minst 12 i × 12 i (30 cm × 30 cm) i storlek. Om de kommer att vara i det tillfälliga hemmet i mer än några timmar, måste du se till att fuktigheten och temperaturen är nära underhållna.
  • Bild med titeln Vård för Poison Dart Frogs Steg 15
    3. Tvätta händerna före och efter hantering av grodorna. Det är också en bra idé att bära latexhandskar. Även om dessa grodor inte är giftiga i fångenskap, finns det en minuscule chans att deras hud fortfarande kan utsöndra en minuts mängd gift. Ännu viktigare, men du vill inte överföra bakterier eller kemikalier (från handkrämer mm.) fram och tillbaka-grodor absorberar det lätt genom huden och är mycket känsliga.
  • Även friska grodor kan bära bakterier som Salmonella, som kan vara särskilt farligt för barn under 5 år och andra högriskpersoner. Unga barn ska aldrig hantera någon typ av groda.
  • Metod 4 av 4:
    Introduktion till nya giftiga dartgrodor
    1. Bild med titeln Vård för Poison Dart Frogs Steg 16
    1. Förvärva 1-2 fångst-uppfödda juvenile grodor från en pålitlig leverantör. Vilken som helst Captive-Bred Poison Dart Frog kommer att vara giftig, men du får en bättre chans att få en hälsosam och glad groda från en etablerad, pålitlig leverantör. Fråga vänner som har exotiska amfibier för hänvisningar, eller prata med ägare av exotiska husdjursbutiker i ditt område.
    • Juvenile grodor (3-5 månaders ålder) är lättare att acklimatisera till en ny inställning än antingen barn eller vuxna. I de flesta fall kommer de att vara runt 1 i (2.5 cm) lång i detta skede.
    • Det finns många olika arter av gift dart grodor, och det är bäst att hysa dem från samma art tillsammans - de kommer att vara mer lika i storlek och temperament.
  • Bild med titeln Vård för Poison Dart Frogs Steg 17
    2. Ställ in ett tillfälligt hem i en lidd, rymlig behållare. För de första 6 veckorna bör de 1-2 juveniles du förvärvat hållas separat från andra grodor. Du kan använda ett akvarium för ett tillfälligt hem, men en 12 i × 12 i (30 cm × 30 cm) eller större, genomskinlig plastförvaringsbehållare med lock kan också göra jobbet.
  • Lägg till substrat och behåll värme- och fuktighetsnivåerna som du gör med det huvudsakliga terrariet.
  • Detta tillfälliga hem hjälper grodorna att anpassa sig till en ny inställning och ger dig tid att se till att de är friska och sjukdomsfria.
  • Bild med titeln Vård för Poison Dart Frogs Steg 18
    3. Observera grodans utseende och vanor för tecken på problem. Groda hud kan avslöja ganska lite om djurets hälsa. Om en Gift Dart Frog utvecklar nya spotting eller färgmönster tillsammans med ökad slemproduktion från huden, kan den ha absorberat ett toxin. Missfärgning - speciellt rodnad - av lättare områden av huden, såsom benen eller buken, kan också indikera en bakteriell, viral eller svampinfektion.
  • Leta efter beteendeförändringar tillsammans med förändringar i utseende. Om en groda blir mer lustig eller visar förändringar i sina ät- eller avfallsproduktion, finns det en bra chans något är fel.
  • Om du misstänker någon typ av sjukdom i en groda, håll den isolerad och kontakta en reptil veterinär för vägledning. Vissa amfibiska infektioner kan behandlas, medan andra är nästan alltid dödliga.
  • Bild med titeln Vård för Poison Dart Frogs Steg 19
    4. Ta hand om grodorna separat i 6 veckor innan de flyttas. Ta hand om de separata ungfenilerna på samma sätt som du bryr dig om alla vuxna du redan har. Mata dem dagligen, håll ett nära öga på fuktigheten och temperaturen, och rör inte eller stör dem om du inte behöver. Bara njut av att titta på dem växa!
  • Efter 6 veckor kan du hämta dem och sätta dem i huvudet terrarium. Om de befintliga grodorna inte accepterar sina nya rumskamrater inom några dagar - det är, är de territoriella och aggressiva mot dem - du kan behöva ställa in separata terrarier.
  • Tips

    Saker du behöver

    • Terrarium med fast lock
    • Hygrometer och termometer
    • UV terrarium belysning
    • Terrarium värmekudde
    • Substrat (stenar, barriärduk, mos och / eller kokosfiber, torra löv)
    • Små tropiska växter
    • Naturliga eller plastgömsspår
    • Lågsidig blötskål
    • Deklorerat vatten
    • Levande, flyglösa fruktflugor (eller liknande mat)
    • Tillfälligt terrarium med korrekt installation
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande