Hur man skapar en realistisk fiktionskaraktär

En av de största utmaningarna för någon fiktionskribent skapar realistiska, eller trovärdiga, tecken. En välskriven karaktär gör din läsare om vad som händer med dem i hela historien. Helst känns en realistisk karaktär intressant och unik, men också relabilt och sympatisk. Det här är en knepig balans för att uppnå, men fiktionskribenter har kommit med flera tillvägagångssätt för att skapa tecken som känner sig realistiska och trovärdiga för läsaren.

Steg

Provteckenbeskrivningar

Prov Male Superhero Profile

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Prov kvinnlig anime tecken beskrivning

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Metod 1 av 3:
Använda grundläggande detaljer och fysisk beskrivning
  1. Bild med titeln Skapa ett realistiskt fiktions tecken steg 1
1
Namnge din karaktär. En stor identifierare av din karaktär kommer att vara deras namn. Tänk på människor du känner i det verkliga livet som påminner dig om karaktären eller som inspirerade karaktären.
  • Du kan också spela på ett befintligt namn du känner dig passar med karaktären - försök med en variation av namnet eller ändra stavningen. Till exempel, Kris eller Chrissie istället för Chris, eller Tara istället för Tanya.
  • Var försiktig med att göra upp namn. Gjort upp namn kan göra din karaktär mindre trovärdig. Dessutom, undvik att göra upp namn för karaktär från en annan (icke-fiktiv) kultur. Det kommer sannolikt att vara orealistiskt och kan förolämpa.
  • Leta efter namn som passar med din karaktärs bakgrund och verkar inte udda när det gäller din karaktärs roll eller position. Försök leta upp historiska namntrender för att hitta ett namn som passar din karaktärs tidsperiod.
  • Det finns flera teckenamngeneratorer online som du också kan använda, filtrera med bakgrund och kön.
  • Bild med titeln Skapa ett realistiskt fiktionskaraktär Steg 2
    2. Notera din karaktärs kön, ålder, höjd och vikt. Om din karaktär var att fylla i en folkräkning eller en form på en doktors kontor, vad skulle de specificera? Även om du kanske inte använder den här teckensinformationen i din berättelse eller roman, kommer din karaktärs kön och ålder att påverka deras karaktärs röst och deras synvinkel.
  • Till exempel, den unga barnets karaktär, scout, i Harper Lee s Att döda en mockingbird kommer att se romanens värld annorlunda än hennes far, atticus finch, en äldre man.
  • Dessa behöver inte vara exakta i de flesta fall- "ung tonåring" eller "mitten av trettiotalet" kommer vanligtvis att räcka.
  • Bild med titeln Skapa ett realistiskt fiktionskaraktär Steg 3
    3. Beskriv din karaktärs utseende. Det är viktigt att ange din karaktärs fysiska egenskaper. Ofta beskriver beskrivningen av tecken på hårfärg eller ögonfärg, och dessa detaljer kan hjälpa signal till din läsare att din karaktär har en viss etnisk bakgrund eller utseende. Dessa beskrivningar kan också indikera en viss typ av tecken.
  • Till exempel, som beskriver din karaktärs fysiska utseende som: "Hon hade diskmedel blonda hår och gråa ögon som glaserade över när hon var uttråkad", ger inte bara din läsare en tydlig fysisk beskrivning, det visar också karaktärens personlighet.
  • Bild med titeln Skapa ett realistiskt fiktionskaraktär Steg 4
    4. Skapa särskiljande markörer eller ärr på din karaktär. Harry Potters blixtbultar är ett bra exempel på en särskiljande markör som identifierar sin karaktär och gör honom unik. Du kan också använda födelsemärken, som en mol på din karaktärs ansikte, eller en markör på grund av en olycka, som ett brännmärke eller ett ärr på grund av stygn. Dessa ärr eller markörer kan göra din karaktär att känna sig distinkt för din läsare. De kan också berätta för läsaren mer om din karaktär.
  • I Att döda en mockingbird, Scoutes bror Jem präglas på den första sidan av romanen genom en beskrivning av hans brutna arm: "När han var nästan tretton, fick min bror Jem sin arm hårt bruten på armbågen. När det läkte, och Jems rädsla för att aldrig kunna spela fotboll var antagna, var han sällan självmedveten om sin skada. Hans vänstra arm var lite kortare än hans rätt - när han stod eller gick, var handens baksida i rät vinkel mot hans kropp, tummen parallellt med låret. Han kunde inte ha bryr sig mindre, så länge han kunde passera och punt."
  • Harper Lee använder skadan, eller den fysiska markören, för att införa JEMs karaktär och berätta för läsaren att han har en kortare vänster arm, en särskiljande egenskap som gör honom till en mer nyanserad och trovärdig karaktär.
  • Bild med titeln Skapa ett realistiskt fiktionskaraktär Steg 5
    5. Observera din karaktärs modeinnehåll. Kläder kan vara ett bra sätt att visa läsaren mer av din karaktärs personlighet och preferenser. En karaktär som bär punk-t-shirts, svarta jeans och doc Martens kommer att stöta på som en upprorisk karaktär, medan en karaktär som bär en tröja och loafers kan komma över som en mer konservativ karaktär.
  • Vara specifik när du beskriver en karaktärs kläder, men upprepa inte beskrivningar för mycket i berättelsen. Etablera din karaktärs klänningstil en gång kommer att skapa en tydlig bild i läsarens sinne att de kan referera tillbaka till.
  • I Raymond Chandler s Den stora sömnen, Huvudpersonen Philip Marlowe beskriver hans kläder i två kortfattade meningar: "Jag hade på med min pulverblå kostym, med mörkblå tröja, slips och display näsduk, svarta brogues, svarta ullstrumpor med mörkblå klockor på dem. Jag var snygg, ren, rakad och nykter, och jag bryr mig inte vem som visste det."
  • Chandler använder mycket specifika detaljer för att måla en klar bild av Marlowe och han injicerar beskrivningen med Marlowes röst, "Jag bryr mig inte om vem som visste det", lägger till mer djup till beskrivningen.
  • Bild med titeln Skapa ett realistiskt fiktionskaraktär Steg 6
    6. Bestäm din karaktärs bakgrund och klass. Din karaktärs station i livet kommer att påverka hur hon navigerar vissa situationer och hur hon kommer att reagera på vardagliga händelser. En ung afroamerikansk man som bor i Washington, D.C. kommer att ha en annan erfarenhet eller perspektiv än en ung södra man som bor i Little Rock, Arkansas. En medelklassig kvinna som bor i New York kommer att ha olika dagliga erfarenheter än en kvinna som bor på matfrimärken i New York. Din karaktärs bakgrund och klassupplevelse kommer att vara en integrerad del av sitt perspektiv som en karaktär.
  • Även om det inte är viktigt att du meddelar din karaktärs bakgrund och klass till läsaren, kommer din karaktär att känna sig mer realistisk och sant om deras station i livsfaktorer i sin synvinkel. Tecknen i fiktion av Junot Diaz, använder till exempel kollokriska termer som indikerar klass och bakgrund till läsaren.
  • I Diazs novella historia "The Cheater`s Guide to Love" Notes: "Kanske om du hade varit förlovad med en super-öppen blanquita kunde du ha överlevt det - men du är inte förlovad med en super-öppen blanquita. Din tjej är en dålig rövsalcedens som inte tror på öppet någonting - det enda hon varnade för dig om att hon svorade att hon aldrig skulle förlåta, var fusk."
  • I den här historien använder Diaz spanska termer för att ange karaktären / berättarens bakgrund, utan att behöva berätta för läsaren direkt att berättaren är spanska.
  • Bild med titeln Skapa ett realistiskt fiktionskaraktär Steg 7
    7. Utför forskning på din karaktärs yrke eller karriär. Ett annat sätt att göra din karaktär mer trovärdig på sidan är att dyka in i detaljerna i deras yrke eller karriär. Om du skriver en karaktär som arbetar som arkitekt, bör den här karaktären veta om hur man utformar en byggnad och kan se en stadshyline på ett unikt sätt. Eller om du skriver en karaktär som arbetar som privatdetektiv, bör denna karaktär veta grundläggande p.Jag. protokoll och hur man löser ett fall. Använd biblioteksböcker och online-källor för att göra din karaktärs karriär övertygande i din berättelse.
  • Om möjligt, försök att prata med någon som är i ditt karaktärs yrke. Intervju dem om deras dagliga vanor på jobbet för att se till att du får detaljerna i deras yrke rätt. De kan till och med vara villiga att ge feedback på ditt skrivande.
  • Metod 2 av 3:
    Med hjälp av tecken motivation
    1. Bild med titeln Skapa ett realistiskt fiktionskaraktär Steg 8
    1. Ge din karaktär ett syfte eller önskan. En av de mest utmärkande aspekterna av din karaktär borde vara deras syfte eller vill ha i berättelsen. Din karaktärs mål ska driva historien och deras mål bör vara unikt för sin karaktär. Till exempel kan din karaktär vara en ung afroamerikansk man som försöker komma in i NBA. Eller din karaktär kan vara en gammal kvinna som försöker återansluta med sin långa förlorade son. Att göra din karaktärs syfte eller målspecifik kommer att hjälpa dem att verka mer realistiska och trovärdiga.
    • En annan viktig aspekt av din karaktärs mål är att din karaktär borde ha ett litet mål, till exempel att försöka få en tjej och ett stort mål, som att bekräfta kärlek är verklig. Försök att ge din karaktär små och ett stort mål så att deras historia känns specifik och också generell, eller universell, till din läsare.
  • Bild med titeln Skapa ett realistiskt fiktionskaraktär Steg 9
    2. Tänk på din karaktärs styrkor och svagheter. En hjälte utan brister eller en skurk utan hjärta kommer att vara platta tecken på sidan. Ge dina karaktärsstyrkor och svagheter för att skapa en väl avrundad karaktär som också är relaplable till din läsare. Protagonistens svagheter bör vara ut vägd bara något av din karaktärs styrkor, speciellt om de kommer att vara underdog eller underachiever i din berättelse.
  • Till exempel kan din karaktär vara blyg, men har ett bra sinne för att lösa gåtor och pussel. Eller din karaktär kan kämpa med ilska eller raseri, men försöker behålla kontrollen över sina känslor.
  • Att balansera din karaktärs styrkor med svagheter (och vice versa) kommer att göra din karaktär mer engagerande och relabar till din läsare, som då gör karaktären att känna sig mer realistisk.
  • Alltför perfekta tecken som orealistiskt saknar brister kallas "Mary sues".
  • Bild med titeln Skapa ett realistiskt fiktionskaraktär Steg 10
    3. Ge din karaktär en backstory. Inte alla tecken måste motiveras av ett tidigare trauma eller rädsla, men skapar en backstory För din karaktär med händelser som kan ha skadat eller skadat kan de skapa spänning i karaktärens nuvarande liv. En backstory är händelser eller stunder i karaktärens liv som händer innan historien börjar.
  • En backstory kan också låta dig göra karaktären mer trovärdig på sidan. En karaktär som hänvisar till tidigare händelser kommer att öka historiens omfattning och ge karaktären en mer väl utvecklad närvaro i berättelsen.
  • Till exempel, i Diazs novell "The Cheater`s Guide to Love", läsaren berättas om Backstory, berättarens tidigare överträdelser medan han var med sin flickvän. Denna backstory blir anledningen till att berättarens flickvän lämnar honom. Så Backstory gör två saker i berättelsen: Det visar läsaren mer om berättaren och det är en stor plotpunkt i berättelsen. Det utvidgar också historiens omfattning, eftersom läsaren släpps in i berättarens omedelbara drama (flickvännen lämnar honom) men det här dramaet stammar från tidigare händelser som berättaren måste möta i nutiden.
  • Bild med titeln Skapa ett realistiskt fiktionskaraktär Steg 11
    4. Skapa en nemesis för din karaktär. Ett annat sätt att skapa en mer realistisk karaktär i din berättelse är att skapa en person eller kraft som arbetar mot din karaktär. En nemesis kommer att lägga till ett element av verkligheten i historien, som i det verkliga livet, står vi ofta inför motstående styrkor eller utmanande individer.
  • Nemesis kan vara i form av en nosy granne, en irriterande familjemedlem eller en besvärlig partner. Din karaktärs nemesis ska motsvara karaktärens syfte eller önskan.
  • Till exempel kan en karaktär som försöker landa ett basketballstipendium ha en nemesis i form av en rivaliserande lagkamrat, eller en övertygande tränare. En karaktär som försöker vinna tillbaka en tjej som han lurade på kan ha en nemesis i form av sin oförmåga att kontrollera sina egna önskningar eller vara monogamous.
  • Metod 3 av 3:
    Använda dialog
    1. Bild med titeln Skapa ett realistiskt fiktionskaraktär Steg 12
    1. Var inte rädd för att använda colloquial termes in dialog. Colloquialisms är informella ord, fraser eller slang. Dina tecken ska låta som unika som de personer du stöter på varje dag, och det inkluderar eventuella slang eller informella termer som de kan använda. Till exempel, två tonårspojkar kommer sannolikt inte att hälsa varandra med: "God dag, herrn."Istället kan de säga" vad händer?"Eller" vad är goin på?"
    • Var försiktig med att använda för många colloquial terms i din dialog. Det kan börja känna distraherande eller gimmicky om det är överanvändt. Sträva efter en balans mellan riktiga engelska termer och slang eller colloquialisms.
  • Bild med titeln Skapa ett realistiskt fiktionskaraktär Steg 13
    2. Tänk på kodbrytning. Kodbyte är ett språkskift som gjorts av ett tecken som svar på vem de talar med. Det förekommer ofta i vardagen, speciellt för individer från olika bakgrunder eller klasser som försöker assimilera eller blanda in.
  • Om du skriver ett tecken från en viss bakgrund, inställning eller klass, bör du överväga hur de kan använda lokala slang i dialogen och beskrivningen beroende på vem de talar med i en scen. En jamaicansk man som talar med en annan jamaicansk man, till exempel, kommer sannolikt att använda Patois och slang som "Yah, Mån" eller "Stay Ire". Men samma jamaicanska man som talar med en vit polis kan använda mer formellt tal som "ja, herre" eller "stanna coolt".
  • Bild med titeln Skapa ett realistiskt fiktionskaraktär Steg 14
    3. Använd dialogskivor. Dialog-taggar, eller taletiketter, är som skyltar. De tillskriver skriftlig dialog till tecken. Några av de mer vanliga dialogmärkena är "sade" , "frågade" och "berättade". Dialog-taggar behöver inte vara fint eller alltför beskrivande. Deras primära syfte är att visa vilka tecken som talar och när. Men du kan också bygga trovärdiga tecken genom dialogmärken.
  • Varje tagg ska innehålla minst ett substantiv eller pronomen (Scout, hon, Jem, han, du, de, vi, mannen, etc.) och ett verb som anger hur dialogen talas (sagt, frågade, viskade, påpekade). Till exempel sade "Scout till Jem ..." eller "Jem viskade till Scout ..."
  • Du kan lägga till adjektiv och adverb till taggar för att ge mer information om högtalaren. Till exempel, "Scout sa tyst till Jem" eller "Jem viskade hårt för att scout". Att lägga till ett adverb kan vara ett snabbt och användbart sätt att indikera en viss mannerism eller känsla i ett tecken. Men var försiktig med att överskaffa adjektiv och adverb i dina dialogkoder. Försök bara använda ett adjektiv eller adverb per scen för en karaktärs dialogmärke.
  • Bild med titeln Skapa ett realistiskt fiktionskaraktär Steg 15
    4. Läs dialogen högt. Din karaktärs dialog bör känna sig unik för sin karaktär och representant för hur de interagerar med andra. Bra dialog i fiktion bör göra mer än att bara berätta för läsaren hur ett tecken kommer från A till B, eller hur karaktären känner till ett annat tecken. Läs karaktärens dialog ut högt för att säkerställa att det låter som tal en person kan säga till en annan person i scenen. Dialogen bör också låter sanna mot karaktären.
  • Till exempel i Att döda en mockingbird, Lee använder dialog för att skilja karaktärerna i en scen. Hon använder också vardagliga termer som representerar barn som bor i en liten södra stad på 1950-talet.

    "Hallå."
    "Hej själv", sa Jem trivsamt.
    "Jag är Charles Baker Harris," sa han. "Jag kan läsa."
    "Än sen då?" Jag sade.
    "Jag trodde bara att du skulle vilja veta att jag kan läsa. Du har något som behöver läsa "Jag kan göra det ..."
    "Hur gammal är du," frågade Jem, "fyra och en halv?"
    "Goin" på sju."
    "Skjut inte underifrån," sa Jem, jerking tummen på mig. "Scout Yonder har läst sedan sedan hon föddes, och hon började inte ens skolan än. Du ser rätt styckigt för Goin `på sju."

  • Lee gör Jems dialog som distinerar från Charles Baker Harris `dialog och Scouts dialog genom att använda slangvillkor och colloquialisms. Detta fastställer JEM som en karaktär och skapar en dynamik mellan alla tre högtalarna i scenen.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande