Hur man skapar din egen tecknade karaktär

Du kanske tror att du skapar din egen tecknade karaktär är super svårt och komplicerat, men det är verkligen inte! Kom upp med en karaktärsdesign genom att skriva upp en lista över definierande egenskaper och egenskaper, studera andra karaktärsdesign för inspiration och välja funktioner, färger och tillbehör som speglar din karaktärs personlighet. Skissa ut din karaktär och lägg till i detaljerna för att krossa det och ta det till livet, eller använd ett designprogram eller app för att skapa din karaktär så att du kan dela den med världen!

Steg

Metod 1 av 3:
Kommer upp med en design
  1. Bild med titeln Skapa ditt eget tecknade tecken Steg 1
1. Studera andra teckendesign för inspiration. Forskning din tecknade tecken design genom att studera andra tecken som du beundrar eller animering stilar som du tycker om. Notera definierande funktioner, linjekvalitet, färgscheman och andra konstnärliga stilar som används för att få karaktären till livet så att du kan inkludera dem i din egen design.
  • Läs tecknade böcker som berättar historier med karaktärerna så att du kan se hur de ändras med olika känslor, vinklar och handlingar.
  • Hitta en tecknadartist vars stil du gillar och titta på deras karaktärsdesign för att inspirera ditt eget arbete.

Dricks: Kolla in olika stilar av animering som du kanske inte är så bekant med som komiska remsor, japanska anime, klassiska tv-tecknade filmer och alla andra stilar du kan hitta för att leta efter idéer.

  • Bild med titeln Skapa ditt eget tecknade tecken Steg 2
    2. Skriv en lista med intressen och karaktärsdrag som du vill inkludera. Brainstorm Karaktär Design Idéer Genom att Jotting ner en lista med hobbyer, intressen och personlighetsdrag som du vill att din karaktär ska reflektera. Skriv dem ut på ett papper och smala ner dem till de viktigaste egenskaperna som du vill inkludera i din tecknade tecken.
  • Din tecknade karaktärs personlighet bör hjälpa till att styra hur de ser ut.
  • Till exempel, om din karaktär spelar fotboll och älskar att berätta skämt, så skulle de se annorlunda ut än ett tecken som älskar att läsa poesi och lyssna på klassisk musik.
  • Bild med titeln Skapa ditt eget tecknade tecken Steg 3
    3. Gör en lista med funktioner som du kan överdriva för din karaktär. Välj viktiga detaljer för att pryda som kommer att lyfta fram personlighetsdragen i din karaktär. När du kommer med din karaktär, tänk på funktioner som verkligen kan ta ut sin personlighet utan att behöva säga det högt.
  • Tecknade tecken är avsedda att vara större än livet, med detaljer och egenskaper som är överdrivna och dramatiska.
  • Till exempel, om din karaktär är bokhandel och blyg, så är ögonen sjunkna och ser alltid ner.
  • Överdrivna detaljer kan illustrera din karaktärs egenskaper utan att säga dem högt. Till exempel kan en bred kista och stark käke göra din karaktär som är stark och modig utan att behöva uttryckligen ange det.
  • Bild med titeln Skapa ditt eget tecknade tecken Steg 4
    4. Välj särskiljande detaljer för ditt tecken att göra det unikt. Använd specifika funktioner och detaljer för att ställa in dina tecknade tecken bortsett från andra och att ta fram sin personlighet. Du kan också välja att använda specifika troper eller funktioner för att definiera din tecknade stil, som Simpsons gula hud, som gör det möjligt för människor att omedelbart känna igen din tecknad film.
  • Kom upp med ett unikt sätt att avbilda ögon eller hår för din karaktär.
  • Använd funktioner för att definiera din karaktär. Till exempel, kanske din karaktär drabbades av en skada som barn när deras föräldrar togs av mafia och de har ett distinkt ärr på ansiktet som en påminnelse.
  • Detaljer måste inte alltid vara betydande för karaktären. Du kan inkludera något om dig själv, till exempel en favorithatt eller skjorta som du hade som barn i din animering.
  • Bild med titeln Skapa ditt eget tecknade tecken Steg 5
    5. Välj färger som kommunicerar karaktärens personlighet. Mörkare färger och nyanser kan återspegla en moody eller ond karaktär, medan ljusa och livfulla färger kan göra en tecknadstecken verkar glad och älskling. När du utformar din karaktär, överväga de färger och toner som du vill använda när du skildrar dem, som deras hår, kläder, hud och ögon för att hjälpa till att illustrera sin personlighet.
  • Överväg att färga huden på dina tecken en särskiljande färg för att accentera sina humör och temperament. Till exempel kan din karaktär bli lite röd när de är arg, eller de kan ha en blek nyans av grön hud när de känner sig sjuk.
  • Du kan också flipkonventionen på huvudet genom att ha en ond karaktär med massor av ljusrosa, gul och andra glada färger.
  • Bild med titeln Skapa ditt eget tecknade tecken Steg 6
    6. Lägg till tillbehör till ditt tecken för att betona deras egenskaper. Vad din karaktär använder eller bär med dem kan avslöja mycket om deras humör och personlighet. Skapa en lista med objekt, kläder, objekt eller något annat som din karaktär använder eller interagerar med så att du kan inkludera den i din animering.
  • Till exempel kan en tecknadskaraktär som är ett detektiv ha ett förstoringsglas, enkelt eller ha på sig en lång khaki-trenchcoat.
  • Använd detaljerna för att uttrycka personligheten av din karaktär. Om du har en introvert karaktär som älskar musik, kanske har de alltid kommit på ett par hörlurar, eller kanske de ständigt kontrollerar sig i en fickpegel om de är super förgäves.
  • Metod 2 av 3:
    Ritning av tecknad karaktär
    1. Bild med titeln Skapa ditt eget tecknade tecken Steg 7
    1. Håll en lista med nyckeltal som du vill inkludera. När du börjar rita din tecknade tecken, ha en lista med beskrivningar och funktioner som du vill inkludera i din skiss för referens. Håll listan bredvid dig medan du arbetar.
    • Det kan hända att vissa funktioner bara inte fungerar som du drar tecknadstecken, och det är okej!
    • Att ha en referens kan hjälpa dig att hålla dig på spår medan du arbetar bort och skapar karaktären.
  • Bild med titeln Skapa ditt eget tecknade tecken Steg 8
    2. Skissera formen av tecknet på papper med en penna. Börja rita din tecknade tecken Genom att välja en grundläggande form baserad på vem de är, till exempel en rundad form för knubbig karaktär eller en tunn form med massor av skarpa linjer om de är väldigt mager. Ta ett pappersark och en penna och börja lätt skissera ut formen på din karaktär. Gör inga djupa eller hårda märkningar så att du enkelt kan radera och revidera din grova skiss.
  • Använd en anteckningsbok eller skisspapper för att skissa ut din karaktär.
  • Dricks: Var inte rädd för att radera och börja om! Det kan ta lite tid för dig att skapa karaktären på papper som du ser i ditt huvud.

  • Bild med titeln Skapa ditt eget tecknade tecken Steg 9
    3. Lägg till detaljer i skissen för att börja krossa det. När din karaktär börjar ta form, börja lägga till några av de viktigaste funktionerna som gör det verkar mer realistiskt. Använd din penna för att lätt lägga till i funktionerna, objekt, kläder och andra detaljer som är unika för din tecknade tecken.
  • Använd definierande funktioner och föremål för att markera personligheten av din karaktär, till exempel att läsa glasögon för en nördy karaktär eller ett svärd för en krigare.
  • Bild med titeln Skapa ditt eget tecknade tecken steg 10
    4. Fyll i skissens ansikte. Ansiktet på din tecknade tecken är det mest definierande och slående funktion. Lägg till en näsa, mun, ögon, öron, och alla andra ansiktsfunktioner du planerar att inkludera. Sätt ett uttryck på din karaktär som passar deras humör och personlighet.
  • Till exempel, om de är en lycklig ledig typ av karaktär, skissera dem med ett stort leende på deras ansikte.
  • Bild med titeln Skapa ditt eget tecknade tecken Steg 11
    5. Lägg till skuggning i raderna för att lägga till djupet på tecknet. Gå tillbaka över linjerna för att fylla dem i och få dem att visas fylligare. Använd skuggning för att ge mer djup och dimension till din karaktär på papperet.
  • Radera några svaga penna markeringar från din skiss för att få det att känna sig mer färdig.
  • Bild med titeln Skapa ditt eget tecknade tecken steg 12
    6. Färg skissen och lägg till skuggning för att få den till livet. Välj färger och färger som passar stilen på din tecknade tecken. Lägg till färg till din skiss för att verkligen ta med karaktären till livet!
  • Till exempel kan akvareller passa en nyckfull, drömlik tecknad karaktär, medan färgpennor skulle fungera bättre för en comic-strip typ av tecken.
  • Använd färgpennor för ett enkelt sätt att lägga till färg på din tecknade tecken.
  • Metod 3 av 3:
    Använda designprogramvara för att skapa ett tecken
    1. Bild med titeln Skapa ditt eget tecknade tecken Steg 13
    1. Välj ett program, app eller hemsida för att skapa din karaktär. Forskning Vilket program passar bäst för dina behov. Betalda program som Adobe Illustrator är mer komplicerade att lära sig att använda, men de kommer att producera de mest professionella resultaten och kommer att vara den mest anpassningsbara. Du kan också använda gratis appar och webbplatser för att snabbt och enkelt göra ett tecknade tecken.
    • Sök online för gratis appar och webbplatser du kan använda. Några populära alternativ inkluderar Cartoonify, Animaker och Toonytool.
    • Program som Adobe Illustrator, Photoshop, CorelDraw, och andra kan kräva att du följer en handledning för att lära dig att använda dem ordentligt.
  • Bild med titeln Skapa ditt eget tecknade tecken steg 14
    2. Skissera din karaktär på papper och skanna det eller dra det digitalt. För att konvertera din tecknade tecken till en digital animering som du kan manipulera med ett designprogram kan du antingen dra det på papper och sedan Skanna den till din dator, eller du kan dra den på själva programmet. Skapa ditt digitala tecken och få det i designprogramvaran så att du kan lägga till färg, skuggning, rörelse och andra effekter på det.
  • Vissa program kommer att ha mallar av huvuden, ansikten, ögon, armar och andra funktioner som du kan lägga till i din karaktär för att slutföra det.
  • Bild med titeln Skapa ditt eget tecknade tecken steg 15
    3. Färga din karaktär digitalt med programmet. Designprogrammet eller appen kommer att ha många färgalternativ för dig att välja mellan för att lägga till din karaktär. Titta igenom dem och välj de som du känner dig bäst med din tecknad film.
  • Många program låter dig anpassa dina färgalternativ för den specifika färgen som du vill ha.
  • Bild med titeln Skapa ditt eget tecknade tecken Steg 16
    4. Lägg till effekter på din digitala tecknadstecken med din designprogramvara. Många designprogram låter dig förbättra dina tecknade tecken genom att lägga till skuggning, höjdpunkter, filter och andra effekter. Välj effekter som passar din karaktär och stil och lägger till dem i din tecknad film!
  • Välj ett filter som justerar ljusstyrkan, kontrast och färg för att skapa en färgeffekt på din karaktär för att förbättra sitt utseende.
  • Dricks: Använd designprogram för att lägga till rörelse till din tecknade tecken för att göra dem mer dynamiska.

  • Bild med titeln Skapa ditt eget tecknade tecken Steg 17
    5. Ladda upp din tecknade tecken för att dela den med världen. En av de bästa aspekterna av att använda ett digitalt designprogram eller app är att du snabbt och enkelt kan dela din tecknade tecken. Skicka det till dina vänner och familj när du är klar eller skapa en fullständig komisk remsa eller grafisk roman som du kan skicka in för publicering.
  • Spara ditt tecknade tecken genom att välja Spara alternativet från Arkiv-menyn så att du kan hålla en kopia av den lagrad på din dator eller enhet.
  • Dela din tecknade tecken med dina vänner och familj på sociala medier eller skicka det till din blogg.
  • Sök efter publicering av företag som accepterar inlämningar om du vill skicka in din tecknad film för publicering.
  • Tips

    Saker du behöver

    • Penna
    • Papper
    • Färg eller färgpennor
    • Design programvara eller app
    • Skanner (för designprogramvara)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande