Hur man fångar en runaway hund

Det kan vara mycket frustrerande när din hund kommer ifrån dig och det kan vara lika utmanande att fånga en känt okänd hund. För att korrekt fånga en runaway hund måste du prova en mängd olika metoder från lugnt gång för att frantiskt springa bort. Se vad hunden svarar på och upprepar dessa åtgärder. När du är tillräckligt nära, säkra en koppel runt hundens huvud och leder det till säkerhet. Att ringa på andra människor för hjälp under fångstprocessen är ofta en bra idé också.

Steg

Metod 1 av 3:
Gör ditt första tillvägagångssätt
  1. Bild med titeln Fånga en Runaway Dog Steg 1
1. Följ hunden. Om du är med hunden när den går bort, diskret att följa det och hålla den i sikte utan att jaga det eller vara för uppenbart. Vid någon tidpunkt kommer hunden att sluta kolla in en lukt eller undvika en person och det är en potentiell tid att röra sig närmare. Försök att inte göra det uppenbart att du spårar hunden eller det kommer att se din strävan som ett spel av Chase och springa ännu snabbare.
  • Bild med titeln Fånga en Runaway Dog Steg 3
    2. Locka hunden med goda godis. Mat är ditt hemliga vapen. Gå ut de luktigaste, mest märkbara godis som du har och ta dem med dig på jakten. Det är bäst om du har dem i en högljudd väska som du kan slå. Du kan helt enkelt kasta några godis i riktning mot hunden eller du kan lägga några på marken och böja ner för att kolla in dem. Denna åtgärd kan utlösa en hunds nyfikenhet och få det att komma över för att se vad du tittar på.
  • Om din hund gör en vana att springa bort kan det vara till hjälp för att hålla en väska med godis i din bil för nödsituationer.
  • Bild med titeln Fånga en Runaway Dog Steg 7
    3. Vänta på att hunden kommer till dig. Hunden kommer sannolikt att fly om du gör det uppenbart att du förföljer det. Detta kommer att göra hunden visa dig som en rovdjur och ett hot. Istället, stanna tillbaka och väcka sin nyfikenhet så att de blir intresserade av att närma dig dig.
  • Detta kommer bara att fungera, självklart, om du har hunden i din direkta visionslinje.
  • Väntar hunden ut kan vara ett bra alternativ när du försöker fånga en runaway hund i ett slutet område.
  • Tänk på att det kan ta lite tid för hunden att känna sig modig nog att närma dig.
  • Närma mig aldrig en hund direkt eftersom det kommer att få dem att frysa och svänga svansen och springa. Försök istället att flankera dem lite och huvudet i sin perifera vision. Detta kan också utlösa sin jaktinstinkt och de kan försöka fånga dig istället.
  • 4. Visa icke-konfronterande kroppsspråk. Undvik att göra ögonkontakt och sitta eller squat ner lågt till marken så att hunden inte uppfattar dig som ett hot. Använd din perifera vision för att titta på hunden utan att skrämma den och skrämma bort det.
  • Bild med titeln Fånga en Runaway Dog Steg 5
    5. Flytta i en medium takt. Du kanske måste vara lite patient eftersom ditt jakt kan ta upp 45 minuter i vissa fall. Fortsätt försöka stänga avståndet mellan dig och hunden utan att vara häftigt. Det kan innebära att du behåller en snabb promenad när du ständigt omplacerar dig själv.
  • Bild med titeln Fånga en Runaway Dog Steg 6
    6. Locka hunden genom att springa bort. Spränga ut med en oväntad skott av rörelse kan få hunden att märka och försöka jaga dig. Du kan få de bästa resultaten om du är lite, hoppa runt och sedan sprint. Kör i riktning mot ett säkert utrymme.
  • Bild med titeln Fånga en Runaway Dog Steg 2
    7. Visselpipa eller ringa för att få hundens uppmärksamhet. Om du har att göra med en utgående hund, är det bra att ringa sitt namn eller klappa händerna för att få deras uppmärksamhet. Om du arbetar med en blyg hund kan dessa åtgärder ses som hotande och kan få det att springa ännu mer. Allt som anses, kan din bästa satsning vara att göra höghöjda yimes. Detta gör att du låter som potentiellt byte och hunden kan vända sig om för att kolla dig.
  • Du kan också experimentera med att säga några ord, till exempel "Kom," i en låg och djup ton. Ibland är detta off-sutting nog att få en hunds uppmärksamhet.
  • En runaway hund är vanligtvis antingen upphetsad eller rädd, vilka båda störa deras förmåga att lukta bekanta dofter och registrera bekanta ljud. På grund av detta kan hunden inte känna igen eller svara på din röst.
  • Bild med titeln Fånga en Runaway Dog Steg 8
    8. Titta på trafikfiskar. Försök att styra hunden bort från upptagna, trafiköverbelastade områden. Men håll ett öga för ditt eget välbefinnande också. Vissa hundägare eller goda samaritaner har drabbats av bilar medan de försöker hjälpa till med runaway.
  • Metod 2 av 3:
    Säkra hunden
    1. Bild med titeln Fånga en Runaway Dog Steg 9
    1. Säkra koppel. När du blir tillräckligt nära för hunden, gör en glidledning med din koppel och placera den över hundens huvud. Använd den här nya ledningen för att styra hunden tillbaka till säkerhet. Om det är din hund stör inte kragejusteringar vid denna punkt - Vänta tills du är tillbaka på ett säkert ställe.
  • Bild med titeln Fånga en Runaway Dog Steg 10
    2. Upprätta en mild pälshållare. Om du är utan koppel, har hunden långt hår, och det är alltför vänligt att du kanske kan nå och försiktigt placera din hand på pälsen. Använd din hand för att utöva ett litet tryck för att styra hunden tillbaka till en säker riktning.
  • Med en liten hund kan du bara kunna hämta det. Men om det här är en ny hund till dig, se till att det inte fungerar aggressivt innan du försöker lyfta det eller du kan bli biten.
  • Bild med titeln Fånga en Runaway Dog Steg 11
    3. Erbjud hunden några godis för att uppmuntra efterlevnaden. När du säkrar hunden och tar dig tillbaka, lägg ett par godis på marken framför hunden. Detta kommer att uppmuntra dem att fortsätta flytta och kommer att associera sin fångst med positiva minnen istället för rädsla eller negativa.
  • Bild med titeln Fånga en Runaway Dog Steg 12
    4. Placera hunden i din backseat. Om du måste resa med bil med hunden, ladda försiktigt det i baksätet. Försök att hålla koll på några tecken på agitation, som växande. Du bör också notera att om din hund gillar att åka i bilen kan du ibland fånga dem genom att helt enkelt köra upp och säga: "Kom in!"
  • Bild med titeln Fånga en Runaway Dog Steg 13
    5. Vägleda hunden hem. Om du går hem med hunden, försök bara hålla en måttlig takt. Om du går för långsam kan hunden bli rastlös och försöka springa igen. Om du går för fort kan du utlösa chase eller jaktinstinkt också. Syfte för en snabb, bestämd promenad.
  • Bild med titeln Fånga en Runaway Dog Steg 18
    6. Ring djurkontroll. Detta är i allmänhet en sista utväg, speciellt om hunden kommer att tas till ett skydd som utför eutanasi. Men om Runaway-hunden presenterar en massäkerhetsrisk för andra, är på väg att bli skadad, eller är redan skadad, kan det vara en bra idé att ringa. Detta är till exempel, om en hund körs i mitten av en stor motorväg.
  • Metod 3 av 3:
    Spåra ner en förlorad hund
    1. Bild med titeln Fånga en Runaway Dog Steg 14
    1. Titta på de vanliga platserna. Om det är ditt husdjur som har slutat, tänk på var de kanske har gått. Är hundparken i närheten? Finns det en angränsande hund av intresse? Tänk på din sökdiameter för att vara bara några miles ursprungligen, men expandera den till 20 miles om din hund stannar ut för hela dagen.
  • Bild med titeln Fånga en Runaway Dog Steg 15
    2. Fråga en Passerby. Ring ut till andra människor som du ser på gatan och berätta för dem att din hund är ute. Eller dra uppmärksamheten på den stridiga hunden som du just har märkt. Göra handbehåll eller ordentligt fråga dem för att hjälpa dig att fånga hunden. Om din hund har gått loss på en grooming anläggning eller en liknande hundrelaterad plats, gå in och fråga de anställda för hjälp.
  • Bild med titeln Fånga en Runaway Dog Steg 16
    3. Varna din familj eller vänner. Skicka ut ett snabbt textmeddelande eller ett telefonsamtal som ber alla att gå över snabbt för att hjälpa till. Tiden är av kärnan, så ju snabbare de kommer desto bättre. Om de också är hundägare kan du be dem att ta med sina hundar, eftersom du kanske kan använda dem för att locka din hund tillbaka.
  • Använd bara andra hundar som bete om du vet att de är vänliga och icke-aggressiva. Annars kan du skapa en potentiell hundkamp situation.
  • Bild med titeln Fånga en Runaway Dog Steg 17
    4. Meddela en räddningsorganisation. Sök online med din plats och "förlorad hund hjälp" för att hitta en räddningsgrupp nära dig. De kan kunna låna dig arbetskraft direkt eller de kan ge dig levande fällor att använda på lång sikt. De kan också erbjuda några tips om hundbeteende som kan leda till en omedelbar återtagning.
  • 5. Ring lokala veterinärkliniker. Samtal Vets i området för att se om någon har vänt i en skadad hund som matchar din hunds beskrivning. Hundar som har rymt från sina hem kan bli vilse och förvirrade, särskilt när de är i okända områden. Detta gör dem mer mottagliga för att göra farliga saker, som att korsa upptagna gator. Genom att kontrollera olika veteriekontor kan du kanske hitta din Runaway-hund om den är skadad.
  • Tips

    Om din hund konsekvent blir lös, kanske du vill titta på förstärkande förebyggande åtgärder, till exempel staket eller lås.

    Varningar

    Straff inte din hund för att springa bort. Detta är kontraproduktivt och kan faktiskt leda till fler flygproblem.
  • Var mycket försiktig närmar sig en stridig hund. Försök att inte höra det som du kan utlösa en kamp eller flygsvar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande