Hur man bryr sig om föräldralösa kattungar mindre än tre veckors ålder

Att ta hand om nyfödda kattungar som har varit föräldralösa kan vara mycket givande, men mycket utmanande. Människor är dåliga ersättare för en moderkatt, och vård och utfodring av mycket unga kattungar är ett heltidsjobb. Tyvärr, ibland är en mamma katt sjuk och oförmögen att sjuksköterska, annars avvisar hon kattungarna, i vilket fall de behöver vara uppfödda. Innan du försöker hand-bakre föräldralösa kattungar, ring dina lokala djurhem och veterinärer för att försöka hitta en ammande mamma Cat-ersättare. Vissa kommer att acceptera, mata och bada föräldralösa kattungar, och det här är det bästa du kan göra för att se till att de överlever. Om inte, skapa en vårdmiljö och lära dig att mata och ta hand om kattungar mindre än tre veckor gamla.

Steg

Del 1 av 3:
Skapa en vårdande miljö
  1. Bild med titeln Vård för föräldralösa kattungar mindre än tre veckors ålder steg 1
1. Lär dig hur man hanterar kattungarna. Var noga med att tvätta händerna före och efter hantering av kattungarna. De kan bära sjukdomar eller vara mottagliga för bakterier och bakterier som du har tagit upp. När du hämtar kattungarna, hämta dem försiktigt. Kontrollera alltid att de känner sig varma, genom att se om kuddarna på fötterna känner sig kalla. Chansen är att de börjar gråta om de är kalla.
  • Om du har andra husdjur, se till att de är skilda från de föräldralösa kattungarna i minst 2 veckor. Låt dem inte dela kullkorgar, mat eller vattenskålar, eftersom dessa kan sprida sjukdom.
  • Bild med titeln Vård för föräldralösa kattungar mindre än tre veckors ålder Steg 2
    2. Hålla dem varma. Neonatal kattungar (under 2 veckor gamla) kan inte reglera sin kroppstemperatur och brukar hålla varmt genom att snuggla upp till modern. Eftersom de inte kan göra det, får du en värmekudde avsedd för valpar eller kattungar. Placera kattungarna på värmekudden, se till att du undviker direktkontakt med dynan om det inte finns något fleece-lock på den. Om det inte finns något lock, linda en handduk runt den.
  • Kattungar ska aldrig vara direkt utsatta för värmekudden, eftersom de kan få lokaliserade brännskador eller överhettning.
  • Du kan också använda en varmvattenflaska som är insvept i en handduk, men kontrollera det ofta för att se till att det fortfarande är varmt (omkring 100 grader).
  • Bild med titeln Vård för föräldralösa kattungar mindre än tre veckors ålder Steg 3
    3. Gör en mjuk sängkläder. Placera en låda eller kattbärare i en lugn, isolerad del av ditt hus. Rummet du lägger in bör vara varmt och utkast gratis, bort från andra husdjur. Ställ en handduk inuti lådan för att göra en mysig plats för kattungarna att vila. Du bör också täcka lådan eller bäraren med en handduk för att hålla den varm.
  • Se till att du inte täcker lufthål i lådan eller katthållaren för att förhindra kvävning.
  • Bild med titeln Vård för föräldralösa kattungar mindre än tre veckors ålder steg 4
    4. Håll kattungarna tillsammans. Du behöver inte separata lådor eller bärare för varje kattunge. Placera dem alla i samma mjuka sängkläder. Detta kommer också att hjälpa dem att hålla dem varma och tröstade. Se till att det finns tillräckligt med utrymme för kattungarna att flytta runt.
  • Till exempel ska kattungarna kunna flytta till kanterna på en värmepanna om de börjar överhettas.
  • Del 2 av 3:
    Matar kattungarna
    1. Bild med titeln Vård för föräldralösa kattungar mindre än tre veckors ålder steg 5
    1. Köp pulveriserad kattmjölkbyte. Köp pulveriserad kattmjölkbyte, som Cimicat, från veterinärkliniken, stora husdjursbutiker eller internet. Detta är kattekvivalenten av spädbarnsformeln, med samma sammansättning mjölk från kattungarnas mor. Foder inte kojölk Sedan sockret eller laktosen kommer sannolikt att störa kattungarna "magen.
    • Om du inte har mjölkbyte och kattungarna är hungriga, erbjuda lite kokt vatten som har blivit kylt. Använd en dropp eller spruta tills du kan komma till veterinärskliniken eller djuraffären. Vattnet håller kattungarna hydratiserade och kommer inte att orsaka störda magar.
  • Bild med titeln Vård för föräldralösa kattungar mindre än tre veckors ålder Steg 6
    2. Förbered dig för att mata kattungarna. Sterilisera flaskan och bröstvårtan i kokande vatten, låt dem svalna helt på en ren handduk. Blanda upp mjölkbytesformeln med lite visp för att få klumparna ut. Du bör värma mjölken upp till 95-100 grader innan du matar den till kattungarna. Som en slutkontroll droppar några droppar på undersidan av din handled för att se till att det inte är för varmt.
  • Se alltid till att kattungarna själva är varma innan de matas. Mata aldrig en kattunge vars temperatur är mindre än 95 grader. Detta kan orsaka aspirationspneumoni vilket gör det svårt att andas och kan till och med vara dödlig.
  • Bild med titeln Vård för föräldralösa kattungar mindre än tre veckors ålder Steg 7
    3. Placera kattungarna korrekt och flaskor för matning. Håll aldrig en kattunge och mata den som en mänsklig bebis. Istället, håll kattungens fötter ner och det är rakt rakt, som om hon är omvårdnad från sin mamma. Håll henne av nacken och placera nippeln i sidan, sedan mitt i hennes mun. Kattungen kommer att justera den tills det är bekvämt för henne.Låt kattunge styr suget från flaskan. Squirt inte eller tvinga mjölken i munnen.
  • Glöm inte att burpa kattungarna efter matning. Burp kattungarna som du skulle en mänsklig bebis. Placera en kattunge på bröstet, knä eller axel och gnid försiktigt och klappa ryggen med 2 fingrar tills hon burps.
  • Om en kattunge har problem med att låsa på, håll kattunens ansikte och låt henne inte flytta huvudet. Försök att mata henne igen och spruta bara några droppar mjölk ut. Hon kommer förmodligen att låsa på.
  • Bild med titeln Vård för föräldralösa kattungar mindre än tre veckors ålder steg 8
    4. Mata kattungarna ofta. Du kommer att kunna berätta en kattunge är hungrig om hon gråter och wiggles runt om hon jagar på en bröstvårtor. Kattungarna matar varannan 2 - 3 timmar dygnet runt under de första 2 veckorna av livet. Det är bäst att använda en kattungefoderflaska som har en specialdesignad kattunge spen (gjord av Catac). Följ riktlinjerna för paketet med mjölkbyte för att bestämma hur mycket man ska mata i varje måltid. En fullständig kattunge somnar ofta medan du suger och har en rundad mage.
  • I en nödsituation, använd en eyedropper eller en liten spruta för att droppmjölk i kattunens mun.
  • Efter 2 veckor kan matarna sträckas ut till varje 3 till 4 timmar, med ett gap på 6 timmar över natten.
  • Del 3 av 3:
    Omsorg för kattungarna
    1. Bild med titeln Vård för föräldralösa kattungar mindre än tre veckors ålder Steg 9
    1. Hjälpa kattungarna att eliminera avföring och urin. Normalt lickar moderen kattungernas könsorgan efter varje matning som får dem att passera avföring och urin. Före och efter varje matning måste du torka kattens botten med en bomullsplatta som blöts i varmt vatten. Detta stimulerar kattungen att gå på toaletten, som hon inte kan göra utan stimulering tills hon är några veckor gamla. Placera kattungen på en ren filt och vrid kattungen på sin sida. Använd den fuktade bomullsdynan för att gnugga könsorganen i en riktning, inte fram och tillbaka som kan orsaka friktion. Du kommer att märka att kattungen börjar urinera eller defekera. Håll gnidningen tills kattungen stannar eller hon kanske inte helt eliminerar.
    • Kattungarnas urin borde inte lukta och borde vara blekgul i färg. Avföring ska vara gulaktiga bruna. Om du märker vita eller gröna avföring, eller mörk urin som luktar starkt, kan kattungarna dehydreras eller behöver läkarvård.
  • Bild med titeln Vård för föräldralösa kattungar mindre än tre veckors ålder steg 10
    2. Rengör kattungarna. När du har matat och hjälpt kattungarna att eliminera, måste du rengöra dem. Ta en varm fuktig trasa och stroke kattungarnas päls med korta slag. Var noga med att handduk torka kattungarna tills de är helt torra och placera dem tillbaka i deras mjuka varma sängkläder.
  • Om du märker torkade avföring sitter fast på en kattunge päls, doppa försiktigt kattens botten i en skål med varmt vatten. Då kan du noga torka av de lossna avföring med en trasa.
  • Bild med titeln Vård för föräldralösa kattungar mindre än tre veckors ålder steg 11
    3. Kontrollera vikten av kattungarna. Kattungar bör ständigt gå i vikt under de första månaderna. Se till att väga varje kattunge samtidigt varje dag och spela in sina vikter. Kattungar brukar dubbla sin vikt en vecka efter födseln. De borde fortsätta att få ungefär en halv ounce varje dag efter den första veckan. Om en kattunge stannar i vikt, eller förlorar vikt, det är något fel och det kan behöva se en veterinär.
  • Till exempel är kattungar vanligtvis födda väger runt 3.0 - 3.7 ounces (90 - 110 gram). Cirka 2 veckor gammal ska en kattunge väga omkring 7 uns. Vid 3 veckor gammal ska kattungen väga omkring 10 uns.
  • Bild med titeln Vård för föräldralösa kattungar mindre än tre veckors ålder steg 12
    4. Vet när man ska ta kattungarna till veterinären. Det är en bra idé att ta kattungarna till veterinären så snart som möjligt för att låta veterinären kontrollera att uttorkning, maskar, parasiter och bedöma sin allmänna hälsa. Vissa veterinärskontor kan till och med erbjuda ett gratis besök om du berättar att du bryr dig om räddade kattungar. Du bör också veta när du ska ta unga kattungar till veterinären för medicinsk behandling. Ta kattungarna till veterinären om du märker:
  • En hög eller låg temperatur (över 103 eller under 99 grader)
  • Brist på aptit (om en kattunge inte har ätit alls på en dag, få akut medicinsk uppmärksamhet)
  • Kräkningar (om det är konstant, få akut medicinsk uppmärksamhet)
  • Viktminskning
  • Hosta, nysning, urladdning från ögonen eller näsan
  • Diarré (om det är konstant, få akut medicinsk behandling)
  • Brist på energi
  • Blödning av något slag (få akut medicinsk behandling)
  • Svårighetslighet (få akut medicinsk behandling)
  • Varje trauma, som att drabbas av en bil, tappade, limpade, gick på, omedvetet (få akut medicinsk behandling)
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Låt det gömma sig och tvinga det inte att göra någonting. Det öppnas så småningom. Få en stor låda och lägg en kattbädd inuti så att kattungen har en plats där han / hon känner sig säker.
  • Använd en tandborste för att hjälpa till att emulera grovheten hos en moderkatts tunga medan kattungen är klar med att äta. Placera en Wind Up `Tick Tock` klocka i "boet" med kattungarna, som det lugnar dem.
  • Animal Shelters är ofta bra ställen att gå till råd och billig vetenskap, och kan hjälpa dig att hitta hem för kattungarna när de är gamla nog. Vissa har även dedikerade volontärer som höjer kattungar tills de kan antas.
  • Om det bara finns en kattunge, kommer ett litet fyllt djur att koka det varmt och påminna om sin mamma och kullkamrater.
  • Det bästa stället för en nyfödd kattunge är med sin mamma. Feral kattungar ska lämnas med sina mammor fram till 4 veckors ålder, om möjligt. Observera kullen för att vara säker på att den är föräldralös eller övergiven innan du försöker höja dem själv. Ibland lurar mamman inte långt borta. Övergivna kattungar kommer att vara smutsiga och gråta kontinuerligt från kallt och hunger.
  • Många städer har bra program för att spay och neuter strays.
  • Om du upptäcker en kull av nyfödda föräldralösa kattungar och inte kan ge den vård de behöver eller inte känner till några människor som hjälper dig, så får de dem till det lokala humana samhället eller ditt lokala djurhem så snart som möjligt. Det humana samhället eller det lokala djurhemmet kommer att veta hur man bäst tar hand om föräldralösa kattungar i USA om du inte har resurserna.
  • Varningar

    Även med det bästa av vården kan mycket unga kattungar dö utan vård av sin mamma.
  • Foder inte kattungarkos mjölk, förångad mjölk, kondenserad mjölk, mjölkpaket, yoghurt eller humant bröstmjölk. Det enda som en kattunge kan äta är mjölk från en moderkatt (om det är från sin egen mamma eller en fostermamma katt), kattunge mjölkbyte, kattunge mat, kattmat (inte under en längre tid) eller i en akut getmjölk (inte under en längre tid). Om du inte har något av ovanstående är det bästa alternativet att bara ge dem vatten tills du har något av ovanstående.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande