Hur man är en ung vuxen

Övergången till vuxenlivet kan vara en svår tid i en ung persons liv. Du vill skratta och skämta med dina vänner hela dagen som du brukade, men nu har du ansvar. Även om de specifika behoven och ansvaret för varje person varierar, det finns några huvudområden du bör vara uppmärksam på när du lämnar boet.

Steg

Del 1 av 4:
Rör sig mot stabilitet
  1. Bild med titeln vara en ung vuxen steg 1
1. Acceptera utmaningen. Du har nog hört många grumpiga vuxna berättar att din generation är otålig och omogen. Denna inställning är, som att du blir en ung vuxen, bara en annan naturlig övergång i livet. Deras generation (och var och en före den) fylldes med 18-åringar som inte ville växa upp. Även om denna övergång alltid har varit svår för människor, är det fortfarande mycket viktigt att acceptera utmaningen. Livet är inte alltid roligt, men att mogna proaktivt kan göra det lite lättare.
  • Bild med titeln vara ett ungt vuxen steg 2
    2. Lära sig Respektera dina föräldrar (eller din vårdnadshavare). Detta är viktigt, för det första, eftersom de förmodligen är de mest känslomässigt och ekonomiskt utrustade att erbjuda hjälp när du behöver det. Det finns också större skäl för att respektera dina föräldrar. Du har ett livslångt band som kan vara en otrolig källa till styrka för alla inblandade. Visst, du kan ha grateled medan du växte upp, men det är dags att göra den vuxna och lägga dina skillnader åt sidan.
  • Bild med titeln vara en ung vuxen steg 3
    3. Hitta mentorer. De emotionella och dagliga kampen du har som en ung vuxen har varit kvar för alltid. Du är inte den första personen som upplever dem, så kolla in nu och då med en vuxen ser du upp till. De kan hjälpa dig genom problem och erbjuda råd om hur man ska vara en vuxen "i en given situation.
  • Att ha en mentor att prata med är också en viktig del av att upprätthålla mental hälsa. De tidiga vuxna åren är när du är mest mottaglig för att visa tecken på psykisk sjukdom. Låt någon hjälpa dig att hålla dina blommande känslor under kontroll.
  • Bild med titeln vara ett ungt vuxen steg 4
    4. Forskning och utforska karriärmöjligheter. Nyckeln till att överleva arbetskulturen i det 21: a århundradet glömmer clichéd-frågan "Vad vill jag göra för resten av mitt liv?"Nästan ingen idag kommer att fungera för ett företag hela sitt liv, mycket mindre har någon jobbtitel. Många jobb som är tillgängliga just nu kan bli föråldrade i framtiden.Det bästa att göra vid 18 år tänker på allmänna uppgifter du tycker om, och miljöer du tycker om att vara i. Ser den här guiden För en detaljerad beskrivning av processen att välja en karriär.
  • Till exempel, om du håller ditt rum städa och hålla reda på alla dina utgifter, kan du njuta av ett jobb i logistik eller datahantering.
  • Din ideala arbetsmiljö kan vara så enkel som inomhus eller utomhus. Eller till exempel om du gillar konserter, bör du titta på karriärer i ljudteknik eller evenemangsplanering.
  • Du borde inte glömma dina tonårsdrömmar och hobbyer, men de flesta kommer inte att bli framgångsrika rockstjärnor. Överväg att sätta av spendera för mycket tid på orealistiska drömmar tills de är ett livskraftigt sätt att tjäna ett levande.Om du vill följa dina drömmar kan du försöka följa dina drömmar i en mer "nedskalad" och realistiskt sätt.Till exempel kanske du vill bli en rockstjärna, men tänk på att starta ett band och spela i ditt lokala samhälle på en lokal kafé eller lounge, etc.
  • Att få ett deltidsjobb medan du utforskar dina karriärmöjligheter är en bra idé. Bli inte självklart med ett jobb som inte fyller dig med självrespekt eftersom det lägger några pengar i fickan.
  • Bild med titeln vara en ung vuxen steg 5
    5. Titta på "vuxna" hobbyer. Det är viktigt att ha kul, men du bör börja tänka på sätt att njuta av världen som en vuxen. Det finns en värld av kultur som du tidigare har hittat tråkig eller ointressant. Nu när du har mognat några, prova de aktiviteterna igen och se vad all raseri handlar om - det är förmodligen en anledning "vuxna" hobbyer har funnits så länge.
  • Försök till exempel spendera mindre tid på att titta på teckningar och mer tidsläsning.
  • Eller försök att gå till en musikkoncert som inte är sten, hiphop eller popmusik.
  • Du behöver inte tvinga dig att tolerera aktiviteter som du fortfarande inte tycker om, men försök att avslöja dig själv och se hur du gillar dem.
  • Bild med titeln vara ett ungt vuxen steg 6
    6. Flytta in i en lägenhet som du har råd med. Om du bor i ett område som låter dig flytta ut ur ditt föräldrars hus, gör det! Du kanske måste ha rumskamrater de första åren, men se det som ett tillfälle. Till skillnad från gymnasieskolor, som ofta rör sig i motsatta riktningar, är de vänner du gör som en ung vuxen förmodligen att stanna. Rumskamrater du har som ung vuxen kan bli livslånga vänner. Du kommer att lära dig att vara mogen och ansvarig. Kolla den här guiden för mer när du väljer en lägenhet.
  • Titta på grannskapet. Du vill faktor för tillgänglighet, säkerhet, kollektivtrafik och närliggande bekvämligheter.
  • Göra en budget. Efter hyra, verktyg, hyresgästens försäkring och andra bostadsrelaterade kostnader, bör du inte spendera mer än en tredjedel av din månadsinkomst.
  • Hitta rumskamrater på en liknande plats i livet. Du kan lyckas leva med äldre eller yngre rumskamrater senare, men håll ditt liv enklare genom rum med likasinnade människor i den här fasen av ditt liv.
  • Om du fortfarande är i gymnasiet, borde du inte flytta in i en lägenhet ännu - det här rådet är lite senare.
  • Bild med titeln vara ett ungt vuxen steg 7
    7. Göra kortsiktiga och långsiktiga mål. Tänk på var du vill att ditt liv ska vara om fem år. Detta kommer att vara viktigt för att ge ditt liv en känsla av riktning, men känner dig inte bunden till det. Som det säger säger livet vad som händer när du är upptagen med att göra andra planer. Därför skriv ner där du vill vara om några månader, eller nästa år. Detta borde vara ett mindre, mer uppnåbart mål som gör ditt dagliga liv roligare.
  • Långsiktiga mål involverar personliga relationer, även om de är i en idealisk karriär eller jobbtitel, etc. Dessa borde vara något du strävar efter, så gör en plan är en bra idé. Men var medveten om att din plan kommer att förändras. Till exempel kan äktenskapet hända när du inte förväntar dig det, och inte hända när du vill ha det. Var redo att rulla med stansarna.
  • Kortsiktiga mål kan helt enkelt vara att du vill starta en veckovis träningsregim vid nästa sommar. Eller kanske du bara vill få ett deltidsjobb under de närmaste månaderna medan du utforskar karriärmöjligheter.
  • Del 2 av 4:
    Att vara en student i den vuxna världen
    1. Bild med titeln vara ett ungt vuxen steg 8
    1. Be om lite till ingen ersättning. Studenterna kan inte fungera tillräckligt för att täcka alla högskolor och levnadskostnader i dagens ekonomi. Men du bör begränsa hur mycket du är i skuld, både till banker och till dina föräldrar. Trots att de inte kan förvänta dig att betala tillbaka dem, kommer denna "skuld" att ligga i ditt undermedvetna. Börja lära budgetering och pragmatism genom att begränsa hur ekonomiskt beroende du är på dina föräldrar.
  • Bild med titeln vara ett ungt vuxen steg 9
    2. Acceptera råd från dina föräldrar. Dina föräldrar har funnits längre än du har, och kan ha till och med deltagit i college. Låt dem föreslå tidshantering och organisatoriska färdigheter medan du är student. Även om de inte personligen känner till dina professorer, har de stött på många typer av människor i sitt liv, och kan ha hjälpsamma råd för dig.
  • Föräldrar kan vara en bra källa för relation råd. Nu när du är lite äldre och mer eller mindre på egen hand, kan de kunna identifiera med dina relationsproblem bättre än några år sedan.
  • Sök råd från dina föräldrar om ditt CV. Det är aldrig för tidigt att börja racking upp erfarenheter som hjälper dig att få jobb och kampanjer, så fråga dem vad du ska göra förutom skolan.
  • Bild med titeln vara en ung vuxen steg 10
    3. Gå ut och leva ditt eget liv. Även om du lyssnar på dina föräldrar är viktigt, ta den här tiden att hitta dig själv. Papera inte bara sina åsikter runt dina vänner och tvinga dig att efterlikna sin dagliga rutin. Gör lite kritiskt tänkande om vad du tror och hur du vill leva ditt liv. De mer stolta föräldrarna kanske inte uppskattar detta, men de borde respektera dig för det senare i livet.
  • Bild med titeln vara ett ungt vuxen steg 11
    4. Lös problem själv. Du kommer att göra misstag som en ung vuxen - alla gör det. Den viktiga delen är att lösa problemen själv, med så lite hjälp från dina föräldrar som möjligt. Det är självklart OK att fråga sina råd. Men ringer din pappa när du klämmer på sovsal toalett är inte ett bra sätt att lösa problemet. Få en kolv och fixa det själv.
  • Detta sträcker sig till mycket allvarligare problem än en täppt toalett. Om du inte planerade din budget bra, och löper ut ur pengar en månad för tidigt, försök hitta ett sätt att lösa problemet. Överväg att få ett kortsiktigt deltidsjobb eller kontrollera klassificeras för små spelningar.
  • Bild med titeln vara ett ungt vuxen steg 12
    5. Behandla klasser och läxor som ditt jobb. Medan du bör utveckla vuxna färdigheter under dina högskolans år är anledningen till att du är att lära dig. Gå till klassen i tid, tala upp och respektera professorn. De kommer att skriva dig rekommendationsbrev om några år. En hög GPA kan komma i mycket praktisk på vägen på sätt som du aldrig förväntade dig.
  • Till exempel, om du bestämmer dig för att gå tillbaka till en examen grad senare, ha ansträngt sig för att få en 3.5 GPA istället för en 2.5 kan vara en riktig livslängd.
  • Bild med titeln vara en ung vuxen steg 13
    6. Prova att hålla "vuxna" timmar. Vakna klockan 6:00 och gå och lägga sig klockan 10-11.00 är inte för alla. Men det här är ett naturligt schema de flesta vuxna så småningom gravit mot. Det är också det schema du förmodligen kommer att behöva följa om du får ett heltidsjobb en dag. Gör övergången enklare på dig själv genom att komma i denna rytm när du har färre ansvar i början av dagen.
  • Det är lätt för många högskolestudenter att schemalägga alla klasser i sena morgonen, så tidigt som möjligt. Försök att ge dig en anledning att gå upp tidigare på dagen genom att anmäla sig till de tidigare kurserna istället.
  • Bild med titeln vara ett ungt vuxen steg 14
    7. Överväg att få ett deltidsjobb. Om du tar en full belastning av kurser kan det inte vara mycket genomförbart. Det är dock ett bra sätt att göra byrån av låne skuld och låna pengar från dina föräldrar enklare. Det bygger också ditt CV med verklig arbetslivserfarenhet, även om det inte är relaterat till den karriär du tänker. Slutligen lär ett jobb dig viktiga interpersonella och tidshanteringsförmåga som du behöver för resten av ditt liv.
  • Del 3 av 4:
    Utveckla ekonomiskt ansvar
    1. Bild med titeln vara ett ungt vuxen steg 15
    1. Skaffa ett jobb. Om du inte går till college omedelbart måste du börja bygga din personliga rikedom. Det är en bra idé att gå vidare och få ett deltidsjobb, även om du söker efter något du skulle njuta av mer. Det är lätt för jobbsökningar att dra på mycket längre än du tänker, och du kan alltid avsluta ett litet deltidsjobb.
    • Att få jobb som restaurangserver är ganska lätt, och snabb omsättning förväntas i den industrin.
    • Andra servicebranschjobb som kassering är lätta att få och relativt smärtfria att sluta.
    • Vem vet, det här lilla jobbet kan öppna en ny värld för dig som du vill arbeta i.
  • Bild med titeln vara ett ungt vuxen steg 16
    2. Var tacksam för det arbete du har. I internetåldern gör maskiner mycket av vårt arbete för oss, vilket begränsar antalet tillgängliga jobb. Du får bara ha ett galet jobb just nu, och tror att du förtjänar mycket mer. Du förtjänar förmodligen mer, men titta på den här perioden som att sätta i din tid. Det bästa sättet att bli befordrad eller imponera på dina chefer är att sätta i en hård dags arbete för din egen skull om ingen annans är.
  • Titta på deltidsjobbet för vad det är - ett sätt att betala räkningarna och spara lite pengar medan du räknar ut vad du vill göra med nästa del av ditt liv.
  • Prova att leva dag-till-dag om du hatar ditt jobb. Om det var en vacker dag och en kund gav dig positiv feedback, sätta idag i "WIN-kolumnen.`
  • Att vara tacksam betyder inte att du ska acceptera ditt oändliga jobb på obestämd tid. Titta runt för öppningar på natten, och ansöka om jobb du tror att du inte kommer att få. Om du inte ansöker om dessa jobb, får du aldrig möjlighet att få tur med ett jobbbjudande från ditt drömföretag.
  • Bild med titeln vara ett ungt vuxen steg 17
    3
    Börja spara pengar. Att sätta en del av din lönecheck i ditt sparkonto kommer att vara användbart på vägen när du vill ha ett hus eller en bil. Det bästa sättet att spara pengar är att hålla reda på alla dina intäkter och utgifter. Ge dig själv en veckobudget för mat och utflykter, och hålla fast vid det. Du kan även specificera resor för att se familj och vänner om du vet hur mycket du spenderar på gas och mat.
  • Om din lönecheck inte automatiskt subtraherar inkomstskatt, ta bort lite pengar varje månad för detta. Du bör spara någonstans mellan 20% och 30%, beroende på din skattesats.
  • Bild med titeln vara en ung vuxen steg 18
    4. Överväg att få ett kreditkort. Om du är relativt stabil är det här ett bra sätt att bygga bra kredit. Det är dock också ett ansvar om du är en student eller inte gör tillräckligt med pengar för att lägga till en extra faktura varje månad. När allt bygger du kredit bara genom att betala dina andra räkningar, som hyra och din bilbetalning. Eftersom bara hälften av personer under 25 år i många områden får kreditkort, oavsett om du borde bero på din situation eller inte. Gör några budgetar och fråga dina föräldrar och mentorer vad de tycker.
  • Bild med titeln vara ett ungt vuxen steg 19
    5. Begränsa hur ofta du går ut. Att komma ut ur ditt föräldrars hus betyder att du har mindre övervakning och bara självpålagda utegångsförbud. Det är lätt att börja gå ut 4 nätter i veckan, eller mer. Men det kommer sannolikt att bli dyrt och få i vägen för att utföra bra i ditt jobb. Vidare kan utveckla tidigt alkoholberoende fastställa scenen för missbruk senare i livet. Försök att inte gå ut mer än en eller två gånger i veckan.
  • Bild med titeln vara ett ungt vuxen steg 20
    6. Börja köpa mer matvaror. Du var noga med att ha gratis matvaror hos dina föräldrars hus och gå ut för att äta annars. Detta är ett dyrt och allmänt ohälsosamt sätt att leva. Tvinga dig att köpa matvaror och planera att laga dem hemma för att spara pengar.
  • Köp färska frukter och grönsaker. Starta vuxenliv med en hälsosam kost är viktigt för att bilda goda vanor och ett bra förhållande med mat.
  • Bild med titeln vara ett ungt vuxen steg 21
    7. Gör kaffe hemma. Det här är mer av en metafor för att göra mat eller göra aktiviteter hemma som är mycket dyrare någon annanstans. Du kan till exempel hämta ett deluxe kaffe på väg till jobbet en dag. Men kaffe av pundet är mycket billigare, och kan göras för att smaka bättre.
  • Så långt som aktiviteter går, överväga att se filmer hemma i stället för att gå till biografen varje gång, till exempel. Ju mer du begår att utflykter, desto mer tid och pengar kommer du att förlora.
  • Del 4 av 4:
    Bli en förebild
    1. Bild med titeln vara en ung vuxen steg 22
    1. Lär dig att vara mer självförsörjande. För många unga vuxna kan inte utföra grundläggande hushållsuppgifter. Att fixa toaletten och kontrollera oljan i din bil är grundläggande uppgifter du borde veta hur man gör. Den här kan-attityden kommer att överföras till din arbetsplats. Du kommer att upptäcka att dina handledare blir mycket mer imponerade av någon som vet hur man gör slumpmässiga små saker som hjälper kontoret från dag till dag.
    • Detta kan innebära att man fixar en squeaky stol eller identifiera ett allvarligt problem med företagets lastbils hydrauliska system.
    • Att vara praktiskt hemma hjälper dig också att undvika onödiga reparationskostnader.
  • Bild med titeln vara ett ungt vuxen steg 23
    2
    Ta ansvar För dina handlingar. Du har inte skydd av människor som behandlar dig som ett barn längre. Du måste fatta beslut noggrant och av god anledning. Efteråt acceptera konsekvenserna om de är positiva eller negativa. Ber om ursäkt om du gjorde ett misstag, men fokusera på att inte göra det misstag igen. Äldre vuxna kommer att respektera dig för detta.
  • Bild med titeln vara ett ungt vuxen steg 24
    3. Lär dig om "status quo."Du kanske inte håller med hur något är gjort, men fråga dina föräldrar eller mentorer varför det är det sätt det är. Du behöver inte alltid blinda acceptera världen som det är. Men det här är en "plocka din strider" situation. Återuppfinna hjulet varje gång du går ut genom dörren gör det omöjligt för dig att faktiskt leva ditt liv.
  • Till exempel kanske du inte gillar att betala lokala skatter. Detta är dock en viktig del av att upprätthålla grundläggande tjänster och infrastruktur. Bli involverad i kommunerna för att lära sig mer om varför lagar och förordningar är det sätt de är.
  • Du kanske inte gillar att du förväntas gifta dig och ha barn, särskilt i mer konservativa och familjeorienterade samhällen (tänk småstad och förorts amerika). Prata med dina föräldrar om hur och varför de så småningom kom till villkor med att ha barn.
  • Bild med titeln vara ett ungt vuxen steg 25
    4. Var aktiv i din gemenskap. En del av att vara en vuxen formar en bättre framtid. Detta innebär samhällstjänst och vårdande om utbildning. Volontär på din lokala skola eller gemenskapscenter, eller hitta ett sätt att vara en förebild för en yngre tonåring eller barn.
  • Bild med titeln vara en ung vuxen steg 26
    5. Dela vad du är bra på. Dina hobbyer från barndomen kommer sannolikt inte att bli din karriär, men det betyder inte att du behöver sluta göra dem. Om du är bra i en hobby, är det ett bra sätt att dela det med samhället. Hitta sätt att visa världen dina talanger.
  • Till exempel, om du var i orkester som växte upp, audition för gemenskapens orkestrar som vuxen.
  • Eller, om du var i Boy Scouts, volontär som en truppledare.
  • Om du är bra på offentligt talande, volontär att ge barnens predikningar i kyrkan, till exempel.
  • Bild med titeln vara en ung vuxen steg 27
    6. Klä som du respekterar dig själv. Bär mer än svettningar varje dag förmedlar ett meddelande till andra och ökar ditt självförtroende. Naturligtvis borde du inte vara obekväm eller klänning i föråldrad klädsel. Det finns emellertid märkbara förmåner att inte vara den laziest byrå i rummet. Bära ett grundläggande par byxor och skor med snören på vardagliga dagar och efterlikna dem runt dig på jobbet.
  • Bild med titeln vara en ung vuxen steg 28
    7. Kom ihåg att skratta. Efter allt detta är det viktigt att komma ihåg att vara en vuxen är inte så allvarlig verksamhet. Hitta hobbyer som gör dig lycklig och spelar! Sport, brädspel, och bara körning är helt acceptabla aktiviteter för vuxna att ha. Kom ihåg att verkligen slå klockan i slutet av arbetsdagen och försök att vara ett barn varje gång i taget.
  • Stäng av tv: n. Passiva aktiviteter som detta stimulerar inte din hjärna, och är inte lika givande som andra sätt att ha kul.
  • Bild med titeln vara en ung vuxen steg 29
    8. Om du inte vet hur du har kul, tänk på hur du gjorde det som ett barn. Att göra lite hantverksprojekt eller spela videospel är inte olagligt nu när du är en vuxen.
  • Tänk på roliga sätt att träna. Eftersom du inte har så mycket tid att ha kul och få motion, kombinerar de två en bra idé. Spela sport i ditt samhälle eller hitta en löpande kompis. Detta kommer att hålla dig från att dubbelboka själv för träning och sociala evenemang också.
  • Engagera med roliga konstformer. Prova att måla, eller komma in i konsthusfilmer. Det är lätt att vända konst till en rolig hobby.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande