Hur man skapar en bra recept artikel på wikihow

En viktig fras som reflekterar wikihows uppdrag är "högsta kvalitet". Oavsett om du vill dela en recept Att du kom över internet, skapade dig själv, eller vill dela ett familjerecept, du behöver läsaren för att förstå det för att göra en framgångsrik maträtt.

Steg

Bild med titeln how_to_create_a_good_recipe_article_on_wikihow_step_1.jpg
Bild med titeln how_to_create_a_good_recipe_article_on_wikihow_step_1.jpg
1. Tänk på en specifik titel. Undvik att använda "Bra", "utsökt", eller någon personlig beskrivning. Något som är tilltalande i smak till en person kanske inte är till en annan. Beskriv maten eller drycken i sin egen mening, till exempel, "fuktig", "kryddad", eller "blandad".
  • Bild med titeln how_to_create_a_good_recipe_article_on_wikihow_step_2.jpg
    Bild med titeln how_to_create_a_good_recipe_article_on_wikihow_step_2.jpg
    2. Skapa en introduktion som kommer att dra läsaren i. Föreställ dig själv skriva en bok. Fråga dig själv varför du skriver en recept artikel. Sammanfatta dessa tankar i en kort två till fyra mening.
  • 3. Lista hur mycket receptet ger två linjer under introduktionen. Det är bäst att använda kursiv. Ett bra format för detta är "Utbyte: XYZ" eller "Serverar: XYZ".
  • Bild med titeln how_to_create_a_good_recipe_article_on_wikihow_step_4.jpg
    4. Lista alla ingredienser och mätningar. Ingredienser är de ätbara föremålen i ett recept, såsom mjöl, mjölk eller kakao. Ge alltid mätningar för varje ingrediens. Eftersom WikiHow är internationell är det också alltid bäst att inkludera dig.S., Imperial (brittiska) och metriska mätningar. En bra ingredienslista inkluderar "____ koppar eller ____ gram mjöl", Medan ett förvirrande recept skulle säga "Morötter". Hur mycket eller många morötter? En kopp? 4 morötter?
  • Bild med titeln how_to_create_a_good_recipe_article_on_wikihow_step_5.jpg
    Bild med titeln how_to_create_a_good_recipe_article_on_wikihow_step_5.jpg
    5. Bryt ditt recept i steg med hjälp av Writer`s Guide. Använda verb för att berätta för läsaren hur man gör maten eller drycken, var tydlig och grundlig i varje steg. Om du använder en matlagningsenhet, t.ex. en ugn eller spis, inkludera alltid temperaturer och tillagningstider. Torkar ut torkat kött behöver i genomsnitt sex till åtta timmar i en långsam ugn, medan du grillar en tortilla behöver några sekunder.
  • Bild med titeln how_to_create_a_good_recipe_article_on_wikihow_step_6.jpg
    Bild med titeln how_to_create_a_good_recipe_article_on_wikihow_step_6.jpg
    6. Lämna ytterligare tips och varningar. Fråga dig själv om det finns olika smaker som choklad eller banan som kan ersättas. Kan alkoholhalten också vara alkoholfri? Finns det ett sätt att göra brödet om en person inte har en brödtillverkare? Kan en person frysa och lagra maten för en senare användning? Är det här receptet barnvänligt men kräver fortfarande vuxenövervakning? Eventuella allergiska livsmedel eller ingredienser i detta recept?
  • Bild med titeln how_to_create_a_good_recipe_article_on_wikihow_step_7.jpg
    7. Lista de saker som en person behöver. De "Saker du behöver" Avsnittet ger läsaren en lista över icke-ätbara föremål i ett recept. Exempel är rullpinnar, vegetabiliska peelers, cookie cutters, cocktail shakers och knivar.
  • Bild med titeln Skärm Skott 2020 08 11 vid 4.20.30 pm.jpg
    8. Matcha ingredienserna till olika delar av artikeln. Om du har flera metoder eller olika delar till ett recept, kontrollera att formuleringen i ingrediensens rubrik ingår i motsvarande avsnitt.
  • Om du till exempel har en del som handlar om att förbereda fyllningen, kan du få en rubrik för Fyllning i avsnittet ingredienser, och sedan en del av receptet som kan ha Förbereda påfyllningen Som titeln. Detta gör det möjligt för läsaren att klicka på rubriken i ingredienserna och det tar dem direkt till den korrekta delen av receptet.
  • Bild med titeln how_to_create_a_good_recipe_article_on_wikihow_step_8.jpg
    9
    Källa ditt recept. Detta är mycket viktigt att göra om receptet inte är från dig. Ge länkar tillbaka till antingen den ursprungliga skaparen av receptet eller webbplatsen. Du kan också källa andra platser som du använde information från.
  • Tips

    Förklara i tydlig detalj kommer att få läsaren att förstå och följa bättre. Om du gör receptet, var kreativ och ta bilder.

    Varningar

    I länder som Förenade kungariket är de kejserliga enheterna för volymen annorlunda än de i USA. Men mass som ounce och pund är desamma. En brittisk gallon är 4.54609188 liter (1.2 US Gal), medan en amerikansk gallon är 3.78541178 liter (1.0 US Gal). Den gallon som används i USA är 83% av det i Förenade kungariket.
  • Till exempel mäter Förenade kungariket inte volymen, men i vikt istället. Ett brittiskt recept kan ringa till 10oz (284g) mjöl eller 17.6oz (500g) mjöl. Storbritannien använder antingen kejserlig eller metrisk Detta gäller även för resten av världen - där metriska enheter används - medan i Nordamerika, mäts allt i volym, med hjälp av kejserliga eller metriska enheter.
  • Observera att för de flesta länder används det metriska systemet. I Amerika används det kejserliga systemet (med amerikanska värderade gallon etc), medan i Storbritannien används det kejserliga systemet (med brittiska värderade gallon etc), men där borta används metriska enheter alltmer (av TV-kockar som Jamie Oliver).
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande