Hur man ändrar titeln på en wikipedia-artikel

Är du frustrerad av en riktigt dåligt med titeln Wikipedia artikel? Om det finns en dåligt formulerad titel som du vet behöver ändras, följ stegen i den här artikeln och du kommer att vara på väg att göra artikeln en bättre namngiven artikel.

Steg

  1. Bild med titeln Ändra titeln till en Wikipedia artikel Steg 1.jpg
1. Besök och logga in på ditt Wikipedia-konto från Wikipedia sida i din webbläsare. Till skillnad från s nya artikel Booster rättigheter att kunna byta titlar, på Wikipedia, så länge som användaren har ett registrerat konto som är minst fyra dagar gamla och har minst tio ändringar, kan du ändra titeln på en artikel. Du måste ange ditt användarnamn och lösenord till ditt Wikipedia-konto och klicka på "Logga in" knapp.
  • Om du inte har skapat ett konto där redan skapar du ett Wikipedia-konto.(Besök Engelska Wikipedia sida för detaljer.) Medan registreringsprocessen liknar anmälningsprocessen för WikiHow, kan ditt användarnamn för WikiHow inte överföras till Wikipedia.
  • 2. Öppna diskussionssidan i artikeln som du vill ändra titeln till.På alla wiki kallas det rätta ordet för denna förändring en "Flytta. Det kan säga att det är en bra idé att ändra titeln, eller det är inte en bra idé. Om det står absolut ingenting kan du vara säker på att du har gjort allt du kan för att du inte saknar några användare som skulle motsätta sig en sådan förändring.
  • Om du är osäker på vad en bättre titel ska vara men vet att den ska ändras, var noga med att skicka ett förslag och anledningen till att du tror att det ska flyttas till artikelns diskussionssida.
  • Bild med titeln Ändra titeln till en Wikipedia Artikel Steg 3.jpg
    3. Öppna artikelns artikelsida i artikeln Du måste ändra titeln på.
  • Bild med titeln Ändra titeln till en Wikipedia Artikel Steg 4.jpg
    4. Klicka på rullgardinsmenyn till höger om "Mer" länk (och kan hittas till vänster om sökrutan) och klicka på "Flytta" Alternativ från rullgardinsmenyn. Om du inte ser en "Mer" Länk upp längst upp till höger (detta kan till och med orsakas om titeln du tänkt på att ändra har en user_rights problem med det), kommer du inte att kunna ändra sin titel.
  • Bild med titeln Ändra titeln till en Wikipedia artikel Steg 5.jpg
    5. Skriv den angivna data i lämpliga rutor. Du måste skriva ett nytt namn i "Till ny titel" rutan, såväl som varför du bestämde dig för att ändra sin titel i "Anledning" låda. Oftast bör du inte behöva fitta med "Ny titel" rullgardinsmenyn som gör att du kan byta namnrymd, men den delen av förändringen är ganska sällsynt på Wikipedia.
  • Vilken anledning skriver du in "Anledning" rutan kommer att skilja sig från fall till fall, så ingen titelförändring kommer någonsin att ha samma anledning.
  • Bild med titeln MoveTalkpageButtonwp.jpg
    6. Säkerställa "Flytta tillhörande samtalssida" kryssrutan är markerad. Dessa två typer av sidor måste stanna tillsammans, om inte annat sägs.
  • Fidd inte med "Titta på källsidan och målsidan" Om du inte planerar att titta på artikeln för ytterligare ändringar efter din titelförändring har gått igenom.
  • Bild med titeln Ändra titeln till en Wikipedia artikel Steg 6.jpg
    7. Klicka på den blå och vita "Flytta sida" knapp som ligger under de två-till-tre kryssrutorna på den här sidan.
  • Bild med titeln Ändra titeln till en Wikipedia artikel Steg 7.jpg
    8. Organisera artiklarna på "Vilka länkar här" sida för den gamla artikelns titel på vänster sida av sidan under den "Verktygslåda" flik / nedrullning på vänster sida av skärmen under "verktyg" grupperad lista.Du kommer att presenteras med varje artikel som någonsin flyttats eller omdirigeras till den ursprungliga artikeln, där den här titeln har kopplats och måste ändras.
  • Klicka på länken ovanför listan som titeln är "Visa endast omdirigeringar".Du måste ändra alla dessa till den aktuella artikelns titelnamn.Öppna var och en av de artikel sidor som anges på den resulterande sidan och ändra artikelniteln som anges i torgets fästen (samma koncept som omdirigeringar här på WikiHow) till det nya namnet Du har flyttat den här artikeln till.
  • Tips

    Om du behöver hjälp med ett bra namn för en artikel, läs över anvisningarna om Wikipedia namnkonventioner på deras webbplats här. Om du fortfarande är fast med att komma upp med ett bra namn, öppna WP: RM Länk, bläddra till listan med begärda artiklar och skriv artikeln och ge detaljer med varför du inte flyttar (retitling) det, men ger så mycket faktiska skäl som möjligt att förklara scenariot.
  • För andra artiklar som begär en rubrikändring, kan du hitta "begärda rörelser" sida här.
  • Om du behöver administratörshjälp i en enkel sido-flyttningssituation som är blockerad av historien på målet för flytten, är det enklaste sättet att märka sidor som behöver raderas för att göra plats för flytten (målet) med {dB- flytta}.
  • Även om du inte behöver titta igenom flytten loggar av de flesta artiklar "flytta sidor, om du ser misstänkta drag som äger rum (flyttar som aldrig borde ha försökt), fråga användaren varför de utförde flytten, kontakta sedan Wikipedia via deras IRC-chattrum för att få dem att hjälpa dig för att rätta till situationen.
  • Var artig och undvik att låta lite flammad, om du tänker ändra ett artikelnamn. Lämna ett meddelande på den ursprungliga författarens talk sida, och på diskussionssidan. Om en artikel har publicerats i månader och hade många redaktörer att arbeta på det, är det troligt att din artikel flyttas som kommer att avvisas eller återställas. I många fall är namngivning av en artikel inte en fråga om dina smakpreferenser, utan att följa Wikipedia-konventioner, riktlinjer och regler.
  • Om du är en administratör eller en MOVER, kan du undertrycka skapandet av omdirigeringen genom att avmarkera lådan märkt "Lämna en omdirigering bakom".
  • Varningar

    Om du inte skapade artikeln och gjorde ett misstag i namngivningen, ändra inte någon wikipedia artikeltitel om du inte förstår namnkonventionerna och kapitaliseringsreglerna. Ta det för givet att den person som ursprungligen skrev artikeln troligen kom med det bästa namnet för artikeln (om artikeln är väl etablerad under flera år).
  • Wikipedia tillåter dig inte att ändra titeln på en artikel till ett av ett brett utbud av presenterade artiklar som ändras varje dag från Wikipedia-hemsidan.
  • Det är aldrig acceptabelt att flytta en sida utan att läsa artikelns diskussionssida och de anmärkningar som anges på den begärda flyttningssidan (utan att ta någon annan åtgärd: till exempel att göra ytterligare ändringar för att klargöra artikeln ännu längre).Om du inte är säker, hoppa över artikeln, och låt någon annan hantera det.
  • Kopiera inte bara och klistra in artikelns innehåll från den ursprungliga artikeln till en helt ny artikelsida.Om du gör det, bevarar inte ägarens historia som har gjort sig på sidan. Bidragsgivare håller egna upphovsrättsskyddade licenser, och därigenom bryter du sin licens och lag.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande