Så här konfigurerar du microsoft outlook

Outlook är en av de mest populära e-postklienterna i världen, och har en mängd kraftfulla funktioner. För att få ut det mesta av Outlook vill du lägga till dina e-postkonton så att du kan hitta alla dina meddelanden på ett ställe, importera din kalender så att du kan se kommande händelser och lägga till dina kontakter från dina olika Online-kontakter listor.

Steg

Del 1 av 3:
Lägga till ett e-postkonto
  1. Bild med titeln Bygg en bärbar dator Steg 1
1. Förstå skillnaden mellan POP och IMAP-e-posttjänster. Det finns två sätt att e-post kan levereras till din e-postklient: POP (Post Office Protocol) och IMAP (Internet Access Access Protocol). POP är den äldre metoden för överföring av e-postmeddelanden och fungerar genom att ladda ner nya meddelanden till din klient och sedan radera dem från servern. IMAP var utformat så att du kan kontrollera e-post från flera enheter, eftersom meddelanden och organisation synkroniseras mellan alla de klienter du använder.
  • Det finns verkligen ingen praktisk anledning att använda POP om IMAP är tillgängligt. IMAP är stabilare, säkrare och låter dig kontrollera din e-post från din dator, telefon och laptop utan att förlora några meddelanden.
  • De flesta e-posttjänster tillåter dig att använda IMAP, men vissa kan debitera för det. Gmail, Yahoo!, Syn.com (hotmail), AOL, och de flesta tjänsteleverantörer tillåter IMAP.
  • Bild med titeln Hitta inkommande e-postserver Steg 1
    2. Konfigurera din tjänst för IMAP (Gmail). De flesta e-posttjänster tillåter dig att komma åt IMAP-funktionerna utan att göra några ändringar. Det stora undantaget till detta är Gmail, där du måste aktivera IMAP manuellt.
  • Logga in på Gmail-webbplatsen och klicka på växeln. Välj "Inställningar "och klicka sedan på "Vidarebefordran och pop / IMAP" flik. Välj "Aktivera IMAP" och klicka på "Spara ändringar".
  • Bild med titeln 4372540 3
    3. Open Outlook. När du lägger till en IMAP-e-posttjänst kan du kolla, organisera och hantera din e-post i Outlook och på alla dina andra enheter. Alla ändringar du gör i Outlook återspeglas i dina andra e-postklienter.
  • Bild med titeln 4372540 4
    4. Klicka på "Fil" flik. I "Info" avsnitt, klicka på "+ Lägg till konto" knapp.
  • Bild med titeln 4372540 5
    5. Välj "Manuell installation eller ytterligare servertyper". Detta gör att du kan ange något e-postkonto.
  • Obs! Om du använder Gmail eller Hotmail (Outlook.com), du kan ange din e-postadress och lösenord i "Email konto" Avsnitt i fönstret Lägg till nytt konto och hoppa över resten av det här avsnittet. Utsikter tar hand om resten av konfigurationen för dig. Du kan också manuellt ställa in dem om du föredrar genom att läsa på.
  • Bild med titeln 4372540 6
    6. Välj "Pop eller imap". Detta gör det möjligt för dig att ange ett webbaserat e-postkonto.
  • Bild med titeln 4372540 7
    7. Ange din e-postkontoinformation. Ange ditt namn såväl som din e-postadress i den övre delen. Lämna serverns information tomt för nu (se nästa steg). I avsnittet Inloggningsinformation anger du ditt användarnamn för konto (vanligtvis detsamma som din e-postadress) samt lösenordet du använder för att komma åt kontot.
  • Bild med titeln 4372540 8
    8. Ange din e-postserverinformation. I avsnittet Serverinformation, skriv in informationen för din posttjänst. Välj "IMap" Från rullgardinsmenyn Kontotyp. Nedan finns information för några av de mer populära mailtjänsterna:
    Service Inkommande mail-server  Utgående mail Server
    Gmail

    iMap.gmail.com

    smtp.gmail.com

    Yahoo!

    iMap.post.yahoo.com

    smtp.post.yahoo.com

    Hotmail

    iMap-post.syn.com

    SMTP-post.syn.com

    Aol

    iMap.aol.com

    smtp.aol.com

    Comcast

    iMap.comcast.netto

    smtp.comcast.netto

     Tidsvarn 

    post.twc.com

    post.twc.com

    AT & T

    iMap.post.till.netto

    smtp.post.till.netto

  • Bild med titeln 4372540 9
    9. Klicka på .Fler inställningar... knapp. Klicka på fliken Utgående server.
  • Bild med titeln 4372540 10
    10. Kontrollera "Min utgående server (SMTP) kräver autentisering". Välj "Använd samma inställningar som min inkommande e-postserver". Den här inställningen är densamma för nästan alla e-posttjänster.
  • Bild med titeln 4372540 11
    11. Klicka på .Avancerad flik. Dessa inställningar är vanligtvis korrekta, men du vill verifiera dem med tabellen nedan:
    Service Inkommande server / 
    Kryptering
     Utgående server / 
    Kryptering
    Gmail

    993 / SSL

    587 / TLS

    Yahoo!

    993 / SSL

    465 / SSL

    Hotmail

    993 / SSL

    587 / TLS

    Aol

    993 / SSL

    587 / SSL

    Comcast

    993 / SSL

    587 / TLS

     Tidsvarn

    143 / SSL

    587 / SSL

    AT & T

    993 / SSL

    465 / SSL

  • Bild med titeln 4372540 12
    12. Klick .Nästa > Efter att ha angett alla dina kontoinställningar. Outlook börjar att testa dina inställningar för att säkerställa att den kan ansluta till servern för att skicka och ta emot meddelanden.
  • Bild med titeln 4372540 13
    13. Vänta tills dina meddelanden synkroniseras. När du har anslutit ditt e-postkonto börjar dina meddelanden och mappar synkronisera med Outlook. Beroende på hur många meddelanden du har, kan det ta några ögonblick. Du kan övervaka processen från statusfältet längst ner i fönstret.
  • Outlook måste bara göra en stor synkronisering första gången du ansluter ditt konto. Därefter synkroniserar det bara några ändringar som gjorts av någon av dina e-postklienter.
  • Bild med titeln 4372540 14
    14. Bläddra igenom dina meddelanden. På vänster sida av fönstret ser du ditt e-postkonto med de tillhörande mapparna som anges nedan. Du kan bläddra igenom dessa mappar för att se alla dina meddelanden. Eventuella organisatoriska förändringar du gör i Outlook återspeglas i webbversionen av ditt e-postkonto och vice versa.
  • Felsökning

    1. Bild med titeln 4372540 15
      1. Jag kan inte skicka e-postmeddelanden, men jag kan ta emot dem. Om du kan ta emot meddelanden bra, men Outlook ger dig ett fel när du skickar, du vill dubbelkontrollera dina utgående serverinställningar.
    2. Klicka på fliken Fil och välj "Info". Klick "Kontoinställningar" → "Kontoinställningar", och dubbelklicka på det konto du vill göra justeringar till.
    3. Dubbelkontroll att din utgående e-postserver är korrekt inställd. I "Fler inställningar" fönster, kolla upp alternativa portar för att försöka för den utgående servern. Se också till det "Min utgående server kräver autentisering" är markerad i fliken Utgående server.
    4. Bild med titeln 4372540 16
      2. Jag kan inte ta emot e-postmeddelanden, men jag kan skicka dem. Om du kan skicka e-postmeddelanden, men du har svårt att hämta nya, du vill dubbelkontrollera dina inkommande serverinställningar.
    5. Klicka på fliken Fil och välj "Info". Klick "Kontoinställningar" → "Kontoinställningar", och dubbelklicka på det konto du vill göra justeringar till.
    6. Se till att du har rätt IMAP-adress för din inkommande e-postserver. I "Fler inställningar" Fönster, se till att din inkommande serverport är inställd på 993 / SSL, om inte annat anges av e-posttjänsten.
    7. Bild med titeln 4372540 17
      3. Jag kan inte skicka eller ta emot e-postmeddelanden. Om du får autentiseringsfel och inte kan skicka eller ta emot meddelanden, hanterar du ett dåligt lösenord.
    8. Klicka på fliken Fil och välj "Info". Klick "Kontoinställningar" → "Kontoinställningar", och dubbelklicka på det konto du vill göra justeringar till.
    9. Skriv in ditt lösenord i lösenordsfältet. Kontrollera om din posttjänst kräver inloggning med hjälp av säker lösenordsautentisering (de flesta webbposttjänster kräver inte detta).
    10. Om du använder tvåfaktorsautentisering måste du kista och använda ett app-specifikt lösenord för Outlook. Klicka här för instruktioner för Googles tvåfaktorsautentisering.
    Del 2 av 3:
    Synkronisera kalendrar
    1. Bild med titeln 4372540 18
    1. Förstå vad som händer när du importerar en kalender. Outlook kan inte synkronisera båda vägarna med kalendertjänster, förutom Outlook.com (hotmail). Istället kan du ställa in Outlook för att prenumerera på din kalender, och det uppdateras automatiskt när du gör ändringar i din webbkalender. Ändringar som gjorts i din Outlook-kalender, kommer dock inte att synkroniseras till din webbkalender.
    • Att synkronisera en Outlook.COM-konto, inklusive kalendern, klicka på fliken Fil och klicka sedan på "Lägg till konto" knapp. Ange din Outlook.COM-kontoinformation och följ anvisningarna för att synkronisera dina konton.
  • Bild med titeln 4372540 19
    2. Hitta icaladressen för din kalender. ICAL-adressen är en länk till din webbkalender som gör det möjligt för Outlook att vara uppdaterad. Processen för att hitta iCal-adressen beror på kalendertjänsten:
  • Google Calendar - Logga in på din Google-kalender. Håll över den kalender du vill dela med Outlook och klicka på menyknappen som visas. Välj "Kalenderinställningar" och klicka sedan på iCal-knappen bredvid "Privat adress". Kopiera adressen som visas.
  • Yahoo! Kalender - Logga in på din Yahoo! Kalender. Håll över den kalender du vill dela med Outlook och klicka på menyknappen som visas. Välj "Dela med sig..." och kolla sedan "Generera länkar" låda. Kopiera adressen i "Att importera till en kalenderapp (ICS)" låda.
  • Facebook - Logga in på ditt Facebook-konto. Klicka på "evenemang" Alternativ i vänstra menyn. Högerklicka på "uppkommande händelser" länk och välj "Kopiera". Den här länken är i den lilla lådan under den "Händelser som händer den här veckan" rutan, som finns på höger sida av sidan.
  • iCloud - För att lägga till din iCloud-kalender till Outlook måste du Installera iCloud-kontrollpanelen.
  • Bild med titeln 4372540 20
    3. Öppna Outlook och välj kalenderavsnittet.
  • Outlook 2013 - Du kan välja kalender från raden med knapparna längst ner i fönstret.
  • Outlook 2010, 2007 och 2003 - Du kan välja kalender från listan med knappar i nedre vänstra hörnet av fönstret.
  • Bild med titeln 4372540 21
    4. Klicka på "Mapp" fliken och klicka sedan på "Öppen kalender".
  • Bild med titeln 4372540 22
    5. Välj "Från internet..." och klistra in i ICS-adressen. Klicka på Ja när du uppmanas att lägga till Internet-kalendern.
  • Du kan klicka på Avancerat... För att lägga till en beskrivning eller byt namn på kalendern.
  • Bild med titeln 4372540 23
    6. Bläddra i din kalender. Din nya kalender öppnas, så att du kan se dig internetkalenderens händelser. Eventuella ändringar i Outlook kommer inte att synkroniseras till din Internetkalender.
  • Felsökning

    1. 1. Min kalender bor inte synkroniserad med min iPhone. Detta är ett ganska vanligt problem när det är anslutet till en Exchange-server, och kräver ett specialverktyg för att fixa på din dator. Det händer när filer blir skadade under synkroniseringsprocessen.
    2. Ladda ner Calcheck-programmet från Microsoft här.
    3. Unzip programmet och dra Calcheck.exe till ett bra läge på din dator.
    4. Håll ⇧ Shift-tangenten och högerklicka i den mapp som innehåller Calcheck.exe. Välj "Öppna kommandofönster här".
    5. Typ calcheck.exe-f och tryck på ↵ ENTER för att köra programmet och försöka fixa eventuella skadade filer.
    Del 3 av 3:
    Importera kontakter
    1. Bild med titeln 4372540 24
    1. Förstå vad som händer när du importerar kontakter från en annan tjänst. Outlook kan inte synkronisera fram och tillbaka mellan din online-kontaktlista och listan Outlook Kontakter. När du importerar en kontaktfil, vistas eventuella ändringar i Outlook i Outlook. Om du vill trycka de ändringar du har gjort i Outlook Tillbaka till din online kalenderlista måste du exportera dina Outlook-kontakter.
    • Undantaget till detta är en Outlook.com-konto, som kan synkronisera med Outlook helt. Att synkronisera en Outlook.COM-konto, inklusive kontakterna, klicka på fliken Fil och klicka sedan på "Lägg till konto" knapp. Ange din Outlook.COM-kontoinformation och följ anvisningarna för att synkronisera dina konton.
  • Bild med titeln 4372540 25
    2. Exportera kontakterna från din andra tjänst. Du måste ladda ner eller spara din kontaktlista som en fil som Outlook kan läsa och importera. Processen varierar beroende på din kontakttjänst.
  • Google Kontakter - Logga in på Gmail-webbplatsen. Klicka på "Gmail" Meny och byt till "Kontakter". Klicka på "Mer" knapp och välj "Exportera...". Välj vilka grupper du vill exportera. Som standard exporteras alla kontakter. Välj "Outlook CSV" som formatet. Spara filen till din dator.
  • Yahoo! Kontakter - Logga in på Yahoo! Postwebbplats. Klicka på knappen Kontakter ovanför din mappslista. Klicka på "... Insatser" Knapp över din lista med kontakter. Klick "Exportera" och se till att Microsoft Outlook är vald. Klick "Export nu" För att ladda ner filen till din dator.
  • iCloud-kontakter - Logga in på iCloud-webbplatsen och välj "Kontakter". Välj alla kontakter du vill exportera. Du kan hålla ner ⇧ SHIFT för att välja flera kontakter en gång. Klicka på ikonen Gear och välj "Export vCard.." För att ladda ner kontaktfilen till din dator.
  • Bild med titeln 4372540 26
    3. Öppna Outlook och välj People-sektionen.
  • Outlook 2013 - Du kan välja personer från raden med knappar längst ner i fönstret.
  • Outlook 2010, 2007 och 2003 - Du kan välja personer från listan med knappar i nedre vänstra hörnet av fönstret.
  • Bild med titeln 4372540 27
    4. Klicka på "Fil" flik och välj "Öppna och export".
  • Bild med titeln 4372540 28
    5. Välj "Import Export" och välj sedan "Importera från ett annat program eller fil".
  • Om du importerar iCloud-kontakter, välj "Importera en vCard-fil".
  • Bild med titeln 4372540 29
    6. Välj "Komma separerade värden (Windows)". Bläddra efter filen som du hämtade från din online-kontaktlista.
  • Bild med titeln 4372540 30
    7. Bestäm hur du vill hantera dubbletter. Om du redan har kontakter i Outlook kan du ha duplikat när du importerar din kontaktlista. Du kan välja att ersätta dubbletter med Internet-kontaktinformationen (bästa det är den mer aktuella källan), skapa dubbletter som du sedan kan kombinera eller ta bort senare, eller att inte importera dubbla objekt alls (bäst när Outlook är Mer uppdaterad källa).
  • Bild med titeln 4372540 31
    8. Bläddra i dina kontakter. Dina kontakter kommer nu att listas i People-delen av Outlook. Du kan snabbt maila dina kontakter eller lägga till dem i grupper. Eventuella ändringar i Outlook återspeglas inte i din online-kontaktlista.
  • Felsökning

    1. 1. Mina Google-kontakter importeras inte ordentligt. Utsikter kan ha svårigheter med stora CSV-filer som innehåller hundratals Google-kontakter. Du kan snabbt synkronisera dina kontakter med Outlook.com (förutsatt att du har Outlook kopplad till din Outlook.com-konto).
    2. Besök människor.leva.com och logga in med din Outlook.com-konto.
    3. Klicka på "Google Kontakter" knapp.
    4. Klick "Ansluta" och logga in med ditt Google-konto.
    5. Välj "Tillåta åtkomst" och dina kontakter kommer att importeras till din Outlook.com-konto, som om det är kopplat till Outlook kommer att lägga till dem i dina Outlook-kontakter.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande