Så här ändrar du en e-postadress

Ändra e-postadresser kan vara en frustrerande upplevelse. Eftersom de flesta e-posttjänster inte tillåter dig att ändra din e-postadress måste du skapa ett helt nytt konto och sedan migrera din information över. Genom att ställa in korrekt vidarebefordran och informera personer om förändringen kan du göra processen mycket lättare på din sanity. Efter att ha tagit på, behåll ditt gamla konto aktivt för ett tag för att du får alla viktiga meddelanden och inte bli låst ur alla online-konton.

Steg

Del 1 av 3:
Skapa en ny adress
  1. Bild med titeln Ändra en e-postadress Steg 1
1. Skapa en ny adress att ändra. De flesta e-posttjänster tillåter dig inte att ändra din befintliga e-postadress. För att ändra din e-postadress måste du skapa ett nytt konto. Du kan använda samma e-posttjänst du har använt, eller du kan ta tillfället i akt att byta till en tjänst som bättre uppfyller dina behov.
  • Bild med titeln Ändra en e-postadress Steg 2
    2. Besluta om en e-posttjänst. Det finns en mängd gratis e-posttjänster tillgängliga. Några av de mest populära tjänsterna inkluderar Gmail, Outlook (Hotmail), Yahoo!, och zoho. Varje tjänst har olika fördelar och potentiella nackdelar, men alla erbjuder gratis e-postkonton.
  • Gmail-konton ger dig tillgång till Google-enhet och ger 15 GB gratis körlagring för e-post och andra filer. Din Gmail-konto kan också användas för en mängd andra Google-tjänster, till exempel YouTube.
  • Utsikter ger dig tillgång till OneRive, som kommer med 5 GB fri lagring.
  • Yahoo! Mail har 1 tb gratis mail lagring.
  • ZOHO är en annonsfri tjänst som ger 5 GB lagring, samt molndokumentstjänster som Google Drive och OneDrive.
  • Bild med titeln Ändra en e-postadress Steg 3
    3. Registrera dig för ett gratis konto. Processen är lite annorlunda för varje tjänst, men i princip behöver du bara gå till tjänstens hemsida och klicka på "Bli Medlem" eller "Skapa konto" knapp. Därifrån blir du uppmanad att skapa ett kontonamn och ange en viss grundläggande information. Nedan finns några länkar till WikiHow Guides om att skapa konton för de mer populära tjänsterna:
  • Gör ett Google-konto
  • Ställ in en yahoo! Postkonto
  • Skapa ett Hotmail-konto (Syn.com)
  • Bild med titeln Ändra en e-postadress Steg 4
    4. Skapa ett konto som du vill behålla. Om du skapar ett nytt konto eftersom din gamla har ett namn som känns för föråldrat, försök att skapa ett nytt konto som du alltid kan använda. Försök att hålla fast vid ditt namn och undvik att använda ett namn baserat på en kram eller ditt nuvarande intresse, eftersom de sannolikt kommer att förändras under åren.
  • Bild med titeln Ändra en e-postadress Steg 5
    5. Skapa ett starkt lösenord. Ditt lösenord för e-post är vanligtvis ett av dina viktigaste lösenord. Om någon har tillgång till ditt e-postkonto, kommer de troligen att kunna få tillgång till alla konton du har skapat med det. Det innebär att du vill ha ett säkert lösenord som ingen kommer att kunna gissa, och att du inte använder någon annanstans. Försök att inkludera stora och små bokstäver, siffror och symboler.
  • Se Skapa ett säkert lösenord för en detaljerad guide för att göra ett starkt lösenord.
  • Bild med titeln Ändra en e-postadress Steg 6
    6. Ställ in tvåfaktorsautentisering om den är tillgänglig på din nya tjänst. Tvåfaktors autentisering är ett extra lager av säkerhet som hjälper till att förhindra obehöriga användare att få tillgång till ditt konto. När du försöker logga in från en ny dator eller enhet skickas en kod till din mobilenhet som du måste ange för att logga in. Detta förhindrar inkräktare från att logga in om de inte har fysisk tillgång till din telefon. De flesta större e-postleverantörer har en form av tvåfaktorsautentisering som du kan aktivera av säkerhetssektionen i dina kontoinställningar.
  • Ser Ställ in 2 stegsverifiering i Gmail För instruktioner om hur du konfigurerar tvåfaktorsautentisering i Gmail.
  • Bild med titeln Ändra en e-postadress Steg 7
    7. Bli bekant med det nya gränssnittet. När du har skapat ditt konto, kommer du att tas till din nya inkorg. Ta några minuter för att vänja sig på hur gränssnittet är utlagd. De flesta e-posttjänster är mycket lika, med dina mappar eller etiketter listade längs vänster sida av fönstret.
  • Bild med titeln Ändra en e-postadress Steg 8
    8. Logga in på ditt nya konto i din e-postklient (om tillämpligt). Om du använder en e-postklient som Outlook måste du logga in med ditt nya e-postkonto. Ser Ställ in Microsoft Outlook För instruktioner om att lägga till din nya e-postadress till Outlook.
  • Del 2 av 3:
    Övergång till din nya adress
    1. Bild med titeln Ändra en e-postadress Steg 9
    1. Informera dina kontakter som din e-postadress ändras. Skicka ut ett mail från din nya e-postadress som informerar dina viktiga kontakter med din nya adress. Du kan hålla meddelandet kort, till exempel "Hej alla, det här är min nya e-postadress. Vänligen lägg till det i dina kontakter!" Skicka det från din nya adress gör det enkelt för mottagare att uppdatera sina adressböcker.
    • Du kanske vill skicka olika meddelanden till olika grupper av människor. Många e-posttjänster tillåter dig att gruppera kontakter. Skapa några olika grupper, till exempel "Arbete," "Familj," och "Vänner," och skicka sedan meddelandena till grupperna istället för enskilda kontakter.
  • Bild med titeln Ändra en e-postadress Steg 10
    2. Uppdatera dina konton online med din nya e-postadress. Chansen är att du har använt din e-postadress för att skapa en mängd olika konton online genom åren. För att säkerställa att du fortfarande har tillgång till dessa konton när du övergår e-postadresser måste du uppdatera din kontoinformation för var och en. Om du använder en lösenordshanterare som LastPass eller din webbläsarens lösenordshanterare kan du använda listan över lagrade lösenord för att bestämma vilka konton du behöver uppdatera.
  • Börja med de viktigaste kontona först, inklusive din online-bank, verktyg, sociala medier och online-butikskonton. Se till att alla dina andra konton ändras också, inklusive forumkonton och andra mindre viktiga konton.
  • Ser Ändra din e-postadress på Facebook För anvisningar om hur du ändrar din adress i Facebook.
  • Ser Ändra din e-postadress på LinkedIn För instruktioner om hur du ändrar din LinkedIn-e-postadress.
  • Ser Ändra din e-postadress på Yelp För instruktioner om att ändra ditt Yelp-konto-e-post.
  • Se Ändra din e-postadress på WikiHow för instruktioner för att ändra din e-postadress här på WikiHow.
  • Bild med titeln Ändra en e-postadress Steg 11
    3. Kontrollera om din nya posttjänst har en "Importera" eller "Sammanfoga" alternativ. Många e-posttjänster tillåter dig att importera dina gamla e-postkonton, som automatiskt överför dina kontakter och meddelanden. Detta kan spara mycket ansträngning, och du behöver inte oroa dig för meddelanden eller kontakter som glömmas bort.
  • I Gmail klickar du på växeln och väljer "inställningar." Klicka på "Konton och import" fliken och klicka sedan på "Importera post och kontakter." Följ anvisningarna för att ladda ditt gamla konto. När du har lagt till ditt gamla konto kan du till och med skicka e-post från den gamla adressen med Gmail.
  • I Yahoo-post, klicka på växeln och välj "inställningar." Klicka på "Konton" flik på vänster sida av fönstret. Klick "Lägg till en annan brevlåda" och följ sedan anvisningarna för att lägga till ditt gamla konto. Yahoo Mail stöder Gmail, Outlook, AOL och andra Yahoo-konton. När du har lagt till ett konto kan du skicka mail med din nya eller gamla adress.
  • I Outlook.com, klicka på växeln och välj "Anslutna konton." Klicka på "Gmail" knappen för att lägga till ett Gmail-konto, eller "Annan e-post" knappen för att lägga till något annat konto. Om du lägger till ett e-postkonto kan du skicka e-post från antingen din Outlook.com-adress eller din gamla adress.
  • Bild med titeln Ändra en e-postadress Steg 12
    4. Exportera dina kontakter från din gamla e-postadress. För att komma åt dina kontakter från ditt nya e-postkonto kan du behöva exportera dem från ditt gamla konto först. När du exporterar dina kontakter får du en fil som innehåller alla dina kontakter "information. Du kan då importera den här filen i ditt nya konto.
  • Ser Exportera Gmail Kontakter För anvisningar om att exportera dina Gmail-kontakter.
  • Ser Exportera kontakter från Outlook För instruktioner om att exportera dina Outlook-postklientkontakter.
  • Bild med titeln Ändra en e-postadress Steg 13
    5. Importera dina kontakter till ditt nya e-postkonto. När du har exporterat dina kontakter från din gamla tjänst kan du importera dem till din nya tjänst. Processen för detta kommer att variera beroende på vilken e-posttjänst du använder nu. Vissa e-posttjänster, som Gmail och Yahoo, tillåter dig att importera kontakter direkt från en annan webbtjänst utan att behöva exportera dem först.
  • Bild med titeln Ändra en e-postadress Steg 14
    6. Ställ in post vidarebefordran på ditt gamla konto till din nya adress. För att säkerställa att du får alla dina meddelanden, vill du ställa in post vidarebefordran på din gamla e-posttjänst. Detta kommer att se till att alla meddelanden som skickas till din gamla adress fortfarande levereras till dig om du glömde att uppdatera en adress för ett konto eller en kontakt inte fick ditt meddelande om din nya adress.
  • Processen för vidarebefordran av e-post varierar beroende på din tjänst. Generellt hittar du vidarebefordringsinställningarna i inställningsmenyn i din e-posttjänst. Du kan ha flera alternativ, till exempel att hålla kopior av vidarebefordrade meddelanden på det ursprungliga kontot, eller radera dem när de vidarebefordras till ditt nya konto.
  • Ser Framåt gmail För instruktioner om vidarebefordran av post från Gmail.
  • Ser Framåt Yahoo Mail För instruktioner om vidarebefordran av post i Yahoo.
  • Bild med titeln Ändra en e-postadress Steg 15
    7. Lägg till din nya adress i dina mobila enheter. När du har fått din nya adressuppsättning och vidarebefordran konfigurerad för din gamla adress kan du lägga till din nya adress i dina mobila enheter. Detta gör att du kan skicka och ta emot ditt mail på språng. Processen är annorlunda för Android och IOS:
  • Se Skapa ett nytt Gmail-konto på Android för en guide för att lägga till ett nytt Gmail-konto till din Android-enhet.
  • Ser Ställ in e-postkonto på en Android-enhet För anvisningar om att lägga till något annat e-postkonto till din Android-enhet.
  • Ser Ställ in gmail på en iPhone För tips om att få ditt Gmail-konto tillagt till din iPhone, iPad eller iPod touch.
  • Ser Skicka e-post på iPhone För anvisningar om att lägga till något e-postkonto till din iOS-enhet.
  • Del 3 av 3:
    Bli av med din gamla adress
    1. Bild med titeln Ändra en e-postadress Steg 16
    1. Bestäm om du vill radera din gamla adress. Du kanske inte behöver radera din gamla e-postadress. Faktum är att lämna det online med korrekt vidarebefordran, hjälper till att du inte saknar några viktiga e-postmeddelanden under månaderna som följer din switch.
    • Det kan inte finnas någon skada för att hålla en gammal adress, speciellt om det är gratis. Du kan alltid använda din gamla adress för att registrera dig för postlistor och andra mindre viktiga konton, vilket kan hjälpa till att minimera spam på ditt nya konto.
    • Att hålla ditt gamla e-postkonto kan vara mycket användbart om du behöver logga in på ett online-konto som du ställer in med det som du glömde att övergå till ditt nya e-postmeddelande. Om du tar bort ditt gamla konto innan du gör ändringen kan du vara låst utan möjlighet att hantera det.
  • Bild med titeln Ändra en e-postadress Steg 17
    2. Lämna din adress i minst sex månader, även om du planerar att radera den. Du vill se till att du inte saknar några viktiga meddelanden, så lämna ditt gamla konto online i minst sex månader. Webbaserade e-postkonton kommer inte att avaktivera i den här tiden, så du får alla dina vidarebefordrade meddelanden utan att behöva logga in på den gamla adressen.
  • Bild med titeln Ändra en e-postadress Steg 18
    3. Ställ in en automatisk responder på ditt gamla konto. Många e-posttjänster tillåter dig att ställa in en "inte på kontoret" eller "semester" meddelande. Använd detta för att automatiskt informera avsändare som du har en ny e-postadress. Du kanske inte vill göra det om du får mycket spam på ditt gamla konto, eftersom spam-sändarna automatiskt kommer att se din nya adress.
  • Se Använd e-post Autoresponders för information om hur du konfigurerar ett automatiskt svar.
  • Bild med titeln Ändra en e-postadress Steg 19
    4. Ta bort din gamla adress när du är säker på att du inte får viktiga meddelanden om det längre. Om du vill ta bort ditt gamla e-postkonto permanent kan du göra det när du är säker på att allt skickas till din nya adress. Kom ihåg att det kan vara bättre att lämna det gamla kontot aktivt om du behöver få tillgång till ett annat konto med det. Att radera e-postkonton är permanent, och du kommer inte att kunna återaktivera det när det är borta.
  • Ser Ta bort ett Google eller Gmail-konto För information om hur du raderar ditt Gmail-konto.
  • Ser Ta bort Yahoo! Konton För instruktioner om radering av ditt Yahoo-postkonto.
  • Ser Stäng ett Microsoft-konto För detaljer om att radera en hotmail, live eller utsikter.com mail konto.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande