Hur du åtkomst till e-post

E-post är ett av de vanligaste och effektiva kommunikationsmedlen och lär dig att öppna det borde vara det första man borde veta innan du skickar och tar emot mail. Åtkomst till e-postkonton är mycket enkelt och ganska enkelt oavsett vilken typ av applikation eller enhet du använder.

Steg

Metod 1 av 3:
Åtkomst till e-post på webben
  1. Bild med titeln Access Email Steg 1
1. Gå till din e-postleverantör. Öppna en ny flik på din webbläsare och gå till adressen till din e-postleverantör. E-postkonton som är tillgängliga online heter "Webmails."Detta är den vanligaste typen av e-post eftersom det är gratis och nästan alla kan använda den.
  • Populära e-postleverantörer inkluderar Google (Gmail), Yahoo (Yahoo Mail), AOL (AIM) och Microsoft (Outlook).
  • För att ta reda på webbadressen till din webbmail kan du fråga personer du vet som använder samma e-posttjänst, kontakta kundserviceavdelningen för e-postleverantören du använder, eller bara söker efter det.
  • Bild med titeln Access Email Steg 2
    2. Skriv in ditt användarnamn och lösenord. När du har öppnat webbadressen till din e-postleverantör, borde du kunna se en inloggningssida. Ange ditt e-postkontoens referenser (användarnamn och lösenord) på de angivna textfälten.
  • Alla leverantörer använder samma format av inloggningssidor för att komma åt webbmailkonton, så det borde inte vara förvirrande när du byter från ett webbmailkonto till ett annat.
  • Bild med titeln Access Email Steg 3
    3. Klicka på "Logga in" eller "Logga in" för att fortsätta. Du borde nu få tillgång till din e-postadress.
  • Metod 2 av 3:
    Åtkomst till e-post med hjälp av e-postklientprogram
    1. Bild med titeln Access Email Steg 4
    1. Ladda ner en e-postklientprogram. Dessa typer av program låter dig komma åt dina e-postkonton utan att behöva logga in på några webbplatser. Det hämtar också dina meddelanden och kontaktinformation lokalt på din dator så att du kan komma åt den även när du är offline.
    • Vanliga e-postklientprogram inkluderar Microsoft Outlook, Mozilla Thunderbird, Lotus Notes och Apples Mail App.
    • Dessa applikationer levereras normalt med din dator (Mail APP) eller med Office Suite-paketet du använder på din dator (MS Outlook och Mozilla Thunderbird). Å andra sidan, om du inte har några av dessa applikationer än, kan du ladda ner den via Internet och installera den på din dator. Det finns flera webbplatser tillgängliga på nätet där du kan få dessa program.
  • Bild med titeln Access Email Steg 5
    2. Klicka på skrivbordsikonen efter installationen för att öppna den. Under den första lanseringen blir du ombedd att ange din e-postkontoinformation. Dessa uppgifter inkluderar ditt e-post användarnamn och lösenord. Leverera denna information på textfälten som tillhandahålls för att ställa in ditt e-postkonto på klientprogrammet.
  • Du kommer också att bli ombedd att mata in ditt e-postkonto POP3, SMTP och portinställningar. Du kan kontakta din e-postleverantör eller ditt företags IT-personal (om du ställer in ett företags-e-post) för att förvärva dessa specifika inställningar.
  • Bild med titeln Access Email Steg 6
    3. Spara inställningarna. Efter att ha lämnat all nödvändig information, spara de inställningar du har angett för att slutföra och slutföra installationen.
  • Bild med titeln Access Email Steg 7
    4. Vänta på att e-postklienten ska synkronisera. Programmet börjar ladda ner alla dina meddelanden och kontaktinformation från servern och spara den lokalt på din dator. Det kan ta några minuter beroende på hur många meddelanden du har på ditt konto.
  • Efter synkronisering kommer din inkorg att innehålla alla meddelanden du har. Härifrån kan du komma åt ditt e-postkontoens inkorg och skicka och ta emot meddelanden med hjälp av e-postprogramvaran.
  • Metod 3 av 3:
    Åtkomst till e-post på din mobila enhet
    1. Bild med titeln Access Email Steg 8
    1. Öppna enhetens e-postprogram. Gadgets som tabletter och telefoner har redan ett förinstallerat program som du kan använda för att komma åt din e-postadress. Dessa appar liknar mycket hur e-postprogram för stationära datorer fungerar. Tryck bara på den inbyggda e-postappen från enhetens appskärm för att starta den.
  • Bild med titeln Access Email Steg 9
    2. Ställ in ditt e-postkonto för åtkomst med hjälp av enhetens inbyggda brev. Under den första lanseringen blir du ombedd att ange din e-postkontoinformation. Dessa uppgifter inkluderar ditt e-post användarnamn och lösenord. Leverera denna information på textfälten som tillhandahålls för att ställa in ditt e-postkonto på klientprogrammet.
  • Du kommer också att bli ombedd att mata in ditt e-postkonto POP3, SMTP och portinställningar. Du kan kontakta din e-postleverantör eller ditt företags IT-personal (om du ställer in ett företags-e-post) för att förvärva dessa specifika inställningar.
  • Bild med titeln Access Email Steg 10
    3. Spara inställningarna. Efter att ha lämnat all nödvändig information, spara de inställningar du har angett för att slutföra och slutföra installationen.
  • Bild med titeln Access Email Steg 11
    4. Vänta på att e-postklienten ska synkronisera. Programmet börjar hämta alla dina meddelanden och kontaktinformation från servern och spara den lokalt på din mobila enhet. Det kan ta några minuter beroende på hur många meddelanden du har på ditt konto.
  • Efter synkronisering visas din inkorg som innehåller alla meddelanden du har. Härifrån kan du komma åt ditt e-postkontoens inkorg och skicka och ta emot meddelanden med hjälp av din gadgetens inbyggda brev.
  • Tips

    Skydda alltid din e-postkontoinformation. Berätta inte för andra personer vad ditt lösenord är eller dela ditt konto med någon annan.
  • Få alltid din e-post endast på säkra anslutningar, speciellt om du använder ditt konto för mycket personliga ändamål. Avstå från att öppna ditt konto medan du är anslutet till offentligt Wi-Fi-nätverk eller hotspots för att undvika att det är potentiellt att få hackad.
  • Om du får ett stort antal e-postmeddelanden, borde duorganisera dem ordentligt så att det är lätt att hämta ett specifikt meddelande senare.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande