Så här aktiverar du pekplattan på en bärbar dator

ThisWill lär dig hur du aktiverar pekplattan på en Windows-bärbar dator om du är inaktiverad eller det fungerar inte. Du hittar också tips om hur du aktiverar din pekplatta utan en mus och felsökningssteg som du kan ta på en mac-bärbar dator.

Steg

  1. Bild med titeln Aktivera pekplattan på en bärbar dator steg 1
1. Öppna dina fönster inställningar. Du hittar Gear-ikonen när du klickar på ikonen Startmeny.
  • Denna metod fungerar bara om du kan navigera menyer. Om du inte har en extern mus kan du också tangentbordet - tryck på Windows-tangenten, skriv "pekplatta," och tryck på Stiga på, och menyn TouchPad Inställningar öppnas. Du kan hoppa över de följande stegen som använder en mus.
  • Vissa bärbara datorer har en snabbtangent som aktiverar / inaktiverar pekplattan, så kolla din bärbara handbok för att se om den har en Fn + F1-12 snabbtangent som gör det möjligt för det istället för att gå igenom inställningarna > TouchPad-menyn.
  • Bild med titeln Aktivera pekplattan på en bärbar dator Steg 2
    2. Klick Anordningar. Detta är vanligtvis i den andra kolumnen bredvid en ikon för ett tangentbord och högtalare.
  • Bild med titeln Aktivera pekplattan på en bärbar dator Steg 3
    3. Klick Pekplatta. Du ser det här i menyn på vänster sida av fönstret bredvid en ikon på en pekplatta.
  • Bild med titeln Aktivera pekplattan på en bärbar dator steg 4
    4. Klicka på knappen för att aktivera den
    Bild med titeln Windows10Switchon.jpg
    under "Pekplatta." Du kan också ändra de andra inställningarna för din pekplatta här, inklusive markörens hastighet.
  • Om du inte använder en mus kan du trycka på Flik tangent tills TouchPad-växeln är markerad (vanligtvis 3 gånger), tryck sedan på Plats Nyckeln för att slå på den.
  • Tips

    Om du upplever problem med en Mac-styrplatta kan du kontrollera om det finns programuppdateringar tillgängliga för din styrplatta. Klicka på Apple logo > programuppdatering > TrackPad Firmware Update (om tillämpligt) > Installera
  • Kontrollera efter ett svullet batteri i din Mac genom att vrida din MacBook av och vända den över. Ett svullet batteri kan trycka på styrplattan och orsaka att det inte fungerar korrekt.
  • Om din pekplatta på din Windows-bärbara dator är aktiverad, men du har fortfarande problem, se till att dina förare är aktuella i Enhetshanteraren > Möss och andra enheter. Om föraren inte fungerar eller uppdateras inte löser ditt problem kan du använda den generiska Windows-drivrutinen. Högerklicka på din TouchPad-drivrutin i Enhetshanteraren, välj Uppdatera drivrutinsprogram > Bläddra i min dator > Låt mig välja > HID-kompatibel mus > Nästa.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande