Så här rengör du ett macbook pro-tangentbord

Om tangentbordet på din MacBook Pro är täckt av fläckar och fläckar, undrar du förmodligen hur exakt att rengöra den (det finns så många nooks och crannies!). Rengöra datorns tangentbord är inte svårt, men du vill definitivt se till att du gör det korrekt så att du inte orsakar någon skada. Den här artikeln kommer att gå igenom vad du ska göra steg för steg så att ditt tangentbord ser spick-and-span igen.

Steg

Metod 1 av 2:
Bli av med damm och skräp
  1. Bild med titeln Clean a MacBook Pro-tangentbord Steg 1
1. Stäng av din MacBook Pro och koppla ur din bärbara dator från sin strömkälla. Du kommer att trycka på mycket nycklar när du rengör ditt tangentbord - Slå av datorn kommer att se till att du inte bryter eller förstör något på skrivbordet. Unplugging din bärbara dator kommer att se till att du inte skadar dig själv.
  • Du kanske vill undvika att du vrider din bärbara dator, men glöm inte det här steget. Du vill ha friheten att trycka ner på alla nycklar utan att oroa dig för att ändra viktiga inställningar eller oavsiktligt maila din chef en anteckning fylld med gibberish. Tänk på det som en välförtjänt tupplur för din hårt arbetsdator.
  • Bild med titeln Clean a MacBook Pro-tangentbord Steg 2
    2. Öppna din bärbara dator och skaka det försiktigt över en papperskorgen. Att vrida din bärbara dator upp och ner och skaka det hjälper till att ta bort smuts, damm eller matkummor som har fallit under tangentbordet, lossna vilket material som helst som fastnar under nycklarna.
  • Försök att knacka på alla nycklar på tangentbordet upprepade gånger och skaka det över trashcan igen. Att knacka på nycklarna hjälper till att lossa smuts och annat material som kan ha samlats under veckorna, eller år, sedan sista gången du städade ditt tangentbord.
  • Du kan se några oönskade skräp faller ut när du skakar den bärbara datorn, men inte avskräckas om du inte gör det. Att göra detta kommer fortfarande att hjälpa till att bryta upp oönskade gunk som kommer att behandlas när du fortsätter rengöring.
  • Bild med titeln Clean a MacBook Pro Keyboard Steg 3
    3. Spraya en burk med tryckluft i tangentbordet. Håll din MacBook Pro i 75 graders vinkel när du sprutar tryckluften. Denna vinkel hjälper smuts, damm och skräp faller, snarare än att trycka dem djupare in i din bärbara dator. Du vill flytta den tryckluften från vänster till höger, flytta ner längden på tangentbordet och sedan säkerhetskopiera för att du har nått varje ficka.
  • Var noga med att hålla halmens slut ungefär en halv tum bort från tangentbordet.
  • Undvik att invertera burken medan du sprutar.
  • Du kanske vill få en vän som hjälper dig att hålla din dator i den här vinkeln medan du sprayar.
  • Om du har en MacBook Pro som är äldre än 2016-modellen kan du hoppa över den tryckluften. Användning av tryckluft på äldre modeller av MacBook Pro kan tvinga damm djupare in i den bärbara datorn, snarare än att blåsa ut det.
  • Bild med titeln Clean a MacBook Pro-tangentbord Steg 4
    4. Rotera den bärbara datorn och spray tryckluften vid tangentbordet. Vänd din bärbara dator till höger och styra den tryckluften genom tangentbordet från vänster till höger, reser upp och ner på nycklarna. Bibehålla samma 75-graders vinkel för att vara säker på att damm fortsätter att falla ut ur tangentbordet. Rotera din dator på detta sätt hjälper tryckluften att städa ut alla nooks och crannies som finns under ditt tangentbord.
  • Glöm inte att hålla halmens slut ungefär en halv tum bort från tangentbordet. Den tryckluften har tillräckligt med kraft att den kommer att kunna städa ut nycklarna från det avståndet. Spruta det närmare kan skada nycklarna.
  • Bild med titeln Clean a MacBook Pro Keyboard Steg 5
    5. Rotera den bärbara datorn igen, spruta tryckluft på tangentbordet. Om du vrider datorn till vänster gör din rengöringsprocess fullständig och grundlig genom att den komprimerade luften når under alla nycklarna i några olika vinklar. Fortsätt att leda den tryckluften från vänster till höger, spåra upp och ner på tangentbordet på ett zig-zag-sätt.
  • Det här är en bra tid att göra en slut med en gång med burken av tryckluft. Om du tror att du kanske har missat en plats, ta tiden för att komma åt den.
  • Du kanske vill ge din bärbara dator en mer mild skaka över Trashcan, för gott mått.
  • Metod 2 av 2:
    Rengöring och desinfektion av tangentbordsytan
    1. Bild med titeln Clean a MacBook Pro-tangentbord Steg 6
    1. Damm ytan på ditt tangentbord med en luddfri trasa. Undvik abrasivdukar eller pappershanddukar som kan skrapa ditt tangentbord. En mjuk mikrofiberduk är det bästa valet här.
    • När du dammar, använd en lätt hand och undvik att lägga onödigt tryck på tangentbordet.
  • Bild med titeln Clean a MacBook Pro Keyboard Steg 7
    2. Använd desinfektionstervetter för att rengöra ytan på ditt tangentbord. Denna djuprengöring kan vara den mest givande delen av att städa ditt laptop-tangentbord. Rengöring med desinfektionsmedel blir av med alla spill, fläckar och speciellt smutsiga sprickor. Detta kommer också att bli av med osynliga bakterier och bakterier. Det är inte ovanligt för en liten mängd smuts att ackumuleras på yta på tangentbordet, så ta din tid när du torkar ytan och tillämpa extra uppmärksamhet på matutsläpp eller grimy hörn. Var försiktig med nycklarna genom att trycka lätt, även om du kan skrubba hårdare på smutsigare sektioner om du är försiktig.
  • Se till att dina desinfektionstervetter inte innehåller blekmedel. Apple föreslår Lysol-torkdukar eller Clorox Kitchen Desinficting Wipes.
  • Du kan också använda elektronikrengörare och en mikrofiberduk i stället för desinfektionsterven. Eller, försök att göra en rengöringslösning själv, med hjälp av lika delar vatten och gnugga alkohol.
  • Var försiktig med att undvika att flytande poolar runt ditt tangentbord. Ha en torr handduk till hands för att möra upp någon spilld rengöringslösning.
  • Undvik att spruta vätska direkt på tangentbordet (gäller för en luddfri, mikrofiberduk, istället). Kom ihåg att vätska inte är en vän till ditt tangentbord. Det sista du vill göra är att skada ditt tangentbord medan du försöker rengöra det. Mindre är mer när det gäller att använda rengöringslösning.
  • Bild med titeln Clean a MacBook Pro-tangentbord Steg 8
    3. Använd en fuktig mikrofiberduk och torka ner tangentbordet. Torka ner ditt tangentbord med en fuktig trasa Rengör eventuell extra rengöringslösning samtidigt som du ger dig en slutlig chans att skrubba smutsiga fläckar.
  • Du kanske vill pressa den fuktiga trasa ut över ett handfat innan du applicerar det på ditt tangentbord, för att du inte lägger till onödigt vatten till tangentbordet.
  • Bild med titeln Clean a MacBook Pro-tangentbord Steg 9
    4. Torka ditt tangentbord med en torr, luddfri, mikrofiberduk. Du vill se till att tangentbordet är helt torrt innan du stänger upp det. Vätska är din dator värsta fiende, så var noga med att du tar extra tid att torka mellan nycklarna och runt hamnarna. Med den här sista glansen ser ditt MacBook Pro-tangentbord så bra ut som nytt.
  • Ta en stund att testa alla nycklar för att se till att allt fungerar ordentligt.
  • Saker du behöver

    • En burk med tryckluft
    • Två luddfria, mikrofiberdukar
    • Elektronik rengöringslösning, blekfri desinfektionstorkar eller vatten och gnidningsalkohol
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande