Hur blir en hacker

I datasäkerhet är en hacker någon som fokuserar på säkerhetsmekanismer för dator- och nätverkssystem. Det finns samhällen och delade kulturer av expertprogrammerare och nätverksguider som spårar sin historia tillbaka genom årtionden till första gången som delar minicomputers och de tidigaste ARPANET-experimenten. Medlemmarna av denna kultur var den första "hackare." Att bryta sig in i datorer och telefonsystem har kommit för att symbolisera hacking i populärkultur, men den här kulturen är mycket mer komplicerad och moralistisk än de flesta vet. Att bli en hacker, lära sig grundläggande hacktekniker, hur man tänker som en hacker, och hur man får respekt inom det etiska hackande samhället.

Steg

Del 1 av 3:
Lärande grunder
  1. Bildbeteckningen blir en hacker Steg 4
1. Kör ett Unix-liknande OS, som Linux. Unix och Unix-liknande operativsystem är operativsystemen på Internet. Medan du kan lära dig att använda Internet utan att veta Unix, kan du inte vara en internethackare utan att förstå Unix. Av denna anledning är hackerkulturen idag ganska starkt Unix-centrerad. Det finns många typer av Unix-liknande operativsystem, den mest populära som Linux, som du kan köra tillsammans med Microsoft Windows på samma maskin. Ladda ner Linux Online eller hitta en lokal Linux-användargrupp för att hjälpa dig med installationen.
  • Ett bra sätt att doppa dina tår i vattnet är att starta upp en enhet som kallas en levande CD eller USB, en distribution som kör helt av en CD eller USB utan att ändra din hårddisk. Ett sätt att ta en titt på möjligheterna utan att behöva göra någonting drastiskt.
  • Det finns andra Unix-liknande operativsystem förutom Linux, till exempel * BSD-systemen. De mest populära * BSD-systemen är FreeBSD, NetBSD, OpenBSD och Dragonfly BSD. Alla är Open Source precis som Linux. Det är dock viktigt att komma ihåg att de är BSD och inte Linux.
  • MacOS på Darwin, ett UNIX-operativsystem som är på FreeBSD. Darwin är helt gratis och öppen källkod och är tillgänglig från http: // opensource.äpple.com. Eftersom kärnan i systemet är UNIX, och MacOS är mycket populärt, har många personer portat över Linux-applikationer till MacOS. Du kan få dessa program med en paketchef som homebrew, fink eller macports. Alternativt kan du bara köra Linux på en Mac tillsammans med MacOS.
  • Om du vill få super nisch, kan du till och med köra ett operativsystem som Open Indiana, som är baserat på Open Source-utgåvan av Solaris operativsystem innan det förvärvades av Oracle och gjort sluten källa. OpenIndiana och Solaris gjorda på UNIX-systemet V, och som sådan är inte kompatibla medLinux-applikationer. Det sagt, det finns många portar av Linux-applikationer. Du är förmodligen bättre att bara använda MacOS, BSD eller Linux eftersom de är mycket mer populära och har många fler program tillgängliga för dem.
  • Bild med titeln Bli ett hacker steg 5
    2
    Skriv html. Om du inte vet hur man programmerar, är det viktigt att lära sig grundläggande hypertext-mark-up-språk (HTML) och gradvis bygga kunskaper. Vad du ser när du tittar på en webbplats för bilder, bilder och designkomponenter är alla kodade med hjälp av HTML. För ett projekt, ange att du lär dig hur du gör en grundläggande hemsida och arbeta dig upp därifrån.
  • I din webbläsare öppnar du sidan Källainformation för att undersöka HTML för att se ett exempel. Gå till webbutvecklare > Sidokälla i Firefox och spendera tid på att titta på koden.
  • Du kan skriva HTML i ett grundläggande ordbehandlingsprogram som anteckningsblock eller enkel text och spara dina filer som "yourcoolfileName.Html" Så du kan ladda upp dem till en webbläsare och se ditt arbete översatt.
  • Bilden med titeln Bli ett hacker Steg 3
    3
    Lär dig programmets språk. Innan du börjar skriva dikter måste du lära dig grundläggande grammatik. Innan du bryter reglerna måste du lära dig reglerna. Men om ditt ultimata mål är att bli hacker, kommer du att behöva mer än grundläggande engelska för att skriva ditt mästerverk.
  • Pytonorm är en bra "språk" att börja med eftersom det är rent utformat, väl dokumenterat och relativt snällt till nybörjare. Trots att det är ett bra första språk är det inte bara en leksak - det är övertygande, flexibelt och väl lämpat för stora projekt.
  • Om du kommer till allvarlig programmering måste du lära digJava är ett alternativ, men dess värde som ett första programmeringsspråk har för närvarande ifrågasatts i sin särskilda stat.
  • Till skillnad från Java är jаvascript mycket lik Python eftersom de är både ett C-baserat språk och extremt nytt användarvänligt. jаvascript är "webens programmeringsspråk," Så om du vill fortsätta ditt lärande i webbutveckling / hacking, är jаvascript bättre att lära sig än Python.
  • Ett alternativ till jаvascript skulle vara php C, Kärnspråket i UNIX. C++ är mycket nära relaterat till C- om du känner en, kommer det inte att vara svårt. C är mycket effektiv med maskinens resurser men kommer att suga upp stora mängder av din tid på debugging och undviks ofta av den anledningen, om inte din dators effektivitet är särskilt viktig.
  • Det är nog en bra idé att använda en bra utgångsplattform som backtrack 5 R3, Kali eller Ubuntu 12.04LTS.
  • Del 2 av 3:
    Anta hacking attityder
    1. Bild med titeln Bli ett hacker Steg 1
    1. Tänk kreativt. Nu när du har de grundläggande färdigheterna på plats kan du börja tänka konstnärligt. Hackers är som konstnärer, filosofer och ingenjörer alla rullade upp i en. De tror på frihet och ömsesidigt ansvar. Världen är full av fascinerande problem som väntar på att lösas. Hackers tar en särskild glädje för att lösa problem, skärpa sina färdigheter och utöva sin intelligens.
    • Hackers har en mångfald av intressen kulturellt och intellektuellt, utanför hacking. Arbeta så intensivt som du spelar och spelar så intensivt när du arbetar. För sanna hackare, gränserna mellan "spela," "arbete," "vetenskap," och "konst" alla tenderar att försvinna eller att slå samman i en kreativ lekfullhet på hög nivå.
    • Läs science fiction. Gå till science fiction konventioner, vilket är ett bra sätt att träffa hackare och proto-hackers.
    • Överväga utbildning i a kampsport. Den typ av psykisk disciplin som krävs för kampsport verkar vara likartade på viktiga sätt på vad hackare gör. Den mest hacker-ly kampsport är de som betonar mental disciplin, avslappnad medvetenhet och kontroll, snarare än rå styrka, atleticism eller fysisk seghet.Tai Chi är en bra kampsport för hackare.
  • Bild med titeln 441133 5
    2. Lär dig att älska lösa problem. Inget problem bör någonsin måste lösas två gånger. Tänk på det som ett samhälle där tiden för alla är hackare är dyrbar. Hackers tror att dela information är ett moraliskt ansvar. När du löser problem, gör informationen allmänheten för att hjälpa alla att lösa samma problem.
  • Du behöver inte tro att du är skyldig att ge all din kreativa produkt bort, även om hackarna som gör är de som får mest respekt från andra hackare. Det är förenligt med hackervärden för att sälja tillräckligt med det för att hålla dig i mat och hyra och datorer.
  • Läs äldre bitar, till exempel "Jargongfil" eller "Hacker Manifesto" av mentorn. De kan vara föråldrade om tekniska problem, men attityd och ande är lika aktuell.
  • Bild med titeln 441133 6
    3. Lär dig att känna igen och bekämpa auktoritet. Hackerns fiende är tristess, drudgery och auktoritära figurer som använder censur och sekretess för att krossa informationsfriheten. Monotont arbete håller hackaren från hacking.
  • Omfamna hacking som ett sätt att leva är att avvisa så kallade "vanligt" Begrepp av arbete och egendom, väljer istället att kämpa för jämlikhet och allmänt kunskap.
  • Bild med titeln 441133 7
    4. Vara behörig. Så, alla som spenderar tid på Reddit kan skriva upp ett löjligt cyberpunk användarnamn och posera som en hacker. Men Internet är en bra utjämnare och värderingskompetens över ego och hållning. Spendera tid på jobbet på ditt hantverk och inte din bild, och du får snabbare respekt än att modellera dig själv på de ytliga saker vi tänker på "dataintrång" I populärkultur.
  • Del 3 av 3:
    Hacking väl
    1. Bild med titeln 441133 8
    1. Skriva Open-source-programvara. Skriv program som andra hackare tycker är roliga eller användbara, och ge programmet källor bort till hela hackarkulturen att använda. Hackerdoms mest vördade demigoder är människor som har skrivit stora, kapabla program som mötte ett utbrett behov och gett dem bort så att alla använder dem.
  • Bild med titeln 441133 9
    2. Hjälp Testa och debug Open-Source-programvaran. Varje öppen källkodsförfattare som tänker kommer att berätta för dig att bra beta-testare (som vet hur man beskriver symtom, lokaliserar problem bra, kan tolerera buggar i en snabbare release, och är villiga att tillämpa några enkla diagnostiska rutiner) är värda deras vikt i rubiner.
  • Försök hitta ett program under utveckling som du är intresserad av och vara en bra beta-tester. Det finns en naturlig progression från att hjälpa testprogram att hjälpa de att felsöka dem för att hjälpa till att ändra dem. Du kommer att lära dig mycket på det här sättet och generera goodwill med människor som hjälper dig senare.
  • Bild med titeln 441133 10
    3. Publicera användbar information. En annan bra sak är att samla och filtrera användbar och intressant information till webbsidor eller dokument som vanliga frågor (FAQ), och gör de tillgängliga. Underhållarna av stora tekniska vanliga frågor får nästan lika mycket respekt som Open-source-författare.
  • Bild med titeln 441133 11
    4. Hjälpa till att hålla infrastrukturen.Volontärer driver hackerkulturen (och ingenjörsutvecklingen på Internet, för den delen). Det finns mycket nödvändigt men unglamoröst arbete som behöver göras för att hålla det - administrera advokatlistor, moderande nyhetsgrupper, upprätthålla stora programvarukraver, utveckla RFC och andra tekniska standarder. Människor som gör den här typen av saker får mycket avseenden, eftersom alla vet att dessa jobb är enorma tidssänkor och inte så mycket kul som att leka med kod. Gör dem visar engagemang.
  • Bild med titeln 441133 12
    5. Servera hackerkulturen själv. Det är inte något du ska vara placerad för att du har funnit ett tag och blir känt för en av de fyra tidigare föremålen. Hackerkulturen har inte ledare, exakt, men det har kulturhjältar och tribal äldste och historiker och talesmän. När du har varit i grävningarna tillräckligt, kan du växa till en av dessa.
  • Hackers misstro blatant ego i sina tribal äldste, så synligt att nå för denna typ av berömmelse är farlig. Snarare än att sträva efter det, måste du placera dig själv, så det sjunker i ditt knä och då var det blygsam och nådig om din status.
  • Tips

    Vissa företag betalar för hackare för att testa sin säkerhet. Om du blir tillräckligt bra kan det här vara ditt jobb!
  • Se till att du inte får fångas, men det du planerar att göra kan vara olagligt, rekommenderas det att du LÅT BLI engagera sig i svart hatt hacking.
  • Skriv ditt modersmål bra. Även om det är en vanlig stereotyp som programmerare inte kan skriva, är ett överraskande antal hackare mycket möjliga författare.
  • Lisp är värt att lära av en annan anledning - den djupa upplysningsupplevelsen du kommer att ha när du äntligen får det. Den erfarenheten kommer att göra dig till en bättre programmerare för resten av dina dagar, även om du aldrig brukar använda Lisp mycket mycket. Du kan få lite början upplevelse med Lisp ganska enkelt genom att skriva och ändra redigeringslägen för Emacs Text Editor, eller Script-Fu-plugins för GIMP avancerad bildredigeringsprogramvara.
  • Perl är värt att lära av praktiska skäl - det används mycket för aktiva webbsidor och systemadministration så att även om du aldrig skriver Perl, borde du lära dig att läsa den. Många använder Perl för att undvika C-programmering på jobb som inte kräver C: s maskineffektivitet.
  • Testa dina färdigheter på webbplatser som du har skapat.
  • Använd dina färdigheter för gott. Att bli en vit hatthackare är bra för alla och mycket säkrare än att bli en svart hatthackare och riskera problem med polisen.
  • Var försiktig med vad du hackar. Olagliga aktiviteter kan få allvarliga konsekvenser, och inget på internet är verkligen anonymt.
  • Försök aldrig göra olagliga aktiviteter som kan få dig i trubbel
  • Fråga en säkerhetstjänst (ADT) om du kan testa sina system.
  • Varningar

    Svart hatthackning (hacking för kriminella ändamål) är en olaglig verksamhet som kan leda till stora sanktioner. Det är ett viktigt brott och är straffbart enligt lagen.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande