Hur man får reda på vem som hackade din yahoo-e-post

Om du känner dig misstänkt att ditt Yahoo-brev har hackats, kan du göra en grundläggande undersökning för att bekräfta dina tvivel. Yahoo Mail håller en rekord av all ditt konto senaste aktiviteter, inklusive din inloggningsinformation. Om du ser något fel kan du borra längre och få plats och IP-adress, som du kan använda för att ta reda på vem som hackade ditt e-postkonto.

Steg

Del 1 av 2:
Kontrollera din kontohistorik
  1. Bild med titeln Ta reda på vem som hackade ditt Yahoo-e-post Steg 1
1. Gå till Yahoo mail. Gå till sidan Yahoo Mail och logga in. Logga in med ditt Yahoo-ID eller användarnamn och lösenord i de två textrutorna som tillhandahålls. Klicka på Logga in för att fortsätta till ditt e-postkonto.
  • Bild med titeln Ta reda på vem som hackade ditt Yahoo-e-post Steg 2
    2. Öppna din kontoinformation. Klicka på växelknappen längst upp till höger på ditt Yahoo-mail för att ta ner inställningsmenyn. Klicka på länken "Kontoinformation" härifrån. Du kommer att komma till din Yahoo-kontouppgifter.
  • Bild med titeln Ta reda på vem som hackade ditt Yahoo-e-post Steg 3
    3. Visa den senaste aktiviteten. Klicka på menyn "Senaste aktivitet" från den vänstra panelen. Alla de senaste aktiviteterna som gjorts av ditt Yahoo-konto visas. De flesta föremål här kommer att innebära dina inloggnings- eller sessionsrekord, eftersom Yahoo håller reda på dessa.
  • Bild med titeln Ta reda på vem som hackade ditt Yahoo-e-post Steg 4
    4. Granska senaste aktiviteter. Titta på alla aktiviteter som anges på den senaste aktivitetsmenyn och se om det finns något vanligt. Kolla och kontrollera om du är den som gjorde alla dessa. Yahoo håller en rekord av din inloggningshistoria under de senaste 30 dagarna.
  • Bild med titeln Ta reda på vem som hackade ditt Yahoo-e-post Steg 5
    5. Öppna en rekord. Om du ser något misstänkt - till exempel ett inloggning från en enhet eller en plats som du inte visste omklicka på posten för aktiviteten. Ett litet fönster visas som visar inloggningshistoriken under enheten för platsen för de senaste 30 dagarna.
  • Bild med titeln Ta reda på vem som hackade ditt Yahoo-e-post Steg 6
    6. Få IP-adressen. IP-adressen för varje inloggning spelas in med varje post. Du kan sedan använda detta för att spåra din hacker, eftersom IP-adresser är unika. Du kan behöva arbeta med din lokala Internetleverantör och / eller brottsbekämpande agentur för att spåra IP-adressen "Exakt plats och din hacker.
  • Det är mycket osannolikt att du kommer att kunna spåra den person som hackade ditt konto via IP-adressen. Chansen är bra att en person inte ens var involverad, och att ditt konto komprometterades av ett automatiserat hackingprogram. Det bästa du kan göra är att ändra ditt lösenord för att förhindra framtida hackor.
  • Del 2 av 2:
    Förhindra framtida attacker
    1. Bild med titeln Ta reda på vem som hackade ditt Yahoo-e-post Steg 7
    1
    Ändra ditt lösenord. Om du har bekräftat att någon annan har tillgång till ditt Yahoo-konto, ändra omedelbart ditt lösenord för att stoppa det. Klicka på länken "Ändra ditt lösenord" längst upp på sidan för att snabbt starta processen. Du kommer att tas till sidan för lösenordsändring. Ange ditt nya lösenord och spara det.
  • Bild med titeln Ta reda på vem som hackade ditt Yahoo-e-post Steg 8
    2. Kontrollera ditt återställningskonto. Du kan få ett återställningskonto som är kopplat till ditt Yahoo-konto. Se till att det här kontot är säkrat, och att det är ett konto du kontrollerar. Du kan ändra detta från avsnittet "Konto säkerhet" i Yahoo Mail-inställningarna.
  • 3. Slå på tvåstegs verifiering. Detta är ett extra säkerhetsskikt. Yahoo skickar ett textmeddelande när du loggar in på ditt konto. Du måste ange koden du får för att komma åt kontot. Detta kommer att förhindra obehöriga användare att få tillgång till din kontoinformation.
  • Bild med titeln Ta reda på vem som hackade ditt Yahoo-e-post Steg 9

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande