Hur man rengör batteriets terminaler

Oavsett om du har att göra med batteriet i din bil eller ett vanligt hushållsbatteri (inklusive 9V), tenderar batterierna att bygga upp smuts och ibland korrodera. Batteriet kan orsaka att syra läcker ut från batteriet och kan också minska batteriets övergripande livslängd. Rengör batteriet genom att tvätta och skrapa bort smuts och korrosion från anslutningspunkterna. Att hålla batterianslutningarna Clean kan inte bara hjälpa ditt batteri att leva längre men kan också spara pengar.

Steg

Metod 1 av 2:
Ta bort korrosion från en bilbatteri
  1. Bild med titled Clean Battery Terminals Steg 1
1. Lyft huven på din bil och bedöma batteriets tillstånd. Du behöver inte ta bort batteriet från fordonet för att bedöma det eller att rengöra det. För att helt enkelt komma åt batteriet, öppna bilkåpan och hitta batteriet. Det är typiskt på den främre vänstra sidan av motorblocket. Visuellt inspektera det allmänna villkoret för ditt bilbatteri. Om batteriet inte är knäckt eller läcker batterisyra kan du gå vidare och börja rengöra.
  • Om batteriet har sprickor, bör du byta ut hela batteriet. Besök en lokal Auto-Parts Store och köpa ett batteri där.
  • Bild med titled Clean Battery Terminals Steg 2
    2. Bedöm graden av korrosion på batteriet och kablarna. Lyft upp och till sidorna plastlocket ovanpå batteriet. Detta kommer att avslöja terminal / klämgränssnittet. Undersök batterikablarna och klämmorna för överskott av slitage eller korrosion. Korrosion visas som en vit, ashy deposition runt en eller båda batteriposterna. Om kablarna och klämmorna är lätt korroderade eller bara har en liten uppbyggnad, följ instruktionerna nedan om hur du rengör dem.
  • Om skadan är omfattande kan du helt byta ut kablarna och klämmorna för att undvika framtida problem.
  • Bild med titled Clean Battery Terminals Steg 3
    3. Koppla bort de negativa och positiva klämmorna på ditt bilbatteri. Innan du rengör batteriet måste du koppla ur batteriet. För att göra detta, lossa muttrarna på klämmorna med en skiftnyckel. När du lossade, ta bort den negativa klämman, markerad med en ";" först. Först efter den negativa klämman avlägsnas, ta bort den positiva klämman, markerad med en "+".
  • Klämmorna kan vara svåra att ta bort, speciellt om det finns mycket korrosion. Du kan behöva använda tänger för att ta bort dem.
  • Om du behöver använda tång var försiktig så att du inte rör verktyget till bilramen (eller något annat metall) och batteriet medan du arbetar. Gör det så kort ut ur batteriet.
  • Bild med titled Clean Battery Terminals Steg 4
    4. Gör ett städmedel ur bakpulver och vatten. Kombinera 2-3 matskedar (30-44 ml) bakpulver med 1 matsked (15 ml) destillerat vatten i en liten skål. Rör ingredienserna tillsammans med en sked för att göra en tjock pasta. Håll omrörningen tills alla bitar av bakpulver är helt upplöst i vattnet.
  • Bakpulver är alkalisk, vilket innebär att det är kapabel att neutralisera korrosion från batterisyra.
  • Bild med titled Clean Battery Terminals Steg 5
    5. Applicera bakpulverpastaen till batterianslutningarna. Doppa en gammal tandborste eller en lätt dämpad trasa i bakpulverpastaen. Gnugga pastaen på de korroderade eller smutsiga delarna av bilens batteri. När bakpulveret appliceras kommer du att se det bubbla och skum, eftersom det reagerar med korrosionen. Ge baking sodavixa minst 5-10 minuter för att suga in och lossa korrosionen.
  • Var försiktig medan du applicerar pastaen. Även om bakpulver är allmänt säker, bör du ta hand om att inte få det på andra bilkomponenter.
  • Bild med titled Clean Battery Terminals Steg 6
    6. Skrapa av korrosionsavlagringar med en gammal smörkniv. Om dina batteri terminaler har tunga avlagringar, använd den skarpare kanten av en begagnad smörkniv för att skrapa dem. Håll knivens blad i 45 graders vinkel och tryck den nedåt längs ytan av batteriet för att chip av bitar av korrosion. När du har tagit bort de stora insättningarna, använd en borste eller stålull för att ta bort eventuella återstående insättningar.
  • Använd vinyldiskhandskar under rengöring av terminalerna, speciellt om du skrubbar korrosion med stålull. Dina händer kommer att komma i direkt kontakt med potentiellt kaustiska medel, och vinylhandskar är det bästa skyddet.
  • Det finns speciella "batteripost" och "Battery clamp" -borstar tillgängliga till de flesta Auto Parts-butiker, men det är inte nödvändigt i de flesta fall. En allmän stålborste fungerar bra.
  • Bild med titled Clean Battery Terminals Steg 7
    7. Skölj batteriet med vatten när du har borstat det rent. När bakpulsningsblandningen slutar skumning och det finns inga större insättningar kvar att skrapas, kan du gå vidare och skölja allt korrosionsstoft och torkning av natron av batteriet. Häll ca 2 koppar (470 ml) destillerat vatten över batteriet och de positiva och negativa terminalerna.
  • Var försiktig så att du inte skölj spakpasta i batteriets ventiler, eftersom bakpulveret kan neutralisera batteriets syra och förkorta batteriets liv.
  • Ventilerna är placerade på sidorna av batteriet och är anslutna till långa ventiler som direkt skadliga gaser från fordonets stuga.
  • Bild med titled Clean Battery Terminals Steg 8
    8. Torka av terminalerna med en ren, torr trasa. Torka hela batteriet noggrant innan du återansluter det till ditt fordon. Se till att terminalerna är helt torra genom att gnugga den torra trasan över dem 2-3 gånger. Var noga med att använda en trasa som inte har något fett eller olja på den!
  • Använd inte pappershanddukar för detta steg. Papperet kommer att strimla och lämnar dig med bitar av pappershandduk som fastnar med batterierna.
  • Bild med titled Clean Battery Terminals Steg 9
    9. Smörj petroleumgel på de rena terminalerna för att förhindra korrosion. Doppa 2 fingrar i en burk petroleumgel och smutta ett tunt lager över både de positiva och negativa terminalerna. Se till att dina vinylhandskar är fortfarande på medan du gör det här. Att tillämpa hydrofob petroleumgel på de nu rengjorda terminalerna kommer att förhindra att korrosion uppträder igen i framtiden.
  • Om du inte redan har Petroleum-gelé i ditt hem, köp några på apotek eller apotek.
  • Bild med titled Clean Battery Terminals Steg 10
    10. Sätt tillbaka de 2 klämmorna tillbaka till batteriet. För att slutföra rengöringen måste du sova de klämmor som du tagit bort för att säkra batteriet på plats och återställ den elektriska anslutningen. Sätt tillbaka den positiva klämman till batteriet först genom att dra åt det med en skiftnyckel. När det är fast på plats, kan du fästa den negativa klämman till den negativa terminalen på batteriet. Använd en skiftnyckel för att dra åt den klämman också.
  • När klämmorna är på, byt ut gummi- eller plastsköldarna som täcker klämmen / terminalkorsningen.
  • Metod 2 av 2:
    Rengöring av hushållsbatteri
    1. Bild med titled Clean Battery Terminals Steg 11
    1. Undersök batteridångens terminaler och batteriet för korrosion. Öppna enhetens lock för att komma åt batteriets vagga. Ta bort batteriluckan för att inspektera graden av korrosion. Bedöm dessa gamla batterier för sprickor och läckage. Mild korrosion kommer att visas som svarta fläckar, mer allvarlig korrosion visas som en vit, ashy deposition runt en eller båda batteriposterna eller terminalerna.
    • Om du hittar ett batteri som läcker syra (och inte bara korroderad), kasta det omedelbart. Varje läckage är sannolikt kaliumhydroxid, en stark bas. Var noga med att bära hud och ögonskydd vid rengöring av batteridången, eftersom kaliumhydroxid är kaustik.
    • Om en enhet drivs med mer än 1 batteri är det möjligt för 1 batteri att korroderas och en annan vara i fin form. Dra ut några icke-korroderade batterier och ställ dem åt sidan. Du kommer att sätta tillbaka dem senare när du har städat av korroderade batterier och vaggan.
    • Följande bakpulver-soda rengöringsmetod är bara för någon korrosion runt terminalerna, inte för ett läckande batteri.
  • Bild med titled Clean Battery Terminals Steg 12
    2. Blanda bakpulver och vatten för att göra en rengöringspasta. Gör ditt rengöringsmedel genom att kombinera 2-3 matskedar (30-44 ml) bakpulver med 1 matsked (15 ml) vatten. Rör komponenterna med en sked för att göra en tjock pasta.
  • Var försiktig så att du inte får bakpulver på andra elektroniska komponenter-E.g., Oavsett elektrisk enhet de batterier som du städer var inrymda i.
  • Bild med titled Clean Battery Terminals Steg 13
    3. Gnugga någon korrosion av batterierna med en bomullspinne. Doppa en bomullspinne i bakningssodablandningen. Smutning av läskpasta på batterianslutningarna och de 2 terminalerna i slutet av varje batteri med bomullspinne. När bakpulveret tillämpas kan du se det bubbla och skum, eftersom det reagerar med korrosionen. Låt det suga in i ca 5 minuter.
  • Använd vinyl diskbehörshandskar medan du rengör någon batterikorrosion. Var försiktig så att du inte rör med nakna hud Den vita crusty buildup, som det är kaustiskt och kan bränna din hud.
  • Var försiktig så att du inte får något vatten på din elektronik när du rengör.
  • Bild med titled Clean Battery Terminals Steg 14
    4. Torka batteriet och vagga med destillerat vatten och en bomullspinne. När skummandet stannar och det finns inga större insättningar kvar att skrapas ut, är du redo att skölja av vaggan. DIP 1 Ren bomullspinne i en kopp destillerat vatten. Därefter dab bomullspinne fram och tillbaka längs insidan av batteriet. Detta kommer att rensa ut någon långvarig bakpulver och rengör anslutningarna så att de är redo att ta emot elektrisk ström.
  • Var försiktig så att du inte får något vatten några elektriska komponenter, eller du kan skada den elektriska utrustningen.
  • Vänta 15-20 minuter för batteriet och vaggan att torka ut.
  • Bild med titeln Clean Battery Terminals Steg 15
    5. Installera de rengjorda batterierna och stäng vaggan. Sätt de rengjorda batterierna i det nu rena batteriet. Om du lägger åt sidan av korroderade batterier tidigare, hämta dem och lägg dem inuti batteriet vagga. Sedan, stäng upp i fallet eller sätt tillbaka på locket. Sätt lite på plastkåpan för att se till att den är fast på plats.
  • Du är nu redo att återuppta med din elektronik!
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Saker du behöver

    Ta bort korrosion från en bilbatteri

    • Rensa
    • Vatten
    • Bakpulver
    • skål
    • Rycka
    • Trådborste eller stålull
    • Gammal smörkniv
    • vaselin

    Rengöring av hushållsbatteri

    • Vatten
    • Bakpulver
    • skål
    • 2-3 bomullspinne

    Tips

    I vissa fall kan hela vaggan av ett hushåll AA, AAA, C, D eller 9 Volt batteri vara borttagbart från en elektronisk anordning. Om så är fallet, suga hela fallet i vatten eller en utspädd bakpulverlösning för att avlägsna korrosion. Men i de flesta fall måste du tålmodigt gnugga av korrosionen med en bomullspinne, medan batteridången kvarstår i enheten.
  • Om du bestämmer dig för att använda handskar för detta projekt, se till att välja de som motstår kemikalier (e.g., vinylhandskar). Om du inte använder handskar och din hud kommer i kontakt med frätande kemikalier, skölj dina händer under rinnande vatten omedelbart.
  • Varningar

    Batterier innehåller starka syror eller baser, vilka båda kan bränna dina ögon och hud. Försök aldrig öppna ett batteri. Varje korrosion runt batteriperspektivet bör betraktas som kaustik, eftersom det kan bränna dig. Använd handskar och ögonskydd för att hålla dig från att brännas av ett korroderat, kaustiskt batteri.
  • Var försiktig när du använder vatten runt elektroniska komponenter. Om du känner att du inte kan städa batterierna medan du håller din elektronik torr, försök inte att rengöra dem. Istället ta med din enhet för professionell reparation.
  • Bilbatterier bör anses vara farliga. Bilbatterier släpper ut vätgas vid laddning eller urladdning och därför kan de vara explosiva. Håll öppna flamma bort och undvik eventuell gnista medan du arbetar runt ett bilbatteri.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande