Hur man krullar ditt hår med ett platt järn

Curling hår med en rätare kan skapa fulla och hoppande krullar som inte kommer att se ut som ringlett. Det tar lite övning, men när du får tekniken, kommer du att se fantastiskt ut och praktiskt taget röda mattan redo. Följ med dig för att lära dig hur du får de vackra locken du alltid har velat ha - utan att använda ett curlingjärn.

Steg

Del 1 av 3:
Prepping ditt hår
  1. Bild med titeln Curl ditt hår med ett rätare steg 1
1. Börja med rent och torrt hår. Se till att börja med helt rent och torrt hår. Vått hår kommer inte att krulla alls och fuktigt hår kommer inte att curl också. Även om du har en av de magiska våt-till-torra hårrätarna, är det bäst om du har torrt hår. Smutsigt hår kommer inte heller att hålla sin form mycket bra, så se till att du har tvättat den under de senaste 24 timmarna.
  • Om du blåser torrt ditt hår först, använd mousse. Den extra volymen kommer att hålla håret att titta för platt när du krullar det.
  • 2. Använd ett tunt platt järn. Din rätare bör vara ca 1 till 2 tum (2.5 till 5 cm) I bredd från plattan för att hantera och ha avrundade kanter, annars kommer det inte att bilda släta lockar. En platt, paddla-stil järn kommer inte att göra curls. Det blir mycket svårare att hålla och linda om du har den här typen av rätare och håret vill inte stanna på rätt ställe.
  • Se till att du har en bra kvalitet platt järn. Det bästa arbetet snabbare, gör ditt hår jämnare och gör mindre skada än dålig kvalitet strykjärn. De kan ha stor inverkan på saker som glans och konsistensen av lockar.
  • Värm järnet upp till den minsta temperatur du behöver för ditt hår. Om ditt hår är bra och tunt, håll dig till den låga änden av ratten under 300 grader. Normalt hår kan strykas till 300 till 380. Du kan vända upp till 350 till 400 om ditt hår tenderar att vara tjockt, grovt eller krusigt.
  • 3. Applicera värmeskyddande. Applicera ett värmeskyddsmedel eller en termisk spray skapar en skyddande barriär mellan håret och järnet så att håret inte gör det "fräsa" och brinna. Spraya över hela håret - inget behov av att kamma, eftersom det ska dimma på och torka snabbt.
  • Om du har tjockt hår, spraya det på varje avsnitt innan du tar itu med det. Om du bara sprayar på toppen av allt ditt hår, kommer det inte att slå bottenskikten.
  • Också vara säker på att kamma ut några tangles i ditt hår innan du applicerar värme.
  • 4. Dela ditt hår i sektioner. Du har bättre lycka curling ditt hår om du avsnitt det istället för att försöka attackera hela röra på en gång. I allmänhet desto tjockare hår desto mer sektioner behöver du göra. Binda upp håret ovanför dina öron och lägg det i en bulle på toppen av ditt huvud. Det måste vara ur vägen.
  • Börja längst ner i din hårbotten, nära öronen och nacken.Lämna ner så mycket hår som du kan arbeta med för din första "lager" krullar. En bra regel är att arbeta med 1 till 2 tums sektioner i taget. Pinup resten.
  • När det här lageret är klart, kommer du lossa ditt hår och låt ner ett annat lager.Igen, klippa upp vad du inte kan curl just nu. Håll curling i lager.
  • Del 2 av 3:
    Utforska olika tekniker
    1. Alternativa flickor och lockar. Flicks och curls är helt enkelt två lite olika sätt att krulla ditt hår med ett platt järn. Försök båda se vad du vill.
    • Flikar: Börja halvvägs ner längden på håret, klämma strykjärnet stängt och vrid det på sig i en halv tur. Du borde nu ha skapat en U-form med håret och järnet. Hålla järnet på den halvvridningsvinkeln, flytta långsamt ner håraxeln till hårets ände. Ju snabbare du flyttar järnet, desto mindre uttalade krullen / flickan kommer att vara. Om du gillar stora mjuka flikar, sakta ner ditt järn.
    • Curls: Börja ganska nära hårbotten (men inte tillräckligt nära för att oavsiktligt bränna den), klämma strykjärnet stängt och vrid det tillbaka på en halv tur (samma som med flikar). Kör järnet långsamt nerför håraxeln till slutet. Återigen, desto långsammare flyttar du järnet, desto hårdare är locket. Ju snabbare du flyttar järnet, mildare vågen.
  • 2. Göra mer uttalade lockar genom att vrida rätaren en hel sväng, istället för en halv. Med flikar och lockar roterade du bara håret rätare en halv tur. Om du vill ha mer ringlet-y, komplett curls, rotera rätaren en hel sväng, vrida håret över till sig själv, skapa en slinga.
  • Ta reda på vad ditt hår tenderar att göra mellan hälften och hela tur. Det kan hända att hälften är tillräckligt, eller att en tre fjärdedelar är mer idealisk för dig. Dessutom kan vissa dagar vara halvvapen dagar, och andra dagar kommer att känna sig som full-svängdagar. Det är upp till dig!
  • 3. Experimentera med att vrida din rätare under och om. När du roterar ditt plana järn, om det är en halvrotation eller en full rotation, konfronteras du med ett beslut att göra: att vända sig och runt eller om och runt. Inte heller är fel, även om krullen kommer att vända om vinkeländringen. Som ser bäst ut på dig?
  • Försök att vara konsekvent. Det är lätt att curl på ett sätt på ena sidan och sedan när du byter armar för att oavsiktligt byta riktningar, också. Om du slår av misstag gör det här, kommer du förmodligen att vara den enda som märker dina krullar i är olika riktningar.
  • Å andra sidan kan växlande riktningar också se bra ut. Du måste bara vara säker på att använda ett konsekvent mönster hela tiden.
  • 4. Prova platta vågor. En gång i taget känns det den höga tiden att ta tillbaka 1995. Klämmer ditt plana järn ner på ditt hår och vrid upp en halv tur. Därefter klämmer den på nästa bit av hår och vänd det ner en halv av en tur. Denna teknik ger dig plana vågor, nästan som en fingervåg. Upprepa denna process ner längden på ditt hår.
  • För dessa platta vågor klämmer du på varje bit av ditt hår. För curling krullar du helt enkelt på toppen och dra långsamt ner den - typ av curlingband på en present eller ballong.
  • Del 3 av 3:
    Curling ditt hår
    1. Lägg till lite hårspray. Om ditt hår inte lockar lätt eller inte håller en krull, sätt hårspray på sektioner omedelbart Innan du krullar dem.Om du vill att dina lockar håller sin form, hur de omedelbart faller från rätaren, spritz en liten bit hairspray på håret precis innan du krullar det.
    • Var noga med att använda en icke-aerosol arbetsspray för detta. Aerosoler kommer att skapa en klibbig röra.
    • Använd inte för mycket hårspray, liksom. Då blir det styvt och crunchy, vilket inte är det utseende du siktar på.
  • 2. Ta tag i delen av håret du vill curl. Hur mycket hår du inkluderar i varje curl är upp till dig, men här är några punkter att komma ihåg:
  • Mindre sektioner gör mindre, strängare lockar, liksom fler av dem. Om du vill ha en titt som är närmare Ringlets, behåll dina avsnitt mindre än två tum breda.
  • Större sektioner resulterar i bouncier, lösare krullar som ser lite mer naturligt. Använd sektioner som är bredare än två inches för stora lockar.
  • Blanda det. Du behöver inte hålla dig helt till en storlek eller annan. Till exempel kan du göra större lockar nära ditt ansikte och toppen av ditt huvud för att skapa lyft och volym, och strängare, mer känsliga krullar under för stöd. Prova det några olika sätt och se vad du gillar bäst.
  • 3. Använd en av ovanstående tekniker. Ovanstående metoder delar samma grundläggande principer: Vänd håret rätare över sig själv, och lätt och långsamt dra det ner ditt hår. Klämman lyser lätt håret på rätplattorna - inte så svårt att det är svårt att röra sig och inte så lätt att håret släpper ut.
  • De variabler du kan byta upp? Där du börjar på ditt hår (mot hårbotten eller mot ändarna), hur långsamt flyttar du det plana järnet och hur mycket du roterar det plana järnet. Experimentera med dessa tre variabler för att hitta det perfekta utseendet för dig.
  • Du behöver inte curl hela ditt hår, heller. Några strängar som är rakare eller bara vågiga kan ge dig en naturlig, strand-y-blick.
  • 4. Avsluta.Du kan lämna ditt hår som-är när du är klar curling, eller du kan lägga till en extra touch för att sätta upp den stil du vill ha.
  • För Looser Curls: Kör försiktigt fingrarna genom ditt hår och tousle det.Du får lite mer volym, och ett avslappnat, naturligt utseende.
  • För mer håll: Sätt en lätt dimma av hårspray över dina lockar för att hålla dem snygga och täta hela dagen.Om du bor i ett väldigt fuktigt område, överväga att använda en anti-fuktighetsspray också.
  • Expertips
    Gina alona

    Gina alona

    Professionell Hair Stylistgina Alona är ägare av Blo It Out, en New York City-baserad frisörsalong. Med över 20 års skönhetsutbildningsupplevelse har Ginas arbete presenterats i Människor Magazine, Time Out New York och Queens Scene. Hon har kunnat behålla ett nytt perspektiv i branschen genom att visa och delta i mässor och workshops som den internationella skönhetshowen. Hon fick sin kosmetologiutbildning från Long Island Beauty School, Astoria.
    Gina alona
    Gina alona
    Professionell hårstylist

    Alternativ till ett platt järn använder en strandväv, curling järn eller curling wand. Du kan också stifta ditt hår i ringar innan du går och lägger dig sedan på morgonen för det vågiga håret.

    Vilka produkter ska någon använda innan de krullar sitt hår?

    Titta på den här Premium Videoupgrad för att titta på denna Premium VideoMet Råd från en branschexpert i denna Premium-video

    Jenny tranJenny Tranprofessional Hair Stylist

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Ång som stiger från ditt hår är helt normalt - det är bara värmeskyddsmedlet som gör sitt jobb. Men om du luktar hår eller ser singeing, ta bort värmen omedelbart och flytta snabbare eller hitta en lägre värmeinställning i framtiden.
  • Håll inte för länge eftersom annars kan ditt hår brinna och frida.
  • Se till att ditt hår inte har knutar i det.
  • Keramiska rätare tenderar att vara bättre för håret, eftersom metallplattor kan skada håraxeln.
  • Det är mycket viktigt att använda värmeskyddsmedlet när du använder värmestilande produkter på ditt hår. Det hjälper ditt hår mot brott, kämpar och håller ditt hår friskt.
  • Du kan behöva någon som hjälper dig att göra håret på baksidan av ditt huvud för att förhindra att du brinner.
  • Om du inte har värmeskyddsmedel, använd kokosnötolja.
  • Se till att ditt hår är rent. Om det är oljigt och smutsigt, kan rätaren skada ditt hår.
  • Öva din teknik. Det kanske inte är perfekt första gången, men du får det rätt så småningom.
  • För bättre resultat, räta håret före curling.
  • Ditt hår måste vara rakt eller vågigt för att göra det här. Det kommer inte att fungera på lockigt hår om inte det är först torkat rakt.
  • Använd alltid en värmeskyddspray på håret innan du curling med curling irons. Rätare, eller torka ditt hår.
  • Ju strängare du håller håret i rätningarna desto mer exakt kan krullen vara.
  • Varningar

    Håll inte ett platt järn på en del av håret i mer än 7 till 10 sekunder.
  • Rät aldrig vått hår, om du inte har rätare som görs för att göra det.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande