Hur man krullar din mustasch

Om du är trött på ditt drabbans ansiktshår, eller du letar efter ett snyggt mustasch i år, överväga ett styr eller krökt mustasch. Det är lättare än du kanske tror och gör en underbar konversationsstart. Med någon planering och lite tålamod kan du uppnå den perfekta krullade mustaschen på nolltid.

Steg

Metod 1 av 2:
Curling en mustasch med vax
  1. Bild med titeln Curl ditt mustasch steg 1
1. Använd en mustaschkam. När tipsen på din mustasch är tillräckligt länge kan du använda en mustaschkam för att träna ditt hår för att växa över toppen av dina läppar och ut mot sidorna av ditt ansikte, snarare än rakt ner över läppen. Borsta dagligen, eller flera gånger om dagen om du kan hitta tiden. Ju längre håret får växa, ju mer robusta dina kratta tips kommer att vara.
  • Leta efter en mustaschkam som har släta avrundade tänder eftersom det kommer att se till att du inte snagar eller drar ut dina mustasch hår.
  • Om du vill växa en lång mustasch, eller du hoppas att uppnå en stor krull, kommer du förmodligen att behöva tillåta flera månader för att håren ska växa. Om du vill hålla din mustasch liten och snygg, fortsätt och trimma ändarna när de börjar bli för lång.
  • Bild med titeln Curl ditt mustasch Steg 2
    2. Välj rätt vax. Oavsett om du syftar till ett tätt styr mustasch, eller bara försöker curl dina hår i en mer avslappnad stil, finns det ett brett utbud av vaxprodukter för dig att välja mellan.
  • Prova det primära mustaschvaxet som kan göras kan du hantera, vilket är bra för daglig användning, eller deras sekundära mustaschvax, som är praktiskt för extra håll när du behöver det.
  • Bild med titeln Curl ditt mustasch Steg 3
    3. Värma vaxet först. Skrapa en liten mängd vax ut ur tennet med utsidan av miniatyren - det kommer att värmas snabbt på dina händer och sprida sig så att du verkligen behöver en liten mängd. Experimentera lite för att räkna ut det perfekta beloppet för din hårtyp. För mycket och din mustasch kommer att se och känna sig oljig.
  • Bild med titeln Curl ditt mustasch Steg 4
    4. Curl spetsarna runt fingret. Börja med att gnugga vaxet i din mustasch ovanför din läpp och direkt under näsan. Sedan massera vaxet från mitten av din mustasch ut mot tipsen, curling dessa runt fingret och hålla i några sekunder.
  • Vax är också bra för att taming några spetsiga hår och göra hela mustaschen ser snyggt och snyggt.
  • Metod 2 av 2:
    Curling en mustasch med ett curlingjärn
    1. Bild med titeln Curl ditt mustasch Steg 5
    1. Börja med rent hår. Vax inte din mustasch innan du applicerar ett curlingjärn - om du ska vax, gör det alltid efteråt.
    • Om du är orolig att vaxning kommer att påverka krullen, behöver du inte vaxa alls, men vaxning efteråt kommer helt enkelt att hjälpa till att tämja några stridiga hår.
  • Bild med titeln Curl ditt mustasch Steg 6
    2. Använd en lågtemperaturinställning. Curling-strykjärn har justerbara värmeinställningar. Börja låg och öka temperaturen tills du hittar den bästa inställningen för ditt hår. Tjockare, mer trådt hår behöver mer värme.
  • Det bör bara ta ca 1 minut för ett curlingjärn med god kvalitet att värma upp. Billigare kan ta några minuter längre, så var tålmodig och vänta tills den har upphettats fullt ut innan du använder den.
  • När du använder ett curling-järn, tryck på det till något papper. Om papperet börjar bli brunt, är det för varmt för din mustasch.
  • Bild med titeln Curl ditt mustasch Steg 7
    3. Välj rätt storlek borrning. Om du gillar snäva krullar, välj en /4 tum (6.4 mm) Borrning Curling Järn, medan om du går för en lösare curl kan du använda upp till en 1 tum (25 mm) borrning. Det finns ingen specifik mustasch curling järn - en vanlig kommer att göra, men använd en mindre storlek curling järn än krullen du vill, eftersom krullen kommer att sluta vara två till tre gånger järnets storlek.
  • Bild med titeln Curl ditt mustasch steg 8
    4. Klippa krusjärnet på din mustasch. Du bör dra ditt mustasch hår försiktigt utåt nära den punkt där den fäster på ditt ansikte. Använd en spegel och var försiktig med vad du gör så att du inte bränner dig själv. Lämna det där i ca 10 sekunder.
  • Ett användbart knep är att glida lite kort mellan mustaschen och ditt ansikte när du gör det för att undvika skällda kinder.
  • Bild med titeln Curl ditt mustasch Steg 9
    5. Rotera curlingjärnet. Därefter trycker du på handtaget på ditt curlingjärn så att den öppnar ett litet sätt och roterar det så att mustascharna lockar uppåt mot taket.
  • Om din mustasch är ganska lång eller ditt hår är särskilt tjockt, kan du behöva upprepa curl en andra gång.
  • Du behöver inte, men om du vill tämja några wispy hår kan du tillämpa en liten mängd mustaschvax för att slutföra ditt utseende.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande