Hur man krullar långt tjockt hår

Långt, tjockt hår kan vara svårt att curl ibland. Curls tenderar att falla ut på grund av hårets vikt, och med så mycket hår kan det ta lång tid att få det utseende du vill uppnå. Läs vidare för tre metoder för att lägga till curl i ditt hår: med en locktång, T-tröja-metoden, eller sockbunmetoden.

Steg

Metod 1 av 3:
Med ett curlingjärn
1. Börja med rent, torrt hår. Curls tenderar att falla ut ur håret som är lite oljigt, så använd inte för mycket balsam innan du planerar att krulla ditt hår. Curl inte vått hår, antingen - som ditt hår torkar, kommer krullarna att falla ut, speciellt om ditt hår är långt och tjockt.
  • 2. Applicera ett värmeskyddande serum. Att använda direkt värme från krusjärnet kan skada ditt hår, så det är en bra idé att ansöka serum innan du kommer till jobbet. Serum menade att skydda ditt hår från värmeskador finns i hårstylingsdelen av apotek.
  • 3. Värma upp ett curlingjärn. Om du vill ha stora, lösa lockar, använd ett strykjärn med en större fat. För snabbare lockar, välj en som har en mindre fat. Hur som helst, försök att använda ett keramiskt krusjärn. Dessa blir hetare än andra krullstrålar, vilket skapar en längre varaktig stil för tjockt, långt hår.
  • 4. Wrap framsidan av ditt hår runt curlingjärnet. Börja med håret som växer över pannan och linda en två-tums sektion av håret runt fatet. Rulla det över så att håret dras tillbaka från din panna, inte mot ditt ansikte. Håll det där i tre sekunder, ta sedan bort krulljärnet och använd en stift för att hålla krullen på plats.
  • Håll inte krusjärnet i ditt hår för länge. För mycket värmeexponering kan få ditt hår att torka ut.
  • Om du har bangs, lura inte dem med resten av ditt hår. De borde vara utformade separat.
  • 5. Använd samma metod för att curl resten av ditt hår. Vik den i två-tums sektioner runt Curling-järnet, håll på plats i tre sekunder och släpp sedan ut järnet och sticka krullen i huvudet.
  • Om du behöver hjälp curling ryggen, fråga en vän för att hjälpa dig. Det kan vara svårt att göra snygga lock på baksidan av ditt huvud.
  • För en tousled utseende, experimentera med curling sektioner av ditt hår i olika riktningar, snarare än jämnt curling dem mot huvudets krona.
  • 6. Spraya ditt hår med hårspray. När allt ditt hår är fastnat i lockar, spraya det med hårspray. Om du vill ha snäva lockar som håller sig på plats hela dagen, använd en maximal hållspray- för lösare, mer naturliga lockar, använd en lös hållspray.
    Expertips
    Arthur Sebastian

    Arthur Sebastian

    Professionell Hair Stylistarthur Sebastian är ägare till Arthur Sebastian Hair Salon i San Francisco, Kalifornien. Arthur har arbetat som en frisör i över 20 år och fick sin kosmetologi licens 1998. Han tror att det sanna arbetet med en framgångsrik frisör kommer från passion och en kärlek till frisör.
    Arthur Sebastian
    Arthur Sebastian
    Professionell hårstylist

    Vår expert samtycker till: När du har skapat dina vågor kan du spruta ditt hår med en lätt hårspray eller saltspray för att lägga till textur och hjälpa till att hålla locket.

  • 7. Ta bort stiften. När ditt hår har svalnat från järnet, ta bort var och en av stiften och låt krullarna falla till axlarna. Applicera mer hårspray om du vill. Du kan också köra fingrarna försiktigt genom lockarna för att få dem att se mjukare.
  • Metod 2 av 3:
    Gör t-shirt lockar
    1. Tvätta och skicka ditt hår. Gör inte överlägsen, eftersom det kommer att göra dina lockar mer benägna att falla ut under dagen. Medan ditt hår fortfarande är vått, använd en bred tandkam för att ta bort några tangles. Klappa försiktigt det med en handduk.
  • 2
    Gör t-shirt remsor. Använd en sax för att skära en gammal t-shirt i längdriktningen i remsor. Sätt i saxen i nacken och skär ner till höljet och upprepa sedan längs halsen tills du har tillräckligt med remsor för att rulla upp hela ditt hårhår. Remsorna ska vara några inches längre än ditt hår.
  • Om du inte har en gammal t-shirt, kan du använda långa strumpor, dishtowels eller någon bit av bomullstyg som är samma längd som ditt hår.
  • Om du vill ha små, snäva krullar, gör remsorna smala. För större lockar, gör dem bredare, ca 2 eller 3 tum (5.1 eller 7.6 cm).
  • 3. Rulla ditt hår i remsorna. Börja med att separera en del av ditt hår från resten. Kamma det så att det är smidigt, sedan line upp i slutet av en t-shirtremsa med spetsen av sektionen av håret. Börja rulla det mot din så att håret rullas upp i remsan. När du når din hårbotten, binda ändarna på remsan för att hålla den på plats. Upprepa tills alla delar av ditt hår har rullats.
  • Rulle remsor av hår i olika riktningar, eller under istället för över, för att uppnå en tousled effekt.
  • Rulla halvvägs upp ditt hår och sluta om du vill ha vågor som bara sträcker sig halvvägs upp ditt hår.
  • 4. Låt ditt hår torrt. Vänta flera timmar eller över natten för ditt hår för att helt torka i remsorna. Ta bort remsorna innan ditt hår är torrt kommer att resultera i lockar som inte håller mycket länge.
  • 5. Ta ut t-shirtremsorna. När ditt hår är helt torrt, lossa remsorna och låt dina krullar falla till dina axlar. Använd hårspray, gel eller mousse för att hålla dem på plats.
  • Metod 3 av 3:
    Skapa sock Bun Curls
    1. Börja med vått hår. Antingen tvätta och skicka ditt hår som vanligt, eller blöta ditt hår och klappa det torrt för att förbereda den här metoden. Se till att ditt hår är helt fri från tangles.
  • 2. Sätt ditt hår i en hög hästsvans. Böj över och använd en kam för att samla håret på toppen av ditt huvud och säkra det med ett elastiskt band. Se till att det är gratis från stötar och tangles.
  • 3. Göra en sockbulle. Ta en ren rörsocka, skära av tån och rulla den i en donutform. Ju större donut, desto större är dina lockar. Placera socken donut över din hästsvans och dra ditt hår genom. Med munken placerad mot huvudet, linda ditt hår över munken och ta det under, en sektion i taget. Fortsätt göra det tills allt hår är säkert på plats över munk.
  • 4. Låt ditt hår torrt. Vänta flera timmar eller över natten för ditt hår att torka runt bun. När du är säker på att det är helt torrt, ta bort bunna och låt dina lockar falla fri. Denna metod resulterar i lös, vågiga lockar. Håll dem på plats med gel, mousse eller hårspray.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Försök att arbeta i mindre sektioner för mer definierade krullar och använd tjocka sektioner för lösa krullar och en mer vågig konsistens.
  • Prova heta rullar som ett alternativ till ett curlingjärn.
  • Varningar

    Lämna inte krulljärnet i ditt hår för länge, eller det kommer att brinna.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande