Hur man frågar om den hårklipp du vill ha

Att få ditt hårklippt kan orsaka ångest och rädsla. Du kanske oroar dig för att du slutar med en stil som du inte gillar. Förklara vilken frisyr du vill ha kan lindra spänningen du kan ha över att få en trim eller en ny stil helt och hållet. Men människor har ofta olika sätt att säga samma sak om en snitt, så vad du kanske tror är en tum kanske inte är till din stylist. Du kan be om den hårklipp du vill ha genom att föreställa dig vad du vill ha före ditt möte och konsultera med din stylist innan du går vidare med klippet.

Steg

Metod 1 av 3:
Förutsätta din snitt
  1. Bild med titeln Be om den hårklipp du vill ha steg 1
1. Samla inspiration i bilder. Leta efter eller ta bilder av liknande frisyrer du gillar och överväger. Du kan hitta dem på sociala medier, i tidskrifter, eller genom att söka på internet. Fråga vänner, familj, medarbetare, eller till och med människor du ser i passerar om du kan fotografera sina frisyrer. Detta gör att du kan sammanställa en portfölj av de stilar du gillar eller vill ha som referenspunkt för din stylist.
  • Försök surfa på Pinterest och Instagram för att hitta skärningar och stilar som du gillar.
  • Bild med titeln Be om den hårklipp du vill ha steg 2
    2. Ta anteckningar på stilar du gillar. Gå igenom de bilder du har samlat och ta anteckningar på varje stil. Att ha dessa anteckningar kan påminna dig vad du vill ha om du glömde vad som drar dig till stilen. Det ger också din stylist lite inblick i vilka element du vill ha från önskad skärning.
  • Skriv fullständiga meningar eller nyckelord för att styra dig. Till exempel, "Jag gillar verkligen de långa lagren på den här personen", eller "kortare runt ansiktet."Nyckelord som" Layering "," Bangs "och" Undercut "är också användbara.
  • Bild med titeln Be om den hårklipp du vill ha Steg 3
    3. Utveckla ett förhållande med din stylist. Stick med din stylist eller bygga ett förhållande med en ny innan du får håret. Detta ger stylisten en chans att prata med dig, rör ditt hår och ta reda på vad det bästa klippet är för din hårtyp och ansikte.Det kan också sänka ditt sinne innan, under, och efter klippet.
  • Metod 2 av 3:
    Rådgivning med din stylist
    1. Bild med titeln Be om den hårklipp du vill ha steg 4
    1. Planera ett samråd för stora förändringar. Ett samråd är i princip en konversation som du har med stylisten så att de kan lära dig dina önskemål och behov. Se din stylist för ett samråd om du vill ha en stor förändring, som du går från midjelängdshår till en pixie eller vill ha en avsmalnande snitt istället för din vanliga höga och täta. Detta kan se till att din frisyrer har tid att tänka på stilen för dig. Det hindrar dig också från att göra utslagsbeslut som du kan ångra efter klippet.
    • Samråd för hårklipp tar vanligtvis inte längre än 15 minuter.
  • Bild med titeln Be om den hårklipp du vill ha steg 5
    2. Diskutera din livsstil. Att prata om din livsstil och hårrutin kan hjälpa stylisten att räkna ut sätten att ge dig det snitt du vill ha när du arbetar med dina individuella behov.Genom att lära sig vad du gör varje dag och hur du vanligtvis stilar ditt hår, kommer de att kunna avgöra om den hårklipp du vill ha är lämplig för dig och gör också andra förslag.
  • Denna information hjälper stylisten att avgöra om du kan uppdatera din nya frisyr på egen hand, eller hur ofta behöver du besöka salongen baserat på din livsstil.
  • Berätta för frisyraren om du brukar bära ditt hår i en hästsvans, tvätta det och gå ut genom dörren, eller spendera mycket tid styling det varje morgon.
  • Under denna del av samrådet kan stylisten ställa frågor som:
  • Vad arbetar du med?
  • Tränar du?
  • Hur ofta skulle du vara tillgänglig för att komma in för en trim?
  • Bild med titeln Be om den hårklipp du vill ha steg 6
    3. Visa dina inspirerande bilder. Ta dina bilder och anteckningar till ditt möte eller samråd. Visa dem till din stylist och berätta för dem exakt vad du tycker om var och en. Det här kan vara en bra utgångspunkt för din stylist att ge dig det snitt du vill ha och börja räkna ut vad som fungerar med din hårstruktur och ansiktsstruktur. Din stylist kommer att kunna analysera bilderna och ditt hår för att avgöra om den hårklipp du önskar är smickrande för dig. Stylisten kan också använda denna information för att komma med alternativa förslag till dig.
  • Att ha dina anteckningar till hands hjälper dig att komma ihåg vad du vill säga om du blir nervös.
  • Bild med titeln Be om den hårklipp du vill ha Steg 7
    4. Använd beskrivande ord. Var så exakt som du kan när du beskriver önskad skärning. Till exempel, "Jag gillar verkligen swoopen till vänster sida av den här människans ansikte. Jag är verkligen aktiv och behöver dra tillbaka den så att jag skulle vilja att min swoop är längre, runt min kindben."Detta kan se till att din stylist förstår exakt vad du vill och kan införliva dessa funktioner i din snitt.
  • Bild med titeln Be om den hårklipp du vill ha steg 8
    5. Ange hur mycket du vill klippa. Visa specifika mätningar när du diskuterar längd och hur mycket du vill skära av. Till exempel, "Jag vill ha en tum klipp av mitt hår. Det här är en tum för mig och det belopp som jag skulle vilja trimma."Att prata med din stylist i beskrivande och konkreta villkor kan säkerställa att du är båda på samma sida om din cut. Det kan också minimera post-cut chock eller besvikelse.
  • Se till att du tar tag i håret och visar fysiskt din stylist hur mycket hår du vill ha tagit av. Det finns en chans att du kan överskatta eller underskatta hur mycket du frågar stylisten att skära.
  • Bild med titeln Be om den hårklipp du vill ha Steg 9
    6. Vara öppen för förslag. Några frisyrer kanske inte fungerar med din hårtyp eller livsstil.Låt din stylist göra förslag om hur det är bäst att nå det snitt du vill ha eller något som liknar det. Detta kan se till att du får den stil du gillar och att det fungerar med ditt hår och livsstil.
  • Metod 3 av 3:
    Få din frisyr
    1. Bild med titeln Be om den hårklipp du vill ha steg 10
    1. Bekräfta den stil du vill ha. Innan stylisten börjar klippa, be dem att sammanfatta vad du diskuterade för din cut. Låt dem veta om något inte låter rätt eller om du har en specifik fråga. Till exempel, "Det ser ut som om din hand är över min krageben. Jag vill bara se till att du inte skär över min krageben, och i stället direkt på den, som vi har kommit överens om."
  • Bild med titeln Be om den hårklipp du vill ha steg 11
    2. Var uppmärksam medan stylisten skär. Det kan vara frestande att sitta i en stylists stol och koppla av, men det kan leda till att du känner dig obekväma när du ser slutprodukten. Be stylisten att placera dig så att du kan se hur de skär och styper håret. Detta kan se till att du fortfarande får det snitt du vill ha utan att vara upprörd eller besviken på den slutliga produkten.
  • Bild med titeln Be om den hårklipp du vill ha steg 12
    3. Tala upp vid behov. Om du känner dig obekväma, har du en fråga, eller gillar inte något, vänligen men ordentligt låt stylisten veta så snart som möjligt. Tänk på att det är ditt hår och pengar och du borde få det du vill ha när det gäller känslan och stilen. Detta kan se till att stylisten har tillräckligt med tid för att byta växlar om det inte finns något du inte gillar.
  • Avsluta mötet om stylisten reagerar dåligt eller du känner dig väldigt obekväma.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande