Hur man färgar spetsar fram peruker

Lace frontwigs är vackra, naturliga sätt att sätta på nya frisyrer och hårfärger snabbt och enkelt. Om du har en spetsfront peruk och du vill ändra ditt utseende, kanske du undrar hur du är säkert färgad din peruk utan att skada den. Genom djupt konditionering av din peruk, borstar ut det och ser till att ditt färgämne är belagt jämnt, du kan ha en hälsosam och snygg snyggsfront peruk medan du också rockar en ny färg.

Steg

Del 1 av 3:
Konditionering och sektion av din peruk
  1. Bild med titeln Dye Lace Front Wigs Steg 1
1. Applicera djup balsam i din peruk. Få din peruk fuktig och applicera en djup balsam till din spetsfront peruk innan du färgar det för att förhindra skador och hålla din peruk ser frisk och glänsande. De flesta djupa balsama måste sitta i ca 1 timme och sedan sköljas ut. Du kan skicka din peruk när som helst innan du färgar den.
  • Deep Conditioners kan köpas på de flesta skönhetsbutiker.
  • Bild med titeln Dye Lace Front Wigs Steg 2
    2. Torka din peruk. Se till att din peruk är helt torr efter konditionering. Du kan låta det lufttorka på en perukform om du har ett par timmar, eller torka den med en hårtork på huvudet eller en perukform. Om håret i din peruk är skadat, använd inte en hårtork för att torka det, eftersom det kan skada det vidare.
  • Bild titled Dye Lace Front Wigs Steg 3
    3. Kamma din peruk med en bred tandad kam. Om din peruk är trassad eller mattad, kan färgämnet inte gå jämnt. Använd en bred tandad kam för att försiktigt borsta ut några snarl eller knutar i din peruk innan du börjar dyka det. Detta kommer också att göra håret mycket lättare att arbeta med. Börja från botten av din peruk och arbeta upp mot hårbotten, kamma försiktigt men fast.
  • En vanlig hårborste kan skada en peruk eftersom borsten är för fina. Använd en bred tandad kam för att säkerställa att din peruk är frisk.
  • Bild med titeln Dye Lace Front Wigs Steg 4
    4. Separera din peruk i 4-6 jämn bitar med hårband. För att göra applicering av ditt hårfärg lättare, avsnitt din peruk i 4-6 stycken med hårband. De behöver inte vara helt ens, men varje sektion borde ha ungefär samma mängd hår. Sektion Din peruk gör det lättare att bli färgad genom det helt och hjälper dig att se hur mycket hår du har lämnat för att färga.
  • Om du färgar din peruk med flera färger, var noga med att skilja dina sektioner med färg. Detta kommer att göra din färgningsprocess mycket lättare.
  • Del 2 av 3:
    Applicera färgämnet
    1. Bild med titeln Dye Lace Front Wigs Steg 5
    1. Välj ditt färgämne baserat på dina önskade färger och din perukfärg. Du kan lägga någon typ av hårfärg på en spetsfront peruk, eftersom det normalt är gjord av mänskligt hår. Men ditt peruk hår är detsamma som ditt eget hår: du kan inte färga det lättare utan att bleka det. Om du vill att din peruk är en ljusare färg måste du bleka det först tills det är lätt nog att hämta den färg du vill ha. Detta fungerar bra för pasteller och lätta blonda färger. Om du dör din peruk en mörkare färg, behöver du inte bleka den först.
    • Vissa spetsfront peruker säljs redan blekt.
  • Bild med titled Dye Lace Front Wigs Steg 6
    2. Blanda ditt hårfärg enligt dess instruktioner. Varje hårfärg är annorlunda och kan kräva några steg innan du kan tillämpa det på din peruk. Läs noga igenom instruktionerna på ditt hårfärg och följ stegen om det finns några. För de flesta boxade hårfärget innebär det att blanda 2 ingredienser tillsammans, men vissa hårfärger kräver inte att du gör det här.
  • Bild med titeln Dye Lace Front Wigs Steg 7
    3. Sätt på engångshandskar och en gammal t-shirt för att skydda mot fläckar. Hårfärg kommer att fläcka din hud, naglar och kläder. Du kan bära engångsplast eller latexhandskar för att skydda dina händer och en gammal t-shirt för att skydda dina kläder. De flesta boxade hårfärgämnen kommer med 1 par engångsplasthandskar.
  • Du kan köpa latex eller plasthandskar på de flesta hårdvaru- eller hemvaruhandlare.
  • Bild med titeln Dye Lace Front Wigs Steg 8
    4. Sprid tidningen över en plan yta, som ett bord. Att lägga din peruk på en plan yta är det enklaste sättet att applicera färgämnet medan du ser hela saken. Du kan skydda vilken yta du använder genom att lägga ner tidningen eller papperspåsen ner. Se till att skyddsskiktet är tjockt nog att ditt färgämne inte kommer att sippra igenom.
  • Bild med titeln Dye Lace Front Wigs Steg 9
    5. Spraya hårspray och torka sedan på spetsens framsida för att skydda den. Hårfärg kommer att fläcka spetsfronter, så du bör spraya en generös mängd hårspray på spetsen på din peruk och torka den med en hårtork i 30 till 40 minuter. Detta kommer att ge en skyddande beläggning på din spetsfront som kan sköljas senare.
  • Du kan koncentrera hårsprayen på alla områden som du tror kan få mycket färgämne på dem.
  • Bild med titeln Dye Lace Front Wigs Steg 10
    6. Applicera färgämnet jämnt till ett avsnitt med hjälp av en hårfärgborste. Börja med en sektion som ligger på baksidan av perukan och untie det. Använd en hårfärgapplikatorborste för jämnt belägga allt håret i sektionen med färgämne. Se till att det inte finns några fläckar som lämnas. Sektionen ska vara helt mättad med färgämne och det ska inte finnas några tomma fläckar eller bitar där den ursprungliga färgen visar igenom. När sektionen är klar, dra bort det från de andra avsnitten för att fortsätta arbeta.
  • De flesta skönhetsbutiker säljer hårfärgapplikatorborstar.
  • Du kan använda din breda tandade kam eller fingrarna för att borsta genom sektionen och se till att färgämnet är jämnt spridd.
  • Bild med titeln Dye Lace Front Wigs Steg 11
    7. Borsta färgämnet på resten av sektionerna, undviker spetsfronten. Applicera ditt färgämne jämnt till varje del av håret du har jobbat på baksidan till framsidan. Försök att inte få något färgämne på spetsarområdet i perukan, eftersom det kan fläcka.
  • Bild med titeln Dye Lace Front Wigs Steg 12
    8. Lämna färgämnet tills färgen är vad du vill ha. Hårfärgförpackningen ska ange hur länge ditt hårfärg måste sitta för att få den färg och ton som du vill. Vanligtvis är det någonstans från 15 minuter till 1 timme. Typiskt måste lättare hårfärger, som pasteller, sitta för mindre tid än mörkare hårfärger.
  • Ställ in en timer med telefonen för att hålla reda på hur länge ditt färgämne har varit i.
  • Del 3 av 3:
    Sköljning och torkning av din peruk
    1. Bild med titled Dye Lace Front Wigs Steg 13
    1. Skölj din peruk med kallt vatten tills vattnet går klart. När ditt hårfärg är gjort sittande, skölj din peruk i din handfat eller badkar med kallt vatten. Krama försiktigt peruk med dina händer i en nedåtriktad riktning. Försök att undvika att få vatten med färg i det på spetsen på din peruk, eftersom det kommer att fläcka. Du bör sluta skölja din peruk när vattnet under det går klart, vilket innebär att allt överskott av hårfärg är borta. Detta kan ta var som helst från 2 minuter till 10 minuter.
    • Använd inte schampo när du sköljer hårfärget. Detta kan tvätta en del av färgen av din peruk.
  • Bild med titeln Dye Lace Front Wigs Steg 14
    2. Skölj spetsen på din peruk i kallt vatten för att få hårsprayen ut. När allt färgämne är ute av din peruk kan du skölja spetsfronten för att bli av med hårsprayen. När hårsprayen är ut, kommer spetsen inte att känna sig styv eller klibbig längre.
  • Bild med titeln Dye Lace Front Wigs Steg 15
    3. Villkor din peruk om håret känns torrt eller skadat. Om din peruk känns som den var skadad eller uttorkad av hårfärget, sätt balsam på det när du sköljer ut det. Låt balsam sitta i 1 till 2 minuter. Detta kommer att lägga till fukt tillbaka i håret och kan hjälpa till att vända några av de skadliga effekterna av hårfärget.
  • De flesta boxade hårfärger kommer med balsam som du kan använda.
  • Bild med titeln Dye Lace Front Wigs Steg 16
    4. Krama din peruk med en handduk för att bli av med överskott av vatten. Pressa försiktigt en handduk upp och ner din peruk för att få det extra vattnet av det. Använd en gammal handduk bara om vissa färgämnen lämnas på peruken, eftersom det kommer att fläcka. Vrid inte eller dra på din peruk för att torka den.
  • Bild med titeln Dye Lace Front Wigs Steg 17
    5. Kamma din våta peruk med en bred tandad kam. Om din peruk fick tangles eller knutar i den under döende processen, kan du försiktigt kamma genom den med din breda tandkam. Börja från botten och arbeta uppåt mot hårbotten, dra långsamt ut snarls.
  • Bild med titeln Dye Lace Front Wigs Steg 18
    6. Torka din peruk med hårtork eller låt den lufttorka. Beroende på hur du vill ställa din peruk kan du antingen torka den med en hårtork eller låt den torka. Din hårfärgfärg kan se mörkare ut på din peruk när peruken är våt, så det är viktigt att se hur peruken ser efter det har torkat.
  • De flesta spetsfrontvaror använder människa eller djurhår, så de kan ha värme appliceras direkt på dem. Om din peruk är syntetisk, använd inte värme för att torka den, eller det kan skada din peruk.
  • Tips

    Saker du behöver

    • Balsam
    • Hårfärg
    • Engångshandskar
    • Hårfärg applikatorborste
    • Bred tandad kam
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande