Hur man tillämpar smink för mörk hud (tjejer)

VIDEO

Att hitta rätt smink kan vara en utmaning för tjejer med mörkare hud. Från att plocka ut den rätta nyansen av grunden för att få en ögonskugga som kommer att dyka upp, vet vad smink kommer att se bra ut på dig är en viktig färdighet att ha. Smink som accentuerar din skönhet kan ge dig självförtroende för en fantastisk natt ute.

Steg

Del 1 av 5:
Hitta fundament
 1. Bild med titeln Applicera smink för mörk hud (tjejer) Steg 2
1. Använd rätt grund för din hudtyp. Olika typer av fundament arbetar med olika hudtyper, så bestämma om din hud är mer oljig eller torr innan du väljer en grund. Om ditt ansikte alltid är glänsande, bryter du lätt, och du tenderar att ha större porer, du har förmodligen fet hud. Om ditt ansikte har grova eller röda fläckar, knappt synliga porer, eller flaking, har du förmodligen torr hud. Om ditt ansikte har delar som verkar oljiga och andra delar som verkar torra, har du kombinationshud.
 • Om du har fet hud med större porer bör du använda en matt grund för att torka upp din huds naturliga oljor.
 • Flickor med torr hud bör fuktas först och använd sedan en krämig grund snarare än en matt. Detta kommer att hålla din hud fuktad och ser fräsch ut.
 • Om du har kombinationshud, bör du välja en grund som ger dig din önskade ändeffekt.
 • 2. Match Foundation till din huds undertoner. Undertoner är basen av din huds färg, och de är uppdelade i tre olika kategorier: cool, varm eller neutral. Din grundfärg ska vara i samma kategori som din huds undertoner. Du kan göra några enkla test för att ta reda på vilka undertoner du har.
 • Den vita vs. Cream Test: Få två kläder, en vit och en av vit. Håll dem upp till ditt ansikte, titta i spegeln och bestämma vilken färg som kompletterar din hudton bättre. Se till att du inte har någon smink när du gör testet. Om den vita ser bättre ut har du varma undertoner. Om den off-white ser bäst ut, har du coola undertoner, och om båda ser bra ut, har du neutrala undertoner.
 • Vein-testet: Titta på venerna på din handled och försök att se om de ser grönt, blått eller blågröna. Gröna vener innebär att du har varma undertoner, blå vener betyder att du har svala undertoner och blågröna vener innebär att du har neutrala undertoner.
 • Smycken test: Få några guld smycken och några silver smycken att göra detta test. Försök på båda uppsättningarna smycken och bestämma vilka smycken som smickrar dig mest. Om du bär guld smycken ser bäst ut, har du varma undertoner, men om silver smycken ser bäst ut har du coola undertoner. Om båda typerna av smycken smickrar din hud, har du neutrala undertoner.
 • Bild med titeln Applicera smink för mörk hud (tjejer) Steg 3
  3. Hitta den perfekta färgen på stiftelsen. Ibland har mörkskinniga tjejer en svår tid att hitta rätt färgfond eftersom många tjejer är naturligt två tonade och har en komplex färg. Det bästa sättet att hitta den perfekta stiftelsen är att använda flera olika färger tillsammans för att matcha din hud.
 • Om du behöver dölja mörka cirklar under dina ögon, välj en concealer med en djup orange ton. Applicera det sparsamt, sätt sedan det med ett ljust lager av genomskinligt pulver.
 • Du kanske tycker att din hud är lättare mot mitten av ditt ansikte och mörkare mot de yttre kanterna. Med två olika färger på de olika delarna av ditt ansikte och sedan blanda dem tillsammans där de möts hjälper dig att få ett mycket naturligt utseende med fundamentet.
 • Del 2 av 5:
  Tillämpning av fundament
  1. Bild med titeln Applicera smink för mörk hud (tjejer) Steg 4
  1. Börja med ett rent och fuktigt ansikte. Du måste tvätta och torka ditt ansikte innan du tillämpar fundamentet. Om din hud är torr, använd fuktkräm innan du sätter på grunden. Om din hud är oljig, försök använda en ansiktsgränsande gel för att förbereda ditt ansikte för stiftelsen.
 • 2. Använd en stiftborste för att tillämpa fundamentet. En grundborste är en större sminkborste med en rundad kant. Att använda en borste kommer att tillämpa din fundament konsekvent och smidigt på ditt ansikte. Sätt bara grunden på penselns spets för att undvika över mättande borsten.
 • Var noga med att skölja borsten efter varje applikation för att hålla den ren och sanitär.
 • Bild med titeln Applicera smink för mörk hud (tjejer) Steg 1
  3. Skaka flaskan av fundamentet. Innan varje applikation behöver du skaka grundflaskan väl. Färgerna på flytande fundament kan något separera och skapa en ojämn ton om den inte är blandad innan du ansöker.
 • Bild med titeln Applicera smink för mörk hud (tjejer) Steg 7
  4. Applicera grunden som börjar i mitten av ditt ansikte. Börja i mitten av ditt ansikte och blanda grunden ut och uppåt. Fortsätt att applicera tills hela ansiktet är täckt och jämnt blandat.
 • Om du använder två olika färger på fundamentet på ditt ansikte, använd den lättare tonen först och använd sedan den mörkare tonen och använd sedan borsten för att blanda dem ihop där de möts.
 • 5. Buff ditt ansikte. Använd en buffningsborste eller svamp för att blanda grunden i din hud. Borsta försiktigt eller sväng ditt ansikte i en cirkelrörelse för att blanda grunden och mjukna utseendet.
 • Se till att buffra runt din käftlinje och nacke så att du inte hamnar med en grundlinje.
 • Del 3 av 5:
  Plocka ögonskuggor
  1. Bild med titeln Applicera smink för mörk hud (tjejer) Steg 9
  1. Vara djärv med ljusa färger. Flickor med mörkare hud kan bära mycket ljusa färger på ögonen och se bra ut. De bästa ljusa färgerna för mörk hud är ljusa juveloner som blå, smaragd eller lila. Ljusa färger pop mot mörk hud och ge dig ett dramatiskt utseende.
 • Bild med titeln Applicera smink för mörk hud (tjejer) steg 10
  2. Blanda kompletterande färger. Att använda två kompletterande färger på ditt öga kommer att skapa ett roligt, dramatiskt utseende. Prova att para guld och lila genom att applicera lila på ditt ögonlock och läggning av guldet på toppen, närmare din ögonbryn.
 • Bild med titeln Applicera smink för mörk hud (tjejer) Steg 11
  3. Försök använda neutrala färger för ett subtilt utseende. Bär neutrala ögonskuggor i nyanser av brun eller naken kan markera dina ögon och fortfarande se väldigt naturligt. Blandning av flera olika neutrala färger kan skapa ett unikt utseende att bära varje dag.
 • Håll dig borta från vita eller mycket lätta neutrala färger. Dessa färger kan skapa en torr eller ashy titta på mörkare hud.
 • Bild med titeln Applicera smink för mörk hud (tjejer) Steg 12
  4. Använd metallik för att lägga till lite kul. Metallic, eller skimrande, ögonskuggor ser fantastiskt ut på mörk hud eftersom de är en sådan kontrast till din rika, mörka hudfärg. Ögonskuggor med skimmer verkligen glimmar på mörkare hud vilket gör det till ett perfekt val för en datum natt.
 • Ögonskuggor i guld- och bronsfamiljen kompletterar verkligen undertonerna i mörkare hud mycket bra. Men använd bara skimrande metallisk på ditt egentliga ögonlock.
 • Om du använder ögonskugga i ditt öga eller direkt under dina ögonbryn, ska det vara platt eller matt.
 • Försök använda metalliska juveltonade ögonskuggor för att ge dig ett dramatiskt utseende.
 • 5. Avsluta utseendet med eyeliner och mascara. Ögonfodret kan få dina ögon att se större ut och skapa ett dramatiskt utseende. Svarta och bruna ögonlinjer är bra för ett naturligt utseende, och färgade eyeliners är roliga att använda för att skapa ett mer dramatiskt utseende. Använd mascara för att förlänga och förtjocka dina ögonfransar för att slutföra ditt felfria utseende. Hitta en bra svart mascara att använda dagligen för att förbättra dina fransar.
 • Försök använda en gel eyeliner om du vill radera dina ögon med en ljus färg. Det kan ge ett djupare resultat än en penna, samtidigt som det är lättare att använda och mindre torkning än flytande fodrar.
 • Om du behöver dölja mörka cirklar under dina ögon, välj en concealer med en djup orange ton.
 • Del 4 av 5:
  Applicera rodnad
  1. Bild med titeln Applicera smink för mörk hud (tjejer) Steg 14
  1. Använd bronzer som rodnad. Ett bra knep för tjejer med mörk hud är att ta en bronzer som rodnad eller appliceras över en neutral rodnad. Bronzer ger kinderna lite extra färg och belyser kindbenen.
  • Applicera Bronzer rätt under dina kindben för att skapa skulpter på ditt ansikte.
 • Bild med titeln Applicera smink för mörk hud (tjejer) Steg 15
  2. Bära ljus rodnad för en pop av färg. Ljusa färger kan se bra ut på mörk hud om de kompletterar hudens undertoner. Ljusa pinks och koraller är bra färger att prova.
 • För ett runt ansikte, applicera rodnaden på dina kindben och förlänga det till dina tempel.
 • För ett hjärtformat ansikte, applicera rodnaden under äpplen av dina kinder och dra den till din hårlinje.
 • För ett långt ansikte, använd rodnaden under äpplen, men förläng inte det hela vägen till din hårlinje.
 • 3. Kombinera rodnad och bronzer. Att använda både Blush och Bronzer kan ge dig ett vackert och elegant utseende. Applicera en matt rodnad till dina kindben och sedan sopa bronzern över rodnaden för att avsluta den. Du kan också lägga till mer bronzer under dina kindben för att skapa en skulpterande effekt.
 • Del 5 av 5:
  Välja läppfärger
  1. Bild med titeln Applicera smink för mörk hud (tjejer) Steg 6
  1. Använd ljusa färger. Ljusa färger ser utomordentligt bra på tjejer med mörk hud. Röd, apelsiner och djupa purpur är alla bra val för dina läppar.
  • För att se bäst, se till att färgen matchar din huds undertoner. För gula undertoner, håll dig till varma färger som apelsiner eller chokladbrun. För rosa undertoner, använd coola färger som purpur eller färger med en blå ton i dem.
 • Bild med titeln Applicera smink för mörk hud (tjejer) Steg 18
  2. Hitta en neutral nära din hudfärg. Om du vill bära neutrala färger, se till att du hittar en färg som ligger nära din naturliga hudton. Ljusfärgade naken som vit, solbränna eller blekbruna kan se mindre naturligt ut.
 • Bild med titeln Applicera smink för mörk hud (tjejer) Steg 19
  3. Avsluta med läppglans för ett läcker utseende. Applicera läppglans på toppen av läppstiftet kan vara ett bra sätt att avsluta dig titta. Läppglansen kan hjälpa till att hålla dina läppar som fuktas under hela dagen eller natten.
 • Du kan få en klar läppglans eller en färgad glans för att förbättra läppstiftet.
 • Försök använda en olja som kokosnötolja som en naturlig läppglans.
 • WikiHow Video: Hur man tillämpar smink för mörk hud (tjejer)

  Kolla på

  Tips

  Använd en svart mascara för att accentera dina ögonfransar och en svart eller brun eyeliner för att förbättra dina ögon.
 • Öva gör din smink hemma med flera olika färger för att hitta det som ser bäst ut på dig innan du bär det ut.
 • Att applicera en läppprimer kan hjälpa till att göra läppstiftet längre och appliceras mjukare.
 • Använd en fuktkräm innan du applicerar smink om du har torr hud. Detta kommer att hjälpa till att förbereda ditt ansikte för stiftelsen.
 • Använd neutrala färger som din vardagliga smink och spara ljusa och djupa färger för att gå ut på natten eller speciella tillfällen.
 • Varningar

  För mycket smink kan ibland se överväldigande så se till att du använder det minsta belopp som krävs för att uppnå det utseende du går för.
 • Följ riktlinjerna om att kasta ut gammal smink. Med tiden kan sminken, särskilt ögonmakeup, ha bakterier och ge dig infektioner när de används, så det är viktigt att ersätta din smink efter behov.
 • Många människor är allergiska mot några ingredienser i smink, så testa några nya sminkprodukter genom att tillämpa en liten mängd på ditt ansikte och se till att du inte har en reaktion på det.
 • Om du är under 18 år, se till att du pratar med dina föräldrar om att ha på sig smink och lyssna på deras råd om hur mycket och när det är lämpligt att bära det.
 • Dela på det sociala nätverket:
  Liknande