Hur man tillämpar foundation och pulver

Applicera foundation och pulver tillsammans låter enkelt nog. Det kan lämna dig med en slät yta, men bara om det är rätt. Om det är fel, kan din hud se för blank eller för torr. Denna artikel visar dig rätt sätt att tillämpa olika typer av fundament. Det kommer också att ge dig tips om vad borstar, grund och pulver du ska använda.

Steg

Del 1 av 3:
Tillämpning av fundament
  1. Bild med titeln Apply Foundation och Powder Steg 1
1. Börja med ett rent ansikte, använd sedan lite toner och fuktkräm. Applicera tonern först med en bomullsboll och fuktkräm med fingrarna. Tonern hjälper till att balansera din huds pH. Det kommer också att bidra till att dra åt porerna och göra dem mindre märkbara. Fuktgivaren hjälper till att hålla huden smidig och mjuk. Det kommer också att bidra till att förhindra grunden (särskilt pulverbaserade) från att se flakigt.
  • Om du har mycket känslig hud, försök använda en Rosewater-baserad toner, häxhasel eller en alkoholfri toner. Detta kommer att göra det att sticka mindre.
  • Om du har fet hud, överväga att använda en lätt eller en oljefri fuktkräm.
  • Bild med titeln Apply Foundation och Powder Steg 2
    2. Överväg att tillämpa vissa primer i ditt ansikte. Du behöver inte mycket - lite går långt. Primer hjälper till att fylla i stora porer och fina linjer. Detta kommer att få din hud att bli mjukare. Det kommer också att göra grunden lättare att tillämpa och blanda in.
  • Bild med titeln Apply Foundation och Powder Steg 3
    3. Applicera concealer nu om du använder en kräm-till-pulver typ av fundament. Detta kommer att bidra till att förhindra eventuella blandningsfrågor. Tänk på att grunden också kan torka bort concealer. Om du använder någon annan typ av fundament, håll fast på concealer för nu. Applicera concealer efter att du har satt på grunden för den bästa täckningen.
  • Bild med titeln Apply Foundation och Powder Steg 4
    4. Gå ut en pulverborste eller en skummakeupvamp om du använder pulverfundament. Om stiftelsen pressas, sopa en sminksvamp över den. Du kan också virvla om en pulverborste över den. Om stiftelsen är lös, doppa lätt borsten i pulvret. Tryck försiktigt handtaget mot disken för att skaka bort extra pulver. Använd inte sminksvampen för att applicera lös pulver.
  • Bild med titeln Apply Foundation och Powder Steg 5
    5. Gå ut en skum makeup svamp eller en grundborste om du använder flytande foundation. Skaka flaskan först. Detta kommer att hjälpa till att blanda pigmenten inuti stiftelsen. Sedan, häll ut en grund på baksidan av din hand eller på en liten maträtt. Detta kommer att bidra till att du oavsiktligt hämtar för mycket grund.
  • Om du använder en sminksvamp, överväga att suga svampen i vatten först och sedan klämma det för att bli av med överskottet. Detta kommer att hålla svampen från att suga upp för mycket grund och slösa bort det.
  • Undvik att använda en pulverborste med mjuka borstar. Försök att få en grundborste. Det kommer att ha styvare borstar som kan hålla vikten av den flytande fonden.
  • Du kan också tillämpa flytande foundation om du har bråttom. Använd fingrarna för att hjälpa till att blanda grunden, eftersom värmen från fingrarna kommer att värma grunden och ge dig ett jämnare utseende. Detta kommer inte att ge dig full täckning, men det kommer att ge ett trevligt, naturligt utseende.
  • Bild med titeln Apply Foundation och Powder Steg 6
    6. Ta ut en skummakeupsvamp eller en stiftborste om du ska tillämpa Cream Foundation. Cream Foundation kommer vanligtvis i ett kompaktväska. Det kan också komma i ett rör, typ av läppstift. Bara svepa svampen eller borsta över stiftelsens yta. Om din grund kommer i en pinne kan du rulla pinnen över pannan, näsan, kinderna och hakan. Använd fingrarna eller en skums svamp för att blanda det i.
  • Använd inte en pulverborste för att tillämpa Cream Foundation. Borsten kommer bara att hålla ihop. Använd en stiftborste. Dess styvare borstar kommer att hålla upp till vikten av krämstiftelsen.
  • Bild med titeln Apply Foundation och Powder Steg 7
    7. Börja använda grunden till mitten av ditt ansikte. Oavsett vilken typ av fundament du använder, eller vilken typ av verktyg du använder för att tillämpa det, är det alltid en bra idé att börja från mitten om ditt ansikte. Borsta bara grunden ner i mitten av ditt ansikte.
  • Om du använder fingrarna, överväga att skapa små prickar istället. Blanda dessa prickar med fingrarna eller en skummakeupsvamp.
  • Bild med titeln Apply Foundation och Powder Steg 8
    8. Släta grunden ner sidorna på näsan och mot sidorna av ditt ansikte. Du vill att grunden ska bli tunnare när du kommer närmare sidorna av ditt ansikte. Om det blir för tunn på dina kinder och du vill ha mer täckning, dab mer grund på dina kindben och blanda det utåt.
  • 9. Sprid grunden över pannan. Borsta grunden upp mot din hårlinje. Sedan borsta den till vänster och höger ovanför dina ögonbryn.
  • 10. Sprid grunden ner hakan och längs din käftlinje. Använd din pensel, fingrar eller svamp för att dra stiftelsen ner mot hakan. Sedan sprida det i sidled längs din käke.
  • Bild med titeln Apply Foundation och Powder Steg 11
    11. Blanda grunden med en skums svamp eller en borste. Blanda alltid från mitten utåt. Du vill att grunden att blekna närmare det kommer till din hårlinje och sidorna av ditt ansikte. Detta kommer att skapa den smidaste övergången och förhindra några hårda linjer.
  • Bild med titeln Apply Foundation och Powder Steg 12
    12. Överväg att tillämpa grunden till nacken. Det här är bra för dem som har tråkig eller gråaktig hud på nacken.
  • Del 2 av 3:
    Applicera concealer och pulver
    1. Bild med titeln Apply Foundation och Powder Steg 13
    1. Applicera lite concealer. Använd en borste eller fingrarna för att knacka på den på det område som behöver dolda. Sedan blandar det i grunden med ljus, fjädrande slag. Blanda alltid utåt, bort från centrum av concealer-platsen.
    • Om du tillämpar concealer under dina ögon, använd ditt ringfinger. Detta är det svagaste fingret på din hand, och därmed den givaste.
    • Applicera concealer efter stiftelsen gör det lättare att blanda in. Det minskar också chanserna att stiftelsen blir avstängd.
  • Bild med titeln Apply Foundation och Powder Steg 14
    2. Låt stiftelsen torka. Detta kan ta var som helst från 1 till 5 minuter. Några fundament, som grädde, är oljebaserade och kommer aldrig att torka helt. Andra stiftelser, som pulver, är redan torra till att börja med.
  • 3. Överväg att göra resten av din smink. Vid den punkten kan du tillämpa resten av din smink, inklusive din läppstift, rodnad och ögonmakeup.
  • Bild med titeln Apply Foundation och Powder Steg 16
    4. Öppna ditt pulverfodral. Du kan använda en pulverfound eller ett inställningspulver. Båda kommer att hjälpa till att ge din hud en mjukare finish och bli av med glans. De kommer också att hjälpa till att suga upp eventuella överflödiga oljor.
  • Bild med titeln Apply Foundation och Powder Steg 17
    5. Vrid en pulverborste i pulvret. Mest pulver kommer att vara kompakt eller tryckt. Om du använder ett lös pulver, doppa bara borsten i pulvret.
  • Bild med titeln Apply Foundation och Powder Steg 18
    6. Försiktigt puff på borsten för att bli av med ett överskott av överskott. Du kan också trycka på borsthandtaget mot motkanten. Detta kommer att hålla dig från att applicera för mycket pulver på en gång, vilket kan leda till en tårta-y-utseende. Du kan alltid använda mer pulver senare.
  • 7. Damm pulvret på ditt ansikte. Börja från mitten eller ditt ansikte och borsta utåt. Om det behövs, doppa din borste i pulvret och fortsätt att damma ditt ansikte. Tryck alltid på överskottet innan du rör borsten till ditt ansikte.
  • Bild med titeln Apply Foundation och Powder Steg 20
    8. Använd en ren borste för att damm av ett överskott av pulver. Titta noga i spegeln. Om du ser ett överskott av pulver, ta en ren borste och lätt damm av det.
  • Del 3 av 3:
    Välja din grund, pulver och verktyg
    1. Bild med titeln Apply Foundation och Powder Steg 21
    1. Välj en grund. Det finns många olika typer av fundament. Vissa är bättre för vissa hudtyper än andra. De viktigaste tre är: Pulver, flytande och grädde. Här är vad du behöver veta baserat på din hudtyp:
    • Om du har torr hud, gå till en fuktgivande vätska eller grädde. Undvik att använda pulverfundament. Det kommer att göra din hud ännu mer torr. Om du måste använda en pulverfound, välj en hydratisering.
    • Om du har fet hud, välj en lätt, oljefri vätska eller pulverfond som mousse. Du kan också använda mineralbaserad pulverfundament - det kommer att absorbera oljan bättre. Använd inte Cream Foundation. Det kommer att vara för tungt och fet för din hud.
    • Om du har normal hud kan du använda vilken typ av fundament du vill ha: pulver, flytande eller grädde.
    • Om du har kombinationshud, överväga att använda en pulverfond. Använd mer på de oljiga delarna och mindre på de torra delarna.
  • Bild med titeln Apply Foundation och Powder Steg 22
    2. Välj din fundamentsfinish. Det finns också olika typer av foundation finish. Vissa är mer rena medan andra är mer matta. Här är vad du behöver veta:
  • Använd en semi-matte grund om du vill ha ett naturligt utseende. De flesta stiftelser är semi-matte.
  • Använd en dugg eller belysande yta om du vill ge din hud en hälsosam glöd. Detta är bra för det kalla, vintermånaderna.
  • Använd en matt eller platt finish om du vill att ditt ansikte ska se smidigt ut. Det här är bra för bilder. Det kommer också att bli av med glans.
  • Bild med titeln Apply Foundation och Powder Steg 23
    3. Välj din fundament täckning. Vissa fundament är rena och ljusa, medan andra är tjocka och tunga. Använd en ren grund om du bara vill utjämna din hudton, men låt fortfarande dina naturliga egenskaper (som fräknar och skönhetsmärken). Använd en full täckningsstiftelse om du vill täcka fräknar, mörka fläckar och andra fläckar. Tänk på att för saker som finnar kan du också behöva använda en concealer.
  • Bild med titeln Apply Foundation och Powder Steg 24
    4. Planera att ha minst två olika nyanser. Din hud blir lättare under vintermånaderna när det finns mindre solljus. Det blir mörkare på sommaren när solen är ljusare. Som sådan kan den grund du använder på vintern vara för ljus för din hud under sommaren, och grunden du använder på sommaren blir för mörk för dig på vintern. För att undvika dessa problem, få en mörkare nyans att använda under sommaren, och en lättare nyans att använda under vintern. Du kan Blanda de två nyanserna som din hudton ljusnar eller mörknar under våren och faller.
  • Bild med titeln Apply Foundation och Powder Steg 25
    5. Vet att stiftelsen oxiderar när det torkar. När du handlar för Foundation, välj några nyanser som du tycker matchar din hudton. Applicera var och en längs din kind. Vänta en till två minuter innan du tittar på stiftelsen igen. Välj den färg som blandas i din hud bäst.
  • Bild med titeln Apply Foundation och Powder Steg 26
    6. Välj ditt pulver. Du kan använda pulverfundament för att suga upp eventuella överskott av olja eller glans. Du kan också använda ett inställningspulver för att ställa in din smink och hålla den från att flytta runt.
  • Bild med titeln Apply Foundation och Powder Steg 27
    7. Välj dina verktyg baserat på din grundtyp och önskad täckning. Den typ av fundament du använder bestämmer vad du använder för att tillämpa den. Här är vad du behöver veta:
  • Använd en fluffig pulverborste för att applicera pulverfundament. Detta kommer att fungera på både pressat och lös pulver. Du kan också använda den här borsten för att applicera inställningspulver när du gör din smink.
  • Använd en skum makeup svamp att ansöka nedtryckt Powder Foundation, Flytande Foundation eller Cream Foundation. De är vanligtvis vita och kommer i kil eller skivformar. De kommer att ge dig den smidigaste, mest även täckningen.
  • Använd en stiftborste för att tillämpa flytande eller grädde. De är gjorda med lite styvare borstare än en pulverborste. De är plana och har en något rundad spets. De kommer att ge dig mest täckning.
  • Använd fingrarna för att tillämpa flytande foundation om du har bråttom. Detta ger dig inte den bästa täckningen eller den smalaste finishen, men.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Mindre är mer. De flesta smink har många lager (primer, foundation, concealer, blush, pulver, etc). Alla dessa lager lägger till. Undvik en kakad utseende genom att använda en lätt beröring och mindre smink än du tror att du kanske behöver.
  • Blanda alltid från mitten utåt.
  • Du behöver inte heller grunden över hela ditt ansikte. Detta kommer att se mer naturligt.
  • Om du går lite där du har bilder tagna, överväg att ta ett snabbt foto av ditt ansikte med hjälp av flashinställningen på din kamera. Detta kommer att lyfta fram eventuella problemområden eller olyckor, såsom överdriven pulver.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande