Hur man tillämpar smink till torr hud

Om du har torr hud vet du hur svårt applicering av smink kan vara. Smink tenderar att hålla fast vid de torra områdena i ansiktet istället för att absorberas av huden, vilket gör att det ser fläckigt och dåligt tillämpat. Innan du tillämpar smink till torr hud, förstör din hud för att ge den den fukt som den behöver. Se också till att använda produkter som är speciellt formulerade för torr hud. Förbereda din hud och använda rätt produkter kommer att hjälpa smink att glida på ett enkelt, så att även från nära, kommer din smink att se felfri.

Steg

Del 1 av 3:
Priming ditt ansikte
  1. Bild med titeln Rengör din hud Steg 3
1. Tvätta ditt ansikte. Oavsett vilken typ av hud du har, alltid tvätta ditt ansikte innan du lägger på smink. Detta ger dig den perfekta duken för din smink genom att lämna huden fräsch och redo för allt du lägger på det. Det kommer också att tvätta bort eventuella kvarvarande smink eller produkter som du kan ha använt. Detta kommer att förhindra breakouts och täppt porer.
  • Använd ett mildt ansiktsvask formulerat för torr hud för att tvätta ansiktet. Ansiktsvaskar som är avsedda för normal eller fet hud kommer att vara för aggressiv och kan orsaka att torrhet blir värre.
  • 2. Fuktar din hud. Efter att ha tvättat ditt ansikte, använd fuktkräm i din hud, med fokus på de torraste områdena. För många tenderar området runt näsan och utrymmet mellan ögonbrynen att vara de torraste områdena.
  • Använd en extrahydrerande fuktkräm formulerad för torr hud.
  • Applicera tillräckligt med fuktkräm så att den absorberas av huden, men inte så mycket att huden känner sig oljig med fuktkräm.
  • 3. Applicera ansiktsprimer. Primer är en ren, gelliknande bas som går på huden innan du applicerar smink. För torr hud är primer speciellt användbar eftersom den ger din hud en mjukare bas, så att smink kan appliceras utan att fastna på torra fläckar av huden. För att applicera primer, ta en punkt på ditt finger och klappa det i sektioner i ansiktet.
  • Applicera inte för mycket primer. I allmänhet, använd en prick för små områden som din haka och näsa, och två prickar för större områden som dina kinder eller panna.
  • 4. Applicera ögonprimer. Ögonprimer hjälper ögonskuggan och eyeliner glid på jämnare, och gör ögonmakeup mer blandbar. Det är också tonat att ge ditt ögonlock en mer enhetlig färg. Om dina ögonlock är torra kan de vara röda eller irriterade. Ögonprimeren kommer att fuktas utan att göra locket för oljigt, och hjälper till att bekämpa missfärgning.
  • Applicera en prick av ögonprimer till varje lock och klappa det med din fingertopp.
  • 5. Applicera Chapstick. Om du lider av torr hud kan dina läppar också vara chapped. Chapped läppar gör det nästan omöjligt att applicera läppstift eller andra läppprodukter smidigt. Patchy läppstift är en av de mest uppenbara makeupfaux Pas, så se till att du använder ett lager av chapstick innan du applicerar din smink.
  • Del 2 av 3:
    Applicera foundation och concealer
    1. Bild med titeln Applicera smink till torr hud Steg 6
    1. Använd ansiktsmakeup menat för torr hud. Se till att du använder foundation och concealer menat för torr hud. Foundation menat för torr hud är fylld med mer fukt än grunden som är avsedd för oljig eller normal hud, vilket innebär att det kommer att glida lättare och hålla huden känna sig berikad och fräsch, i motsats till att den känner sig utarmad.
    • Förbise inte vikten av rätt grund. Att använda fundamentet är ofta den största kampen för dem med torr hud, så om du tror att din grund kanske inte arbetar för dig, kan det vara bäst att investera i en ny.
    • Om du känner för att Drugstore-Quality Foundation inte fungerar för dig, besök en avancerad sminkbutik som Sephora eller Mac. Berätta för en försäljningsassistent att du letar efter en grund för torr hud. Prova flera fundament och tillämpa dem tills du hittar en som fungerar för din hud.
  • Bild med titeln Applicera smink till torr hud Steg 7
    2. Använd flytande fundament i motsats till en pulverfoundation. Om du använder Powder Foundation kan det vara orsaken till några av dina sminkvågor. Powder Foundation är perfekt för personer med fet hud, eftersom det bidrar till att absorbera överflödig olja och fukt på huden. Men det har du torr hud som det är, med hjälp av pulverfonden kommer bara att lämna huden mer uttorkad än tidigare. Pulvret klamrar sig till de torra områdena i ditt ansikte, vilket gör grunden att se fläckigt, särskilt från nära.
  • Köp en flytande grund på apoteket eller på sminkbutiker som Ulta eller Sephora.
  • Se också till att du använder en cream concealer i motsats till en pinne concealer.
  • 3. Applicera foundation. Välj ett område i ditt ansikte för att börja använda fundamentet. DAB en liten mängd flytande foundation på ditt finger, tryck sedan på grunden på ditt ansikte. Använd en stiftborste för att blanda grunden i din hud. Upprepa som önskat för hela ditt ansikte, förutom ditt underögonområde och dina ögonlock.
  • Om du har torr hud kan du märka att din hud ofta är fläckig. Med en pensel i motsats till dina fingrar för att blanda grunden minimerar flakning sedan borstar är mildare.
  • Tryck inte för hårt med borsten. Använd istället en mjuk serie av repetitiva kranar som blandar och sprider grunden till det område du jobbar på.
  • 4. Applicera concealer. Använd en flytande eller cream concealer på ditt undereye-område, och något annat område som du känner behöver mer täckning. Applicera concealer som du tillämpade den flytande fonden, med en serie små Pats.Använd en liten pensel som kan nå alla områden i underögonen.
  • 5. Använd en inställningsspray. Använd inställningsspray, i motsats till pulver, för att ställa in din smink. Håll sprayen om en fot från ditt ansikte och ge ditt ansikte en mild dimma. Ställningsspray har en fuktgivande effekt, i motsats till inställningspulver som kommer att absorbera dyrbar fuktighet.
  • Del 3 av 3:
    Tillämpa resten av din smink
    1. Applicera din ögonmakeup. Med dina ögon redan primed, applicera din ögonmakeup som du brukar göra. Du bör märka att med primeren på plats är det lättare att blanda din ögonskugga, och din fodrar penna ska glida på mer smidigt.
    • Om du märker att dina ögonlock fortfarande är torra, applicera flytande fodrar i motsats till penna liner.
    • Du kan också använda krämbaserade ögonskuggor, men de är mindre lätta att blanda än pulver.
  • 2. Använd flytande rodnad. Om dina kinder och kindben är benägna att torka, gör din rodnad gå på patchily, prova en flytande rodnad. Liquid Blush går inte bara på jämnare, men det varar längre och är mer värmebeständigt under heta dagar. För att använda flytande rodna, dab en prick av det på dina kindben och spridas med en rodborste i små pats.
  • 3. Applicera din läppstift. När du har satt på din grund, rodna och ögonmakeup, kan dina läppar börja känna sig torka igen. Applicera en tunn kappa av chapstick. Vänta ett ögonblick för att det ska sjunka in och applicera sedan din läppstift. Försök att undvika matt läppstift, eller långvariga läppstift, eftersom dessa har en torkningseffekt.
  • Om du bestämmer dig för att använda en matt läppstift som lämnar dina läppar, dämpa, dab lite vaselin eller chapstick på ditt finger, sedan klappa det på dina läppar. Detta kommer att låta dina läppar fuktas, och kommer att motverka torkningseffekten av den läppprodukt du använder.
  • 4. Applicera Highlighter för ett duggigt utseende. Om du är självmedveten om din hud som visas torr, använd en flytande highlighter för att ge din hud ett friskt, duggigt utseende. Använd en flytande highlighter och dab en droppe på toppen av varje kindben. Pat det med att använda ditt finger i en diagonal längs roten av din kindben.
  • Applicera Highlighter gör faktiskt faktiskt din hud mindre torr, men det kommer att ge dig ett friskt och hälsosamt utseende.
  • 5. Uppdatera din smink hela dagen. Kolla upp på din smink varje par timmar. Om du märker att din hud är flaking eller torra fläckar har uppstått, återuppliva din hud. Först ta ett par pincett och tweeeze av några flingor av torr hud. Använd sedan en patting-rörelse för att applicera en dot av fuktkräm till varje torr lapp. Moisturizer kommer att ge din hud den fukt och näring som den behöver, och det kommer att göra din smink ser mindre torr och tårta.
  • Se till att du inte ska använda för mycket fuktkräm och att klappa i motsats till att gnugga fuktkräm i. Rubbing kan ta bort din grund och concealer.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Ta din tid att klappa i din grund och rodna. Du vill vara säker på att den är integrerad i din hud, annars kommer sminken att stanna på ytan av din hud och se ojämn.
  • Se till att du tillämpar din smink i en väl upplyst miljö. Du måste se till att din smink ser felfri även i ett starkt upplyst utrymme.
  • Om du fortfarande märker patchiness med din grund, överväga att investera i en högkvalitativ grund. Ibland kan man helt enkelt köpa en bättre kvalitetsprodukt göra hela skillnaden.
  • Varningar

    Var alltid försiktig när du applicerar smink runt ögonområdet. Om du får smink i ditt öga, spola ögonen med kallt vatten omedelbart.
  • Se till att du tvättar dina sminkborstar och verktyg minst en gång i månaden.De kan vara bärare av bakterier och bakterier. Försök också att skärpa eyeliner pennor efter ett par användningsområden.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande