Hur man färgar blont hårbrunt

Mörkning av din hårfärg är en rolig för att blanda upp ditt utseende. Välj en nyans av färg som komplimangerar din hud. Applicera färgämnet i ditt hår, vänta på att det ska sätta, skölj det och omfamna ditt nya brunhåriga utseende!

Steg

Del 1 av 3:
Bli beredd
  1. Bild med titeln färgämne blond hår brunt steg 1
1. Köp en låda med brunt hårfärg. Gå ner till ditt lokala apotek eller den allmänna butiken och hitta hårfärgsdelen. Håll rutorna med brunt färgämne bredvid din hud för att hjälpa dig att bestämma vilken nyans du gillar bäst. Detta hjälper dig att föreställa dig hur det kommer att se ut när du är i ansiktet. Färgen på lådan är en bra indikator på hur färgen kommer att se på ditt hår.
  • Om du känner dig obeslutsam om vilken färg som ser bäst ut, ta med dig en vän med dig och fråga sin åsikt.
  • Om ditt hår faller under axlarna eller är väldigt tjockt, köp 2 lådor av färgämne.
  • Om du dör grått hår, välj en färg som säger "naturlig". Till exempel, "naturlig kastanje" eller "naturlig ljusbrun". Läs dessutom etiketten för att se till att den säger "grå täckning" eller något liknande.
  • Bild med titeln färgämne blond hår brunt steg 2
    2. Shampoo ditt hår dagen innan du planerar att färga det. Detta gör att din hårbotten kan producera naturliga oljor, vilket skyddar din hud och minskar irritationen från färgämnet. De naturliga oljorna gör det lättare för färgämnet att fläcka håret vilket gör att färgen ser mer naturlig och hjälper till att vara längre.
  • Tvätta håret 2 dagar innan du planerar att färga det om du har mycket torrt hår.
  • Skick inte ditt hår dagen innan du färgar det, eftersom det stänger din nagelband och gör det svårt för färgämnet att tränga in i håret.
  • Bild med titeln färgämne blond hår brunt steg 3
    3. Använd gamla kläder och handskar för att skydda dig själv från färgämnet. Färg ser bra ut i ditt hår men inte så mycket på huden eller kläderna! Sätt på en gammal tröja som du inte har något emot att bli färgad, eftersom det är en rörig process. Vikta en gammal handduk eller halsduk runt nacken för att skydda den från droppar av färg och bära engångshandskar för att stoppa färgämnet från att färgas fingrarna.
  • Sprid ett tunt lager av petroleumgel runt din hårlinje, öron och nacke för att förhindra att färgämnet färgas.
  • Bild med titeln färg blont hår brunt steg 4
    4. Blanda färgämnet och utvecklaren enligt anvisningarna i rutan. Öppna lådan med färgämne och häll den försiktigt i en engångsskål, lägg sedan till utvecklaren och blanda de två tillsammans med den medföljande borsten. Placera skålen i badrummet sjunka så att eventuella spill enkelt kan tvättas bort.
  • Del 2 av 3:
    Applicera färgämnet
    1. Bild med titeln färgämne blont hår brunt steg 5
    1. Dela håret i 4 sektioner. Kör en kam ner ner i mittenskilning för att skilja ditt hår i 2 sektioner. Dela varje del av håret i hälften horisontellt så att du har totalt 4 delar. Detta gör det lättare att mätta hela håret med färgämne. Säkra varje sektion med ett hårband eller ett klipp.
    • Unclip varje sektion innan du färgar den, borsta eller kamma varje sektion.
  • Bild med titeln färgämne blont hår brunt steg 6
    2. Måla den första delen av håret med färgämne med en borste. Välj en av sektionerna på framsidan av huvudet för att börja med. Doppa din borste i färgskålen och borsta den över en 1 tum (2.5 cm) Sektion av ditt hår som är närmast ditt ansikte. Börja på toppen av strängarna och arbeta dig ner till botten. Fortsätt att applicera färgämnet till 1 tum (2.5 cm) sektioner tills hela frontdelen är jämnt mättad med färgämne.
  • Alternativt, om lådan kommer med en applikatorflaska, följ anvisningarna på rutan för att använda detta för att tillämpa färgämnet till ditt hår. Använd sedan din handske-hand för att gnugga i färgämnet.
  • Bild med titeln färgämne blont hår brunt steg 7
    3. Fortsätt applicera färgämnesektionen genom avsnitt. Unclip den andra främre delen och borsta ut ditt hår. Sedan färg 1 tum (2.5 cm) Sektioner av ditt hår med färgämnet tills allt hår på framsidan av huvudet är mättat. När du är klar med framsidan av ditt hår, ta bort slipsarna eller klippen från 1 av baksektionerna och upprepa processen. Avsluta genom att använda färgämne till det sista avsnittet och se till att varje sträng är jämnt belagd med färgämne för att säkerställa en rik, jämn färg.
  • Det tar normalt cirka 1 timme att applicera färgämnet. Om du har mycket tjockt eller långt hår kan det ta lite längre tid.
  • Om du dör ditt hår själv, använd speglar för att hjälpa dig att se baksidan av ditt huvud. Placera en bärbar spegel motsatt badrumspegeln och titta i den bärbara spegeln för att se en reflektion av baksidan av ditt huvud. Detta hjälper dig att se några fläckar som du har missat. Som ett alternativ, fråga en vän eller släkting för att hjälpa dig.
  • Bild med titeln färgämne blont hår brunt steg 8
    4. Planera ett larm för den tid du behöver lämna färgämnet i ditt hår. Läs och följ tidsinstruktionerna på den på lådan av färgämne. Undvik att lämna färgämnet i ditt hår längre än riktat eftersom det kan orsaka skador på ditt hår. På samma sätt, skölj inte färgämnet tidigare än rekommenderat eftersom det här kan göra färgen bleknad och fläckig.
  • Bära en duschlock för att stoppa färgämnet från droppande.
  • Del 3 av 3:
    Skölj ditt hår
    1. Bild med titeln färgämne blond hår brunt steg 9
    1. Ta en dusch och skölj det överflödiga färgämnet ur ditt hår. Ta bort duschkapet och kom in i duschen. Placera ditt hår under flödet av vatten och låt vattentrycket skölj ett överskott av färgämne ur ditt hår. Håll ditt hår under vattnet tills inget mer färgämne läcker ut från ditt hår.
    • Skölj ditt hår med varmt vatten.
  • Bild med titeln färgämne blont hår brunt steg 10
    2. Villkor ditt hår med balsam från färglådan. Öppna paketet med balsam och pressa det på ditt hår. Konditioneringen hjälper till att ställa färgen på färgämnet och kommer att få ditt hår att känna sig mjuk och silkeslen. Lämna balsam för att suga in i ditt hår i 1-2 minuter innan det sköljs ut det.
  • Låt ditt hår torka naturligt eller blåsa det. Detta kommer att avslöja din vackra nya hårfärg!
  • Bild med titeln färgämne blont hår brunt steg 11
    3. Vänta 24 timmar innan du shampoo ditt hår. För att undvika färgfärgning, vänta en dag innan du shampooar ditt hår. Leta efter ett schampo som är märkt för användning på färgbehandlat hår. Välj dessutom ett schampo som är sulfatfritt som sulfater kommer att göra ditt hår svälla och orsaka att färgen utlämnas.
  • Köp ett sulfatfritt schampo från en hälsobaffär eller ett apotek.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande